Westernové plemena a jezdci kochači 242

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2013 07:25
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJo,Ivčo,psala jsem na FB,smajlíkale asi jsem nenapsala,odkud Winča přijuchala.smajlíksmajlíkNo jo,to víš,bába sklerotická.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkUž jsou tam.smajlíksmajlík

11.4.2013 07:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkJaní,díkysmajlík,já z těch Tvých fotek taky nemůžu,smajlíksmajlíkTvůj manžel je fakt super,smajlíkže dělá takovýhle koniny na koni,smajlíksmajlíkA Sany je bomba kobyla,smajlíkje jí to úplně šumák.smajlíksmajlík

11.4.2013 07:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkKlucí odpočívají v maštali a čekají na naložení,smajlíkprotože jak pršelo,tak jsme nečekaly,až se Monďásek vyválí a radši jsme ho zabásly,já pak celou dobu,co Jára by jezdila,bych nedělala nic jinýho,než pucovala špinavýho Monďáska,smajlíka to se mi fakt nechtělo tentokrát.smajlíkAle hlavně to mokrý bahno bych z něj jen tak lehce nedostala,to by nestačilo uschnout.smajlík

11.4.2013 07:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJára zkoušela Šoníkovi zaplést ocas,jenže jak to jaksi neumíme,tak se to moc nepovedlo a tak mu to rozpustila a Šoník smutně kouká,že už se na to vyprdla,smajlíkjemu se hrozně líbí pozornost lidí.smajlíksmajlíksmajlíkA on vůbec není závislej na koních,to odvede člověk Monďáska ven a Šoník nic,žádný Já chci za ním a hned,kdepáák,krásně v klídku stojí a čeká,až pro něj přijde někdo,to samý když ho vykládáme z vozejku,smajlíkJára do něj musí strčit,aby se rozešel dozadu a on v klidu pomaloučku vycouvá.Když vidíme kolikrát na závodech,jak jim ty koně doslova z toho vozejku vylítnousmajlík,tak jsme moc rádi,že tohle Šoník nedělá.smajlíksmajlík

11.4.2013 07:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkOn tohle dělával zezačátku Pierot,když se vyndaval z vozejku,tak poměrně hodně rychle vycouval,že Jára za ním vlála jak hadr,smajlíksmajlíkno taky se to postupně naučil tak nespěchat,ale pořád to bylo jentaktak,že Olda stačil vyndat ten štrajcpán vzadu a Pierot už valil.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJára s Winčou zase včéra trochu pojezdily,Winča je takovej fofrment,smajlíkale není to tak strašný,ona spíš běží,běží,pak začne zpomalovat a Jára jí dá pobídku,která je sotva znatelná,protože to víme od bejvalé majitelky,že je citlivá,že stačí se jí jenom malinko dotknout a už jede jak fretka, a ona docela rychle vystřelí kupředu,smajlíktak se něják musej domluvit spolu časem holky,smajlíkWinča musí přijít na to,že musí udržovat rytmus pořád stejnej,smajlíka bude to dobrý.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkPak jsme jí dali raději deku,protože to tu šíleně zase fučelo,tak Monďáskova je mu malá,ona potřebuje tu Cassini 140,aby jí nekoukaly takhle ty půlky.smajlíksmajlík

11.4.2013 08:43
bospor

XXX.XXX.192.10

jo dík už jsem si to našlasmajlík ono na fb se mi spousta věcí ztratísmajlík taky netuším na jakou operaci to jde markétkasmajlík nebo jsem to zas zapomněla? nevímsmajlík
tady už je jarosmajlík a já pustila koně na louku. jen jsem jim ohradila část, aby to hned úplně nezničilismajlík

11.4.2013 09:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTady ráno zase pršelo,ale asi je to dobře,protože pastvina je zase vyprahlá jak Sahara,smajlíktak aby jim tam něco narostlo.smajlík
smajlíksmajlíkKoukám,že se Vám tam taky mračí.smajlík
smajlíksmajlíkWinča,jak byla na samotě v lese,tak je vyvalená z aut,pořád kouká a teď zrovna zírá na traktory na poli.smajlíksmajlík

11.4.2013 12:05
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkWinča už vypadá líp,když je vyhřebelcovaná.smajlíksmajlíksmajlík

12.4.2013 07:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkDěvčata,asi se mi zbláznila kytka,smajlíkkvete už podruhý...smajlík

12.4.2013 07:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

12.4.2013 07:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWinča už je lepší,ale při čištění pořád cejtím tu páteř a ty kyčelní hrboly,snad se trochu zabalí časem.smajlíksmajlík

12.4.2013 09:20
lucky

XXX.XXX.27.76

Teda ta kytka je nááádherná!!!!! Jaruško koukám i na fb, že měníte ty koně.... a Monďásek půjde do světa, jo? Ale tak když teď máte vhodné koně pro Jarču..je důležité ji v to podporovat. Má velké štěstí, že má takové rodiče.

Mě došlo seno a týden jsem žhavila telefon jako magor, maximálně mi byla nabídnuta senáž, ale to je i s jedním koněm zase naprd. Nakonec jsem sehnala kouli, ale dovezou jim kamion až po 15.4., takže jsem z Usy udělala soumara a madam si hezky seno odnosí domů od koní. Tam naštěstí ještě seno je, takže si seno nosí domů na večeři a trochu na snídani ..pak je už u koní.

12.4.2013 09:22
lucky

XXX.XXX.27.76

Holky, já vám závidím ty obrovské výběhy!! To bych chtěla taky..vlastní...smajlík

12.4.2013 09:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkLucí,zatím nic neměníme,smajlíkzatím zůstává všechno při starým,smajlíkakorát přibyla Winča,smajlíktakže Šoník tam má společnici a je za ní rád,smajlíksmajlíksmajlíkto víš,Jarča z poníka už psychicky vyrostla,lepší se jí skáče na velkým koni,a koupit nějákýho sporťáka-na to nemáme,smajlíktakže si ho musíme zkusit vytvořit sami,smajlíksmajlíkale jí to hrozně baví s nima pracovat a ty výsledky maličký jsou vidět už po pár ježdění.smajlíksmajlík
smajlíkTý jo,Usina je jak soumarsmajlík,fakt,sluší jí to,našim koním by to taky nevadilo,hlavně Moruš,ta by i za jízdy ukusovala.smajlík

12.4.2013 09:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkLucí,mělas dát baťůžky napěchovaný senem i psům,smajlíkaby taky něco táhli,aspoň Usině svačinu by přitáhli.smajlíksmajlík

12.4.2013 09:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkLucí,jestli závidíš nám ty 2 hektary,co tu máme,tak to zase není taková hrůza,smajlíkjá bych chtěla hektárků aspoň 5,smajlíksmajlíkale hlavně někde,kde nefouká,tady to fučí imrvére.smajlíksmajlíksmajlíkMy máme teda 4 hektary,ale 2 za barákem a dva každej někde jinde,smajlíkale ten hektar v zahradách je taky dobrej.smajlíksmajlík

12.4.2013 21:54
janahol

XXX.XXX.60.182

Ahojky, dnes od nás hlásím pravé aprílové počasí smajlík chvilku sluníčko, chvilku déšť smajlík ale k večeru se to tu protrhalo a tak jsme zase vyrazili do lesa, já na uň a můj zlatej manžel zase pěšky vedle mě smajlík má se mnou neuvěřitelnou trpělivost, vlastně oba smajlíksmajlík
V lese bylo nádherně, sice na tom mokrém trochu kluzko, ale Sany si dávala pozor a nikam jsme se nehnali, takže prostě paráda smajlíksmajlík Chvilkama mi mezi stromy svítilo do očí sluníčko, tak jsem občas ani neviděla kam jdu, ale kobyla koukala za mě smajlík

12.4.2013 21:58
janahol

XXX.XXX.60.182

Lucí, Usa coby soumar je úžasnásmajlíksmajlík moc se mi líbí jaký spolu máte vztah smajlík já se po těch úprcích s Matějem teprve učím Santaně věřit, ale ona nikam neprchá, to jen já vidím za každou zatáčkou bubáka a pak si nerozumíme smajlík tak doufám, že jí ta trpělivost se mnou vydrží a že si časem vybudujeme vzájemný pěkný vztahsmajlík

13.4.2013 07:23
lucky

XXX.XXX.27.76

Dobré ránko, tak tady konečně máme jarní počasíčko. U nás teda svítí sluníčko...zatím.

Jaruško, co já bych dala za hektar u baráku..bohužel tady není kde smajlík Za zahradou máme řekusmajlík. Usa má malý výběh, jen zadní zahradu a ta není nic moc. Na capkání v noci to jde, ale na poběhání ani náhodou. Jsem vděčná že vždycky měla možnost chodit k někomu na pastvinu. A co vím, tak by měl být u koní teď jeden Ha. U pana Dvořáka to bylo víc, taky byla Bety jako koule. My už tak tady máme rozdělené na menší výběh, kde jsou v noci a teď jsou tam pořád, protože ten těžký sníh potrhal ohradník a musíme ho dát dokupy, takže jsou v malé ohradě, ta je dřevěná. Já si myslím, že pro tyhle koně to docela stačí..Beník i tak musí chodit v létě s náhubkem, jinak by puknul.Ale stejně vždycky slintám jak má někdo krásné velké výběhy.

Teda ta Santana je zlatá kobča! Fakt úžasný výběr! A Jani neboj, postupně získáš jistotu. Já taky vždycky vidím automaticky někde bubáky a Usa v klidu.smajlík Ale chápu, že máš strach po tom jakého jsi měla koně před tím a ono taky člověku moc nepřidá, když je trochu začátečník, nebo není moc vyježděný. Já taky zrovna nejsem te´d na tom tak, že bych si věřila. Nedávno jsem asi dvakrát přiježďovala holkám Betty a taky v určitých momentech to u měl byj sama se sebou a navíc si nemohu pomoci, ale jsem zvyklá na toho komunikativního jemného araba a ten hucul je nebe a dudy. Nohy mě bolely od pobízení a celkově prostě jsem byla normálně unavená.

13.4.2013 08:15
lucky

XXX.XXX.27.76

Jinak co se týče té důvěry, tak tu jsem si teda ověřila v těmy pytly, že bych nevěřila, že holčí tohle zvládne. smajlík
Co se mi stalo?

První den jsem to na ni dala a vedla ji domů...jsem si říkala jo, ok holčí v pohodě. Zvládla by mě nést na sobě? I s těmi pytly? smajlíkVěřila jsem, že ano, nikdy mě sundat nechtěla, vždycky byla na mě opatrná a evidentně ji ty pytle nevadily.

Tak jsem si právě druhý den řekla, že by mohla domů..teda aspoň k mostu nést pytle i mě...zase ty pytle tak těžké nejsou, když má sedlo, je na tom stejně.smajlík
Takže příště jsem ji dala obřišník a pytle, u ohrady mám na sobě dva pařezy ze kterých na Usu vždy vylezu. Takže jsem si ji tam postavila..musela jsem trochu dál samozřejmě, protože byla široká, takže jsem na ni musela tak trochu hupsnout skok dalekýsmajlík, ale dopadla jsem měkce, a s holčí to ani nehlo.smajlík Takže jsem se usadila, provazy od pytlů si přehodila přes stehna, aby mi nezavázely a jely jsme kousek po louce a pak olšinou a cestičku.
Holčí byla skvělá, šla jako profík a já najednou cítím, že mi ten jeden pytel nějak divně klesá a on se hajzlík odvazoval...smajlík
No a mě se fakt nechtělo hned sesedat, protože to už bych se na ni nedostala. Takže jsem holčí řekla "how" a musela jsem ten pytel chytit rukou a držet. Jenom abych se vyvážila, tak jsem musela i ten druhý a tím pádem jsem fakt neměla třetí ruku na otěže co mám k parelce.smajlík Tak holčí stála a koukala na mě jak se tam melu a usazuji. No a tak jsem ji prostě řekla ať jde domů po cestičce a je to..tak šla. Opatrně mě nesla na zádech s těmi pytly, které jsem držela. Pak už mě bolely ruce, tak jsem si každý ten pytel musela zespod podepřít nohou, takže jsem seděla fakt zajímavě a kdyby nás někdo vidět, tak by to musel být zvláštní pohledsmajlík

Holčí vždycky zastavila jak jsem chtěla něco poupravit a zase šla dál jako starý profík...děsně pracovala...nesla si jídlo a mamísmajlík. Nakonec jsem fakt musela zastavit v olšině ještě tak 100 metrů od mostu, protože už mi trnuly ruce a nemohla jsem to udržet, už jsem chytala křeče do rukou. Takže jsem s ní musela zastavit a upozornit ji, že jeden pytel udělá bác smajlík.
Hodila jsem ho dolů a ona se v tom sněhu skutálel ji přímo pod bříško na tu cestičku, takže chudinka stála s pytlem pod nožičkami, ale ani se nehla, protože já byla ještě nahoře. Seskočila jsem, vzala pytel a moooc ji pochválila. Dostala pusinku a hned zjistila, že pytel je rozvázaný a v něm seníčko..takže uuž se jala mi to uždibovatsmajlík No a madam byla spokojená, protože se v olšině ještě najedlasmajlík...né nenajedla, ale poďobala sena, dala jsem ji tam malou hromádku, než jsem odvázala uzlíky a pořádně to zase přivázala a dala ji na záda a připevnila k obřišníku. A mohly jsme v tom sněhu šlapat dále, projít most a dojít domů. Byla fakt skvělá a naprosto nezaváhala, byla opatrná a jsem si jistá, že kdyby z lesa na ni vyjel tank, tak se ani nehne, protože má mamí a jídlo na zádech smajlík

15.4.2013 07:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkLucí,Usina je dobrá,jak se o Tebe bojí,smajlíksmajlíkje vidět,že je vychovaná a nejančí při každým pohnutí pytle na zádech,což by u některých koní způsobilo docela pěknou paniku.smajlík
smajlíksmajlíkLucí,co to máš zelenýho na nohou,to jsou holínky?Ty jsou kráááááásnýýý.....smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkA doufám,že už i Vy v Beskydech máte jaro,jako my tady,smajlíksmajlíksmajlíkto je kráása,když je teplo a sluníčko,to je takovej lék na tělo i duši....smajlíksmajlíksmajlíkMy se byly s Járou včera kochat,ona poprvně v životě se Šoníkem,smajlíksmajlíkbyl úúúžasnej,smajlíksmajlíksmajlíknejhorší bylo se na něj vydrápat.smajlíksmajlík

15.4.2013 07:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkJaní,máš neuvěřitelně šikovnýho a hodnýho manželasmajlík,to ten můj by teda se mnou do terénu vedle koně nechodil ani omylem,smajlíksmajlíkale třeba by si vzal kolo nebo nějákej prskolet,to nevím,ale pěšky by se mnou určitě nechodil,to vím jistě.smajlíksmajlík

15.4.2013 07:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady už je Jára bez bundy,sice si jí vzala,ale pak ještě než jsme vyjeli z naší ulice zjistila,že by jí bylo moc teplo,tak se ještě sebrala se Šoníkem a odvezla jí zase domů,kde si jí vzal ve vratech pak Olda.smajlíkŠoník vůbec neřešil,že jako jde od Moruš,protože my tam s Moruš počkaly,smajlíkúplně klidně odklusal s Jarčou vrátit bundu,je moc šikovnej.smajlíksmajlík

15.4.2013 07:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady už klušeme,ale než jsme vlezli na to pole,tak tam byl takovej rozvor docela jako hlubokej,a Šoník tomu ňák nevěřil,tak se mu přes to nechtělo,ale nic drastickýho,bylo vidět,že by rád Jarče vyhověl,ale nevěděl,jak se má naštelovat,aby to překonal dobře,tak jsme ho nechtěly trápit,a první šla Moruš,ta je v pohodě na takovýhle věci,a Šoník perfektně za ní to přešel,smajlíksmajlíknení potřeba někam s těma koníkama spěchat,smajlíkaby to přelezl sám za každou cenu,smajlíka pak se nám to krásně vyplatilo za pár okamžiků,protože přišel další rozvor a Šoník už věděl,o co jde,a přešel to první sám jako profík.smajlíksmajlíksmajlík

15.4.2013 07:50
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkVůbec ho ani nerozhodili koně známých v povzdálí,smajlíksmajlíkjen se podíval a neřešil je.smajlíksmajlík

15.4.2013 07:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady z toho krpálu to byla docela sranda,jak Jára Šoníka zastavila na tom kopci a nechala ho tam chvilku stát,aby si to očíhnul,a Šoník fakt jako docela koulel vočimajako-tohle mám jako slézt dolů,jo,bábo?A nezbláznila jsi se tak nááhodou?smajlíkA Jára viděla,že Šoník tak jako fakt neví,jestli to bude slejzat nebo ne,smajlíkale jelikož je to naše skoro pravidelná trasa,tak tohle musíme řešit hned od začátku,tak my tohle prostě slejzáme skoro pokaždý,a zase když jdeme někdy touhle stranou obráceně,tak to vytyrskáváme,smajlíktak prostě tohle ten koník musí znát a chodit,nic to pro něj není,je to jen o tom,aby nebyl ztuhlej jezdec.smajlíkOno je to teda kor na tomhle místě fakt blbej pohled dolů a ještě z koně,to je úplnej horror,smajlíksmajlíkale dá se to a Jára v zápětí říkala-Mám jít?smajlíkA já říkám-máš ho ráda?Jára :Jo.a Já:tak mu prostě věř a je to.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkDali to úplně perfektně a Jára dole pištěla radostísmajlík a objímala tam Šoníka jako cvok.smajlíksmajlíkMiluju tyhle chvíle.smajlíksmajlíksmajlík

15.4.2013 08:01
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady tou uličkou šel Šoník poprvně a na to,že tam skáče na vrata asi 5 psů a štěkaj jak o život,tak Šoníka to vůbec nevyvedlo z míry,akorát jsme pak vylezli z té cestičky a potkali jsme známou,která jela na koni a ještě jednoho vedla na vodítku vedle sebe,smajlíktak bylo štěstí,že jsme se potkali až když my jsme byli z té uličky venku,páč tam není kam uhnout.smajlíksmajlík

15.4.2013 08:04
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAkorát má Šoník jaksi docela rychlejší krok než Moruš,smajlíktak na nás vždycky někde počkali,a nebo jsme s Moruš doklusaly,ale fotit se moc nedalo.smajlíksmajlík

15.4.2013 08:06
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkAle tady jsem si je s Moruš nadběhla.smajlíksmajlík

15.4.2013 08:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTohle už je u nás na vsi,daly jsme koníkům k sobě čuchnout,Moruš ani Šoník ani nezapištěli,smajlíkuž se berou jako že jsou prostě svoje stádo.smajlíksmajlíksmajlíkMoruš ani po něm nekopala,jednu chvíli jsme museli stát vedle sebe skoro,než se přešla silnice,a Moruš,kdyby proti Šoníkovi něco měla,tak už by po něm šila,ale nic,smajlíksmajlíkale to už jsme si myslely dávno,že už si nic neudělají,smajlíkjen prostě pořád něják je dohromady nikdo nechce pustit..smajlíksmajlík

15.4.2013 08:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAle přehodili jsme výběhy,malý koně jsou v malý nudli a velcí koně jsou v tom hektaru.smajlíksmajlíksmajlík

15.4.2013 08:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWinča má teď od ježdění na chvilku pauzu,páč jí Šoník kousnul,né moc,ale strup tam je,tak než se to zahojí,tak budeme jenom lonžovat.smajlíksmajlík

15.4.2013 08:16
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMoruš s Mondíkem merčej posa,to je tam sousedův,ale ten koně nehoní,je hodnej,jenom si tam chodí a očuchává po cestě,ale koníci jsou stejně v pozoru a sledujou,aby je pes náhodou nepřekvapil.smajlíksmajlík

15.4.2013 08:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMonďásek se nejdřív vyválel,že má špinavý snad i voči,smajlíkale pak tam usnul.smajlíksmajlík

16.4.2013 07:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠoník přemejšlí v nový ohradě,jestli tady to jsou opravdu záchody.smajlíksmajlík

16.4.2013 07:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkPak tedy usoudil,že asi jooo...smajlíksmajlík

16.4.2013 07:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWinča je taky pěkný čuně....smajlíksmajlík

16.4.2013 07:30
jaruska

XXX.XXX.213.11

16.4.2013 07:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

16.4.2013 07:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkUž je Ti teplo,děvče?smajlíkTeplo,dědečku.....smajlíksmajlík

16.4.2013 07:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady jsme narazili na matrace složené na sobě,tak to je něco pro Monďáska,smajlíkJára nebyla líná seskočit a naskládat je vedle sebe.Mondík se kroooutil jako had.smajlíksmajlík

16.4.2013 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkPak to dal takovým zvláštním zmístaskokem,že Jára mááálem slítla.smajlíksmajlíkAle neslítla.smajlíksmajlíksmajlík

16.4.2013 07:40
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkZpátky jsem myslela,že to bude Mondík opět skákat,tak jsem byla připravená,že udělám fotku,ale on to pěkně překlusal,jako kdyby tam nic nebylo.smajlík

16.4.2013 07:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkPrvní letošní zastaveníčko u hospůdky v Královicích.smajlíksmajlík

16.4.2013 07:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo a včera jsme měly s Járou takovej pocit,že Dneska by to šlo.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkMoruš je hodná na koně,pokud jí nežerou jídlo a pokud nejsou cizí,takže s ní to šlo,akorát furt otravovala Šoníka,že by s ním chtěla mít říbě.smajlíksmajlíkJe zajímavý,jak ty kobyly si vyberou toho většího koně,protože Monďáskovi se Moruš neprojevuje.smajlík

16.4.2013 07:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTo,jak se seznamujou s Moruš, jsem i točila.smajlíksmajlík

16.4.2013 07:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkPak jsme tam pustily i Monďáska,ten chvilku dobrý,než mu to došlo,smajlíktak dělal,že ty ostatní koně nevidí,no ale za chvilku nahodil krčisko a šel se vysírat,smajlíkno Šoník se ho nebál a padlo pár takovejch decentních kopanců,Winča se zastávala Šoníka,smajlíknormálně si ho hlídala,takže na něj byli dva,tak Monďásek pomaloučku odcházel,ale Šoník za ním a v tu chvíli jsme je raději oddělili,zkusíme to zase třeba za měsíc,ale já myslím,že to nepůjde je dát dohromady,smajlíkale to nevadí,nedá se nic dělat.smajlíkNechceme riskovat zranění některého z koníkůsmajlík,ale snažily jsme se,aby byli pohromadě,víc pro to udělat zatím nemůžeme.smajlíksmajlík

16.4.2013 13:49
janahol

XXX.XXX.60.182

jaruska napsal(a):
http://www.youtube.com/watch?v=Jg4f4MVJpoM

jééé, ten Šoník je velikej smajlík nebo Moruš tak malinká smajlík? Seznamování pěkný smajlík , ale ne vždycky se povede aby si koníci sedli a než aby byli věčný boje, tak je lepší je nechat oddělený smajlík Jsou to krásný pláně tam u vás, Jaruško smajlík
Jinak co se týče mého muže, tak už on sám se mě tuhle ptal, kterej že trouba by se mnou takhle dobrovolně coural po lesích smajlík když já se vezu a on jde pěšky. Ale tuhle nás Santana (holka moje zlatá smajlík) vezla oba dva. Nějak jsme nevychytali čas, tak si manžel hopsnul za mě a jeli jsme smajlík Sany za to doma dostala dobrůtku, když se s námi tak dřela smajlík Takže se díky tomuhle ježdění pomalu uklidňuju a doufám, že už si brzy troufnu vyrážet i sama smajlík

16.4.2013 15:03
didi

XXX.XXX.66.122

Problém je více valachů a kobyl dohromady.

Kdyby byl jen jeden kluk a pár holek, tak se nakonec domluví. Ale jakmile je v tom více koulí (byť už dávno ufiknutých), je to velké štěstí, když se povede dát koně dohromady.

O to samé se pokoušela naše kamarádka sousedka. A taky, bohužel, musí mít koníky odděleně...

17.4.2013 07:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJaní,je to přesně tak,Moruš je maličká,má jenom 130smajlík a Šoník je proti ní velikej,má 165smajlík,tak to je rozdíl,když stojej vedle sebe.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJaní,škoda,že se nedělají dvousedadlový sedla,viď,smajlíkSantana by Vás uvezla oba dva úplně s přehledem,smajlíksmajlíkje to kus kobyly a Vy ani jeden nejste těžcí,smajlíksmajlíkjá jsem to jednou viděla někde na obrázku,ale to bylo sedlo na jednoho dospělýho a dítě,to bylo fakt zajímavý.smajlíksmajlík
smajlíkNo jo, st ěma valachama je potíž,přesně,kobyly jsou v pohodě,ty nějáký šarvátky o postavení nezajímají,vyříkají si to radši mírovou cestou,aspoň teda Moruš a Winča,ty po sobě ani nekoply,smajlíknic,jen Winča si hlídala Šoníka a lehce Moruš naznačovala,že si nepřeje,aby se Moruš přibližovala do jeho blízkosti,smajlíksmajlíkale ti klucí jsou prostě jiný,smajlíkŠoník má chudák 2 razítkasmajlík na sobě takový malý,nic velkýho a ani ho to nebolí,když na to šáhnu,ale je zajímavý,že Šoník nešel po Mondíkovi zadkem,jenom předkem,a Monďásek,jak byl otočenej k nim prdelí,tak hold kopal zadníma.smajlíkToho se vždycky strašně bojím,kdyby se otočili a začali do sebe bušit,to ani člověk mezi ně nemůže,smajlíkteď do toho se tam motala ta Winča,jak si hlídala toho Šoníkasmajlík,no,jsem moc ráda,že to dopadlo takhle,že se nezačali mydlit fest a že jsme je s Járou včas oddělily,já jsem na tohle úplně histerická,smajlíkjak se o ně bojím....smajlíksmajlík

17.4.2013 07:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkOni právě ti klucí se jinak mají docela rádi,smajlíkkdyž jsou spolu v maštali,tak na sebe můžou prdelema a ani jednoho to nenapadne,aby se do toho druhýho pustil,smajlíksmajlíkale prostě průser je,že Monďásek si hlídá Moruš a Šoník zase Winču,tak to je jasný,že se nemůžou dohodnout.smajlíksmajlíkKdyby to něják pochopili,že můžou mít každej tu svojí kobylu,že prostě každej má nějákou,že nejsou úplně bez kobyly,tak by to bylo dobrý,jenže Moruš Monďáskovi zahýbá a to je potom těžký toto....smajlíksmajlík

17.4.2013 07:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkAle vůbec jsem se Šoníkovi nedivila,že jí nechce....smajlíksmajlík

17.4.2013 09:47
lucky

XXX.XXX.27.76

Ahoj! Teda tolik smíchu po ránu...tohle mi Jaruško nedělej! Už mě bolí břííchooooosmajlík. Ta Moruš je skvělá jak svádí toho Šoníka a jak si ho Winča hlídá..taková saň žárlivásmajlík. To je bomba video!smajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlíksmajlík

Ono to je o koních. Vidíš jak dopadla Usa s Linčou.... s Čipem byla Usa roky v pohodě a jak přišla Linetta, tak konec. Usa to málem nepřežila.

Ale Usa s Bettynkou jsou nej kámošky a chodí spolu pořád jak vláček. Je sranda je pozorovat na pastvině. A Beník to jistí..ten je samostatná jednotka, ale nedejbože že by se mu kobyla vzdálila! On si je hlídá a jelikož mu nějak asi nikdo neřekl že už dáávno není hřebec, tak si myslím že s valachem by měl problém. Sice už byl i s čipem a to prý pištěli jak ďasi, ale myslím, že mít ho doma, tak by ho pral. On má svoje holky a je spokojený. Ale u původní majitelky byl s valachy, dokonce byli 3, ale kobylu tam neměli, takže to byla pánská společnost, tak si jen hráli a dělali kraviny.

Santana je skvělá , jsem moc ráda, že konečně získáváš jistotu a je to radost mít takového koně. Ono nevadí mít problémového koně, ale člověk už musí být zkušený a být schopný ho srovnat. Ale pokud je člověk začátečník, nebo si není jistý, tak to může být cesta do pekla. Takže Santana byla skvělá volbasmajlík

Já teď měla peripetie s tím senem. Měla jsem domluvenou kouli, včera jsem voalla paní a že průser, chlápek ji kamion nedovezl, tak jsou bez sena, vedle známá taky shání, rpotože ji dodavatel vylil.... takže tady je šílená krize. Vovala jsem známému, jsem dostala echo, že snad měl seno...vozí to z Čech a už nemá, ale prý by našel jeden velikánský balík..te hranatý..za 1300,- ! No a ještě jsem včera volala chlápkovi, co od něj beru seno, abych si nabookovala na příští rok..chce 500,- za kouli !!!smajlík Ale zamluvila jsem pro sebe i Betty s Bendou a budu shánět ještě stejně levnějšího dodavatele. No a říkám mu, že už nikdo nemá a on že koule ne, ale mají tam hranaté..prý je to menší jako ten největší, ale objemově jako koule, tak asi zajedu pro to..chce za to 500,-

No a ještě mě štve Usa..dost se mi zhoršilasmajlík Co byl ten velký sníh, tak mi pokašlává a dostsmajlík Přišla mi výplata, tak ji jdu dneska koupit nějaké věci na dýchání a jak se nezlepší, volám veta.

17.4.2013 11:28
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkSakryš,Lucí,to je v háji,že se ta Usina takhle zase zhoršilasmajlík,já už myslela,že je to dobrýýý....smajlíksmajlík
smajlíkNo jo,Linča je asi jinej případ kobyly,třeba jí někde mastili jiní koně,no tak ona se brání už dopředu,čert ví...smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkNo jo,Moruš chtěla mít se Šoníkem nějáký dítě,smajlíkale já Šoník má svojí milovanou a s tou se tak jako oždibujou a něžně dotýkají a jsou furt spolu,Moruš se mu prostě nelíbí,není jeho typ.smajlíksmajlíkAle Monďáskovi zas tak hrozná nepřijdesmajlík,no jo,co má taky dělat,chudák,když se tu na ní kouká už třetí rok,tak už si zvyk....smajlíksmajlík

17.4.2013 11:31
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAni si takový hříbě z toho spojení Šoník x Moruš nedokážu živě představit,on vysokej nohatej,ona malá tlustá....smajlíksmajlíkRadši ani nemyslet.smajlíksmajlíksmajlík

17.4.2013 16:09
lucky

XXX.XXX.27.76

Ona nevyrůtsla ve stádě, byla s matkou a bráchou o rok starším a matka je pak prala jak měla další hříbo. Pak přišla k Use a Čipovi a byla pohoda, ale šla asi za 14 dní na výcvik a tam prý to sprostě zkoušela na všchny koně, už nevěděli s kým ji dát. Cpala koně na ohradník a mlátila je. Jenomže i ta nejhodnější kobyla se pak nasrala a zmastila ji a ta dala pokoj..jenomže ta moje prostě neumí někoho zmastit, takže jak to vyzkoušela na ni, tak ta moje se akorát hystericky pochčí a nechá se dokopat do kulaté krychle.... no a nakonec ji prokopala plotem... Kdyby se ta moje bránila...ona se bojí..je bábovkasmajlík. Tady ji má pod palcem i Benda...smajlík

Tady ještě zimní...no sere mě, že se mi tak zhoršila. jak napadlo toho půl metru sněhu mokrého, tak se zdálo, že ji trefí než ušla pár metrů v tom a te´d se z toho ne a ne dostat...dalal jsem ji zase inhalace a ještě koupím Respadril a uvidím..jinak volám veta...

18.4.2013 07:26
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkNo,to je divný,viď,že začala mlátit ty koně až tam a pak pokračovala u Vás,to člověk neví,co se těm koním honí v hlavě a proč to či ono začnou dělat.smajlíkAle tohle praní druhejch koní je něco fakt hroznýho,smajlíksmajlíkfurt musí bejt člověk jak na trnbí,kdy se co stane...smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkTady je dneska náádherně,jenže zejtra už má bejt zase zima jak v morně,a pršet...smajlíksmajlík

18.4.2013 07:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkUž se mi zase povedl bezhlavej jezdec.smajlíksmajlík

18.4.2013 07:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkPřed vodou se Šoník kroutil jako had,ale nakonec to dal.Jako skokovou potenci má obrovskou,ale bude potřebovat moře času na to,než pojede tak,jak by se nám to líbilo,ale vo tom to přeci je....smajlíksmajlíksmajlík

18.4.2013 07:32
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMonďásek se vyřádil,smajlíkskočil úplně všechno,před co najel.smajlíksmajlíksmajlíkJára myslela,že si bude po zimě vymejšlet,smajlíkže tohodle se bojí a támhle toho taky,smajlíknic takovýho.smajlíksmajlík

18.4.2013 07:34
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJá se to snad pořádně vyfotit nikdy nenaučím,buď je fůra fotek před skokem nebo už za skokem.smajlíksmajlík

18.4.2013 07:39
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkTuhle fotku když Jára viděla,tak se tu řehtala asi 5 minut.smajlíksmajlíkNazvaly jsme jí Pozooor,fiflena si jde skočit.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkAle půjčili jsme Monďáskovi Šoníkovu čabraku a ona mu kupodivu slušela,a ani v tom nevypadal moc divně,akorát jak Jára na něj koukala zeshora,tak říkala,že má jedno ucho menší a jedno větší.smajlíksmajlík

