Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2013 22:01
citronek

XXX.XXX.240.122

Zdravím, plánuji si pořídit nové sedlo a chci se vás zeptat na názory sedel Norton Training a sedel značky Star. Jsou levná, což je pro mě velký plus, ale otázkou je kvalita. Jsou dostatečně dobrá? Sedlo bych nešetřila, potřebuji ho na téměř každodenní trénink, ale finance mi nedovolují se moc "rozjet". Zaujala mě sedla Star, ale vydrží dlouho? Pokud máte s nějakým jiným levnějším sedlem dobré zkušenosti rozhodně sem napište :) Předem děkuji za každou odpověď.

6.1.2013 14:57
helčam

XXX.XXX.224.218

Je to prostě syntetika a ta se ve svých vlastnostech s kůží nedá srovnávat. Kůže vydrží i po několoka letech, kdy se o ní nikdo nestará. To jak dlouho vydrží levnější syntetická sedla záleží zejména na tom jak se o něj budeš starat. Samozřejmě pokud to jde, dražší a kvalitnější sedlo je lepší. Ale znám spoustu lidí, co mají již nějakou dobu Norton (či možná nějakou jinou syntetiku) a vesele s ním fungují a to jako se svým hlavním sedlem. A koneckonců lepší dobře padnoucí syntetika než naprosto nepadnoucí ač kvalitní kůže. Jak jsou tyto sedla zvládnuté technicky to už bohužel posoudit nedokážu zas takovou zkušenost nemám. Ale ono upřímně dost i "kvalitních" anglických sedel mají špatně rozloženou váhu jezdce atd.

6.1.2013 15:05
helčam

XXX.XXX.224.218

Poslední dobou zjišťuji, že zejména anglické univerzály jsou sedla prakticky k ničem. Člověk v nich ve výsledku vůbec nemůže sedět ve správné pozici.
Jinak ještě pokud bych volila synt. a značku asi bych volila spíše Wintec, cenový rozdíl není až tak markantní (kor pokud porovnáváte s ohledem na peníze, které do koně narvete ze všech ostatních stran na ustájení, krmivo a péči).

6.1.2013 15:12
helčam

XXX.XXX.224.218

Ahsmajlík tak teď koukám, že Norton Training je sedlo z kůže, přesto se jedná o sedlo nižší cenové kategorie, takže prakticky platí to co jsem napsala výše o syntetice.

Přidejte reakci

Přidat smajlík