Dostal jsem starou ale velmi pěknou králíkárnu od sousedky. Nevím jak dlouho v tom králici nebyli ale celou jsem jí vyčistil vydrbal a vyvápnil jak boky tak strop i podlahu. Jak dlouho nebo co bych měl ještě udělat abych mohl dát králíky dovnitř. Nerad bych si něco zatách do chovu.
tak lepší by to bylo vystříkat případně s přídavdem chloramidu...když ste to naházel suchý tak to asi nebude ono,v podstatě je to jen na podlaze ale stěny,rožky,bránky.........
Pokud jste použil nehašené vápno,tak mám obavy,že se může králíkům dostat do očí,neboť jej budou mít na tlapkách.Desinfikuji ohněm!!Vše!I krmítka,napaječky včetně pletiva na dvířkách.Hořák a malá bomba.
Taky jsem kotec poházel vápnem ale je to na nic! Když jsem koštátkem vymetal každej koutek tak to prášilo jako blázen.Je lepší to normálně vybílit (vápnem) Já to dělám ohnem akorat na podlaze mám lino tak to ne to bych asi zničil.
Já to poházel vápnem a pak jsem to polejval vodou a koštátkem jsem to rozmetal do všesh koutů. ted to nechám a pak to vemu ještě ohněm . Lino tam dám potom. nebo mi poradily ipu.
Je totiž starší než dva roky a hrozí tedy, že nedostanete smysluplnou odpověď. Pokud vás toto téma zajímá,
vložte prosím váš příspěvek nebo dotaz jako nové diskusní vlákno.