19.4.2013 13:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTaky u Vás včera v noci pršelo?Tady byla bouřka jako bláázensmajlík,fuj,to je děs,jen sleze sníh a hned bouřky.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkWinče už upadl ten strup,tak můžeme začít pomalu se sedláním,doufám,že jí Šoník zas někam nehryzne.smajlíksmajlík

19.4.2013 13:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

19.4.2013 13:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJá byla včéra kochati se s Morušsmajlík,byla moc hodná,smajlíksmajlíksmajlíkakorát jí bylo teplo,přeci jen má pořád víc jak půlku zimního kožichu,ale každej den jí vyčesávám,aby se toho co nejdřív zbavila a nepotila se tolik potom.smajlíksmajlík

19.4.2013 13:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkKrálovickej rybník,takovej hezkej to bejval rybníček,jenže tam majitel nasadil mraky ryb a vypadá to takhle,koně už z toho nechtějí ani pít...smajlíksmajlík

19.4.2013 13:45
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkA pak si tam ještě nasadil tohle,smajlíkpodle vln vidíte,jak se za mnou a Moruš rozjel,smajlíksmajlíknejhorší je,že kdyby ho napadlo zaútočit,tak tam není kam uhnout,tam je na druhou stranu strouha asi 5 metrů dolu a v ní teče potok,tam je voda čistá,ale taky se tam nikudy nedá sejít s koněm,aby se mohl napít.smajlíksmajlík

19.4.2013 13:47
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkTohle Moruš miluje,jak je někde pěkná tráva,tak na slovo Volno se může pást,a taky trrrhá tu trávu,aby jí snad někam neutekla nebo coo.smajlíkAle já jí to přeju,jen ať si dá.smajlíksmajlíksmajlík

19.4.2013 13:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkDneska to není s tou zimou tak strašný.smajlík

19.4.2013 21:09
janahol

XXX.XXX.60.182

teda u nás dneska bylo jarně mega hnusně, tak vám sem dám něco ze včerejší bomba večerní vyjížďky. Ten můj manžílek zlatej milovanej šel s námi a udělal hromadu fotek smajlíksmajlík Už bylo míň světla, ale konečně mám fotky z lesa smajlíksmajlík

19.4.2013 21:11
janahol

XXX.XXX.60.182

papapa smajlík jsme se cestou hrozně nasmáli, chudák Tony pořád popobíhal, aby stíhal fotit smajlíksmajlíksmajlík

19.4.2013 21:14
janahol

XXX.XXX.60.182

u rybníka bylo nádherně, škoda, že je to takový bahňáksmajlík, koupat se tam nedá, navíc je to rezervace, ale cesta okolo je nádherná smajlíksmajlík

19.4.2013 21:44
bospor

XXX.XXX.192.10

jj už jsem koukala na fb a moc ti to přejusmajlíksmajlíksmajlík
já taky byla v lese včera. ale jen na krokovce a byla jsem z toho úplně hotovásmajlík zatuhlej člověk tak, že se dneska nemůžu pořádně pohybovatsmajlík míša šla pěšky a nechávala karla pást a honza z toho byl úplně nemocnej chudáksmajlík

22.4.2013 08:27
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkJaní,ta mávací fotička,a jak se tam krásně směješ,smajlíkje úplně nádherná,smajlíksmajlíksmajlíkhrozně ráda se takovejma fotkama kochám...smajlíksmajlíksmajlík
smajlíksmajlíkIvčo,máš krásně udělaný vlasy,sluší Ti to,jsi ostříhaná,viď?smajlíksmajlíkJá jdu pod kombajn příští tejden.smajlík

22.4.2013 09:02
bospor

XXX.XXX.192.10

jo jsem zkulturněnásmajlík už jsem nic nevidělasmajlík byli jste závodit? já josmajlík a domu jsme museli pěškysmajlík
http://www.bospor.estranky.cz/clanky/nova-videa/hobby-brozany-20.4..html

22.4.2013 14:29
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNebyli,Ivčo,nic nebylo,jenom jsme se byly s Járou juknout v Ředhošti.smajlík

22.4.2013 14:33
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkJá koukala na ten Honzíčkův trail,smajlíkIvčo,suuupersmajlík,paráda,smajlíkjste moc šikovný,smajlíkMoruš teda taky závodila v Ředhošti,ale to bylo jen z hecu,nebyly jsme připravený někde závoditsmajlík,tak to tak podle toho dopadlo,smajlíkbyl to takovej sranda trail,a dokonce s překážkou,tu jsme s Moruš úspěšně objely,smajlíkjsem se tam nechtěla rozplácnout před divákama.smajlíksmajlík
smajlíkCestou do Ředhoště Jára skákala příkůpek s Mondíkem.smajlíksmajlík

22.4.2013 14:36
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady se nám líbil tenhle zelenej mužíček.smajlíksmajlík

22.4.2013 14:37
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkI jsme slezly,bólely nás prdízny a nohy.smajlíksmajlík

22.4.2013 14:38
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkNo,a takhle se,bohužel,chovají někteří koňáci,kůň se jim vydělá na normální veřejný komunikaci a myslíte,že slezou a ukliděj si to po sobě?smajlíksmajlíksmajlík

22.4.2013 14:41
jaruska

XXX.XXX.213.11

22.4.2013 14:42
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJára z vejšky vyhlíží Oldu,nemohly jsme ho v tom davu něják najít a pak jsme zjistily,že stojí v houfu lidí před náma.smajlík

22.4.2013 19:52
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkNež jsme nalezly.smajlíksmajlík

pěknýýýýsmajlíksmajlíksmajlík

22.4.2013 20:18
bospor

XXX.XXX.192.10

takovej příkůpek bych já rozhodně neskákalasmajlík jsem posera a honza nemehlo a zaručeně by ho neskákal ale šlápnul by dovnitř a rozbil si hubusmajlík takových hlubokých věcí já se fakt bojímsmajlík

22.4.2013 21:19
janahol

XXX.XXX.60.182

Ivčo...smajlík tobě to slušííí smajlík
a všichni jste šikulky...smajlíksmajlík
pobavil mě tvůj komentář k příkopu smajlík taky bych radši koukala kudy to objet i když věřím, že Santana by si s tím poradila, ale né se mnou na hřbetě smajlíksmajlík to bych jí určitě překážela tak dokonale, že bychom si hubu nabily obě smajlíksmajlík

ale Jaruška je šikulka a hlavně má natrénováno smajlíksmajlíksmajlík já v životě skočila asi 10x malej křížek, ale manžel mě straší, že až se pořádně srovnám, tak bude chtít, abych se i to skákání trochu naučila, že nikdy nevím kde se mi to bude hodit, což má sice pravdu, ale já už teď mám dopředu scvaknuto jen o tom mluví smajlík

23.4.2013 08:46
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJaní,díky,no Jarča,když se učila skákat,tak se právě neučila skákat přes překážky vysoký,ale právě tyhle příkůpky,ve Slaným jsou takový 2 kráásný vedle sebe,jeden maličkej a jeden větší,tak prostě si tam s Kačenkou zajela,a Kačenka na tyhle věci byla spolehlivá,že to neskákala moc do vejšky,jenom co bylo nutný na překonání překážky do šířky,no a zapárkrát,když tohle Jára přeskakovala v pohodě,tak si sama najela k tomu většímu,ale naštěstí i ten větší příkůpek je takovej,že koník udělá jeden cvalovej skok takovej normální,není to,že by skákal Taxis,smajlíktakže se člověk ani jako já nemusí bát,smajlíksmajlíkjá taky neumím překážky do vejšky,ale tyhle příkopy jsem se naučila,smajlíkpáč jich tu máme docela dost a někdy se mi nechce to objíždět,smajlíksmajlíktak to s Moruš hupsneme,a nebo,když byl jednou takovej hlubokej a dost širokej,kterýho jsem se fakt bála,tak jsem přeskočila já na druhou stranu po svejch a Moruš to za mnou hupsla sama,smajlíkvozívám vodítko,který jí připnu,aby bylo dost dlouhý,a nebo i ty westernový otěže většinou stačej.smajlíksmajlík

23.4.2013 13:53
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkDneska jsem vyfasovala Monďáska,musí se projet,aby byl v kondici,když Jára bude dneska pracovat s těma dvěma,tak Mondík by se musel lonžovat,a to já nechci,aby se pořád lonžoval,tak mu dopřeju radši vyjížďku.smajlíkA zrovna dneska jsem byla u příkůpků,ten vzádu je malej,ale ten vepředu je malinko větší,ale vůbec se ho nebojim,není hlubokej a Monďásek je moc šikovnej,že to skoro jenom přejde,smajlíkje to takovej miniskok.smajlíksmajlíkJá tohle taky dávám,smajlíkale vejškovejch skoků se prostě taky bojim.smajlíksmajlíkA ono,když je něco do vejšky,tak to nejsem líná to objet,smajlíkale to je opravdu máloco,většinou jsde objet úplně všechno.smajlíksmajlík

23.4.2013 13:55
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkMy jsme kříženci,smajlíksmajlíkna nás je pohled,smajlíknaštěstí moc lidu nepotkáváme.smajlíksmajlík

23.4.2013 13:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkAle naštěstí lidi tohle neřešej,i když nás potkaj,tak tomu nerozumněj,smajlíkhlavně že viděj koně a jak je nacajkovanej je moc nezajímá.smajlíksmajlík

23.4.2013 13:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkTady vypadá Monďásek skoro jako velbloud.smajlíksmajlík

23.4.2013 14:10
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkTyhle ksichty odkoukal od Moruš.smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkJaní,až se budeš cítit,že už si věříš,začni s takovejhlema maličkejma příkůpkama,nic to není,ale poznáš,co je potřeba při takovém pohybu koně udělat a taky poznáš,že to opravdu není tak strašný a když budeš v pohodě už chodit ty malý příkůpky,tak jednoho krásnýho dne dáš i ten maličko větší.smajlíksmajlíksmajlík
http://www.youtube.com/watch?v=qdOqhjb4lRA

23.4.2013 19:29
janahol

XXX.XXX.60.182

smajlík Jaruško, díky za to videiko, já právě mám vždycky blbej pocit z toho, jak si ten kůň pode mnou to prohlíží a skloní hodně hlavu, on totiž Matěj byl schopnej si k tomu poskočit zadkem a to jsem byla hned dole smajlík on věděl jak se mě zbavit smajlík rošťák jeden smajlík tak to bude chvíli trvat, než to pozapomenu smajlík
Zase mě ta tvoje poslední fotka rozesmála smajlík jak to děláš, že ty ksichty takhle stíháš fotit? smajlík

24.4.2013 11:03
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJá vím,Janí,že to v Tobě z toho Matěje je,ale snaž se myslet na to,že tohle není Matěj,ale Božská Santanasmajlík,která je úplně jinásmajlík a nemusíš se bát,hodně Ti to pomůže.smajlíksmajlíksmajlík
smajlíkKsichty stíhám fotit,protože on si většinou zívne několikrát,smajlíka pak vyberu ten,který se mi víc líbí,a dám to sem.smajlíksmajlík

24.4.2013 13:00
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠoníkovi se u toho hnoje něják líbí.smajlíksmajlík

25.4.2013 07:43
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkDěvčata,prosím Vás,ta Winča je z dostihů,běhala je sice jen půl roku,ale běhala,což o to nejde,jde o přepravník,sice krásně naleze,docela dobře už i vyleze,první vylejzání byl teda děs,přesto,že jí Olda po straně jistil,tak mu stejně z tý rampy spadla zadníma,včera už ale to vylejzání bylo o mnoho lepšísmajlík.Jedná se mi o to,že se v tom přepravníku docela hodně zpotí,včera vylezla úplně mokrá,smajlíkpřestože Šoník vedle ní je absolutně v klidu a vyleze suchej,smajlíkfakt je,že když jsme přijížděli na trénink,tak hrál rozhlas,smajlíktakže si to mohla spojit s těma dostihama,ale když jsme jí vezli poprvně,tak žádnej rozhlas nehrál a taky se strašně zpotila,smajlíkmyslíte,že se tohle dá naučit,aby se přestala potit?smajlíksmajlíkVůbec si nedovedu představit jí někam převážet,kdyby byla zima....smajlíksmajlíksmajlík

25.4.2013 07:48
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠoník byl včera mocinky šikovnej,smajlíksmajlíki Winča,jsou to takový pracanti,smajlíksmajlíkWinča teda barevný bidla nikdy neviděla,tak se musí okoukat,ale to bude O.K.smajlíksmajlíksmajlíkAkorát Winča,když jezdil Šoník,tak byla na dlouhým vodítku,aby se mohla pást,ale néé,ona si vždycky jenom ždíbla a za chvilku se schovávala za mně,smajlíkměla jsem jí furt za prdelí.smajlíksmajlík

25.4.2013 08:05
bospor

XXX.XXX.192.10

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkDěvčata,prosím Vás,ta Winča je z dostihů,běhala je sice jen půl roku,ale běhala,což o to nejde,jde o přepravník,sice krásně naleze,docela dobře už i vyleze,první vylejzání byl teda děs,přesto,že jí Olda po straně jistil,tak mu stejně z tý rampy spadla zadníma,včera už ale to vylejzání bylo o mnoho lepšísmajlík.Jedná se mi o to,že se v tom přepravníku docela hodně zpotí,včera vylezla úplně mokrá,smajlíkpřestože Šoník vedle ní je absolutně v klidu a vyleze suchej,smajlíkfakt je,že když jsme přijížděli na trénink,tak hrál rozhlas,smajlíktakže si to mohla spojit s těma dostihama,ale když jsme jí vezli poprvně,tak žádnej rozhlas nehrál a taky se strašně zpotila,smajlíkmyslíte,že se tohle dá naučit,aby se přestala potit?smajlíksmajlíkVůbec si nedovedu představit jí někam převážet,kdyby byla zima....smajlíksmajlíksmajlík

jaruško časem to přejde. pomoct na nervy taky můžu přípravky s vitamínem C, ale jinak se s tím nedá moc dělat. jen jí pořád učit, že se opravdu, ale opravdu nic neděje a je to v pořádku. a třeba jí vzít i na závody ale nic po ní nechtít a jet zas domů.
a já už mám opravený svůj noťas a všechny fotky za loňský rok v hajzlusmajlíksmajlík
ještě, že si je skoro všechny můžu zase stáhnout z rajčetesmajlík

25.4.2013 08:15
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkDíky,Ivčo,to se mi ulevilo,že to není navždycky,smajlíksmajlíknikdy jsme takovýho koně neměli,kterej by se takhle potil,smajlíktak si ani nedovedu představit,jak bychom jí vozili třeba k podzimku,kdy už je docela chladno a co s tím?Dát jí na přepravu deku?Ta deka by byla v tu chvíli mokrá a spíš by jí studila....smajlíksmajlík

25.4.2013 08:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkIvčo,taky jsem tak dopadla,když nám kleknul PC,takže vím,jak Tě to mrzí,smajlíksmajlíkzaplaťpánbůh za Rajče,co?smajlíkTo já to na rajčeti nikde nemám...smajlíksmajlík

25.4.2013 08:39
bospor

XXX.XXX.192.10

jo ještě, že tam nahrávám skoro všechnosmajlík ale měla jsem pár soukromých a ty jsou pryč nosmajlík
klidně si můžeš nahrávat taky. zamkneš album a nikdo se ti tam nedostane. škoda že jsem to neudělalasmajlík je to docela jednoduchý. a jsou i jiný takový stránky, kam si můžeš uložit fotkysmajlík

25.4.2013 09:54
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkIvčo,já si jednou na Rajčeti udělala účet a podruhý jsem se tam zaboha nemohla dostat,smajlíktakže já už dlouho to dělám tak,že jak mám půl foťáku fotek,tak je hned přehrávám na flešku a tam se mi snad neztratěj,smajlíkale minule jsem takhle přišla o všechny fotky,který jsem měla uložený v poště,smajlíksmajlíka ty jsou nenávratně taky v háji....smajlíksmajlík
smajlíksmajlíkWinču jsme ostříhaly o 3 týdny,možná víc,dýl než Šoníka a hele,jakej má už kartáček krásnej,smajlíkkrásně rychle jí to roste,Šoník má zrovna takovej.smajlík

25.4.2013 09:57
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJsou pořád spolu,smajlíki v sudu,smajlíkale naštěstí nejsou na sobě závislí,když pracujou jeden nebo druhej,tak vždycky buď Winču nebo Šoníka držím na ruce a oni normálně pospávaj a nic neřešej.smajlíksmajlík

25.4.2013 10:02
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkŠoník nechodí za Winčou,teda vyjímečně,to Winča chodí pořád za Šoníkem,smajlíkWinča má ráda docela i lidi,teda bohužel né chlapy,ale ženský,to se přijde občas i pomazlit.smajlíkŘíkala ta kámoška,od který jí máme,že se hrozně bála,a její táta,ten byl úplně u vytržení,jak dokud tam s ní byla jen ta Martina,tak dobrý,ale poprvé se na ní přišel podívat on jako chlap a Winča se prej začala třást jako osika,chudák tatínek z toho byl dost vykulenej,smajlíkprotože jí nic neudělal,ale ona se prostě bála chlapů,smajlíksmajlíkzaplaťpánbůh,že Šoník,sic prošel několik stájí,se nebojí nikohosmajlík,je vidět,že se tam k němu všude chovali slušně.smajlíksmajlíksmajlík

26.4.2013 21:13
rnv

XXX.XXX.40.60

Rádi bychom pozvali všechny hobby a amater. westernové jezdce na zavody pořádané u nás, na Felden Ranchi.
Závody jsou sponzorovány sedlářstvím Frinta
více informací http://ccra.cz/?p=p_17&sName=kalendar

27.4.2013 09:18
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJéé,děkujeme,smajlíksice pro nás to není,smajlíkale holky by mohly.smajlíksmajlík

27.4.2013 09:19
jaruska

XXX.XXX.213.11

27.4.2013 09:22
jaruska

XXX.XXX.213.11

27.4.2013 11:33
janahol

XXX.XXX.60.182

jaruska napsal(a):
smajlíksmajlíkWinča už to taky pochytila.smajlíksmajlík

smajlík Jaruško co to jééé?smajlík to není kůň, to vypadá na žirafu smajlíksmajlíksmajlík

27.4.2013 11:58
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkJaní,je to kůň,jsmajlíke to Winča,smajlíkŠoník s Járou jezdil a já jí držím na ruce na vodítku,tak jí to strááášně unavilo.....smajlík

30.4.2013 08:08
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíksmajlíkIvčo,k narozeninám Ti ze srdce přeju hodně zdraví,smajlíksmajlíkto hlavně,smajlíka toho štěstíčka taky mnoho,smajlíka samozřejmě zdravé a hodné koníky.smajlíksmajlíksmajlík

30.4.2013 08:12
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkIvčo,a mělas pravdu,ta Winča začíná bejt lepší a lepší v tom přepravníku,už jsme tak něják vydedukovali z jejího chování,co se jí stalo,že se tak bála,no a jelikož přišla asi na to,že my jí ubližovat nebudeme,tak posledně se skoro vůůbec nezpotila,smajlíksmajlíktak jsem byla moc ráda,smajlíkuž je i lepší,už se trochu zaobalila,už jí nevadí,když přejedu hřbílkem přes ty kosti kyčelní a kohoutek,no ale ona tlouštík asi nikdy nebude.smajlík

30.4.2013 08:14
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíkMonďásek objevil vodní příkop,on je na ten jeden,menší,zvyklej,ten už neřešil,jenže tenhle je větší,novej,a to se mu nelíbilo a pravil:No tohle skákat nebudu.....smajlíksmajlík

30.4.2013 08:17
jaruska

XXX.XXX.213.11

smajlíksmajlíkWinča chtěla bejt mermomocí taky v záběru.smajlíksmajlík

30.4.2013 15:28
bospor

XXX.XXX.192.10

díky za přání a jdu oslavovatsmajlík snad to dopadne líp než kurz. v sobotu dobrý, ale v neděli jeden diváksmajlík takový "komorní"smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík