Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2009 08:19
agria

XXX.XXX.227.68

Máte někdo zkušenosti s otlaky u králíků? Jak to řešíte? Nejlepší asi je vyřadit jedince z chovu. Ale co když těchto králíků není moc a špatně se shánějí další do chovu.

28.7.2009 09:23
fanous

XXX.XXX.166.34

agria napsal(a):
Máte někdo zkušenosti s otlaky u králíků? Jak to řešíte? Nejlepší asi je vyřadit jedince z chovu. Ale co když těchto králíků není moc a špatně se shánějí další do chovu.

Dobrý den ,máte rošty co ? Skuste přemístit chovnej kus do obyčejné kralikárny bez roštů. Myslim že je to dědičné ale nejsem si s tím uplně jistý , MÁTE jiné zkušenosti podělte se docela mě to zajímá ,také přemejšlím o roštech

28.7.2009 12:16
agria

XXX.XXX.227.68

agria napsal(a):

Právě, že rošty nemáme. Jedni jsou umístěni na podlaze z cetris desek a druzí na klasické dřevěné. Nemají to všichni, ale jen někteří. Nedávno jsem četla článek, že je to dáno geneticky. Proto mě zajímají názory i ostatních jak se s tím vypořádali. Zda je zabít nebo léčit a jestli je vůbec dále používat k chovu. Pak, ale přemýšlím jakým způsobem nakupovat nové chovné jedince. Asi zkoušet pokus omyl.

28.7.2009 12:52
fanous

XXX.XXX.166.34

agria napsal(a):
Právě, že rošty nemáme. Jedni jsou umístěni na podlaze z cetris desek a druzí na klasické dřevěné. Nemají to všichni, ale jen někteří. Nedávno jsem četla článek, že je to dáno geneticky. Proto mě zajímají názory i ostatních jak se s tím vypořádali. Zda je zabít nebo léčit a jestli je vůbec dále používat k chovu. Pak, ale přemýšlím jakým způsobem nakupovat nové chovné jedince. Asi zkoušet pokus omyl.

Eště se zeptám jaký máte příznaky. Jaký chováte plemeno ,

28.7.2009 12:53
agria

XXX.XXX.227.68

agria napsal(a):

Jinak chovám FBmodré, madagaskarové, ČiRexy a Bu. Otlaky se projevili u samice Bu dovezené ze Slovenska pro změnu krve, u beranů převážně modrých, ale i u rexů. Otlaky se mi projeví u králíků asi tak kolem jednoho roku stáří. Mám tříletou samici z mého chovu a ta nic. U ostatních Bu taky nic. Vloni jsem koupila asi 6 mladých do chovu a postupně jsem to vytřídila a zůstali mi dvě samice. Byly agresivní, neodchovávaly mladé a nakonec ty otlaky.Člověk aby pořád sháněl nějaký nový chovný základ a nebo pokud možno si nechával svoje odchovy. Na léčbu jsme zkoušeli Akutol, měsíčkovou a heřmánkovou mast, antibiotikovou mast přímo od veterináře, ale stále nic moc výsledky. Ještě jsem slyšela použít modrou indulonu, ale tu jsem ještě nezkoušela. Teď zkouším zase nějakou novou mast a ta celkem jde. No uvidíme. Tak stále přemýšlím co s tím.

28.7.2009 12:56
agria

XXX.XXX.227.68

agria napsal(a):

Příznaky nejsou ani tak viditelné. Jinak třepání packama a ulevování si ležením. Pokud už to nedojde do horší fáze a otlak začne krvácet.

28.7.2009 21:15
fanous

XXX.XXX.166.34

agria napsal(a):
Příznaky nejsou ani tak viditelné. Jinak třepání packama a ulevování si ležením. Pokud už to nedojde do horší fáze a otlak začne krvácet.

A králíci pocházej z roštů nebo obyčejné králikárny .

30.7.2009 13:48
agria

XXX.XXX.227.68

agria napsal(a):

To kdybych věděla, ale většina z klasické králíkárny.

30.7.2009 23:34
elik1

XXX.XXX.177.253

agria napsal(a):
To kdybych věděla, ale většina z klasické králíkárny.

Čím podestýláte? Mají dostatečnou sukou podestýlku? Pokud ne, mohla by to být jedna s příčin.

31.7.2009 12:35
sijo

XXX.XXX.92.120

elik1 napsal(a):
Čím podestýláte? Mají dostatečnou sukou podestýlku? Pokud ne, mohla by to být jedna s příčin.

Skúste králiky chovať na hlbšej podstieľke. Dajte im väčšiu vrstvu najlepšie ovsenej alebo jačmenej slamy.

1.8.2009 09:25
agria

XXX.XXX.227.68

agria napsal(a):

Steleme hoblinami a slámou. Králíci si, ale vždy čerstvou podestýlku shrnou do stran a pak si stejně lehnou na holou podlahu.

1.8.2009 20:32
fanous

XXX.XXX.166.34

agria napsal(a):
Steleme hoblinami a slámou. Králíci si, ale vždy čerstvou podestýlku shrnou do stran a pak si stejně lehnou na holou podlahu.

Hobliny bych nedával bejvaj prašné a můžou vám udělat neplechu králík může dostat rýmu. sláma je nejlepší co může bejt. Ja mám s hoblinama špatnou zkušenost

2.8.2009 13:21
hanys

XXX.XXX.4.122

fanous napsal(a):
Hobliny bych nedával bejvaj prašné a můžou vám udělat neplechu králík může dostat rýmu. sláma je nejlepší co může bejt. Ja mám s hoblinama špatnou zkušenost

já když mám hobliny tak je taky podsypu do kouta kam chodí králík čůrat a bobkovat. Na ošetření rozbolavělých otlaků bych použila Tee Tree olej. Má protizánětlivé účinky a urychluje hojení. Já si ho dávám do malého rozprašovače pro lepší aplikaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík