Tak jsem se hned po ránu rozčílila
,nejdou mi vkládat fotky
,něco s tím je,asi je to rozbitý.
Ivčo,koukám,že ty koně jsou všichni stejní,naše taky,když něco děláme venku,tak by se přetrhli,jak se snažej pomáhat.
Ale zase jsem se zasmála,jak Šárí píše,že ztratila Miu
,no taková váha se udržet nedá,kor když si vzpomene,že má zrovínečka hlad.
Ivčo,Barča je moc šikovná,
to je jen za párkrát,že se poleká,než se seznámí s věcma,který v životě neviděla,ale pak už bude naprosto v pohodě.
Přesně tak,takhle za zkušeným neplašícím se koněm se to nejlíp učej ty mrňata
,hodně vzpomínám na ty naše prcky,když se učili,docela mě to s nima bavilo
,sledovala jsem,jak reagujou poprvně a podruhý už kolem strašáka šli,jakoby tam žádnej nebyl
,a třeba já osobně jsem se poměrně dost bála o ty hříbátka na mostech,třeba tam máme ten přes vodu železnej,jak se po něm bál i Monďásek,ale ty mrňata to vůůbec neřešili,prostě šli za mámou a basta
,kam šla máma,tam to bylo bezpečný a vůbec se nebáli.
Však my je taky vodily na vodítku,bála jsem se ve Slaným je nechávat volně,to ani nejde
,pouštěly jsme je jen v zahradách nebo když už jsme věděly,že nikde nemůžou běhat mezi lidma a není blízko silnice,jinak všude chodili na špagátě.
Legiška pak ke konci už byl občas oříšek chytit,nechtělo se mu,líbilo se mu volně pobíhat,
jenže domů to máme přes silnici,tak jsme vždycky chvilku počkaly,jakože paseme
,a on se za chvilku přišel napít,tak byl lapen.
Taky nemám ráda volně pobíhající koně
,ba se jich přímo i děsím,ale ty hříbata byly takový poseroutkové,že se seznamovat nešli,Legišek se koní docela bál,jak ho přejel ten Pierot,tak ten zase až tak drzžnej nebyl,když jsme byli tenkrát si pro něco se podívat na Huberta,tak jsem to na něm viděla,že se bojí,sice zvědavej byl,ale ten strach byl silnější a poctivě se držel máminý sukně,teda ocasu.
Tak fotky mi nejdou vkládat přes Mozillu,ale přes Explorer jo.
Takovejdle mráz tu dneska byl šílenej,pak jsem shazovala seno a myslela jsem,že mi upadnou ruce.
Ahojky,
to bude Baruška velký nebojsa :) Ráno jsem škrábala autí a málem mi umrzla ruka. Před chvilkou jsem byla pro naše hrdiny ve výběhu - musíme kus přes vesnici a jak už je brzy tma kolikrát jdeme potmě. Holky já zapomněla že dneska mají děti lampionový průvod na Martina. No a zrovna procházeli kolem výběhu a já už z dálky viděla ten ocas nahoru a uprk - jako co to mamí pomoooooc čertíííííííí. no sranda dětí jako smetí, lampiony a místo bílého koně člověk v masce za koně se 4ma nohama.
No to jako vůbec netušili co to je. Promluvila jsem a to byl uprk - mamíííí pooooomoooooc viděla si to? No kdyby uměli mluvit
Jsem potěšená že se šli za mě schovat. Důvěra tam je
Něco pro malou Jarušku http://www.youtube.com/watch?v=7ZzWccM_5cM&feature=related
hele to je bomba
http://www.youtube.com/watch?v=4Jxa5KD_fCk&feature=related
Ty videa jsou fakt mazec, jsem ten cross pomalu skákala i u PC .
My jsme dneska byli venku už dopoledne a to byla fakt paráda v lese, to spadaný listí neskutečně vonělo podzimem, škoda že jsme neměli foťák.
Holky v pátek jsme pořídili bričku není tede fungl nová, už je starší, pár oprav se na ní udělat musí, ale pán nám ji nechal za cenu šrotu
. Tak nás teď ještě čeká sehnat nějaké šikovné postroje, koukala jsem na bazoši, ale tam nic moc. Chtěli by jsme takový ten normální dřevěný chomout a postroj k tomu. Přemýšleli jsme jestli by se třeba nevyplatilo zajet do Polska a koupit něco tam
Já Ti neporadím,Šárí,
nemám s tímhle zkušenosti,ale třeba něco seženeš i tady,když nebudeš spěchat.
Zkus se třeba zeptat i bývalého majitele Miy,třeba s ní tahal a když jí prodal,tak postroje má nevyužité.
Moruš se činí,udělali do toho balíku pěkný ďoury.
Zkusila jsem koníkům před přístřešek hodit takhle kopičku sena a slámy,aby do toho chodili čůrat,tak choděj
a přístřešek,jak tam byla kaluž,jak tam chodili čůrat dřív,tak už krásně vysychá.
týý brďo!!! 15m??? to si vůbec nedovedu představit jak by jsme to kopali
my máme 3m a v ní 150cm vody
hloub se prostě nemohli dostat. vařil se tam písek a voda
dneska ale byla nějaká spavá moc se jí nechtělo a přitom jsme byli docela daleko
Ta Barča je úžasná.
Já jsem lákala Oldu taky dneska aspoň do zahrad,bylo fakt nádherně,ale nechtěl,on je jak buldok,když ví,že má práci,tak nedá pokoj,dokud to nedodělá a pak mu ještě zavolal chlápek,že pro něj přijede,že potřebuje něco s elektrikou,tak odjel.Ale snad se dostaneme zítra,jen doufám,že nebude mlha a bude tak krásně,jako bylo dneska.
jaruska
napsal(a):
My to taky nekopali,ta studna už tu byla,když to Olda koupil,to už je nějákých 25 let,možná víc.
tak to jste měli kliku stačilo jen vyčistit jo? my kopali úplně novou. ale toho papírování
hrůza hrůzoucí!!! museli jsme žádat na kraji, protože jsme v lázeňský zoně nebo co
máme snad dobrou vodu, ale stejně jí máme jen pro koně a na zalejvání
Jojo,jen to tenkrát vyčistili a normálně vodu bral,já když jsem se sem nastěhovala,tak ještě jsme z tý studny taky vodu brali,to si pamatuju jako dneska,když jsem si z tý studny nalila vodu do sklenice,tak se v tu ránu sklenice úplně orosila,jak je ta voda ledová i v parným létě,šťáva z vody ze studny byla fakt moc dobrá
,jenže pak shořela nautila a Olda řek,že novou kupovat nebude
a že budeme brát městskou vodu.Jenže je to opravdu čím dál dražší...
dneska je barče rok za ty necelý 3 měsíce co jí mám, už mi vyrostla nejmíň o 5cm
jaruska
napsal(a):
Jojo,jen to tenkrát vyčistili a normálně vodu bral,já když jsem se sem nastěhovala,tak ještě jsme z tý studny taky vodu brali,to si pamatuju jako dneska,když jsem si z tý studny nalila vodu do sklenice,tak se v tu ránu sklenice úplně orosila,jak je ta voda ledová i v parným létě,šťáva z vody ze studny byla fakt moc dobrá
,jenže pak shořela nautila a Olda řek,že novou kupovat nebude
a že budeme brát městskou vodu.Jenže je to opravdu čím dál dražší...
super!!!! mě nejvíc sere, že se platí hromada peněz za vodu a ještě víc za kanál
a zvlášť když tím napájím a do kanalizace nejde skoro nic
jo nějakých 200l denně když je horko tak i víc a když teď žerou seno tak taky
No joo,mušej lázně něják vydělávat,né?
Moc Barče gratuluju k ročnímu výročí.
remonek
napsal(a):
Ty videa jsou fakt mazec, jsem ten cross pomalu skákala i u PC .
My jsme dneska byli venku už dopoledne a to byla fakt paráda v lese, to spadaný listí neskutečně vonělo podzimem, škoda že jsme neměli foťák.
Holky v pátek jsme pořídili bričku není tede fungl nová, už je starší, pár oprav se na ní udělat musí, ale pán nám ji nechal za cenu šrotu
. Tak nás teď ještě čeká sehnat nějaké šikovné postroje, koukala jsem na bazoši, ale tam nic moc. Chtěli by jsme takový ten normální dřevěný chomout a postroj k tomu. Přemýšleli jsme jestli by se třeba nevyplatilo zajet do Polska a koupit něco tam
No ... jeden postroj doma mám. Leží mi tu a já ho nevyužiju, tak kdybys měla zájem, nafotím ho a dám sem nebo ti pošlu fotky na mail. Mám i chomout, ale to je 22" a nevím, na jakého koníka ho chceš. Je to spíš na poníka.
Simona
Taky napájíme z vlastní studny, vodovod máme jen do kuchyně
Barče už je rok? Mě ta starší haflinga rostla až do šesti let tak máte ještě čas.
jj já vím
my měli spoustu let narážečku a vodu jsme tahali pumpou. nadřeli jsme se ale koně měli co pít. jenže loni na podzim se nějak sekla a my celou zimu napájeli z městskýho vodovodu kalamita!!! od jara máme tu studnu a v ní ponorný čerpadlo. to je pohádka
několikrát denně si to připomínám
vždycky, když dopouštím vodu a jen držím hadici a mačkám vypínač
Taky mívám podobné pocity :) několik let jsem celou zimu tahala vodu z koupelny
aneb jak málo nám stačí ke štěstí
Teď máme napáječky a venku čerpadlo.
taky mi doma leží brička a komplet poprsní postroje na pár koní, ale ještě se mi nechce to prodávat
třeba je jednou zapřahnem, když to tak pěkně umí
bospor
napsal(a):
dneska je barče rok za ty necelý 3 měsíce co jí mám, už mi vyrostla nejmíň o 5cm
Koukám, že máme skoro dvojnici :-) - co se barevnosti týče. Naše Jitřenka je taky černobílý rezavec .
Westernová plemena zrovna nemáme, ale "kochači" jsme určitě.
Dominika.
didi
napsal(a):
Koukám, že máme skoro dvojnici :-) - co se barevnosti týče. Naše Jitřenka je taky černobílý rezavec .
Westernová plemena zrovna nemáme, ale "kochači" jsme určitě.
Dominika.
jj já už na ní koukala jsou holky jedna jako druhá
co se těch westernových plemen týče, tak s tím bych si hlavu nelámala
já mám klusáky a barča je kříženka
čistý amíky tu nemá asi nikdo, kdo sem chodí
asi je důležitější to "kochači"
hyblerovahela
napsal(a):
Ahojky,
to bude Baruška velký nebojsa :) Ráno jsem škrábala autí a málem mi umrzla ruka. Před chvilkou jsem byla pro naše hrdiny ve výběhu - musíme kus přes vesnici a jak už je brzy tma kolikrát jdeme potmě. Holky já zapomněla že dneska mají děti lampionový průvod na Martina. No a zrovna procházeli kolem výběhu a já už z dálky viděla ten ocas nahoru a uprk - jako co to mamí pomoooooc čertíííííííí. no sranda dětí jako smetí, lampiony a místo bílého koně člověk v masce za koně se 4ma nohama.
No to jako vůbec netušili co to je. Promluvila jsem a to byl uprk - mamíííí pooooomoooooc viděla si to? No kdyby uměli mluvit
Jsem potěšená že se šli za mě schovat. Důvěra tam je
heli super mě tady 14 dní přesvědčovali, že mám jít dělat dětem martina. do vesnice tady poblíž. odmítla jsem to
honza je sice kliďas, ale tohle by nepobral
navíc je černej, tak co
Ahojky! Nějak jsem neměla čas psát, ale čtu všechno a koukám na fotečky! Baruška je šikovná. Jiank u nás taky zima jak v márnici, omrzlo, fuj..největší radost z toho mají psi, od rána se perou na zahradě a vyvádějí kraviny.
Jinak o fundlácích vím už dávno, v chovatelských kruzích se to rozkřiklo hned, ve zprávách jsem to neviděla. Jiank kryli to černobílým psem, který se mi líbí, a tak tam vyskočila i ČB štěnda.
V sobotu jsem byla s Usou fotit jednu holčinu tady z ranče s kobylkou. Chtěla nějaké fotečky, protože kobča se prodává a brzy asi pojede pryč. Tak jsem odpoledne stáhla Usu od koní, nasedlala a jeli jsme. Usinka si kousek hodila i cvalíka. Sice to skončilo kašlíkem, ale měla radost, že jsem ji dovolila si pár metrů zacválat..jen tak pomaloučku a jak jsme cítila, že ji natahuje, tak jsem brzdila..
Na jízdárně jsem ji odsedlala a hodila do kruhovky..to byl kravál Ale byla moc šikovná a domů jsme pak málme zmrzly, jak se najednou začalo ochlazovat
Jinak můžete juknout na video ze soboty ráno...jsem ji foukala. Ale tady už byla prakticky čistá..mě to napadlo pozdě, že to mohu natočit. http://www.youtube.com/watch?v=ip05mJRnBJg&feature=share
Ale holčí už klidně stojí i sama bez úvazu, je na to zvyklá. Psi vzadu čekali, kdy bude řada na nich ...ti se perou o to, koho budu foukat dřív, děsně jim to dělá dobře. Ono to má takový tlak, že je to i promasíruje. Darés se vždycky hrbí a kroutí
No nic, já musím hodit obličej na ksicht, jedu do Karviné na jednání....
Ivčo,krásný fotky a to ohýbání v tom rybníku je super
,Moruš to dělá taky,jakmile někde zastavíme a dlouho se nic neděje,tak se tímhle způsobem baví.
A někdy u toho ohýbání musím natočit Pierota,páč ten co u toho vytváří,to se nedá se nesmát
,pak nemám na nic sílu.
Já se sice včera nikam nedostala,ale měla jsem taky radost z toho,že přijela Barča jezdila úplně samostatně.
A už jedeme na svojí vodu,hurááááááááá
,máme to sice jenom ke koním,zatím,ale tak do 14 dnů to pustíme i dom.
Ivčo,taky bych na tohle řádění s těma koňma svoje koně nedala,jedinej,kdo tohle mohl dělat a nic neřešil u toho,byla Kačenka
,a tu už nemáme
,Monďásek možná by to snesl,jenže o toho se bojím zase já
,takže ho taky nepůjčuju.
Tady mám 2 cvalový fotky,na začátečníka je Barča opravdu moc šikovná.
Vždycky přinesou 2 tašky suchýho chleba,tak Barča pak Monďáskovi za tu jeho trpělivost přinese ňamky do výběhu.
No a tohle dělá Pierot celou dobu,jak vezmu ohlávku,vodítko a vyvinu jen maličký tlak na něj,aby se ohnul v krku,tak vytváří tohle.
bospor
napsal(a):
jj já už na ní koukala jsou holky jedna jako druhá
co se těch westernových plemen týče, tak s tím bych si hlavu nelámala
já mám klusáky a barča je kříženka
čistý amíky tu nemá asi nikdo, kdo sem chodí
asi je důležitější to "kochači"
My máme kobylu hucula, Jiskru - ta je přítelova (s tou jsme 4 roky bojovali, aby se z ní stal normální jezdecký kůň), Jitřenku - její hříbě, tatínek Jitřenky je PH - chtěli jsme získat trochu klidnější povahu, a pak Boba - holštýnského valacha, ehm... za zenitem , kterého jsme si dovezli v létě a od té doby se ho snažíme vykrmit a na ty seniorské roky života ho dát do kupy, aby si je mohl užít.
Jaru, já z tý Morušky umřu.....to jsou ksichty.....
Rozárka a první její ležení venku (nebo co já teda vím )
spinkááááám
hmmm já se chystám barču změřit co jsem jí přivezla a ještě jsem to neudělala jen jí poměřuju kam až jí mám
dneska je tu mlha že by se dala krájet mě včera šéf přesvědčil že i mám ještě aspoň dneska vzít dovču. tak jsem si myslela že ještě půjdu jezdit, ale v tomhle se mi naprosto nechce. a zejtra po 6ti týdnech do procesu
Ivčo,to věřím,že se Ti do rachoty nechce
,hlavně to dojíždění je děs v tý mlze
,já včera poprvně v životě jela v tý mlze asi 22 kiláků a ještě za tmy,
a ještě jsem vezla Jarču,jely jsme asi 22 kiláků,
místama jsem fakt neviděla ani kraj silnice,byl to docela děs.
Ale dojely jsme dobře.
Markét,jak to dlouho trvalo to měření,tak já už zapomněla,kolik jsem tipovala.
Tak to je pěkná Rozárka
Jaruš ty ksichty jsou úžasný
Celý víkend byl u mě pohodička. BAbičky se střídali o Lucinku a já mohla vypadnout A trochu něco podělat
Míšo vaši chlaďáskové jsou moc pěkní .
Holky taky je u vás ta pitomá mlha? U nás už se drží druhý den a je to hnus, jsem dneska ani nemohla ty naše bělouše najít v ohradě . Jaru já taky nesnáším když musím jet autem v takovýmhle hnusu, to pak člověk pořád jen čučí kde je vůbec silnice
Markét, chtěla jsem tě jen poprosit, kdyby jsi mi posílala tu deku, písni mi sem prosím, jen abych věděla kdy jí čekat a kdyžtak se domluvila s pošťačkou. Díky
jaruska
napsal(a):
Díky,Míšo.
Jéé,Vy tam máte nádherně,
ty lesy tam vzádu...
Dorka je pěkná,nebyl žádnej zájemce o koupi?
Máme tu pěkně, ale dokázala bych si to představit ještě lépe
Teď jsem ale našla fakt pěkné vyjížďy skoro bez civilizace, podle mapy to je hooodně velká plocha-samý les a louka
Dorka ani na prodej není, zájemci byli a jsou, ale chceme si jí nechat. Má i dobrý původ. Chci s ní udělat ve třech letech VZK a měli bychom jí do chovu. Už i kvůli Lucince bych jí nedala, má jí strašně ráda, chodí s ní na procházky, čistí jí, apod.
Ale na prodej je její máma Dafné. Ale na zimu se těžko prodává, snad bude zájemce na jaře
Ahá,já si je teda spletla,když oni jsou jedna jako druhá.
Kámoška má taky mámu s dcerou,který jsou skoro k nerozeznání
,tý mladý jsou už něco přes 2 roky a je velká už jako máma a na fotce zezadu mám co dělat je poznat,která je která.
Moruš v mlze.
Jéé,.Míšo,hned bych jela objevovat ty nový lesy a louky s Tebou....
Tady Pierot neví,jestli má vylézt z toho přístřešku nebo né.
Máme ostrouháno,koníci byli moc hodní
,až na Pierota,ten se tentokráte houpal něják o trochu víc,než jindy.
Ale po chvíli se taky umoudřil a přestal.
Ahoj, něco by mě zajímalo ohledně sedel, mohli byste mi poradit?
Jezdím rekreačně s angl. sedlem, někdy bez. Kdybych chtěla westernové sedlo, musí být kůň nějak připraven, nebo se dá jednou jet na anglickém, podruhý na westernovém, třeba na delší trasy, protože prý je pohodlnější..?
Prosím Vás, jsem úplný laik ve westernu, ale moc se mi ten styl líbí, tak se nezlobte za možná blbost té otázky a doufám, že jsem to napsala srozumitelně.
Prostě jeden kůň-dvě různá sedla?
Ahoj,určitě se to dá,záleží na tom,jestli na tom westernu máš brašny a jak se na ně Tvůj koník bude tvářit,oni tam při jízdě dělaj takovej docela rachot ty brašny,našim nevaděj,jsou zvyklí,v každém případě beru vždy koníka,o kterém nevím,jestli je na brašny zvyklý,nejprve do výběhu na lonž a když vidím,že nic neřeší,jedeme ven.
Pohledám pár fotiček.
Helčo,tady je to to samý.
Tady ten samý kůň,Pierot,ve westernovým sedle.
A jedna letní Moruš,
ta když k nám přišla,tak určitě na westernový sedlo zvyklá nebyla,ale nic neřešila,ani ty brašničky.
Díky,Šárí.
Jára byla dneska v oddíle.ale zase měla málo a jezdila ještě doma
,a měla ještě i Pierota,ale to už Fotyho přístroj nepobral,to už byla víc tma než světlo.
ahoj, já neznám nikoho, kdo by měl ČTxQH takže netuším jaký to může být, ale znám křížence chlaďase a QH(aspoň žiju v domění) a ten je úžasnej
zlatíčko pohodlný hodný
jen trochu široký
fotku dát nemůžu. není to můj kůň a nevím jestli by majitelka chtěla
baruš má kus hucula i kus QH a sama jsem zvědavá co z ní vyroste
Já taky nemám žádnej zážitek
,přijeli jsme v neděli z Ředhoště a byla taková mlha vlezlá,že se nám nikam nechtělo,
přitom brzo ráno svítilo sluníčko o 106.
Mají tam krásnýho oslíka
a hned vedle je ponička,ale ta se příšerně šklebí.
Bylo tam i spousta panenek,to by bylo něco pro Markétku Brouka
,tenhle kočárek stál 550 Kč.
Ivčo,já už včera měla takovou radost,že bych mohla mít práci,jenže je to 12 km odtud a je potřeba tam být ve 3 ráno,a když jsem se toho vedoucího ptala,jestli bejvaj v tu dobu prohrnutý silnice,abych se tam s tím mým Saxem dostala,tak říkal -no to víte,že to nebejvá prohrnutý,to musíte mít auto 4 x 4.
A když to auto nemáte,tak přijedete pozdě jednou,to Vám odpustím,ale přijedete pozdě podruhý a to Vás vyrazím a ještě Vám dám pokutu
,páč dojíme 14 tisíc litrů mlíka denně a když se to nesplní,tak byste to musela zaplatit sama.
Tak mě zase nadšení rychle opustilo.
ahojky ženy,
tak jsem se úšpěšně a v pořádku vrátila od kamarádky z Ostravy, včera jsem už byla u koníků a taky nic nového....je brzo tma a nejde už ani nic v tý tmě fotit....hlavně když tam přijedu po práci o půl páté
Jaruško , to si děláš srandu...takovýho šéfa bych teda taky nechtěla....hrozný...
Těch panenek, to by se líbilo Lucince. I ta postýlka vedle kočárku Já byla v neděli na dvouhodinový vyjížďce, to byl relax
Kochala jsem se přírodou okolo
Včera jsem pro změnu vyrazila ráno s Lucinkou na výlet. Autobusem do Sokolova a ze Sokolova vlakem do Chebu na Vánoční nákupy. Odpoledne zase zpátky. Rychle jsme se najedli, udělali jsme koníky, protože jsme byli s chlapem včera sami, ovce, drůbež a byla tma. Takže jsme už jenom nakrmili a jeli domů. Byla jsem jak mrtvá. Lucinka vytuhla už v autě
Koupila jsem té nemocné Lancii olej z ostropestřce - jsem zvědavá co to s ní udělá. Chutná i mě
A ještě se slevou tak jsem vzala rovnou tři pro všechny koně i pro sebe. Už nevím co bych do ní narvala aby jí bylo fajn.