Westernové plemena a jezdci kochači 202

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.11.2011 08:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-(Tak jsem se hned po ránu rozčílilasmajlík,nejdou mi vkládat fotkysmajlík,něco s tím je,asi je to rozbitý.:-(:-(
:-):-)Ivčo,koukám,že ty koně jsou všichni stejní,naše taky,když něco děláme venku,tak by se přetrhli,jak se snažej pomáhat.:-)):-))
:-)):-))Ale zase jsem se zasmála,jak Šárí píše,že ztratila Miu:-)),no taková váha se udržet nedá,kor když si vzpomene,že má zrovínečka hlad.smajlík
:-):-)Ivčo,Barča je moc šikovná,:-):-)to je jen za párkrát,že se poleká,než se seznámí s věcma,který v životě neviděla,ale pak už bude naprosto v pohodě.:-):-)

11.11.2011 12:41
bospor

XXX.XXX.38.125

však jooo:-) okouká se a od honzy se naučí klidu ve stresových situacíchsmajlík bude s ní lehčí práce až jednou bude chodit pod sedlem:-|

11.11.2011 12:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Přesně tak,takhle za zkušeným neplašícím se koněm se to nejlíp učej ty mrňata:-),hodně vzpomínám na ty naše prcky,když se učili,docela mě to s nima bavilo:-),sledovala jsem,jak reagujou poprvně a podruhý už kolem strašáka šli,jakoby tam žádnej nebylsmajlík,a třeba já osobně jsem se poměrně dost bála o ty hříbátka na mostech,třeba tam máme ten přes vodu železnej,jak se po něm bál i Monďásek,ale ty mrňata to vůůbec neřešili,prostě šli za mámou a basta:-),kam šla máma,tam to bylo bezpečný a vůbec se nebáli.:-):-)

11.11.2011 12:52
bospor

XXX.XXX.38.125

jj jenže její máma není k dispozici, tak jí vodím na vodítku:-) ale viděla jsem fotky jak běhá s mámou na vyjížďky, takže nějaký základy už másmajlík hrozně jí to baví, ale já jí neberu každý den. když s honzou odcházím bez ní tak běhá kolem oplůtku a řehtá:-):-)

11.11.2011 13:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Však my je taky vodily na vodítku,bála jsem se ve Slaným je nechávat volně,to ani nejdesmajlík,pouštěly jsme je jen v zahradách nebo když už jsme věděly,že nikde nemůžou běhat mezi lidma a není blízko silnice,jinak všude chodili na špagátě.:-):-)
:-))Legiška pak ke konci už byl občas oříšek chytit,nechtělo se mu,líbilo se mu volně pobíhat,:-))jenže domů to máme přes silnici,tak jsme vždycky chvilku počkaly,jakože paseme:-)),a on se za chvilku přišel napít,tak byl lapen.:-)

11.11.2011 13:18
bospor

XXX.XXX.38.125

:-) měl smůlu hoch:-) já nějak nemám ráda volně pobíhající koně:-| a u nás to taky ani nejde. nikdy nevím za kterým stromem je schovaný lázeňák s berlema a vždycky musíme přes silnici:-( taky lidi se psema nebo s kočárkama. prostě to tak je:-|

11.11.2011 13:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTaky nemám ráda volně pobíhající koněsmajlík,ba se jich přímo i děsím,ale ty hříbata byly takový poseroutkové,že se seznamovat nešli,Legišek se koní docela bál,jak ho přejel ten Pierot,tak ten zase až tak drzžnej nebyl,když jsme byli tenkrát si pro něco se podívat na Huberta,tak jsem to na něm viděla,že se bojí,sice zvědavej byl,ale ten strach byl silnější a poctivě se držel máminý sukně,teda ocasu.:-)):-))
smajlíkTak fotky mi nejdou vkládat přes Mozillu,ale přes Explorer jo.:-)
smajlíkTakovejdle mráz tu dneska byl šílenej,pak jsem shazovala seno a myslela jsem,že mi upadnou ruce.:-(

11.11.2011 18:33
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Ahojky,
to bude Baruška velký nebojsa :) Ráno jsem škrábala autí a málem mi umrzla ruka. Před chvilkou jsem byla pro naše hrdiny ve výběhu - musíme kus přes vesnici a jak už je brzy tma kolikrát jdeme potmě. Holky já zapomněla že dneska mají děti lampionový průvod na Martina. No a zrovna procházeli kolem výběhu a já už z dálky viděla ten ocas nahoru a uprk - jako co to mamí pomoooooc čertíííííííí.smajlík no sranda dětí jako smetí, lampiony a místo bílého koně člověk v masce za koně se 4ma nohama. smajlík No to jako vůbec netušili co to je. Promluvila jsem a to byl uprk - mamíííí pooooomoooooc viděla si to? No kdyby uměli mluvit smajlík Jsem potěšená že se šli za mě schovat. Důvěra tam je smajlíksmajlík

11.11.2011 19:42
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Šári já je taky tahám obě :)

12.11.2011 07:17
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Tý jo mě je uplně blbě. Bomba!!! Zážitek.

12.11.2011 13:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTý jo,to jsou překážky šílenýsmajlík,ale ti koně to skáčou jako prd.:-):-)
:-):-)Tady je tak nádherně dneska,ale ven nemůžemesmajlík,děláme tu studnu.:-)

12.11.2011 15:24
remonek

XXX.XXX.183.140

Ty videa jsou fakt mazec, jsem ten cross pomalu skákala i u PC :-)).
My jsme dneska byli venku už dopoledne a to byla fakt paráda v lese, to spadaný listí neskutečně vonělo podzimem, škoda že jsme neměli foťák.
Holky v pátek jsme pořídili bričku :-)není tede fungl nová, už je starší, pár oprav se na ní udělat musí, ale pán nám ji nechal za cenu šrotu smajlík. Tak nás teď ještě čeká sehnat nějaké šikovné postroje, koukala jsem na bazoši, ale tam nic moc. Chtěli by jsme takový ten normální dřevěný chomout a postroj k tomu. Přemýšleli jsme jestli by se třeba nevyplatilo zajet do Polska a koupit něco tam smajlík

12.11.2011 17:21
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJá Ti neporadím,Šárí,smajlíknemám s tímhle zkušenosti,ale třeba něco seženeš i tady,když nebudeš spěchat.:-)Zkus se třeba zeptat i bývalého majitele Miy,třeba s ní tahal a když jí prodal,tak postroje má nevyužité.smajlík
:-):-))Moruš se činí,udělali do toho balíku pěkný ďoury.:-))

12.11.2011 17:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

12.11.2011 17:24
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Zkusila jsem koníkům před přístřešek hodit takhle kopičku sena a slámy,aby do toho chodili čůrat,tak chodějsmajlíksmajlíka přístřešek,jak tam byla kaluž,jak tam chodili čůrat dřív,tak už krásně vysychá.smajlíksmajlík

12.11.2011 17:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jdou tůristi,tak Monďásek si je muší pořádně prohlídnout.:-):-)

12.11.2011 17:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo a ta naše slavná studna,v pondělí už možná pojedeme na svoji H2O.smajlíksmajlík

12.11.2011 17:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJe to 15,5 metrů dolu a je tam 2,5 metru vody.:-)

12.11.2011 17:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Jarča z toho byla skoro na větvi,:-))nikdy nic takovýho neviděla.:-)

12.11.2011 17:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-)Jo Lucí,vidělas včera těch patnáct novofundlanďanů od jedný feny??smajlíksmajlíkTo byla nadílka,to Ti řeknu:-),ale byli tam i ti strakatí.smajlík

12.11.2011 17:36
bospor

XXX.XXX.147.216

týý brďo!!! 15m??? smajlík to si vůbec nedovedu představit jak by jsme to kopali:-| my máme 3m a v ní 150cm vody:-) hloub se prostě nemohli dostat. vařil se tam písek a voda:-)

12.11.2011 17:38
bospor

XXX.XXX.147.216

jo, jak je možný že byli ty štěňata strakatý???

12.11.2011 17:40
bospor

XXX.XXX.147.216

v lese bylo dneska tááá krásněsmajlík

12.11.2011 17:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)My to taky nekopali,ta studna už tu byla,když to Olda koupil,to už je nějákých 25 let,možná víc.:-)

12.11.2011 17:42
bospor

XXX.XXX.147.216

dneska ale byla nějaká spavásmajlík moc se jí nechtělo a přitom jsme byli docela daleko:-|

12.11.2011 17:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-)Ta Barča je úžasná.:-):-)
:-)Já jsem lákala Oldu taky dneska aspoň do zahrad,bylo fakt nádherně,ale nechtěl,on je jak buldok,když ví,že má práci,tak nedá pokoj,dokud to nedodělá a pak mu ještě zavolal chlápek,že pro něj přijede,že potřebuje něco s elektrikou,tak odjel.Ale snad se dostaneme zítra,jen doufám,že nebude mlha a bude tak krásně,jako bylo dneska.:-):-)

12.11.2011 17:47
bospor

XXX.XXX.147.216

jaruska napsal(a):
:-):-)My to taky nekopali,ta studna už tu byla,když to Olda koupil,to už je nějákých 25 let,možná víc.:-)

tak to jste měli klikusmajlík stačilo jen vyčistit jo? my kopali úplně novou. ale toho papírovánísmajlík hrůza hrůzoucí!!! museli jsme žádat na kraji, protože jsme v lázeňský zoně nebo cosmajlík
máme snad dobrou vodu, ale stejně jí máme jen pro koně a na zalejvání:-|

12.11.2011 17:50
bospor

XXX.XXX.147.216

já myslím, že má bejt ještě hezkysmajlík a od pondělka jdu do práce. moc se mi nechce, ale už musím. jsem doma 6 týdnů!!! neměla bych je za co živit:-(

12.11.2011 17:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jojo,jen to tenkrát vyčistili a normálně vodu bral,já když jsem se sem nastěhovala,tak ještě jsme z tý studny taky vodu brali,to si pamatuju jako dneska,když jsem si z tý studny nalila vodu do sklenice,tak se v tu ránu sklenice úplně orosila,jak je ta voda ledová i v parným létě,šťáva z vody ze studny byla fakt moc dobrá:-),jenže pak shořela nautila a Olda řek,že novou kupovat nebudesmajlík a že budeme brát městskou vodu.Jenže je to opravdu čím dál dražší...:-(:-(

12.11.2011 17:53
bospor

XXX.XXX.147.216

dneska je barče rok:-) za ty necelý 3 měsíce co jí mám, už mi vyrostla nejmíň o 5cm:-)

12.11.2011 17:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)No,však oni ti Tvoje koně něco vypijousmajlík,to se Ti taky určitě vyplatilo pro ně tu studnu vykopat,:-)já v létě napouštím pro ty 3 koně každý den cca 80 litrů.smajlík

12.11.2011 17:57
bospor

XXX.XXX.147.216

jaruska napsal(a):
:-):-)Jojo,jen to tenkrát vyčistili a normálně vodu bral,já když jsem se sem nastěhovala,tak ještě jsme z tý studny taky vodu brali,to si pamatuju jako dneska,když jsem si z tý studny nalila vodu do sklenice,tak se v tu ránu sklenice úplně orosila,jak je ta voda ledová i v parným létě,šťáva z vody ze studny byla fakt moc dobrá:-),jenže pak shořela nautila a Olda řek,že novou kupovat nebudesmajlík a že budeme brát městskou vodu.Jenže je to opravdu čím dál dražší...:-(:-(

super!!!!smajlík mě nejvíc sere, že se platí hromada peněz za vodu a ještě víc za kanál:-( a zvlášť když tím napájím a do kanalizace nejde skoro nic:-(:-(:-(

12.11.2011 18:01
bospor

XXX.XXX.147.216

jo nějakých 200l denně:-| když je horko tak i víc a když teď žerou seno tak taky:-|

12.11.2011 18:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))No joo,mušej lázně něják vydělávat,né?:-))
:-):-):-)Moc Barče gratuluju k ročnímu výročí.:-):-):-)

12.11.2011 18:03
chromik

XXX.XXX.175.166

remonek napsal(a):
Ty videa jsou fakt mazec, jsem ten cross pomalu skákala i u PC :-)).
My jsme dneska byli venku už dopoledne a to byla fakt paráda v lese, to spadaný listí neskutečně vonělo podzimem, škoda že jsme neměli foťák.
Holky v pátek jsme pořídili bričku :-)není tede fungl nová, už je starší, pár oprav se na ní udělat musí, ale pán nám ji nechal za cenu šrotu smajlík. Tak nás teď ještě čeká sehnat nějaké šikovné postroje, koukala jsem na bazoši, ale tam nic moc. Chtěli by jsme takový ten normální dřevěný chomout a postroj k tomu. Přemýšleli jsme jestli by se třeba nevyplatilo zajet do Polska a koupit něco tam smajlík

No ... jeden postroj doma mám. Leží mi tu a já ho nevyužiju, tak kdybys měla zájem, nafotím ho a dám sem nebo ti pošlu fotky na mail. Mám i chomout, ale to je 22" a nevím, na jakého koníka ho chceš. Je to spíš na poníka.
Simona

12.11.2011 18:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|No,a to jsme letos i hodně vody ušetřili,páč byli koně měsíc a půl na tý vojtěšce zelený a dost pršelo,tak neměli takovou spotřebu,ale když je sucho,tak je to hrůza hrůza.smajlíkSem tam je člověk ještě osprchuje...:-))

12.11.2011 18:17
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Taky napájíme z vlastní studny, vodovod máme jen do kuchyně :-)
Barče už je rok? Mě ta starší haflinga rostla až do šesti let tak máte ještě čas.

12.11.2011 18:25
bospor

XXX.XXX.147.216

jj já vím:-)
my měli spoustu let narážečku a vodu jsme tahali pumpou. nadřeli jsme se ale koně měli co pít. jenže loni na podzim se nějak sekla a my celou zimu napájeli z městskýho vodovodu:-( kalamita!!! od jara máme tu studnu a v ní ponorný čerpadlo. to je pohádkasmajlík několikrát denně si to připomínám:-) vždycky, když dopouštím vodu a jen držím hadici a mačkám vypínačsmajlík

12.11.2011 18:35
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Taky mívám podobné pocity :) několik let jsem celou zimu tahala vodu z koupelny smajlík
aneb jak málo nám stačí ke štěstí :-))
Teď máme napáječky a venku čerpadlo.

12.11.2011 18:40
bospor

XXX.XXX.147.216

smajlík jak málo stačí ke štěstí:-)

12.11.2011 20:17
remonek

XXX.XXX.183.140

Simčo, děkuju za odezvu, ale postroj scháním na chlaďasku ( nejspíš norička) tak by nám postroj asi moc nebyl :-)

12.11.2011 20:18
remonek

XXX.XXX.183.140

Holky ani mi nemluvte, jak nám stačí málo ke štěstí. Ještě když jsem měla Sobistu doma, tak jsem ke stáji neměla pořádný světlo a za tmy lítala jen s čelovkou no a jak jsem byla šťastná jak blecha, když mi tam Aleš přidělal halogenku smajlík:-))

12.11.2011 21:33
bospor

XXX.XXX.147.216

jo to taky známsmajlík nebo dveře do boxů, nebo podlahasmajlík je spousta věcí obyčejných, ale potěšujícíchsmajlík

13.11.2011 16:25
chromik

XXX.XXX.176.91

Pro remonek:
Ten postroj je právě větší, není na poníka :-) ale radši ho poměřím, ať vím i já. Kupovala jsem ho kdysi v nadšení, že budem tahat a nějak z toho sešlo, tak mi to zbytečně doma leží. :-)

13.11.2011 20:14
bospor

XXX.XXX.168.212

taky mi doma leží brička a komplet poprsní postroje na pár koní, ale ještě se mi nechce to prodávat:-|
třeba je jednou zapřahnem, když to tak pěkně umí:-)

13.11.2011 20:21
bospor

XXX.XXX.168.212

mooc hezký to dneska bylo, ale byla jsem ráda za zimní bundu a boty:-)

13.11.2011 20:45
didi

XXX.XXX.203.26

bospor napsal(a):
dneska je barče rok:-) za ty necelý 3 měsíce co jí mám, už mi vyrostla nejmíň o 5cm:-)

Koukám, že máme skoro dvojnici :-) - co se barevnosti týče. Naše Jitřenka je taky černobílý rezavec :-).
Westernová plemena zrovna nemáme, ale "kochači" jsme určitě.

Dominika.

13.11.2011 22:07
termit

XXX.XXX.206.81

13.11.2011 23:06
bospor

XXX.XXX.168.212

didi napsal(a):
Koukám, že máme skoro dvojnici :-) - co se barevnosti týče. Naše Jitřenka je taky černobílý rezavec :-).
Westernová plemena zrovna nemáme, ale "kochači" jsme určitě.

Dominika.

jj já už na ní koukala:-) jsou holky jedna jako druhá:-) co se těch westernových plemen týče, tak s tím bych si hlavu nelámala:-| já mám klusáky a barča je kříženka:-) čistý amíky tu nemá asi nikdo, kdo sem chodí:-| asi je důležitější to "kochači"smajlík

13.11.2011 23:19
bospor

XXX.XXX.168.212

hyblerovahela napsal(a):
Ahojky,
to bude Baruška velký nebojsa :) Ráno jsem škrábala autí a málem mi umrzla ruka. Před chvilkou jsem byla pro naše hrdiny ve výběhu - musíme kus přes vesnici a jak už je brzy tma kolikrát jdeme potmě. Holky já zapomněla že dneska mají děti lampionový průvod na Martina. No a zrovna procházeli kolem výběhu a já už z dálky viděla ten ocas nahoru a uprk - jako co to mamí pomoooooc čertíííííííí.smajlík no sranda dětí jako smetí, lampiony a místo bílého koně člověk v masce za koně se 4ma nohama. smajlík No to jako vůbec netušili co to je. Promluvila jsem a to byl uprk - mamíííí pooooomoooooc viděla si to? No kdyby uměli mluvit smajlík Jsem potěšená že se šli za mě schovat. Důvěra tam je smajlíksmajlík

heli supersmajlík mě tady 14 dní přesvědčovali, že mám jít dělat dětem martina. do vesnice tady poblíž. odmítla jsem to:-| honza je sice kliďas, ale tohle by nepobral:-( navíc je černej, tak co:-)

14.11.2011 07:27
lucky

XXX.XXX.133.26

Ahojky! Nějak jsem neměla čas psát, ale čtu všechno a koukám na fotečky! Baruška je šikovná. Jiank u nás taky zima jak v márnici, omrzlo, fuj..největší radost z toho mají psi, od rána se perou na zahradě a vyvádějí kravinysmajlík.

Jinak o fundlácích vím už dávno, v chovatelských kruzích se to rozkřiklo hned, ve zprávách jsem to neviděla. Jiank kryli to černobílým psem, který se mi líbí, a tak tam vyskočila i ČB štěnda.

V sobotu jsem byla s Usou fotit jednu holčinu tady z ranče s kobylkou. Chtěla nějaké fotečky, protože kobča se prodává a brzy asi pojede pryč. Tak jsem odpoledne stáhla Usu od koní, nasedlala a jeli jsme. Usinka si kousek hodila i cvalíka. Sice to skončilo kašlíkem, ale měla radost, že jsem ji dovolila si pár metrů zacválat..jen tak pomaloučku a jak jsme cítila, že ji natahuje, tak jsem brzdila..
Na jízdárně jsem ji odsedlala a hodila do kruhovky..to byl kraválsmajlík Ale byla moc šikovná a domů jsme pak málme zmrzly, jak se najednou začalo ochlazovatsmajlík

Jinak můžete juknout na video ze soboty ráno...jsem ji foukala. Ale tady už byla prakticky čistá..mě to napadlo pozdě, že to mohu natočit. smajlík http://www.youtube.com/watch?v=ip05mJRnBJg&feature=share
Ale holčí už klidně stojí i sama bez úvazu, je na to zvyklá. Psi vzadu čekali, kdy bude řada na nich ...ti se perou o to, koho budu foukat dřív, děsně jim to dělá dobře. Ono to má takový tlak, že je to i promasíruje. Darés se vždycky hrbí a kroutísmajlík

No nic, já musím hodit obličej na ksicht, jedu do Karviné na jednání....

14.11.2011 07:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ivčo,krásný fotky a to ohýbání v tom rybníku je super:-),Moruš to dělá taky,jakmile někde zastavíme a dlouho se nic neděje,tak se tímhle způsobem baví.:-):-)
smajlíkA někdy u toho ohýbání musím natočit Pierota,páč ten co u toho vytváří,to se nedá se nesmát:-)),pak nemám na nic sílu.smajlík
:-):-)Já se sice včera nikam nedostala,ale měla jsem taky radost z toho,že přijela Barča jezdila úplně samostatně.:-):-)
smajlíksmajlíkA už jedeme na svojí vodu,hurááááááááásmajlík,máme to sice jenom ke koním,zatím,ale tak do 14 dnů to pustíme i dom.:-):-)

14.11.2011 07:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-):-)Bylo nádherně a byla jsem moc ráda,že si to Barča užívala.:-):-)

14.11.2011 07:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkIvčo,taky bych na tohle řádění s těma koňma svoje koně nedala,jedinej,kdo tohle mohl dělat a nic neřešil u toho,byla Kačenka:-),a tu už nemámesmajlík,Monďásek možná by to snesl,jenže o toho se bojím zase já:-|,takže ho taky nepůjčuju.smajlík
:-):-)Tady mám 2 cvalový fotky,na začátečníka je Barča opravdu moc šikovná.:-)

14.11.2011 07:56
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Vždycky přinesou 2 tašky suchýho chleba,tak Barča pak Monďáskovi za tu jeho trpělivost přinese ňamky do výběhu.:-):-):-)

14.11.2011 07:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Monďásek se mušel pak podrbat.:-)):-)

14.11.2011 08:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Pak jsem tam pustila zbytek stáda,tak si hráli na slídiče.:-)):-)

14.11.2011 08:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))Moruš pak začne házet hned ty svoje ksichtíky.:-)):-))

14.11.2011 08:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))No a tohle dělá Pierot celou dobu,jak vezmu ohlávku,vodítko a vyvinu jen maličký tlak na něj,aby se ohnul v krku,tak vytváří tohle.:-)):-))

14.11.2011 08:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))No,aspoň že nedělá celou dobu tohle:-),to už bych nedala.:-)):-)):-))

14.11.2011 08:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkLucí,Usina je sice šikovná,jak stojí u toho foukání,ale já bych tohle v zimě určitě koním nedělalasmajlík,odebíráš jim částečky toho prachu,který je trochu mastný a zároveň ty koně chrání před větrem a deštěm...smajlík

14.11.2011 09:34
didi

XXX.XXX.203.26

bospor napsal(a):
jj já už na ní koukala:-) jsou holky jedna jako druhá:-) co se těch westernových plemen týče, tak s tím bych si hlavu nelámala:-| já mám klusáky a barča je kříženka:-) čistý amíky tu nemá asi nikdo, kdo sem chodí:-| asi je důležitější to "kochači"smajlík

My máme kobylu hucula, Jiskru - ta je přítelova (s tou jsme 4 roky bojovali, aby se z ní stal normální jezdecký kůň), Jitřenku - její hříbě, tatínek Jitřenky je PH - chtěli jsme získat trochu klidnější povahu, a pak Boba - holštýnského valacha, ehm... za zenitem :-), kterého jsme si dovezli v létě a od té doby se ho snažíme vykrmit a na ty seniorské roky života ho dát do kupy, aby si je mohl užít.

14.11.2011 11:17
madow

XXX.XXX.97.199

Jaru, já z tý Morušky umřu.....to jsou ksichty.....

Rozárka a první její ležení venku (nebo co já teda vím )

spinkááááám

14.11.2011 11:18
madow

XXX.XXX.97.199

14.11.2011 11:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)):-))No,však já Markét se jí taky pořád směju,jak se začne takhle ksichtit.:-)):-))
:-):-)Rozince to sluší,jak hajá venku,to asi fakt pospávala.:-)
:-))Už máme tu Rozárku změřenou,Markét,nebo se metr jen hezky vozí tam a zpátky?:-)):-))

14.11.2011 12:19
madow

XXX.XXX.97.199

ještě změřená není, ale dnes vše napravím.....už jsem ale metr (mám ty papírový co mají třeba v Ikee) nalepila na lištu smajlík

a dnes už jde se mnou ke koníkům i Darča...už je jakžtak zdravá tak změříme hned všechny koníky....
já vím jsem ostuda....

14.11.2011 14:11
bospor

XXX.XXX.200.92

hmmm já se chystám barču změřit co jsem jí přivezla a ještě jsem to neudělala:-):-| jen jí poměřuju kam až jí mámsmajlík
dneska je tu mlha že by se dala krájet:-( mě včera šéf přesvědčil že i mám ještě aspoň dneska vzít dovču. tak jsem si myslela že ještě půjdu jezdit, ale v tomhle se mi naprosto nechce. a zejtra po 6ti týdnech do procesu:-)

14.11.2011 22:03
madow

XXX.XXX.49.29

takže mise splněna smajlík

Rozárka měří 154cm, obvod hrudníku 220 cm a holeň 25 cm....z čehož vyplívá že mám doma mastodonta smajlík

Zuzanka 141cm, hrudník 192, holeň 19 (hucul)
Šohaj 92cm, hrudník 135, holeň 17 (šetland)

15.11.2011 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-|:-|Ivčo,to věřím,že se Ti do rachoty nechcesmajlík,hlavně to dojíždění je děs v tý mlze:-(,já včera poprvně v životě jela v tý mlze asi 22 kiláků a ještě za tmy,smajlík:-(a ještě jsem vezla Jarču,jely jsme asi 22 kiláků,smajlíkmístama jsem fakt neviděla ani kraj silnice,byl to docela děs.:-(:-(:-(Ale dojely jsme dobře.:-):-)
smajlíkMarkét,jak to dlouho trvalo to měření,tak já už zapomněla,kolik jsem tipovala.:-)):-))

15.11.2011 07:59
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkJo,a mám půjčený DVD Bucka Brannamana Obsedání,tak jdu na to hodit oko.smajlíksmajlík

15.11.2011 08:08
madow

XXX.XXX.97.199

Jaruško typovala jsi 155, takže jsi byla hoooooodně blízko

15.11.2011 08:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)No jo,:-)to jsem byla.smajlíksmajlíkA to je vejška tak akorát na Tebe,viď,že to není moc vysoko a nebo naopak zase moc malý.:-)

15.11.2011 08:22
madow

XXX.XXX.97.199

přesně tak.....je to tak akorát.....dřív na vyškrábání do sedla uplně ideál...teď už bohužel musím mít stupínek :-|

15.11.2011 09:28
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Tak to je pěkná Rozárka:-)
Jaruš ty ksichty jsou úžasný:-))
Celý víkend byl u mě pohodička. BAbičky se střídali o Lucinku a já mohla vypadnout:-) A trochu něco podělat:-)

15.11.2011 09:36
misamarincova

XXX.XXX.210.251

A ještě, aby to nebylo Hvězdě líto:-)

15.11.2011 09:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Míšo.:-):-)
:-):-)Jéé,Vy tam máte nádherně,:-)ty lesy tam vzádu...:-):-)smajlík
:-):-)Dorka je pěkná,nebyl žádnej zájemce o koupi?smajlík

15.11.2011 18:46
remonek

XXX.XXX.183.140

Míšo vaši chlaďáskové jsou moc pěkní smajlík:-).
Holky taky je u vás ta pitomá mlha? U nás už se drží druhý den a je to hnus, jsem dneska ani nemohla ty naše bělouše najít v ohradě :-)). Jaru já taky nesnáším když musím jet autem v takovýmhle hnusu, to pak člověk pořád jen čučí kde je vůbec silnice :-(
Markét, chtěla jsem tě jen poprosit, kdyby jsi mi posílala tu deku, písni mi sem prosím, jen abych věděla kdy jí čekat a kdyžtak se domluvila s pošťačkou. Díky :-)

15.11.2011 22:02
madow

XXX.XXX.49.29

Šaríí, dám ti vědět...tenhle týden to už nestihnu ,zítra odjíždím za kamarádkou do Ostravy, ale hned v pondělí max úterý ti jí pošlu, ale písnu ti.:-)

15.11.2011 22:11
remonek

XXX.XXX.183.140

Jj v pohodě Markét, prostě jak to budeš stíhat :-), mě jde jen o to abych se domluvila s tou pošťačkou, že by ho buď dala mamče a nebo na mě chviličku počkala než dorazím z práce

16.11.2011 10:03
misamarincova

XXX.XXX.210.251

jaruska napsal(a):
:-):-)Díky,Míšo.:-):-)
:-):-)Jéé,Vy tam máte nádherně,:-)ty lesy tam vzádu...:-):-)smajlík
:-):-)Dorka je pěkná,nebyl žádnej zájemce o koupi?smajlík

:-) Máme tu pěkně, ale dokázala bych si to představit ještě lépe:-) Teď jsem ale našla fakt pěkné vyjížďy skoro bez civilizace, podle mapy to je hooodně velká plocha-samý les a louka:-)
Dorka ani na prodej není, zájemci byli a jsou, ale chceme si jí nechat. Má i dobrý původ. Chci s ní udělat ve třech letech VZK a měli bychom jí do chovu. Už i kvůli Lucince bych jí nedala, má jí strašně ráda, chodí s ní na procházky, čistí jí, apod.
Ale na prodej je její máma Dafné. Ale na zimu se těžko prodává, snad bude zájemce na jařesmajlík

17.11.2011 09:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAhá,já si je teda spletla,když oni jsou jedna jako druhá.:-)):-))Kámoška má taky mámu s dcerou,který jsou skoro k nerozeznání:-),tý mladý jsou už něco přes 2 roky a je velká už jako máma a na fotce zezadu mám co dělat je poznat,která je která.:-)):-))
:-)Moruš v mlze.:-):-)

17.11.2011 09:35
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Jéé,.Míšo,hned bych jela objevovat ty nový lesy a louky s Tebou....:-):-)
:-))Tady Pierot neví,jestli má vylézt z toho přístřešku nebo né.:-))

17.11.2011 09:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)smajlíkMáme ostrouháno,koníci byli moc hodní:-),až na Pierota,ten se tentokráte houpal něják o trochu víc,než jindy.:-))Ale po chvíli se taky umoudřil a přestal.:-)

17.11.2011 10:01
krejcizdenicka

XXX.XXX.240.1

Ahoj, něco by mě zajímalo ohledně sedel, mohli byste mi poradit?
Jezdím rekreačně s angl. sedlem, někdy bez. Kdybych chtěla westernové sedlo, musí být kůň nějak připraven, nebo se dá jednou jet na anglickém, podruhý na westernovém, třeba na delší trasy, protože prý je pohodlnější..?
Prosím Vás, jsem úplný laik ve westernu, ale moc se mi ten styl líbí, tak se nezlobte za možná blbost té otázky a doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
Prostě jeden kůň-dvě různá sedla?smajlík

17.11.2011 10:07
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Ahoj,určitě se to dá,záleží na tom,jestli na tom westernu máš brašny a jak se na ně Tvůj koník bude tvářit,oni tam při jízdě dělaj takovej docela rachot ty brašny,našim nevaděj,jsou zvyklí,v každém případě beru vždy koníka,o kterém nevím,jestli je na brašny zvyklý,nejprve do výběhu na lonž a když vidím,že nic neřeší,jedeme ven.:-)Pohledám pár fotiček.:-)

17.11.2011 10:08
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Ahojky,
mě to Jaruš čeká zítra :) po práci...... U nás vše omrzlé jak z mrazíka a mlha

17.11.2011 10:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

17.11.2011 10:23
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Helčo,tady je to to samý.:-))
:-)Tady ten samý kůň,Pierot,ve westernovým sedle.:-)

17.11.2011 10:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

17.11.2011 10:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-))Občas vezmeme anglii i do rybníka.:-)):-)

17.11.2011 10:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

17.11.2011 10:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Zase Monďásek,tentokráte se mnou.:-))

17.11.2011 10:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)A jedna letní Moruš,:-)ta když k nám přišla,tak určitě na westernový sedlo zvyklá nebyla,ale nic neřešila,ani ty brašničky.:-):-)

17.11.2011 10:47
krejcizdenicka

XXX.XXX.240.1

Tak to jste mě potěšili a fotky jsou krásný a koně jakbysmet!
Já mám kobylu trochu rapla, tak jestli se jednou do toho dám, tak určitě zatím bez brašen. Ale to vědomí, že bych jednou mohla mít jedno z těch úžasných sedel - to je k nezaplacení.
Děkuji Vám za odpovědi a fotečky:-)

17.11.2011 10:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Já taky děkuju:-),pochvala koníků vždycky moc potěší.:-):-):-)
:-):-)Tak až ten western seženete,tak se tu s náma třeba podělte o první zážitky.:-):-)

17.11.2011 13:43
remonek

XXX.XXX.183.140

Teda Jaru no tom Monďáskovi ti to sluší smajlíksmajlík
Jinak co se těch sedel týče, tak já na oba dva naše oře střídám anglii a western a ani jeden to vůbec neřeší. Kapsy za sedlo si občas beru i k anglii a taky s tím žádný problém není, tak bych se toho nějak moc nebála :-)

17.11.2011 19:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Díky,Šárí.:-):-)
:-):-)Jára byla dneska v oddíle.ale zase měla málo a jezdila ještě doma:-)),a měla ještě i Pierota,ale to už Fotyho přístroj nepobral,to už byla víc tma než světlo.:-(

17.11.2011 19:09
jaruska

XXX.XXX.213.11

17.11.2011 19:13
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Kočičce voda z naší studny docela šmakuje.:-):-)

19.11.2011 08:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTak my se dneska nikam nedostaneme,ale zítra by to šlo,tak uvidíme.:-)
:-):-)Normálně v oddíle je koník,toho teď koupili nově,je mu 7 let a ještě není obsedlej,smajlíkje vzatej odněkud z pastvin,ale jinak je hrozně hodnej:-),takovej velkej a mazlivej.:-):-):-)

19.11.2011 14:34
mellody

XXX.XXX.231.214

Ahojík, pochlubíte se někdo křížencem chladaska a QH? Nebo také ČT a QH? Zajímalo by mě, jak vypadá tento koník v dospělosti:)
Děkujismajlík:-)

19.11.2011 17:27
bospor

XXX.XXX.214.116

ahoj, já neznám nikoho, kdo by měl ČTxQH takže netuším jaký to může být, ale znám křížence chlaďase a QH(aspoň žiju v domění:-|) a ten je úžasnejsmajlík zlatíčko pohodlný hodný:-)smajlík jen trochu široký:-) fotku dát nemůžu. není to můj kůň a nevím jestli by majitelka chtěla:-|
baruš má kus hucula i kus QH a sama jsem zvědavá co z ní vyroste:-|:-)

19.11.2011 17:45
mellody

XXX.XXX.231.214

Děkuji i tak:) Pěkný kousek:-)
Nemusí to být vyložene QH..třeba i jiné american plemeno. (APH, Appaloosa)

19.11.2011 21:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-)Ahoj,já bohužel o žádném Chlaďas x QH či Appa nebo APH taky nevím,smajlíkani z ČT,takže nepomůžu.smajlík
:-)):-))Ivčo,neptají se Tě lidi,když jedeš s Honzou a Barču vedeš,jestli je to Její hříbátko?smajlíksmajlík

19.11.2011 21:27
bospor

XXX.XXX.214.116

no ani né:-| my totiž ještě lidi nepotkalismajlík nebo nebyli dost blízko, aby se mohli na něco ptátsmajlík ale zejtra se to asi povede:-)

19.11.2011 21:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

:-):-)Tak si užijte vyjížďku:-),my se zítra dostanem asi taky na chviličku,uvidíme...:-)

20.11.2011 10:22
mellody

XXX.XXX.231.214

Juuj Pierot je krasavecsmajlík
fešák to tedy je:)

21.11.2011 23:49
bospor

XXX.XXX.130.241

co jéééé??? nikdo nic nepíše??? já nemám co:-| už zas chodím do práce a po 6ti týdnech je to těžký:-(
s barčo jsem se v neděli nějak nedostala, takže lidi jsme nepotkali. na tu otázku si musím ještě počkat, ale určitě přijde:-)

22.11.2011 07:30
makki

XXX.XXX.107.70

Jééé, to zmám taky. Holka má teď nohu v sádře, takže vodím její kobylu ze sedla na vodítku. Taky si určitě spoustu lidí myslí, že vedu hříbátko:-)) Ale tam je ta podoba větší, oni jsou oba černobílí, i když je každý něco jiného.

22.11.2011 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkJá taky nemám žádnej zážiteksmajlík,přijeli jsme v neděli z Ředhoště a byla taková mlha vlezlá,že se nám nikam nechtělo,smajlíkpřitom brzo ráno svítilo sluníčko o 106.smajlík
:-)):-))Mají tam krásnýho oslíka:-) a hned vedle je ponička,ale ta se příšerně šklebí.:-(

22.11.2011 07:52
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkBylo tam i spousta panenek,to by bylo něco pro Markétku Brouka:-),tenhle kočárek stál 550 Kč.:-)

22.11.2011 07:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkIvčo,já už včera měla takovou radost,že bych mohla mít práci,jenže je to 12 km odtud a je potřeba tam být ve 3 ráno,a když jsem se toho vedoucího ptala,jestli bejvaj v tu dobu prohrnutý silnice,abych se tam s tím mým Saxem dostala,tak říkal -no to víte,že to nebejvá prohrnutý,to musíte mít auto 4 x 4.smajlíkA když to auto nemáte,tak přijedete pozdě jednou,to Vám odpustím,ale přijedete pozdě podruhý a to Vás vyrazím a ještě Vám dám pokutusmajlík,páč dojíme 14 tisíc litrů mlíka denně a když se to nesplní,tak byste to musela zaplatit sama.smajlík:-(Tak mě zase nadšení rychle opustilo.:-(:-(

22.11.2011 09:28
madow

XXX.XXX.97.199

ahojky ženy,
tak jsem se úšpěšně a v pořádku vrátila od kamarádky z Ostravy, včera jsem už byla u koníků a taky nic nového....je brzo tma a nejde už ani nic v tý tmě fotit....hlavně když tam přijedu po práci o půl páté smajlík

Jaruško , to si děláš srandu...takovýho šéfa bych teda taky nechtěla....hrozný...smajlík

22.11.2011 10:42
misamarincova

XXX.XXX.210.251

Těch panenek, to by se líbilo Lucince. I ta postýlka vedle kočárku:-) Já byla v neděli na dvouhodinový vyjížďce, to byl relax:-) Kochala jsem se přírodou okolo:-) Včera jsem pro změnu vyrazila ráno s Lucinkou na výlet. Autobusem do Sokolova a ze Sokolova vlakem do Chebu na Vánoční nákupy. Odpoledne zase zpátky. Rychle jsme se najedli, udělali jsme koníky, protože jsme byli s chlapem včera sami, ovce, drůbež a byla tma. Takže jsme už jenom nakrmili a jeli domů. Byla jsem jak mrtvá. Lucinka vytuhla už v autě:-)

26.11.2011 21:22
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Koupila jsem té nemocné Lancii olej z ostropestřce - jsem zvědavá co to s ní udělá. Chutná i mě :-)
A ještě se slevou tak jsem vzala rovnou tři pro všechny koně i pro sebe. Už nevím co bych do ní narvala aby jí bylo fajn.

4.12.2011 11:22
hyblerovahela

XXX.XXX.26.42

Ahojky, tady prší hnus velebnosti smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík