Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.2.2012 15:31
henrika

XXX.XXX.44.126

Zdravím a prosím o radu.Chovám králíky teprve 1/2roku a tak jsem stále takový benjamínek.
Právě jsem našla své Bu samici bouli pod krkem.Dala jsem ji připustit( také Bu ) a tak ji více pozoruji.Dnes si začala stavět hnízdosmajlík ale radost mi zkazil objev té boule.Chvíli to vypadá,jako že je tak tlustá,má takový jako límec,nenechá na sebe sáhnout.Ale když se postaví,tak mi to zas přijde jako boule.Ještě ráno jsem si ničeho nevšimla.Žere,pije,podřimkuje - zkrátka vypadá jinak dobře smajlík.Zítra zavolám veta ale pro klid duše ,poradíte? Díky MS

26.2.2012 16:05
kachna

XXX.XXX.188.76

henrika napsal(a):
Zdravím a prosím o radu.Chovám králíky teprve 1/2roku a tak jsem stále takový benjamínek.
Právě jsem našla své Bu samici bouli pod krkem.Dala jsem ji připustit( také Bu ) a tak ji více pozoruji.Dnes si začala stavět hnízdosmajlík ale radost mi zkazil objev té boule.Chvíli to vypadá,jako že je tak tlustá,má takový jako límec,nenechá na sebe sáhnout.Ale když se postaví,tak mi to zas přijde jako boule.Ještě ráno jsem si ničeho nevšimla.Žere,pije,podřimkuje - zkrátka vypadá jinak dobře smajlík.Zítra zavolám veta ale pro klid duše ,poradíte? Díky MS

nebylo by foto? Mně to teda podle popisu přijde jako lalok (naprosto neškodný fyziologický jev), ale stejně tak to může být hnisavé ložisko třeba.
a tady jsem ukradla pěknou fotku laloku z www.kralici.cz, z alba Anajka

26.2.2012 16:26
henrika

XXX.XXX.44.126

Díky za info i foto - vypadá to podobně.Teď jsem tam byla a chtěla vyfotit ale nemá na mě ,,náladu " :-).Uvidím večer.Koukla jsem i na ostatní samice,dělá se jim taky taková ,,šála " ale tahle to má největší.Trochu mě mate,že když se postaví,dělá ji to tu bouli.smajlík

26.2.2012 16:39
kachna

XXX.XXX.188.76

ono to právě chce prohmatat, v laloku není nic v hnisavé bulce je nějaké podkožní ložisko. Ale jestli už si staví hnízdo, tak je otázka, jestli jí honit po králíkárně, zvlášť jestli to není zrovna milý králík.

26.2.2012 16:49
henrika

XXX.XXX.44.126

No právě,nechci ji moc honit po kotci,začíná na mne vrčet.Jindy se nechá pohladit ale dnes už ji nechci dráždit.Až půjdu večer krmit,udělám ještě jeden pokus,abych jí to prohmatala.A taky je tak tlusťoučká,že mám pocit,že mi do okocení rozboří králíkárnu :-) a tím se trochu chlácholím,že je to fakt jen ten lalok a můj strach má velké oči...:-(

27.2.2012 20:18
henrika

XXX.XXX.44.126

Zdravím,tak tady je foto - že je to jen ten tuk...??:-)

27.2.2012 20:41
pznm

XXX.XXX.84.120

Mal som samičku, BOxFB....bola gravidná a tiež som na nej vtedy zaznamenal takýlalok, myslel som si, že tuk, bola krotká, tak som ju prehmatal...a bolo to relatívne tvrdé,ale počkal som, až sa okotí a mladé vylezú z hniezda,potom jej to opatrne veterinár prepichol zospodu.....klasický biely hnis,smrad ,že by človeka natiahlo....3 týždne som jej to čistil, antibiotiká...aj tak uhynula...ak raz králikovi začne niečo hnisať, na 90% je to koniec.......tak držím palce, aby bola len prekrmená...

27.2.2012 21:09
henrika

XXX.XXX.44.126

Jeví se mi v pohodě - žere,pije,lebedí si v nové králíkárně..
oči čisté,nos suchý - nenechá na sebe sáhnout ale,,stěhování v poho."Je to takový tlouštík - přikládám to graviditě..smajlík
Jeví se mi čiperka....

