Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2012 22:16
rozi

XXX.XXX.99.6

Zajímalo by mě, jestli pozvolna přivykáte koně na zelené nebo je po zimě vyženete ven a ať se pasou.
U stáje mají naše koně jen seno a anglický trávníček, ale co je převádím do jiného výběhu, tak tam už je celkem velká tráva, na které mám strach je nechat celý den.
Co myslíte a jak to děláte vy?

24.4.2012 23:25
didi

XXX.XXX.2.151

rozi napsal(a):
Zajímalo by mě, jestli pozvolna přivykáte koně na zelené nebo je po zimě vyženete ven a ať se pasou.
U stáje mají naše koně jen seno a anglický trávníček, ale co je převádím do jiného výběhu, tak tam už je celkem velká tráva, na které mám strach je nechat celý den.
Co myslíte a jak to děláte vy?

Dát na pastvu balík sena. Necháváme seno celoročně - v létě mají koně menší spotřebu - nezmizí tak rychle, jako v zimě a nemusíte mít z přepasení a z přechodu na trávu strach.

25.4.2012 09:16
klawdie

XXX.XXX.94.254

pouštím je do jedné menší části na travičku, nemají tam toho kvanta ale napasou se, ale stejně se nevydrží pást celý den, odchází si kousnout sena či si odpočinout do chládku, bála bych se vysoké bohaté pastvy, ale i na tu bych to vyřešila pouštěním na kratší časový usek, postupné navykání...

25.4.2012 09:16
rennie111

XXX.XXX.180.30

didi napsal(a):
Dát na pastvu balík sena. Necháváme seno celoročně - v létě mají koně menší spotřebu - nezmizí tak rychle, jako v zimě a nemusíte mít z přepasení a z přechodu na trávu strach.

Toto čo píšete je fajn iba pokiaľ sú kone na tej pastvine stále a tým pádom sú postupne navyknuté na trávu. Zadávateľka píše, že ich ide pustiť do nového výbehu kde je tráva už celkom veľká, tam im dá balík sena zbytočne ani sa ho nedotknú, zaručene dajú prednosť čerstvej tráve. Kone by som navykala postupne, pustite ich tam najprv iba na 1-2 hodinky a postupne čas predlžujte, ja by som ich tam teda hneď na celý deň nepustila, riziko schvátenia je pomerne veľké.

25.4.2012 10:10
rozi

XXX.XXX.99.6

Díky za názory, přesně tak, mám strach. Proto je tam nechci nechávat celý den. Řeším to tak, že dopol.jsou u stáje, kde jim ráno hodím seno a jdu do práce a odpol.je tam zavedu na cca 3 hod. Praktikuju to tak už od té doby, co slezl sníh, ale co ta tráva povyskočila, zazelenala se, tak na dvou hektarech je toho najednou hodně pro dvě kobyly. Nechce si někdo přivést koně? :)

25.4.2012 11:01
marky88

XXX.XXX.8.7

Dobrý den, mi dáváme koně ven 365 dní v roce (na noc chodí do boxů) a tudíš si sami na trávu postupně přivyknou, jsou na louce i když není žádná tráva a jak začíná růst, tak pomalu i uždibují. Máme na šest koní jednu pastvu 5 hektarů, takže jí nezničí ani když je blátivo. Ale seno přidáváme pořád, i když v létě, když mají na výběr, žerou radši trávu. Ale pokud máte koně kde není tráva a chcete je najednou dát na louku, kde už je trávy dost, tak to dělajte postupně - první dny třeba na hodinu, a postupně přidávat. Mladá tráva je hooodně nebezpečná :(

25.4.2012 17:12
westgirl

XXX.XXX.66.209

Marti, kdybys sháněla někoho na pastevko, tak kámoška shání - aby to bylo v dosahu Zlína, ona se tu přistěhuje cca do 3 měs.kdyžtak písnu mailem kontakt.

Přidejte reakci

Přidat smajlík