Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2010 21:50
fanous

XXX.XXX.166.34

tak jsem se pustil do stavby svojí 3 a zatim nejvěčí králikárny. Nejhorší je si příprava místa

5.4.2010 21:53
fanous

XXX.XXX.166.34

1 cenově vychází zatim na 3200kč jenom dřevo inpregnaci jsem měl tak jí nepočítám

5.4.2010 21:56
fanous

XXX.XXX.166.34

jelikož mám málo místa tak jsem zvolil trochu jiný postup :-)

5.4.2010 22:01
fanous

XXX.XXX.166.34

ten uprostřed konstrukce je můj bratr probírajíce s kocovyny :-) schválně jestli poznáte jednu zvláštnost na této konstrukci

5.4.2010 22:09
fanous

XXX.XXX.166.34

A tohle je výsledek za dva dny práce zhruba 10h a práce 3 lidí a s toho 2 uplný amatéry ,ale jako podrž tužky výborný pomocníci bez kterých bych to určitě nezvládl :-) moji dva bráchové, ale těch nervů a oprav co s nimi člověk zažije :-)

5.4.2010 22:19
borsug

XXX.XXX.136.22

fanousi drzim ti palce nech ti ta kralikaren vyjde podla predstav a sluzi ti, fandim ti lebo tvoje rady mi najviac pomoli xi aj ked boli najtvrdsie hehehe nech sa ti dari a nech sa ti kotia podla predstav xi :-)

5.4.2010 22:26
fanous

XXX.XXX.166.34

Díky moc a přídám fotku letošních šampionů :-)

5.4.2010 22:27
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

fanous napsal(a):
ten uprostřed konstrukce je můj bratr probírajíce s kocovyny :-) schválně jestli poznáte jednu zvláštnost na této konstrukci

tož nevim jestli zvláštnost, ale máš (doufám že neurazím :-)) to rozvržený na 3 kotce s pevným kotištěm - prostě 3 kotce budou mít mimo stejný prostor jako zbytek i permanentní kotiště, které bude otevíratelné plnými dvířky vedle těch dokotce. jako doplněk možno udělat šoupací uzavírání kotiště, pro pohodovou kontrolu mladých, např. když dáš samici žrádlo, tak žere a ani nezjistí že k mladým nemůže. provedeš kontrolu a je to v cajku. Paráda, známý má taky. jen jeho králíkárna je na zakázku :-) jsem zvědav na výsledek. tak se pak chlub rozhodně dál :-) AH

5.4.2010 22:29
fanous

XXX.XXX.166.34

A eště jedni zati s užasnýma hlavama

5.4.2010 22:42
fanous

XXX.XXX.166.34

tak nápad je to opravdu výborný a určitě dobrej a po pravdě mně to ani nenapadlo :-),ALE jsi vedle jak jedle tohle jsem zrovna nemyslel :-) PS já jsem ten poslední člověk co sem chodí co by se urazil :-)

6.4.2010 21:07
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

takže to kotiště jsem trefil, ale je tam ještě něco jiného zvláštního? tak to už fakt nevim :-) co by to mohlo být?

6.4.2010 22:55
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak kotiště to nebude a ani to bejt nemělo tyto malé kotce byli určený pro morčata a pro modrooké hermelíny ,po dlouhém přemýšlení jsem usoudil, že bude lepší jeden kotec zmenčit a vzniknou 3 kotce 90 na 80 a 2 90 na65cm pro Čs to bude stačit a kapacita se my zvýší o 3 pěkné kotce :-) .Jinak to kotiště je výborný nápad a i na fotce to tak vypadá ,že by to mělo být kotiště ,ale není:-). Já nemám tolik místa na zahradě kolik bych potřeboval proto musím každý cm na 100% využít . :-). Už to mám i předělané jen nemám foto :-)dělám si i takovou dokumentaci tak sem něco určitě přihodím. Prozrazovat eště nebudu co je na této konstrukci zajímavé.:-)

7.4.2010 18:27
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

fanous napsal(a):
Tak kotiště to nebude a ani to bejt nemělo tyto malé kotce byli určený pro morčata a pro modrooké hermelíny ,po dlouhém přemýšlení jsem usoudil, že bude lepší jeden kotec zmenčit a vzniknou 3 kotce 90 na 80 a 2 90 na65cm pro Čs to bude stačit a kapacita se my zvýší o 3 pěkné kotce :-) .Jinak to kotiště je výborný nápad a i na fotce to tak vypadá ,že by to mělo být kotiště ,ale není:-). Já nemám tolik místa na zahradě kolik bych potřeboval proto musím každý cm na 100% využít . :-). Už to mám i předělané jen nemám foto :-)dělám si i takovou dokumentaci tak sem něco určitě přihodím. Prozrazovat eště nebudu co je na této konstrukci zajímavé.:-)

pro morčata a hermelíny? :-) a kolik bys pro ně měl? jako tys děláš kotce 90 x 80 a 90 x 65 a plánoval jsi to jako jeden kotec když to jsou teď tři? =O co bys v tom pak měl? krávu? :-) Jinak paráda, ty rozměry to v tom můžeš i klidně odchovávat.:-) Jinak já jsem místem limitován taky, proto se spíš začínám dívat po budkách, které se vloží do kotce. Sice uberu opticky místo, ale zase v naší situaci je to lepší řešení... Ať se daří :-) AH

11.4.2010 11:30
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

Tak jak se daří dokončování králíkárny? Já teď pokračuji na mojí 9 kotcové. Maximálně využívám doma dostupné materiály, takže např. teď přestavuji staré skříně - nechám komplet boky, podlahu a strop a doplním si přepážky na počet kotců, podlahy a dvířka. Jde o skříně, které je rodičům líto vyhodit ale nejsou nám k ničemu tak je využívám takto. Protože někde být složeny musí a není asi doma nikde víc místa než v mojem králičinci :-) A u této 9ti kotcové mi vychází jeden kotec na odstav 60x60x60cm což je dle mne dostačující pro malá a zakrslá plemena :-| Jak budu hotový připojím sem pár foteček... AH

11.4.2010 20:10
fanous

XXX.XXX.166.34

Čus tak se budu těšit na nějakou fotečku . Jak to de no nic moc protože jsem na ní začal dělat zas až dnes protože jsem neměl čas a nebo pršelo:-( .Dřevo už mám skoro komplet nařezané tak mě čeká jen to stlouc. Ale ještě předtím musim udělat pořádně lino ,aly moč nezatékala po trámkách Takhle to vypadá po 4h práce něco se opravylo a něco nařezalo

11.4.2010 20:13
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak se snažim dát lino v celku a eště před dokončením ,abych zamezil co nevýce zatékání zatim mám jen spodní kotec ,ale je to strašná piplačka. Takhle to vypadalo po skončení všechen bordel se narve do kotců:-)

11.4.2010 20:18
fanous

XXX.XXX.166.34

Na lino a pod lino příde ipa a zavařim to ,aby sem to řádně utěsnil todle považuji za jednu z nejdůležitějších věcí na králikárně jestli bude křivá nebo trochu nakloněná tak na tom zas tak nezáleří ,ale hlavně aby moč tekla tam kam má a né tam kam nemá:-)

11.4.2010 20:27
fanous

XXX.XXX.166.34

Jinak 2krát 4m lina jsem měl a to 3 jsem chtěl koupit a když mi řekli 800kč za 4m lina tak jsem se teda na to vykašlal protože do králikárny je to fakt moc.:-( Tak jsem nelenil a jel se podívat na sídliště a co sem uvyděl u popelnice krásně stočené lino :-) a nestálo mě to nic :-) a králikum to vadit nebude ,že už bylo používané:-).

17.4.2010 20:28
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak jsem na to zase po týdnu vlítnul a něco udělal sice to není na tom tak vydět ,ale práce jak na kostele .Jeden pro mě důležitých prvků je, aby moč neprotýkala po trámkách do spodního kotce tak jsem to vyvařil ipou :-)

17.4.2010 20:31
fanous

XXX.XXX.166.34

nejdřív na dřevo pak lino v celku a pak znovu ipa a celé zavařené. Tak snad tam nebude nic porotékat jinak BUDU DOCELA :-(.

17.4.2010 20:51
fanous

XXX.XXX.166.34

Strávyl jsem tim 5 h a ani to není vydět a je fakt že jsem eště jí vypotkládal a šoupal :-). Jinak cena se zdárně šplhá 856kč 5.5m bodovaného pletiva je fakt že jsem mohl koupit levnější ,ale na tomhle se fakt nevyplatí šetřit:-) 300kč plyn protože samozřejmě bombu nemám :-)a 150kč za samořezné šrouby do dřeva na dvířka . 200kč panty a 1000kč střecha s průsvytného plastu ,aby tam bylo světlo. Dřevo 3200kč a jsem na 5706kč za 15kotcovou králikárnu a to nepočítám hřebíky a lepenku a lino a benzin tak žádná levná sranda :-) . A to nepočítám zatim vybavení napáječky jesličky sít na dveře kvůli komárum.