28.2.2012 09:19
michaela83

XXX.XXX.208.4

tohle mi připadá jako obyčejný lalok a pokud je to měkké, tak to i lalok je

28.2.2012 12:22
henrika

XXX.XXX.44.126

Přikládám ještě jednu fotku.Žere,pije,zvědavá je jak koza ale sáhnout na sebe nenechá.Pak jsem ji ale nalákala a zdá se mi to měkké.

28.2.2012 14:19
michaela83

XXX.XXX.208.4

tak tohle mi skutečně připadá jen jako lalůček, moje masařka ho má taky a začal takhle "nevinně" :-) Teď už má pěknej límec, ale vzhledem k tomu, že je to jen kříženka do chovu masařů, tak mi to celkem nevadí

28.2.2012 14:27
henrika

XXX.XXX.44.126

Díky za uklidnění.Byla jsem tam v poledne a fakt se to tak tváří jako špíčky.Bylo to měkké ale pořádně na sebe nenechá sáhnout.Už jsem okoukla i samičku kastorexů a začíná to mít taky - jen v malém:-)

Neregistrovaný uživatel

8.3.2012 12:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Dobry den,musíte ji za každou cenu chytit a prosahat,pokud tam najdete bouly at je měka nebo ne tak je potřeba nasadit antibiotika Engemicin.Je to širokospektralní lečivo na past.stafil.streptok atd. je potřeba to podchytit v čas. Muže to byt ložisko a to není vubec dobre. Ta samice to muže přežít a žit s tím nadale ale bude to předavat dal. Takže ve finale ji budete muset vyřadit.Měla by jste jí dat 2 davky po48 hodinach popřípadě 3. 10ml.jedna davka a pod kuží mezi lopatky.Držím palce!!!!!!

8.3.2012 16:03
michaela83

XXX.XXX.208.4

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
Dobry den,musíte ji za každou cenu chytit a prosahat,pokud tam najdete bouly at je měka nebo ne tak je potřeba nasadit antibiotika Engemicin.Je to širokospektralní lečivo na past.stafil.streptok atd. je potřeba to podchytit v čas. Muže to byt ložisko a to není vubec dobre. Ta samice to muže přežít a žit s tím nadale ale bude to předavat dal. Takže ve finale ji budete muset vyřadit.Měla by jste jí dat 2 davky po48 hodinach popřípadě 3. 10ml.jedna davka a pod kuží mezi lopatky.Držím palce!!!!!!

Antibiotika bych nepodávala bez porady s veterinářem. Pokud je to jen lalůček, což i tak vypadá, tak je to jen volná kůže a pokud v ní něco je, měl by vhodné léky nasadit až veterinář.

8.3.2012 17:10
henrika

XXX.XXX.44.126

Díky za názor,zítra přijede vet a tak ses ním domluvím what´s go. Dám vědět.Ale potvora si spokojeně užívá :-) a 10.3.by se měla kotit.smajlík

Neregistrovaný uživatel

8.3.2012 21:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.167.9

Nechci vas strašit ale pokud tam něco je tak to pohledem nepoznate.Koukl sem na foto a podestílka je slama a u te hrozi stafilokok.Ja vam antib.nenutím je to na vas.Muže to byt opravdu jen vak.Ja to mam u více samic do porodu a po porodu se to začne stracet díky malym.Zrat vam bude a bude v poho než ji to začne rust a to je pak fofr,pokud tedy tam něco je .Držím palce

9.4.2012 15:49
henrika

XXX.XXX.44.126

Tak přátelé,skutečně jde pouze o lalok ..ale....
..samice před časem ( v termínu )porodila 3(??) ušáky,roztahala je po kotci a bohužel...
Dala jsem ji znovu připustit a z ,,netykavky " se stal mazlík ,number one ...
Ale vrtá mi hlavou,že byla jen 3 mimina...????????smajlíkZdála se mi nejmíň na 10:-)

9.4.2012 18:54
michaela83

XXX.XXX.222.126

No, možná byla samice předtím tučná nebo nebyla v říji v době připouštění. Proto jen tři mláďata.

Přidejte reakci

Přidat smajlík