Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.11.2011 18:13
jindřich

XXX.XXX.130.3

Používáte někdo Acidomid?? Máte dobré zkušenosti?? Je to opravdo tak dobré na kokcinu??smajlík

20.11.2011 19:07
micak

XXX.XXX.218.251

Ano přípravek Acidomit používám, pokud nemám nahradím octem a to jako prevenci.

20.11.2011 19:17
karel55

XXX.XXX.130.3

micak napsal(a):
Ano přípravek Acidomit používám, pokud nemám nahradím octem a to jako prevenci.

Používám acidomit a už přes rok jsme kokci neměli :o)

20.11.2011 20:58
micak

XXX.XXX.218.251

karel55 napsal(a):
Používám acidomit a už přes rok jsme kokci neměli :o)

:-):-)

20.11.2011 22:48
borax

XXX.XXX.91.54

jindřich napsal(a):
Používáte někdo Acidomid?? Máte dobré zkušenosti?? Je to opravdo tak dobré na kokcinu??smajlík

Acidomid je úplně na h***o! Kokci přes něj v pohodě přejde.
Napříště raději investuji do antikokcidik typu Sulfadimidin, Esb 3 atd.
Pro klid duše kupte levnější-jablečný ocet.
Výsledek myslím naprosto stejný.

21.11.2011 06:47
usaci

XXX.XXX.38.186

Používám acidomid spíš na údržbu napájecí vody. Bohužel musím neustále přeléčovat např. Sulfacoxem, protože v bobkách kokcídie jsou.smajlíksmajlík

22.11.2011 13:57
Jiří Herynek

XXX.XXX.221.82

Acidomid používám, není to lék, tedy antico.., ale je to pouze pro prevenci, kdy udržujeme kyselé prostředí v trávicím traktu králíka. Toto kyselé prostředí zřejmě může mít pozitivní vliv proti uchycení kokcidie, ale jak bylo v příspěvcích o kokci psáno, ta si tvoří rezistenci a pod. Já to i dávám z důvodu deklarovaných stopových prvků a vitamínů, jestli jsou obsaženy?? snad jo. Jak psal někdo výše, nekazí se toliko voda např. v létě.
Každopádně přelečuji preventivně mládata jakmile vylezou z hnízda a pak cca za měsíc, pak při nepravidelném používání Acidomidu nemám problém a králíci rostou jak z vody. Určitě nedávej vinný ocet, ale jak bylo také psáno výše, lze použít jablečný, v rozumné míře, zkoušel jsem chutnat doporučené ředění acidomidu a musím říci, že to NENÍ kyselé, Pro ty, kteří to lijí odhadem, ať je to cítitsmajlík. Jirka.

22.11.2011 17:17
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

já ho používám přes sezónu ikdyž měním vodu 3x denně tak při horkách se rychle kazí,podle mě to pozitivní účinek má,na zdravého jedince se nemoci hůř chytaj,jinak ničím sem nikdy nepřelečovala,a nikdy sem neměla žádnou nemoc,ale podle mě je potřeba udržovat i čistotu,a i malé králíkárny nejsou zrovna nejlepší,každý můj chovný kus má k dispozici 2x0,6x 1m a čistím v tepla každý týden + desinfekce octovou vodou kterou stříkám i hnojiště,no možná je zdraví tímhle ale možná je to jen náhoda

22.11.2011 22:59
borax

XXX.XXX.91.54

iisaabeel napsal(a):
já ho používám přes sezónu ikdyž měním vodu 3x denně tak při horkách se rychle kazí,podle mě to pozitivní účinek má,na zdravého jedince se nemoci hůř chytaj,jinak ničím sem nikdy nepřelečovala,a nikdy sem neměla žádnou nemoc,ale podle mě je potřeba udržovat i čistotu,a i malé králíkárny nejsou zrovna nejlepší,každý můj chovný kus má k dispozici 2x0,6x 1m a čistím v tepla každý týden + desinfekce octovou vodou kterou stříkám i hnojiště,no možná je zdraví tímhle ale možná je to jen náhoda

Věřte je to náhoda.
Je spousta chovatelů, kteří mají králíky na roštech a stejně se sem tam kokcidie objeví.
Nedávno jsem byl u jedoho chovatele, od kterého beru"čistou krev".
Má kotce O.K. Sucho, navysoko podestlané slámou a občas se mu taky nějaký kus nakazí.