18.4.2010 00:21
zajeci

XXX.XXX.199.173

Dělal jsem ted králíkárnu 6ti kotcovou ale fakt s velikými kotci. Celkový rozměr : 3m délka x 1.5m hloubka x 2.2m víška. Je určena jen pro mladý. Trámky 8x8 cm, a prkna 2.5 cm. Poctivě jsem si na tom máknul asi 5dní v kuse a to mi ještě pomahala žena s konečnejma upravama a hlavně s nandáním lina do kotců. No vyšla mě na 5 200kč. Ale myslím si že vydrží hodně dlouho, takže peněz nelituju. :-)

18.4.2010 20:28
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

pěkný pokrok. Až ted z těchto foto poznávám že je jasné že nejde o kotiště :-) prostor je přesně napůl, to by bylo moc velké... Zatím to vypadá moc pěkně. Jen tak dál :-) AH

24.4.2010 20:26
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak chtě nechtě jsem dnes musel pokračovat a za 8h je takový výsledek eště dodám že jsem to dělal uplně sám protože bráchové neměli čas:-)

24.4.2010 20:28
fanous

XXX.XXX.166.34

to stlučení to je brnkačka ale ta příprava to je taková mravenčí práce:-)

24.4.2010 20:33
fanous

XXX.XXX.166.34

A tak to vypadá prkna jsem nějak extra nezařezával stejně to příde pobýt celé lepenkou aby nebyli fuky mezi prkny až začnou vysychat

24.4.2010 20:37
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak a něco na ukázku když vás chytnou rervy a praskne vám prkno s kterym jste se piplali tak jsem se nasral a přebyl to prkynkem a hold si to zejtra v klidu předělám protože todle je hrozné ,ale na zasmání dobré:-)

24.4.2010 20:41
fanous

XXX.XXX.166.34

A jedna ze předu eště nasadit a pobít dvýřka pletivem a můžeme se stěhovat do nového jo a uklidit bordel:-)

24.4.2010 20:50
fanous

XXX.XXX.166.34

A pak mě čeká střecha celé to uzavřu 1 aby na mě nepršelo a pak ochrana proti loupežníkum chtivých masíčka. A jedna rada na závěr až se jednou rozhodnete něco stavět tak si to mooooooc dobře rozmyslete aby jste nedopadli jako já že vše předělávám:-) a to mi věřtě že to stojí za h.....o jenže když si říkáte jedna králikárna mi stači a hřebíkama nešetři at to něco vydrží:-) no a ani za dva roky ty hřebíky pěkně vytahujete a nadáváte proč jich ste tam dal tolik :-). Kdybych udělal rovnou 2 na proti sobě v kuse tak jsem udělal nejlépe ,ale po bitvě je každý generál a mě by to ani snad nebavylo kdyby to bylo jednoduchý:-)

24.4.2010 21:01
fanous

XXX.XXX.166.34

A to když jsem začínal tak se my moc líbil takový horský styl je to pěkné ale strašně nepraktycké :-) a spotřeba materialu šílená jediná výhoda je když to bouráte tak vám zas hodně materialu zbyde a můžete ho dál použít:-) Proto rada nad zlato dvakrát měř jednou řež :-) a je to i s promyšlením a vybudovánim chov zařízení ,ale nejen snim je to jako ze všim co člověk dělá a trochu moudra na závěr:-) .

24.4.2010 21:24
zajeci

XXX.XXX.199.173

Zdravím. Králíkárnu máš super, uplně ti jí závidím a to jsem nedavno jednu dostavěl. Ale chtěl jsem se zeptat na něco jiného. Přesně před třemi týdny jsem zasadil Topinu a pořád ještě nic ze země neleze. Je ještě brzo a nebo je něco špatně??? Díky moc za odpověd.:-)

24.4.2010 22:05
fanous

XXX.XXX.166.34

Hele je to zajímavý ,ale na tohle se mě ptá spoustu lidí a i mi píšou :-). Nebojte záleží jak hluboko je člověk zasadí a jaké klimatycké podmínky U VÁS jsou takhle to vypadá když začínají vykukovat já sem je letos sazel 5cm od sebe tak čekám pěknej prales jinak jsem koukal a zatim je tak 10% vylezlích výc né takže nebojte a do 14 dnu na vás vykouknou

25.4.2010 07:39
borsug

XXX.XXX.136.22

fanous napsal(a):
Hele je to zajímavý ,ale na tohle se mě ptá spoustu lidí a i mi píšou :-). Nebojte záleží jak hluboko je člověk zasadí a jaké klimatycké podmínky U VÁS jsou takhle to vypadá když začínají vykukovat já sem je letos sazel 5cm od sebe tak čekám pěknej prales jinak jsem koukal a zatim je tak 10% vylezlích výc né takže nebojte a do 14 dnu na vás vykouknou

K tym topinam , ja som sa vcera bol kuk pri rieke a uz sa daju natrhat zelene, maju tak do 15 cm , skusil som aj nakopat a nazbieral som male vedierko od primalexu, co sa tyka topin v zahrade tie su asi 5 cm asi tym ze som ich dal hlbsie do zeme, urcite topiny vypukaju

26.4.2010 11:11
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak mi chyběj už jen našroubovat panty a dvýřka na králikárnu a mužeme se stěhovat:-). a pak už jen doladit zbytek a uklidit střechu a celé to uzavřít ,ale králikárna bude hotová sice jsem počítal ,že bude hotovo už tudle neděli ,ale bohužel jsem musel dělat i jinou práci i:-( Tak jsem si termín o týden prodloužil:-)

26.4.2010 11:13
fanous

XXX.XXX.166.34

Jinak cena zdárně stoupá ,ale jen o male položky :-) ,ale stejně se to nasčítá:-(

26.4.2010 11:19
fanous

XXX.XXX.166.34

A eště jedna z detajlu jak jsem přidělal pletivo NARVAL JSEM TAM HŘEBÍKY :-) PS k těm topinám chce to zalít hodně to pomůže a urychlí růst proto u toho potoka jsou tak veliký protože mají dost vláhy .Já jsem je včera poprvé zalil a dnes jsem jich pří kontrole oběvyl strašně moc :-) nových rostlinek . Ale na druhou stranu vyrostou i bez vody:-)

26.4.2010 17:56
zajeci

XXX.XXX.199.173

Zdravím. Tak už vím proč Topina ještě není venku:-). Protože jsem jí zasadil všechnu uplně obráceně. Nicméně je to holka šikovná a poradila si i přes mojí blbost.:-)

1.5.2010 23:50
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak už mám hotovo a už jen doladit detajli ,ale už bydlíme v novém trvalo to sice déle než jsem počítal ,ale když člověk něco dělá sám tak to vždy trvá .

1.5.2010 23:53
fanous

XXX.XXX.166.34

eště to celé pobiji lepenkou a zadělám bok a udělám dveře abych to mohl zamknou a je hotovo a s tim si už tet budu jen tak hrát:-)

1.5.2010 23:58
fanous

XXX.XXX.166.34

Jinak cena bez vybavení králikárny je 6000kč a to sem všechno nekupoval a zdělal jsem zbytky Jinak kdybych měl všechno kupovat tak sem to bej voko počítal 8500kč a taky záleží kde kupujete:-) . Nejhorší co můžete vymejšlet je napojovat nové zařízení na staré jestli eště nekdy někde začnu stavět tak to udělám hned i s možností jak přistavět .Nejhorší je že člověk opravdu nikdy neví :-)

2.5.2010 00:00
fanous

XXX.XXX.166.34

Eště se musim pochlubit pěknym nadějnym králíkem, letos mám pár s opravdu krásnýma hlavama

2.5.2010 00:55
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

Ahoj Fano, moc pěkná práce. Jak dlouho ti to komplet zabralo? Mladej pěknej, dycky když vidím ty moje si říkám proč ty potvory už nezustanou typově tak jak teď :-) Interně jim holky říkají v tomto období medvídci a dvířka od králíkárny se skoro netrhnou :-) AH

2.5.2010 09:49
zajeci

XXX.XXX.199.173

Králíkárna je super:-). Koukám že máš stejný panty na dveřích jako já:-). Ještě se mi zdá že jsem tam zahlíd Českýho strakáče, je to tak nebo jsem se spletl?

2.5.2010 19:26
fanous

XXX.XXX.166.34

1 tak je pravda že se ten králík strašně změní podle toho jak roste a co je malé je hezké skoro všechno :-) Králikárna mi trvala 4 víkendy s toho jedem víkend jsme na to byli tří a to odsejpalo pak jsem to dodělaval sám a je to fakt piplačka všechno si donést a sám uříznout tak to trvá mnohem déle Jinak mě stále 6000 klacků bez vybavení tak to je dobré protože mi eště spoustu věcí zbilo tak kdybych kupoval akorát tak by byla i o něco levnější A dnes jsem uklidil a vypadá to hned jinak jinak mi chybý eště nejaké drobnosti ,ale jinak je už plně funkční a dá se říct že i podle mích přectav

2.5.2010 19:33
fanous

XXX.XXX.166.34

Já nemám pevnej základ pod králikárnama a to je strašné tak nakonec ani ta třetí není uplně rovná ,:-) ale mě to nevadí protože se řídim heslem že králikárna má bejt trochu nakřivo:-) na tédle fotce to vypadá strašně ,ale ve skutečnosti to opravdu není tak hrozné jak to vypadá :-)

2.5.2010 20:03
fanous

XXX.XXX.166.34

Jo vyděls si dobře mám tam Čsč chtěl jsem NoS ,ale musim bejt realista to bych musel zrušit všechny plemena a stejně by to bylo málo :-) nemám na ně prostor a taky se mi Čs dlouho líbí tak jsem na jedné výstavě měl možnost koupit samičku chovateli bylo líto jí zabít protože není uplně špatná nechal mi jí za 150kč:-) 6měsíční a dnes už od ní čekám svoje první Čs tak jsem zvědavej přeceda mi jí nechal skočit Palounkem tak jsem zvědavej:-) ,ale už dnes vym že zrušim letos Nb i když je mám ve slušné kvalitě a hlavně samce mám slušného ,ale strašně mě sere ta bilá barva . Čs je strašně zkromný akorát ta doba výkrmu je delší ,ale co zas kvalita masa je jedna z nejlepších podle studii tak jsem zvědavej a už se těšim až si olížu první kostičky a posoudim jestli je na tom něco pravdy :-). Jinak jsem s Čs nadšenej a začíná se mi vpíjet pod kůží čim dál výc po pravdě:-) Jinak byla hodnocena Mvd tak jsem zvědavej co s toho vypadne naděje si velké nedávám ,ale v koutku duše trochu doufám to je pravda ,ale co je nejdůležitější ,aby byli zdravý.

2.5.2010 20:04
fanous

XXX.XXX.166.34

2.5.2010 20:06
fanous

XXX.XXX.166.34

není to žádnej šampion ,ale mě to vůbec nevadí šampiony mám uplně jiné:-). A další velké pozitivum je že je to české plemeno a to mi chybělo:-)

2.5.2010 20:21
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak doufám že se vám to jako inspirace líbí a jen dodám to co je na této stavbě zvláštní jedna s prvních fotek jak tam je můj bratr dostávajíce se z opice je to dobře vydět nedal jsem hranolky mezy obě konstrukce a drží to vlastně spolu jenom prkna usoudil jsem že je to zbytečné a prostě jsem to tam nedal a je pravda kdyby to dělalo nějakou neplechu tak jsem to připravyl tak že je tam můžu kdykoli dodat tímto mym tahem jsem ušetřil 18kč za každou příčku je to nějakých 324kč a ani to není kvůli těm penězum jen mi to přišlo zbytečné. Tak jestli je tady nějaký statik tak jsem zvědavej co nato řekne:-). Ale já myslim že to bude dobré je to bytelné a ani se to nehne:-)

2.5.2010 20:23
zajeci

XXX.XXX.199.173

Tak to jsme na tom stejně. Chtěl jsem do českejch strakáčů jít taky ale zase pro změnu já mám obrovský kotce a tak mám na půli května zamluvenýho Německýho obrovitýho. Taky jsem zvědavej, hlavně jestli mi vydrží protože minulej rok mi padla jedna devítiměsíční samice Nos akorát když jsem jí chtěl nechat skočit. Takže jsem ještě nikdy strakáče ve svým odchovu neměl. Těším se jak malý dítě. Jinak mám zatím letos štěstí na vrhy z osmi vrhů zatím po devíti až dvanácti mladejch a dneska se mi okotil Fb a má jich tam sedmnáct. Zajímavý že mi to vrhla až 34 den což se mi ještě nikdy nestalo.:-)

2.5.2010 20:43
fanous

XXX.XXX.166.34

To je pěkné a kolik jich necháš ve hnizdě. Tak já jsem letos taky velice zpokojen průměr mám 8 ks na vrch je to v procentech a vychází to přesně a já sem s timto uplně spokojen stejně hnízda redukuju na 6ks jediné co by mě sralo je kdyby měli mín jak 6ks to by mi vadilo ale ještě jsem letos nemél mín jak 7 ks a co mě těší že byly všechny vyrovnané a žádnej chcípáček mezi nimi nebyl to je dobré a moc je pak těžké vybrat které mládě dát pryč ,ale věčinou teda vždy to vyhraje to nejmenčí to je hold život. No má taky velikou plodnost a 14ks není žádnou vyjímkou ve vrhu

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 20:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.234

Taky jsem jednu začal, tči dny práce, málo času.

2.5.2010 21:07
fanous

XXX.XXX.166.34

Je to pěkné a tak jsem koukal to je určitě zadek co já sem si trochu lámal hlavu s těch OSB DESEK JE TO PĚKNÝ a muselo to i přibejvat a bude to i celé uzavřené co? to se mi taky moc líbí tet je nejdůležitější to dobře udělat aby nikam nezatýkala moč . Jen tak ze zajímavosti jak jsou velké ty kotce myslim i výšku ta se mi zdá malá a co tam planuješ mít za králiky:-)

2.5.2010 21:10
fanous

XXX.XXX.166.34

Jinak vypadá lépe jak ta moje:-) a korát máme stejnej jak já říkám bordel ,ale když člověk všechno potřebuje:-)

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 21:16

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 21:23

Neregistrovaný uživatel

2.5.2010 21:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.234

BOXY JSOU 120X60 JE TO PRO FB JE ZNÁMO ŽE NEMUSÍ MÍT VÝŠKU ANO JE TO MZADEK, .mÁM OTÁZKU JAKÉ MÁTE SKUŠENOSTI CHLAPCI Z LINEM NA PODLAHU,?NEPOUŠTĚJÍ SE VÁM DO NĚJ? MYSLÍM ŽE MOČ NENÍ TAKOVÝ PROBLÉM JAKO VODA, VŽDY KDYŽ JSEM ROZEBÍRAL KRÁLIKÁRNU STAROU BYLA TAK PĚKNĚ NAPUŠTĚNÁ ŽE I DÉLE HOŘELA A, NABORDEL PRDTĚ ZBYTKY JSOU BUDOU, UKLIDÍME.

2.5.2010 22:36
zajeci

XXX.XXX.199.173

Lino mám a nemůžu si stěžovat, nekoušou to. I když používám ještě králíkárnu i po dědovi kterou stavěl před 30 lety a ten tam měl jen prkna a je pořád slušná.:-)

3.5.2010 15:27
chovatelpodluzi

XXX.XXX.156.5

tu výšku kotce v tom králičinci z OSB desek bych tipl na 55cm? Od oka dle futer od dveří a mojim skoro 2m výšky :-) Jinak to vypadá fakt suprově :-) Jak plánujete krytí podlah? Šuplíky nebo lino,...? Známý má v králíkárnách z OSB plast šuflata.
Co se týče lina já s ním mám dobré zkušenosti, ani nevím co bych měl jinak na podlahu dát, kdyby jsem jej neměl... Samo že to hlodaj, záleží jak se to postaví. Já nemám ten převys z kotců v zadu, tak mám lino 5cm po stěnách nahore. Tam jsem to přibyl malinkýma a hlodaj jen to kde se k němu dostanou. Bohužel jsem střihl blbě rohy tak jeden dostává zabrat. Kamoš dělal i s převysem tak to lino přibyl na dno kotce z boků - přetáhl jej dopředu na tu tenkou stranu a vzadu aji do spod. K tomu nemaj šanci se dostat. :-) AH

3.5.2010 21:11
fanous

XXX.XXX.166.34

Tak já na lino nedám dopustit a jsem s nim spokojen na to okusování jim nesmíš dát příležitost nesmí ti koukat já sem to vyřešil že jsem natáhnul lino v celku po celém patře a na starých kotcích to mám udělané tak že to mám jak vanu a co přečuhuje zhruba 10cm jsem přebil prknem a mám klid kdybych to nepřebil tak si myslim že by to okusovali. A K TOMU LINU JE STRAŠNĚ DŮLEŽITÉ JAKÉ LINO ZVOLÍŠ JESTLI KOUPÍŠ NOVÉ CO SE TET VYRÁBÍ TAK TI HO ROZDRÁPOU JE TAKOVÉ PĚNOVÉ A MNĚKÉ A TO NÁPORU DRÁPŮ NEVYDRŽÍ IDEALNÍ JSOU TAKOVÉ STARÉ TVRDÉ CO NEJDOU ANI POŘÁDNĚ ROZMOTAT NECHÁŠ HO NA 10MIN NA SLUNÍČKU A ONO KRÁSNĚ ZMĚKNE A DÁ SE S NIM HEZKY PRACOVAT A JAK VYCHLADNE TAK NEMAJ ŠANCI HO DRÁPAMA ROŠKRÁBAT .. A taky výde nejlevněji protože kupovat nové do králikárny je strašně drahé já sem si pěkně sebral na jedno patro u paneláku co bylo u popelnice na zbytek jsem měl schované co jem dostal od známích co dávali nové tak jsem si staré hned zbalil a odvezl:-)

6.5.2010 20:35
fanous

XXX.XXX.166.34

Eště jsem se chtěl zeptat na kolik výde stavba z OSB desek jen tak pro zajímavost a porovnání díksmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.5.2010 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.49

Neregistrovaný uživatel

10.5.2010 21:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.230

10.5.2010 21:22
zajeci

XXX.XXX.199.173

To je fakt super. Kurna na tom ses musel sakkra nadřít. Ale závidím ti.smajlík

Neregistrovaný uživatel

10.5.2010 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.230

Jak říká Béda od slepiček ,člověk pšikne a je to tam dvakrátsmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.5.2010 21:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.230

Práce je radost, mezistěny jsem udělal za zbytku prken, bylo mi jich líto.:-)

Neregistrovaný uživatel

10.5.2010 21:41
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.230

zas o kus dál,přední přepážky vyndavací a oplechovaný proti okusu.

Neregistrovaný uživatel

10.5.2010 21:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.230

jediná nevíhoda dveří, otvírání třech najednou ale, přez přepážky by nemělo co vypodnoutsmajlík

Neregistrovaný uživatel

10.5.2010 21:53
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.46

někdy je potřeba i pomoc, tahle pomoc je super kamarád, už jsme toho vybudovali spoustu, po práci na pivko že?

Neregistrovaný uživatel

10.5.2010 22:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.127.230

pr ráličí dorost jsem nechal dva kotce z možností uzavření na dva samostatné, tak jsem zvědav jak se to ukáže, taktéž oplechované.OTEVŘENÉ:-)

Neregistrovaný uživatel

10.5.2010 22:07
10.5.2010 22:41
zajeci

XXX.XXX.199.173

No zrovna dneska mi vypadlo králíče a to mám u dvířek přepážku a zlomená noha. Nevím zatím je veselý a žere tak uvidím.smajlík

11.5.2010 13:21
fanous

XXX.XXX.166.34

Pěkný a koukal jsem že jsi dal lino co ? Dává se tam pěkně takhle v celku cosmajlík . Jen ti trochu poradim jestli můžu spodek kotce vymaž silikonem já jsem to neudělal hned a taky jsem za to draze zaplatil smajlík . de oto aby moč se nedostávala do druhého kotce já sem to neudělal a dal jsem tam na zkoušku mladý a hned vedle nich samici aby se v novém okotila jenže mladý chcali na jednu stranu a zrovna na tu stranu kde se samice okotila a oni do rána vpodstatě vystydli jak to táhlo vlchkost tak jsem to vymáznul a mám klid tak snad ti to pomůže. PS a taky to nemám 100% v rovině smajlík to taky má svůj díl viny smajlík

Neregistrovaný uživatel

18.5.2010 20:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.49

tak mi ještě kamarád elektrikář dnes udělal do králikárny elektriku a mužem se nastěhovat ne?:-)

Neregistrovaný uživatel

18.5.2010 20:27

Neregistrovaný uživatel

18.5.2010 20:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.165.56

Neregistrovaný uživatel

18.5.2010 20:46

Neregistrovaný uživatel

18.5.2010 20:52

Neregistrovaný uživatel

18.5.2010 20:56