Westernové otěže-dotaz,rad

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2012 16:30
pavlis

XXX.XXX.252.48

Dobrý den,koupila jsem westernovou uzdečku i s otěžemi a otěže jsou zakončené pro mne záhadným způsobemsmajlík
Poradíte mi,jestli tam něco schází nebo jak se takovéto otěže používají?
Pokud by scházely kožené řemínky,tak by tam musely být dírky dvě.Nebo že by byly na šroubek?Jdou ale poměrně i těžko ohnout.
Nevím.
Děkuji moc.
Pavla

20.1.2012 16:56
sisi58

XXX.XXX.218.3

Co třeba tohle? Jen ty čudle už rok sháním a nikde nic smajlík

20.1.2012 17:35
pavlis

XXX.XXX.252.48

Mohlo by být,jen mi to ale na ty čudlíky připadá poměrně dost velké.A hlavně i ty malé dírky na druhém konci,tam by se asi ty kožené střapce nevešly.
Je to fakt záhada.
Třeba bude ještě někdo moudřejší,ale teoreticky by to tak mohlo být.
Kdyby náhodou měl někdo o ty otěže zájem,není problém.
P.

20.1.2012 17:39
sheril

XXX.XXX.31.115

nevidím na to pořádně,ale mi máme otěže svázané kulatinou kůže,otěž má 4 dírky a navíc je díl se dvěmi dírmami který se vkládá mezi

20.1.2012 18:26
iveth

XXX.XXX.161.66

Zkuste vzít ten konec, kde jsou ty dvě dírky, tak ten konec vemte a provlíknete tou druhou dírkou a pak vemte tem druhý konec otěží a provlíkněte tou dírou toho konce, který je provlíknutý a zůstané vám očko, ve kterém má bý kroužek udidla....

20.1.2012 19:13
pavlis

XXX.XXX.252.48

Zkoušeli jsme to provléct,jak jste psala a přijde mi to,že to snad ani tak nemá být.Je to strašně robustní,přímo hromburácké.
Kdyby měl někdo takovéto otěže a měl je připevněné,tak bych byla ráda za foto.
Děkuji.

20.1.2012 19:33
sccary

XXX.XXX.185.6

přítel ty otěže měl taky a říkal provléct. Dokonce mi to tady teď ukázal na kusu kůže a vypadalo do,že by to mohlo fungovat :-)

20.1.2012 20:11
iveth

XXX.XXX.168.9

Mělo by to tak být, že se to provlíkne, ja takový otěže měla a vypadalo to normálně, ale jestli je ta kůže dost tvrdá a nepoddajná, tak to tak může vypadat:-)

Neregistrovaný uživatel

20.1.2012 20:14
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.4

Řekla bych, že se proplétají způspbem, jako "živé konce", vypadá to trošku robusněji, ale ono se to časem stáhne. Provléknout kroužkem udidla tak, že máte každou dírku na jedné straně, krátký konec provlékněte dírkou v delším konci, a dlouhý konec otěží provlékněte dírkou v krátkém konci. Myslím si, že když za to více zatáhnete, tak že to nebude tak "humpolácké", jak píšete :o) Vyfotila bych, ale bohužel nemám takové otěže, maximálně ten živý konec. Ať se podaří. Káťa

20.1.2012 20:30
pavlis

XXX.XXX.252.48

Děkuji moc.
Kůže je krásně měkká,promazaná takže se s ní manipuluje hezky.
Mám ještě jedny otěže,provazové, s klasickým koženým zakončením a ještě i s karabinou.Karabinu jsem si vyndala a mám to jen na tu kůži,upevněnou koženými řeminky.
Právě jsem tak hledala nějaké podobné otěže v prodejnách jezd.potřeb na netu,ale nic jsem nenašla.Jen tu klasiku,co se prodává.
Zkusím to ještě jednou protáhnout,snad se to nějak poddá.
Ten druhý konec těch otěží tedy tím pádem bude asi na ty kožené "šlahouny",které bývají u western.otěží,že?
Na to,že jsem u koní už hooodně dlouho,jsem tento typ otěží viděla poprvé až teď.:-)
Pavla

21.1.2012 12:40
skippy

XXX.XXX.42.202

pavlis napsal(a):
Děkuji moc.
Kůže je krásně měkká,promazaná takže se s ní manipuluje hezky.
Mám ještě jedny otěže,provazové, s klasickým koženým zakončením a ještě i s karabinou.Karabinu jsem si vyndala a mám to jen na tu kůži,upevněnou koženými řeminky.
Právě jsem tak hledala nějaké podobné otěže v prodejnách jezd.potřeb na netu,ale nic jsem nenašla.Jen tu klasiku,co se prodává.
Zkusím to ještě jednou protáhnout,snad se to nějak poddá.
Ten druhý konec těch otěží tedy tím pádem bude asi na ty kožené "šlahouny",které bývají u western.otěží,že?
Na to,že jsem u koní už hooodně dlouho,jsem tento typ otěží viděla poprvé až teď.:-)
Pavla

Já to tedy vidím naopak tak, že se otěž přehne napůl mezi dirkami, tam, si myslím přijde udidlo, a chybí kožený řemínek a concho. Toť můj názor. Provlíkání otěží samotných si myslím bude dost nepoddajné a i nehezké...smajlík

21.1.2012 16:50
iveth

XXX.XXX.161.66

ale na koncho ty díry jsou moc velké, jinak ja to mela provlíknuté a vypadalo to normálně, i lovecká vodítka pro psy, co mají myslivci, mají na podobný způsob provlečený a vypadá to normálně.:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík