Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Cashmire

23.3.2012 16:18
Cashmire

XXX.XXX.87.76

Dobrý den,
je mi 15 let a s taťkem máme celkem 8 koní... Z toho jsou tu 4 řebečci, dvě kobylky, a dva valášci. Máme je spolu v jednom stádě. Když někdo přijde, tak se diví , že je máme spolu...Jsou hodní... Chtěla jsem vědět Váš názor na hřebečky...?smajlík

23.3.2012 17:05
krejcizdenicka

XXX.XXX.240.1

Já bych se taky divila, ale spíš proto, že je máte pospolu s kobylkama.

23.3.2012 18:23
suszenka

XXX.XXX.208.106

A kolik máte hříbátek???

23.3.2012 19:38
cashmire

XXX.XXX.87.76

omlouvam se špatně jsem o napsala, v jednom stádě jsou hřebci a valach, kobylky jsou zvlášť, tedy spolu jsou dve kobylky a jeden valachsmajlík

24.3.2012 13:09
suszenka

XXX.XXX.208.106

Tak pokud jsou takto a jsou hodní tak je to super. Kolik lidí by dalo cokoliv za to aby mohli mít hřebce ve výběhu a navíc ještě ve stádě. Většinou je to problém, protože hřebec prostě dělá bordel. Takže se nedivte že se lidi diví a buďte ráda že se koně mají rádi :)

27.4.2012 19:21
sheril

XXX.XXX.31.115

Cashmire napsal(a):
Dobrý den,
je mi 15 let a s taťkem máme celkem 8 koní... Z toho jsou tu 4 řebečci, dvě kobylky, a dva valášci. Máme je spolu v jednom stádě. Když někdo přijde, tak se diví , že je máme spolu...Jsou hodní... Chtěla jsem vědět Váš názor na hřebečky...?smajlík

U nás se taky divili že jsem měla v jednom výběhu poničku a dva hřebečky,byli v pohodě,až od ledna kdy ten můj začal hřebčit tak chodí sám do výběhu,ale box má vedle kobyl a je v pohodě.Druhý ještě nehřebčí tak je ve stádě s březími kobylami a valachy,ale plánuje se jeho kastrace.U toho mého ještě počkám,první měsíc byl těžko zvladatelný,ale pak se uklidnil a ted projde i kolem kobyli v říji na ohlávce a je v klidu.Záleží na výchově a jak se s tím vyrovná.Jako malá jsem se strarala pouze o hřebce a byli to klidní koně ,vyjíždky s klisnami zvládali v pohodě,výběhy měli oddělené

27.4.2012 23:31
klawdie

XXX.XXX.10.21

No ono dost záleží jak jsou hřebečci staří..mám též dva hřebce dvouleté s valachem a jsou zlatí...kobyli vidí přes výběh a neřeší je..

28.4.2012 11:30
famona

XXX.XXX.146.16

Taky jsme mívali tři hřebce spolu a byli v pohodě. Možná i proto, že spolu vyrůstali od hříbat.

7.5.2012 22:41
miluskaarka

XXX.XXX.43.1

Dobrý den,
my máme také dva hřebečky - oba jsou dvouletí a vlastně spolu vyrůstají. Jsou opravdu hodní a komunikativní. Řešíme jejich kastraci.. Zatím se nejeví jako nutná, spíš by mohla pozastavit vývoj. Do budoucna si ale lámeme hlavu nad tím, že je nechceme mít jako plemeníky a do plemenitby "načerno" se také nehrneme. Otázka je, že pokud si nebudou moci skočit, nebude to pro ně trápení nechat je hřebci?

10.5.2012 08:04
didi

XXX.XXX.2.151

I když nebudou viditelně hřebčit a mít výchovu, trápením to bude - pudy prostě nejdou převychovat, zůstanou...
Na druhou stranu je dobré s kastrací nespěchat a udělat ji třeba až ve 3 nebo 4 letech, kdy už je kůň fyzicky vyspělý.
Takže pokud to okolnosti dovolují - doporučuji nespěchat, ale udělat.

Kastrací koně, o kterém víte, že nebude plemeníkem, si rozšíříte možnosti a ulevíte mu. Za 30 let života koně se toho může hodně změnit... - například při případném prodeji, se bude prodávat valach snáž než nechovný hřebec - také vám rozšíří možnosti ustájení (kdybyste museli koně ustájit někde, i kdybyste chtěli nabídnout ustájení třeba nějaké kobyle) - nebo takové vícedenní putování, kde buď přespíte v cizím ustájení nebo v přírodě a je zvýšené riziko útěku koně - v této situaci bude také lepší mít valachy, než hřebce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík