Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.4.2009 15:39
huhu3d

XXX.XXX.119.86

Dobry.
Neviete mi prosim poradit neviem to nikde najst ako sa da kontrolovat hniezdo bez toho aby samica potom nechala mlade? Pocul som ze ked sa dotykame rukou tak ich potom opusti kym su malinke a nevyliezaju.
Dakujem Majo.

30.4.2009 15:53
polajda

XXX.XXX.113.73

huhu3d napsal(a):
Dobry.
Neviete mi prosim poradit neviem to nikde najst ako sa da kontrolovat hniezdo bez toho aby samica potom nechala mlade? Pocul som ze ked sa dotykame rukou tak ich potom opusti kym su malinke a nevyliezaju.
Dakujem Majo.

Ahoj,

vhodné je samičku přemístit mimo kotec, tak aby to neviděla a následně hnízdo kontrolovat. Ruce však musíte mít načichlé jejím pachem. Já to dělám tak, že ji chvíli hladím, dám pryč a vezmu si do ruk trochu špinavé podestýlky, která je nasáklá pachem samice. Tím si ty ruce jakoby potřu a pak teprve jdu do hnízda. Lenka

30.4.2009 21:14
lavacca

XXX.XXX.1.3

huhu3d napsal(a):
Dobry.
Dakujem Majo.

Nevím - možná jsme měli vždy zázračné samice - ale já jsem do hnízda lezla vždy hnedka 1. den a bez předešlého mazlení samice, abych načichla. Je pravdou, že samice byly zvyklé na mazlení skoro každý den. Ještě dodám, že to byly samice zakrslé - obyč. a lvíček.

Teďka máme snad už 1/3 březosti za sebou - lépe řečeno naše Agáta(viz foto) - a u té teda do hnízda hnedka nepolezu. Máme jí teprve 2 týdny doma a i když je to mazlík, stejně mám strach, aby mrňata neopustila.

Jinak ale to načichnutí pachem samice dává smysl.

2.5.2009 09:12
agria

XXX.XXX.227.68

huhu3d napsal(a):
Dobry.
Dakujem Majo.

My kontrolujeme každé samici mladé hned následující den a ještě se nám nikdy nestalo, že by je pak opustila. Když je samice klidná tak ji ponechám v kotci a pokud je hodně nervozní a agresivní tak ji opatrně chytnu a přemístím do jiného kotce nebo bedny.

3.5.2009 18:38
huhu3d

XXX.XXX.40.76

huhu3d napsal(a):
Dobry.
Dakujem Majo.

Dakujem za rady. Uz som ich kontroloval a vsetko bolo v poriadku mame krasnych 8 malych. posielam aj foto maminy s jednym z nich.

Majo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík