Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.4.2012 10:28
janahol

XXX.XXX.110.5

Dobrý den,
dnes jsem objevila u chovného samce v uchu maz a asi strupy, má to takovou nahnědlou barvu, něco jako kafe s mlíkem. Pročetla jsem tu starší diskuze a myslím, že se jedná o svrab. Většinou je doporučováno mazat to stolním olejem a vystříkat Arpalitem. Mám k tomu několik otázek. Co s kotcem? Vydezinfikovat klasicky, nebo je třeba něco víc? Klasicky myslím tak, že vyčistím, vymeju roztokem chloraminu a po vyschnutím vybílím vápnem.
A pak ještě mám u něj morče, ale tomu jsem uši nedokázala prohlídnout, mám na to málo rukou :-)) tak až se vrátí manžel a podrží mi ho, budeme zjišťovat. Pokud to má taky, je u nich stejná léčba? Můžou zůstat během léčení pohromadě, nebo je mám oddělit?
Děkuji zkušeným za rady. Jana

Uživatel s deaktivovaným účtem

20.4.2012 10:44
Uživatel s deaktivovaným účtem

janahol napsal(a):
Dobrý den,
dnes jsem objevila u chovného samce v uchu maz a asi strupy, má to takovou nahnědlou barvu, něco jako kafe s mlíkem. Pročetla jsem tu starší diskuze a myslím, že se jedná o svrab. Většinou je doporučováno mazat to stolním olejem a vystříkat Arpalitem. Mám k tomu několik otázek. Co s kotcem? Vydezinfikovat klasicky, nebo je třeba něco víc? Klasicky myslím tak, že vyčistím, vymeju roztokem chloraminu a po vyschnutím vybílím vápnem.
A pak ještě mám u něj morče, ale tomu jsem uši nedokázala prohlídnout, mám na to málo rukou :-)) tak až se vrátí manžel a podrží mi ho, budeme zjišťovat. Pokud to má taky, je u nich stejná léčba? Můžou zůstat během léčení pohromadě, nebo je mám oddělit?
Děkuji zkušeným za rady. Jana

Morče to nechytne. Kotec stačí bohatě dezinfekce tak, jak říkáte, ještě to můžete vzít tím arpalitem a nechat zaschnout.

30.5.2013 16:36
stepik20

XXX.XXX.93.1

Dobrý den, u samice se mi objevil ušní svrab. Nejhorší je, že je v kotci s mladýma, kterým jsou 4 týdny. Chytnou to od ní ? :(

30.5.2013 16:47
langoska.32

XXX.XXX.96.10

Dobrý den, i jedna moje samice to chytla. U veterináře injekce za 50 kč, do 2 dnů v poho. Celkem 2 inj, tedy 100 kč. To za to stojí ne? Mladým by to nemělo uškodit a pokud kojí, léčivo se dostane i do nich.

Přidejte reakci

Přidat smajlík