23.11.2011 09:18
iisaabeel

XXX.XXX.119.241

možný to je ,od té doby ale co dávám acidomid se žádná nemoc neobjevila,začal s tím můj otec já králíky po něm převzala,a takových 5 let nic

23.11.2011 10:16
kralikofil

XXX.XXX.36.70

iisaabeel napsal(a):
možný to je ,od té doby ale co dávám acidomid se žádná nemoc neobjevila,začal s tím můj otec já králíky po něm převzala,a takových 5 let nic

Acidomid totiž působí na úpravu trávení, neznamená to, že "zabíjí" kokcidie, ale pomáhá vytvořit zdravější trávení, tudíž odolnější organizmus vůči přemnožení kokci. Vhodný je dávat spíše mláďatům v jejich rizikovém období, u dospělých jedinců je již zbytečný. Bohužel v této době má kokci v sobě již každý králík, tudíž jediná obrana je udržovat u králíků hlavně odolný trávící systém - obvykle bývá problém u překrmování sacharidy, prudká změna stravy či stres vyvolaný špatně provedeným odstavem, změnou prostředí apod. Já se s kokci za 17 let, co jsme chovali králíky v králíkárně nikdy nesetkala - tudíž jsem tuto nemoc vůbec neznala. Nepoužívaly se samozřejmě žádné preparáty, jen se prostě krmilo senem, trávou, zbytky zeleniny z kuchyně a trochou nějakého zrní, ale toho tehdy moc nebývalo - městský člověk se k němu těžko dostával. S kokci jsem se poprvé setkala před 5ti lety, kdy jsme si pořídili druhou bytovou králici - od chovatelky, která "preventivně" rvala do ušáků antikokcidika - projevila se rezistence na léčiva a léčba se hodně protáhla, musela být nasazena silná antibiotika - u první jsem kokci také neznala ač byla ze zverimexu. Acidomid jsem pak používala asi půl roku společně s prebiotiky, a to zřejmě střevní mikrofloru uzdravilo. Od té doby ho nepotřebuji, krmím hlavně seno, trávu, topinambury (hlízy tedy bohužel nejedou), zeleninu a trochu granulí, spíše jako pamlsek. Veterinární náklady - pouze očkování.:-)

17.12.2011 19:40
jindřich

XXX.XXX.130.3

tak jsem dnes zabíjel a stejně jsem měl jedny flekatý játra,i když jsem podával Acidomid.Kašlu ne něj,škoda peněz.smajlík

18.12.2011 15:41
rtep

XXX.XXX.179.130

jindřich napsal(a):
tak jsem dnes zabíjel a stejně jsem měl jedny flekatý játra,i když jsem podával Acidomid.Kašlu ne něj,škoda peněz.smajlík

To je docela škoda vzdávat se velmi dobrého podpůrného přípravku . Jeho cena se mi tak dramatická nezdá pokud vezmu dávku na jednoho králíka . Kokcidií je mnoho druhů a ty s tím problém máš . Hlavně z jaterní formou . Pokud to přestaneš dávat můžeš se dočkat střevní a tím i velké úhyny . Osobně bych ti radil poctivě přeléčit hlavně chovné s důkladným vyčištěním a dezinfekcí kotců . A acidomidu nedávat zázračné vlasnosti léku , ale to co mu právem náleží a to je , podporuje a pomáhá navodit správné prostředí v trávícím traktu . Tím napomáhá k lepší obraně a ocysty kokcidie nemají příznivé rozvojové a životní podmínky.

18.12.2011 17:12
jindřich

XXX.XXX.130.3

V kotcích mám čisto,vápním pokaždé,když čistím.Když vidím v jakých prasečinách to chovají sousedi,tak tomu nemohu uvěřit,že nic nemajíasi to opravdu vezmu v létě plamenem,jak se tady o tom mluvilo.Jinak dík za odpověď,byla to ode mne unáhlenost.
Jinak zatím žádné úhyny nemám,ani jsem neměl,zatím..

18.12.2011 20:05
borax

XXX.XXX.91.54

jindřich napsal(a):
V kotcích mám čisto,vápním pokaždé,když čistím.Když vidím v jakých prasečinách to chovají sousedi,tak tomu nemohu uvěřit,že nic nemajíasi to opravdu vezmu v létě plamenem,jak se tady o tom mluvilo.Jinak dík za odpověď,byla to ode mne unáhlenost.

O.K!
Jen až to budete opalovat použijte velký hořák PB! Na 10 litrovou plynovou láhev.
Protože tou malou opalovačkou by jste to dělal týden.
A hlavně bacha na požár.....:-)

18.12.2011 20:19
rtep

XXX.XXX.179.130

jindřich napsal(a):

Asi pravda . Ale jde i o daleko důležitější věc než píšeš . Protože čistota v kotcích je pouze pojem . Samozřejmě nezanedbatelný . Ovšem důležitou čistotou a řekl bych trochu důležitější je čistota vnitřní . To je trávicího traktu. I když obě si jdou ruku v ruce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík