a.durackova
napsal(a):
Dobrý deň, v návode na použitie sa píše, že sa má podávať po celý rok, to by som teda nemala dať králikom vodu bez acidomidu? Nestači týždeň a po mesiaci znovu? Môžem dávať Acidomid aj laktujúcej samici s malými? Ako dlho vydrží nariedený vo vode? Ďakujem Andrea.
Není v návodu napsáno "doplněk stravy".
Můžete dávat každý den....Ale nemusíte!
Společnost vyrábějící výše zmíněný přípravek tak zvýší svoje zisky!!
A vy tím ničeho nedocílíte
já ho dávám jakmile začne tepleji a pak dokud jsou nějaké mladé,přes zimu nedávám,dávám všem kategoriím a všem to chutná,před každým podáním dělám nový,ale jinak to tam den vydrží ale když je horko a voda by byla někde na slunku tak raději dělat čerstvé,nemyslím si že je to k ničemu,není to lék,ale prevence,zdraví králík hůře něco chytne,já od té doby co to dávám tak kokcina u mě nebyla,je taky důležité dodoržovat pořádek,ale já acidomid doporučuju,dávám i slepicím to zase přes zimu kdy jsou většinou ve chlévě a ven se jim nechce mám jich hodně a to se hned ěco rozjede ale s acidomidem je to tobrý,místo acodomidu můžete dávat ocet
iisaabeel
napsal(a):
já ho dávám jakmile začne tepleji a pak dokud jsou nějaké mladé,přes zimu nedávám,dávám všem kategoriím a všem to chutná,před každým podáním dělám nový,ale jinak to tam den vydrží ale když je horko a voda by byla někde na slunku tak raději dělat čerstvé,nemyslím si že je to k ničemu,není to lék,ale prevence,zdraví králík hůře něco chytne,já od té doby co to dávám tak kokcina u mě nebyla,je taky důležité dodoržovat pořádek,ale já acidomid doporučuju,dávám i slepicím to zase přes zimu kdy jsou většinou ve chlévě a ven se jim nechce mám jich hodně a to se hned ěco rozjede ale s acidomidem je to tobrý,místo acodomidu můžete dávat ocet
Ovšem Jablečný!!
borax
napsal(a):
Ovšem Jablečný!!
Kazdy chovatel kralikov co pridava do vody organicke kyseliny by sa mohol zamysliet nad tym, co vsetko obnasa domaca vyroba jablcneho octu a co to stoji. Zvladne to aj uplny zaciatocnik, netreba na to ziadnu specialnu vybavu a takto vyrobeny ocot krasne vonia. Spytajte sa babicky ako robi ten svoj a uvidite zebudete spokojni.
Nie preto, ze by to bol ocot ako taky, ale takto prevonanu vodu s radostou prijimaju aj ostatne zvierata v chove - hydina aj holuby.
Ďakujem za odpovede, a ako je to s laktujúcou samicou mám ho dávať do vody aj jej už teraz, myslím, že malé ešte vodu nepijú?, alebo stačí neskôr, keď sa bude blížiť odstav mladých, ktoré majú teraz 17 dní? Králiky máme iba 2 mesiace, predtým ich chovali moji starí rodičia, ale odvtedy sa doba dosť zmenila, takže sa to všetko učíme nanovo. Ešte raz vďaka za trpezlivosť s nováčikmi. Andrea.
Ci ma vyznam okyslovat vodu alebo nie, to je na kazdom chovatelovi. Okyslena voda ma vyhodu v tom, ze sa v letnych mesiacoch v napajackach nekazi - resp nemozu sa v nej mnozit vsetky druhy mikroorganizmov. Pre kralika su organicke kyseliny zdrojom energie (kalorii) a prostriedok, ktory okysluje pH traviaceho systemu. Ci zmena pH v traveni ma vplyv na kokcidie alebo nie, to je otazka na vedcov. Iste vsak je ze kraliky s radostou prijimaju okyslenu vodu a ze v miskach a napajackach sa nezvykne robit slizky povlak, pokial maju vodu k dispozicii v plnom mnozstve po cely den.
Ak si nevies rady ci davat Acidomid alebo nie (podobny vyrobok Forticoat kralici moc nemaju radi), spytaj sa seba. Mam kazde rano chut na caj s citronom, alebo ho mam radsej iba osladeny?
Kralikovi je uplne jedno, ci tie kyseliny dostane vo vode, alebo ich prijme z cerstveho zeleneho krmenia. Nevidel som este kralika, ktory by niektore druhy rastlin nezral iba preto, ze chutia kyselo.
Pre niekoho je to obchod, pre ineho dobry pocit z toho ze spravil prevenciu proti kokcidioze, ini maju pocit ze okyslena voda vzbudzuje chut do jedla.
Ja osobne krmim iba obilim, granule nekupujem a netajim sa tym, ze do vody pridavam kralikom sol. Ak ju nemaju, ohryzaju drevo v klietkach. Pozrite si pozorne zlozenie granul a docitate sa o tom, ze obsahuje od 1,5 do 4 percent sodika. Vypocitajte si kolko sodika obsahuje sol a zistite, kolko jej vyrobcovia do granul sypu. Mozno zistite preco maju samice viac mlieka a kralici rychlejsie priberaju.
a.durackova
napsal(a):
Dobrý deň, v návode na použitie sa píše, že sa má podávať po celý rok, to by som teda nemala dať králikom vodu bez acidomidu? Nestači týždeň a po mesiaci znovu? Môžem dávať Acidomid aj laktujúcej samici s malými? Ako dlho vydrží nariedený vo vode? Ďakujem Andrea.
Používání jakýchkoliv "doplňků" je absolutně zbytečné a pro zvířata nepřirozené. Pokud budou mít vyváženou stravu, budou v pořádku bez jakýchkoliv preparátů - rádobyprevencí. Prevence na většinu onemocnění je jedině správná skladba stravy - jak na trávící problémy, tak zuby a imunitu. My nic takového nepoužíváme a pouze dvakrát za rok očkujeme a kontrolujeme.
a.durackova
napsal(a):
Ďakujem za odpovede, a ako je to s laktujúcou samicou mám ho dávať do vody aj jej už teraz, myslím, že malé ešte vodu nepijú?, alebo stačí neskôr, keď sa bude blížiť odstav mladých, ktoré majú teraz 17 dní? Králiky máme iba 2 mesiace, predtým ich chovali moji starí rodičia, ale odvtedy sa doba dosť zmenila, takže sa to všetko učíme nanovo. Ešte raz vďaka za trpezlivosť s nováčikmi. Andrea.
Kojící samici ho nedávejte kvůli mléku! Jinak je Acidomid výborný i pro jakousi "konzervaci vody".
usaci
napsal(a):
Kojící samici ho nedávejte kvůli mléku! Jinak je Acidomid výborný i pro jakousi "konzervaci vody".
Organicke kyseliny mliecnost neovplyvnuju. Ved sa nachadzaju v kazdom zelenom krmeni a v podstatne vyssej koncentracii akou sa podava Acidomid.
Na mliecnost je dobre podavat samici psenicne otruby, osolene, zarobene s mliekom na hrudkovitu zmes. Je to v mnohych starych knizkach popisane a funguje to. Podobny pridavok je dobry na prikrmovanie 3-4 mesacnych mladat, aby rychlejsie naberali na vahe.
milan.g
napsal(a):
Kazdy chovatel kralikov co pridava do vody organicke kyseliny by sa mohol zamysliet nad tym, co vsetko obnasa domaca vyroba jablcneho octu a co to stoji. Zvladne to aj uplny zaciatocnik, netreba na to ziadnu specialnu vybavu a takto vyrobeny ocot krasne vonia. Spytajte sa babicky ako robi ten svoj a uvidite zebudete spokojni.
Nie preto, ze by to bol ocot ako taky, ale takto prevonanu vodu s radostou prijimaju aj ostatne zvierata v chove - hydina aj holuby.
mohl by jste mi pokud ovšem víte napsat jak se vyrábí doma ten jablečný ocet (nebo aspoň odkaz kde to najdu) já jim totiž ten jablečný ocet dávám a cena v obchodě je opravdu čím dál tím víc. Takže pokud by byla šance si ho doma vyrobit tak jdu do toho