Zdravím a prosím o radu.Chovám králíky teprve 1/2roku a tak jsem stále takový benjamínek.
Právě jsem našla své Bu samici bouli pod krkem.Dala jsem ji připustit( také Bu ) a tak ji více pozoruji.Dnes si začala stavět hnízdo ale radost mi zkazil objev té boule.Chvíli to vypadá,jako že je tak tlustá,má takový jako límec,nenechá na sebe sáhnout.Ale když se postaví,tak mi to zas přijde jako boule.Ještě ráno jsem si ničeho nevšimla.Žere,pije,podřimkuje - zkrátka vypadá jinak dobře
.Zítra zavolám veta ale pro klid duše ,poradíte? Díky MS
henrika
napsal(a):
Zdravím a prosím o radu.Chovám králíky teprve 1/2roku a tak jsem stále takový benjamínek.
Právě jsem našla své Bu samici bouli pod krkem.Dala jsem ji připustit( také Bu ) a tak ji více pozoruji.Dnes si začala stavět hnízdo ale radost mi zkazil objev té boule.Chvíli to vypadá,jako že je tak tlustá,má takový jako límec,nenechá na sebe sáhnout.Ale když se postaví,tak mi to zas přijde jako boule.Ještě ráno jsem si ničeho nevšimla.Žere,pije,podřimkuje - zkrátka vypadá jinak dobře
.Zítra zavolám veta ale pro klid duše ,poradíte? Díky MS
nebylo by foto? Mně to teda podle popisu přijde jako lalok (naprosto neškodný fyziologický jev), ale stejně tak to může být hnisavé ložisko třeba.
a tady jsem ukradla pěknou fotku laloku z www.kralici.cz, z alba Anajka
No právě,nechci ji moc honit po kotci,začíná na mne vrčet.Jindy se nechá pohladit ale dnes už ji nechci dráždit.Až půjdu večer krmit,udělám ještě jeden pokus,abych jí to prohmatala.A taky je tak tlusťoučká,že mám pocit,že mi do okocení rozboří králíkárnu a tím se trochu chlácholím,že je to fakt jen ten lalok a můj strach má velké oči...
Mal som samičku, BOxFB....bola gravidná a tiež som na nej vtedy zaznamenal takýlalok, myslel som si, že tuk, bola krotká, tak som ju prehmatal...a bolo to relatívne tvrdé,ale počkal som, až sa okotí a mladé vylezú z hniezda,potom jej to opatrne veterinár prepichol zospodu.....klasický biely hnis,smrad ,že by človeka natiahlo....3 týždne som jej to čistil, antibiotiká...aj tak uhynula...ak raz králikovi začne niečo hnisať, na 90% je to koniec.......tak držím palce, aby bola len prekrmená...
Jeví se mi v pohodě - žere,pije,lebedí si v nové králíkárně..
oči čisté,nos suchý - nenechá na sebe sáhnout ale,,stěhování v poho."Je to takový tlouštík - přikládám to graviditě..
Jeví se mi čiperka....
Přikládám ještě jednu fotku.Žere,pije,zvědavá je jak koza ale sáhnout na sebe nenechá.Pak jsem ji ale nalákala a zdá se mi to měkké.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Dobry den,musíte ji za každou cenu chytit a prosahat,pokud tam najdete bouly at je měka nebo ne tak je potřeba nasadit antibiotika Engemicin.Je to širokospektralní lečivo na past.stafil.streptok atd. je potřeba to podchytit v čas. Muže to byt ložisko a to není vubec dobre. Ta samice to muže přežít a žit s tím nadale ale bude to předavat dal. Takže ve finale ji budete muset vyřadit.Měla by jste jí dat 2 davky po48 hodinach popřípadě 3. 10ml.jedna davka a pod kuží mezi lopatky.Držím palce!!!!!!
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Dobry den,musíte ji za každou cenu chytit a prosahat,pokud tam najdete bouly at je měka nebo ne tak je potřeba nasadit antibiotika Engemicin.Je to širokospektralní lečivo na past.stafil.streptok atd. je potřeba to podchytit v čas. Muže to byt ložisko a to není vubec dobre. Ta samice to muže přežít a žit s tím nadale ale bude to předavat dal. Takže ve finale ji budete muset vyřadit.Měla by jste jí dat 2 davky po48 hodinach popřípadě 3. 10ml.jedna davka a pod kuží mezi lopatky.Držím palce!!!!!!
Antibiotika bych nepodávala bez porady s veterinářem. Pokud je to jen lalůček, což i tak vypadá, tak je to jen volná kůže a pokud v ní něco je, měl by vhodné léky nasadit až veterinář.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9
Nechci vas strašit ale pokud tam něco je tak to pohledem nepoznate.Koukl sem na foto a podestílka je slama a u te hrozi stafilokok.Ja vam antib.nenutím je to na vas.Muže to byt opravdu jen vak.Ja to mam u více samic do porodu a po porodu se to začne stracet díky malym.Zrat vam bude a bude v poho než ji to začne rust a to je pak fofr,pokud tedy tam něco je .Držím palce
Tak přátelé,skutečně jde pouze o lalok ..ale....
..samice před časem ( v termínu )porodila 3(??) ušáky,roztahala je po kotci a bohužel...
Dala jsem ji znovu připustit a z ,,netykavky " se stal mazlík ,number one ...
Ale vrtá mi hlavou,že byla jen 3 mimina...????????Zdála se mi nejmíň na 10