Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.5.2011 20:40
václav1234

XXX.XXX.66.132

Zdravím všechny chovatele.Cca před půl rokem jsem začal chovat králíky , ale poslední měsíc pozoruji , že když samičky zaboří čumák do ovsa v misce , trošku pofrkujou a poté mají pod nosem trošku vlhko ( viz foto pro představu( jen na tom malém místečku , jak je ohraničené na obrázku ) Prosím sdělte mi , zda se mám obávat rýmysmajlík či ne. Děkuji všem za pomocné odpovědi. Václav1234

4.5.2011 21:19
radekseznam

XXX.XXX.16.196

To není rýma. Nebojte se. Nejspíš je to reakce na prach. V létě, když je ještě větší sucho a např. přesušené seno je to ještě horší. Kdyby to byla rýma, měly by nudle a otíraly by si je packami.

4.5.2011 21:37
václav1234

XXX.XXX.66.132

Děkuji za odpověď. Oni mě právě strašili sousedé , nikde jinde než takhle dole to nemmjí , a když se jim podívám do nozder , mají je krásně růžové a naprosto suché a čisté.
Děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů v chovu.

5.5.2011 14:52
jarvan

XXX.XXX.144.210

Jak píše předřečník, pří rýmě jim z nosu teče opravdu "proudem". Jestli máte prašné obilí, tak ho musíte vyprášit, to by jim za chvíli začalo téci ještě z očí a mohly by nastat ještě záněty.

Já to dělám tak, že vezmu kýble a obilí přesýpám (nejlépe když pofukuje větřík) po vzoru afrických národů :c) z kýble do kýble dokuď práší. Je to docela pracné, ale určitě se to vyplatí.

5.5.2011 17:19
václav1234

XXX.XXX.66.132

Zdravím.
Dnes jsem celý sud obilí a přesil jsem ho přes síto , představte si , že ze 40 kg ovsa byly 3 kg prachu , to je hrozdné , ještě jsem tam objevil řepku , mák a jiné obiloviny , a to za to chtějí za metrák 550 Kč !!!!!!!!! smajlíksmajlíksmajlík

8.5.2011 13:42
václav1234

XXX.XXX.66.132

chci se zeptat , zda je možné , že tento výtok je způsoben vápnem? Měli jsme starší vápno a tak jsem s nim vytřel betonovou podlahu a ono se celé drolí na prášek který potom poletuje , když tam králík projde projde. Otázka zní , zda mohou mít tímto podrážděnou sliznici či něco , přece jenom , vápno je žíravé. díky za odpověď

Přidejte reakci

Přidat smajlík