Zdravím všechny chovatele.Cca před půl rokem jsem začal chovat králíky , ale poslední měsíc pozoruji , že když samičky zaboří čumák do ovsa v misce , trošku pofrkujou a poté mají pod nosem trošku vlhko ( viz foto pro představu( jen na tom malém místečku , jak je ohraničené na obrázku ) Prosím sdělte mi , zda se mám obávat rýmy či ne. Děkuji všem za pomocné odpovědi. Václav1234
Jak píše předřečník, pří rýmě jim z nosu teče opravdu "proudem". Jestli máte prašné obilí, tak ho musíte vyprášit, to by jim za chvíli začalo téci ještě z očí a mohly by nastat ještě záněty.
Já to dělám tak, že vezmu kýble a obilí přesýpám (nejlépe když pofukuje větřík) po vzoru afrických národů :c) z kýble do kýble dokuď práší. Je to docela pracné, ale určitě se to vyplatí.
chci se zeptat , zda je možné , že tento výtok je způsoben vápnem? Měli jsme starší vápno a tak jsem s nim vytřel betonovou podlahu a ono se celé drolí na prášek který potom poletuje , když tam králík projde projde. Otázka zní , zda mohou mít tímto podrážděnou sliznici či něco , přece jenom , vápno je žíravé. díky za odpověď