Albíni-info, foto, popis, zkusenosti, chov, vyuzití

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.8.2006 08:05

take milujete modrooké blondáky? pokud mate takové ve stáji nebo je znate, znali ste, jezdite, jezdili ste, podelte se o své zkusenosti s konskými "anděli" a prihodte fotky

28.8.2006 08:08

evush2010 napsal(a):
take milujete modrooké blondáky? pokud mate takové ve stáji nebo je znate, znali ste, jezdite, jezdili ste, podelte se o své zkusenosti s konskými "anděli" a prihodte fotky

otec mého poníka je modrooký blonďák,ale foto nedodám,jednak není moje a jednak mi sem fotky vkládat nejdou..
o povaze toho moc nepovím,je to pastevní chov,tam se toho moc neukáže.....ale co vím určitě je,že je plodný

28.8.2006 08:50

kikuska napsal(a):
otec mého poníka je modrooký blonďák,ale foto nedodám,jednak není moje a jednak mi sem fotky vkládat nejdou..
o povaze toho moc nepovím,je to pastevní chov,tam se toho moc neukáže.....ale co vím určitě je,že je plodný

Až na to že toto nejsou praví albíni,ale koně krémové barvy. jsou to achal-teke jezdila jsem jen jednu, ale byla dost z A1/1 a tedy musim říct že to byla pořádná svině a navíc pěkný čuník chodila zásadně v trojobalu

28.8.2006 09:47

evush2010 napsal(a):

My máme ve stáji dva blonďáky ( www.volny.cz/prasnydvur/ )

Sirius

28.8.2006 09:48

evush2010 napsal(a):

Dakar

28.8.2006 09:57

evush2010 napsal(a):

Oba dva jsou hrozně hodní na ošetřování i na ježdění

28.8.2006 11:57

kikuska napsal(a):

Plodný, to Fredy určitě je.

28.8.2006 11:59

kikuska napsal(a):

Někteří z potomků Fredyho.

29.8.2006 13:56

kikuska napsal(a):

A ten modrooky blondak, pastevni odchov - to je od pana Sevcika ne? Nikoho jinyho takovyho neznam... Jeho hribata dedi super povahu!

29.8.2006 15:26

dominicca napsal(a):
A ten modrooky blondak, pastevni odchov - to je od pana Sevcika ne? Nikoho jinyho takovyho neznam... Jeho hribata dedi super povahu!

Faktická poznámka - "Super povaha" je standardním znakem jak velšů, tak plemene český sportovní pony, ne předností potomků jednoho hřebce, který má pro tyto plemenné knihy oprávnění. U tohoto hřebce je spíš zarážející, že po několik let nemá registrovaného žádného potomka

30.8.2006 02:16

marta n napsal(a):
Faktická poznámka - "Super povaha" je standardním znakem jak velšů, tak plemene český sportovní pony, ne předností potomků jednoho hřebce, který má pro tyto plemenné knihy oprávnění. U tohoto hřebce je spíš zarážející, že po několik let nemá registrovaného žádného potomka

Zrovna jsem po tomhle hřebci koupila už druhou klisnu a právě kvůli té povaze, kterou předává.
Nebudu se přít o povahách....v tomto případě můžu ale říct, že sázím na jistotu.

30.8.2006 06:25

lajka napsal(a):
Oba dva jsou hrozně hodní na ošetřování i na ježdění

Toto je hříbě po albínovi

30.8.2006 08:35

cream napsal(a):
Zrovna jsem po tomhle hřebci koupila už druhou klisnu a právě kvůli té povaze, kterou předává.
Nebudu se přít o povahách....v tomto případě můžu ale říct, že sázím na jistotu.

Přečti si prosím znovu příspěvek, než na něj reaguješ .
Povaha je u ČS i WP standardním znakem, proto ji předává i tento hřebec. Kdyby ji nepředával, bude vyřazen. Stejně povahu předává dalších 80 plemeníků. Konkrétně na Moravě není jediný hřebec, u kterého by vznikla jen pochybnost o charakteru. Kdyby ses podívala blíž na tyto plemeníky, zjistila bys, že většinou jsou navíc prověřeni ve sportu a (nebo) mají prověřené potomstvo. To znamená, že je u nich navíc známá ochota k práci a jezditelnost, důležité vlastnosti, které se při pobytu na pastvě ani při rekreačním ježdění v terénu nezjistí. Zjistí se až v okamžiku, kdy kůň dostane pravidelnou práci, kdy splní třeba výkonnostní zkoušky (jako hřebec s výsledkem přes 8 bodů, který ho posunul do akceleračního programu), kdy se kvalifikuje na mistrovství republiky - nebo se dokonce umístí či vyhraje. To, že poník nekope, nekouše a nechá se bez protestů přemístit z bodu A do bodu B je opravdu samozřejmost. Kdo by taky svoje dítě pustil ke koni s rizikem pokopání?
A pro někoho atraktivní barva? Jen na Moravě jsou i další neobvyklí hřebci - vraníci, hermelíni, isabel...a shodou okolností mají všichni navíc i pracovní výsledky. Barva (kromě velšů) není omezena, ale má být výrazná. Přijeď se někdy podívat na naše výstavy, na CP bývá pravidelně vystavován hřebec isabel v žádoucí, sytě žluté barvě. Ten má nejen vlastní výkonnost, ale i potomky předvedené alespoň na výstavách, protože jsou mladí.
Nebo si udělej čas a přijeď na podzimní výstavu do Třebíče (je to otevřená výstava, tak třeba i s poněm), uvidíš tam nejmíň dva plemeníky WPBR, porovnáš si projev charakteru.

30.8.2006 14:44

dita33 napsal(a):

dita33: Ahojky Nela má krásnýho prcka..Jak Vám to spolu jde?

30.8.2006 20:19

anushka napsal(a):
dita33: Ahojky Nela má krásnýho prcka..Jak Vám to spolu jde?

no Fredyho zanm taky, je to super hřebec..zlatíčko největší. a povahu fakt předává a je mi úplně jedno, jestli i dalších 80 plemeníků, Fredy je 1

30.8.2006 21:01

dita33 napsal(a):

tak to je nely pozadí a její hříbě? povedené:o) to joo... jak je na fotce stare? no my mame taky prcka po zlutem otci, ale je z nej bronzový ryzák. Tak hodne trpelivosti s Nelou:) ona si to zaslouží

30.8.2006 23:56

evush2010 napsal(a):
tak to je nely pozadí a její hříbě? povedené:o) to joo... jak je na fotce stare? no my mame taky prcka po zlutem otci, ale je z nej bronzový ryzák. Tak hodne trpelivosti s Nelou:) ona si to zaslouží

Mery od Evush - už se prohání bohužel po nebeských pastvinách

31.8.2006 06:44

samara napsal(a):
Mery od Evush - už se prohání bohužel po nebeských pastvinách

Ahoj Evush jde to docela dobře ,ale k Nelce sním jen já. Narodila se jí kobylka jmenuje se Naomi .

31.8.2006 06:45

dita33 napsal(a):
Ahoj Evush jde to docela dobře ,ale k Nelce sním jen já. Narodila se jí kobylka jmenuje se Naomi .

Naomi

1.9.2006 12:57

evush2010 napsal(a):

díky všem za příspěvky:) vasi konici jsou krásní, hlavně nely baby Naomi. Samare dííky za fotku Mery. Noo a pristi tyden pribudou fotky meho noveho hrebce albina, to budete koukat... Tak jen tak dal, podelte se o sve zkusenosti s albíny:)

2.9.2006 11:35

evush2010 napsal(a):
díky všem za příspěvky:) vasi konici jsou krásní, hlavně nely baby Naomi. Samare dííky za fotku Mery. Noo a pristi tyden pribudou fotky meho noveho hrebce albina, to budete koukat... Tak jen tak dal, podelte se o sve zkusenosti s albíny:)

Samara:ahojky prosim te nemas vic fotek Merynky?moc te prosim,kobylu sem znala hafo dlouho a rada bych za nejake fotky.moc ti predem dekuju,muj meil je anushkazoro@seznam.cz

2.9.2006 12:18

anushka napsal(a):
Samara:ahojky prosim te nemas vic fotek Merynky?moc te prosim,kobylu sem znala hafo dlouho a rada bych za nejake fotky.moc ti predem dekuju,muj meil je anushkazoro@seznam.cz

jojo prihod fotky mery,nejkrasnejsí albíní slečny, myslim ze jich najdes vic nez ja, digitalni mam jen na starem hd, spatne by se mi sem vkladaly, predem díky. JInak nas Albinek Sagar prijede v sobotu odpoledne, kolem 16h... Nafotim ho s konma a priidam sem... Vsem hezký den!

3.9.2006 23:16

evush2010 napsal(a):
jojo prihod fotky mery,nejkrasnejsí albíní slečny, myslim ze jich najdes vic nez ja, digitalni mam jen na starem hd, spatne by se mi sem vkladaly, predem díky. JInak nas Albinek Sagar prijede v sobotu odpoledne, kolem 16h... Nafotim ho s konma a priidam sem... Vsem hezký den!

Tak tady ta slíbená Merynka

3.9.2006 23:18

samara napsal(a):
Tak tady ta slíbená Merynka

A ještě...

3.9.2006 23:19

samara napsal(a):
A ještě...

Tady na té fotce má takovej strašidelnej kukuč

3.9.2006 23:22

samara napsal(a):
Tady na té fotce má takovej strašidelnej kukuč

To je pastvina - džungle co? Koně nám tam hrají na schovku...

3.9.2006 23:23

samara napsal(a):
To je pastvina - džungle co? Koně nám tam hrají na schovku...

Black & White

3.9.2006 23:24

samara napsal(a):
Black & White

A poslední, syn Mery - Monet...teď už je o dost větší :-)

3.9.2006 23:37

samara napsal(a):
A poslední, syn Mery - Monet...teď už je o dost větší :-)

Já posílám cremoláka mé kamarádky z Rakouska. Je to teplokrevník a měl přijít do konzerv... Sanda ho zachráníla (ikdyž to s ním neměla ze začátku lehké-zlomená klíční kost při podání jablka, utržené vazy při pokusu a korekturu přerostlých kopyt). Ale nyní je to zlato nad zlato...

3.9.2006 23:44

tajemma danny napsal(a):
Já posílám cremoláka mé kamarádky z Rakouska. Je to teplokrevník a měl přijít do konzerv... Sanda ho zachráníla (ikdyž to s ním neměla ze začátku lehké-zlomená klíční kost při podání jablka, utržené vazy při pokusu a korekturu přerostlých kopyt). Ale nyní je to zlato nad zlato...

jediné co je špatné je to, že při velkém vedru ho musí nechávat doma (aby si nepřipálil frňáček). Takhle si bere jablíčko nyní...už lidem naprosto důvěřuje a nehází lidi do jednoho pytle jako předtím...

3.9.2006 23:48

tajemma danny napsal(a):
jediné co je špatné je to, že při velkém vedru ho musí nechávat doma (aby si nepřipálil frňáček). Takhle si bere jablíčko nyní...už lidem naprosto důvěřuje a nehází lidi do jednoho pytle jako předtím...

a etě nějaké fotečky...tady je také jedna černo x bílá. S Fríským kámošem

3.9.2006 23:50

tajemma danny napsal(a):
a etě nějaké fotečky...tady je také jedna černo x bílá. S Fríským kámošem

a etě...

3.9.2006 23:51

tajemma danny napsal(a):
a etě...

a jedna fotka držkování před prácí...

3.9.2006 23:53

tajemma danny napsal(a):
a jedna fotka držkování před prácí...