Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.11.2011 11:09
jenysimons

XXX.XXX.36.86

Ahoj,
nedávno mi unikla možnost se ucházet o téma BP "Kopyto koně a jeho úprava pro práci", které by nebylo nijak těžké a bylo by velmi zajímavé. Obracím se na vás s prosbou, zda vás nenapadá, jakékoliv téma, které by se samo týkalo koní, ale bylo by taky vhodné na rozepsání, rozebrání atd do bakalářky?
Předem moc díky za tipy

29.11.2011 11:17
didi

XXX.XXX.203.26

Přechod z kování na bosé kopyto.

Úprava kopyt a regenerace koně po schvácení.

Podvýživa koně - návrat do optimálního stavu.

Vliv výživy na stav kopytní rohoviny/ stav kopyta.

Odraz zdravotního stavu koně na kopytech ("co lze vyčíst z kopyta koně").

29.11.2011 11:41
strip

XXX.XXX.144.229

Při výběru tématu na BP bych si dávala pozor, aby bylo téma poté možno rozvést i v DP. Ušetříš si tak dost práce. Na diplomku už je ale třeba trošku věděckého přístupu, svého zkoumání, tak pozor na to, aby i tohle u zvoleného tématu bylo možné.

29.11.2011 16:54
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

strip napsal(a):
Při výběru tématu na BP bych si dávala pozor, aby bylo téma poté možno rozvést i v DP. Ušetříš si tak dost práce. Na diplomku už je ale třeba trošku věděckého přístupu, svého zkoumání, tak pozor na to, aby i tohle u zvoleného tématu bylo možné.

Co koně do 20 a nad 20, péče o ně a zdravotní problémy, optimální zatížení, vhodné ustájení, udržení kondice, kolik % koní překročí věk 20ti let.... Podle mne by nebyl problém přes inzerát sehnat dostatek podkladů, porovnávat, jaké problémy jsou nejčastější k čemu byli koníci využíváni a DP by se daly zvlášť rozvést kolik se průměrně dožívají hřebci, žvlášť valachy a pak klisny... další rozdělení sportovní koně proti koním rekračním.... Plemena a jejich zatížení, na co je vyvíjena největší zátěž, např. hodně těžších koní, kteří tahali po 20 trpí artrózou - většinou zadních nohou(ale % nevim).... Ale nevím, zda by se to hodilo pro Vaše zaměření... Jen nápad...smajlík

29.11.2011 16:57
skippy

XXX.XXX.42.202

Nejen to, že je lepší navázat diplomkou (já jsem tu chybu udělala a dělám vše od začátku), ale ať už bakalářka, nebo diplomka není to, co napíšeš spatra, musíš to mít všechno podloženo literární rešerší, tak pozor na to, abys měla dost zdrojů z kterých čerpat. A podotýkám důvěryhodný recenzovaných zdrojů. Tak hodně zdaru.
Ještě se zaptám, jestli můžu, jaký obor studuješ?

29.11.2011 18:12
jenysimons

XXX.XXX.36.86

Moc děkuji na náměty....
jde o to, že jsem na oboru Kynologie (přestup z chovu koní kvůli studiu 2.a 3.ročníku až v Humpolci) a zas tak jakékoliv téma mít nemůžu. To téma, které mi uniklo, bylo na katedře veterinárních disciplín a asi nejlépe abych se protlačila někam tam...zajdu zítra za profesorem, co jsem ho vloni měla na anatomii, je také na té katedře a budu doufat, že mi poradí.
Je pravda, že starý x mladý kůň je velmi zajímavé téma, ale pro mě si myslím nemožné navrhnout jako BP.....snažím se tímto tak nějak uniknout od kynologie alespon trochu ke koním - těm pejskům fakt rozumím bohužel o mrtě méně.....

29.11.2011 18:34
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

A co zkusit nějaký myslivce....??? Někteří z nich se přímo specializují na výchovu psů pro myslivost a pak je prodávají.... Možná, kdyby sis hodila inzerát, tak by ti někdo poradil.... No uvidíš... Každopádně držim palce...

29.11.2011 19:24
didi

XXX.XXX.203.26

A co "canisterapie x hippoterapie"? Aby tam byli i ti psi :-).

29.11.2011 19:45
hankaladyb

XXX.XXX.198.186

didi napsal(a):
A co "canisterapie x hippoterapie"? Aby tam byli i ti psi :-).

Hustě, to je dost dobrej nápad... :-) Na to bych nepřišla....:-)

1.12.2011 14:55
jenysimons

XXX.XXX.36.86

tak koňské téma mi bylo zakázáno...docela se mi líbí ta cannisterapie X hippoterapie, ale otázkou je, o čem bych tam jako chtěla a měla psát? smajlík

1.12.2011 15:09
aaangelika

XXX.XXX.253.104

jenysimons napsal(a):
tak koňské téma mi bylo zakázáno...docela se mi líbí ta cannisterapie X hippoterapie, ale otázkou je, o čem bych tam jako chtěla a měla psát? smajlík

Na koho je aplikována (diagnózy), pozitivní působení, jací psi/koně jsou vybíráni a jak jsou vybíráni.
Jak vypadá "lekce" terapie.
Apod.

Přidejte reakci

Přidat smajlík