Dobrý den, ráda bych znala Vaše názory na umístění slepic pod králíkárnu. Máme 4-kotcovou králíkárnu na vysokých nohách. Máme 5 slepic, které budem muset přestěhovat ze stávajícího místa a tak teď řešíme kde by jejich umístění bylo nejlepší. Manžel přišel s variantou, že by pobil ty nohy od králíkárny(samozřejmě s vymyšlenýma dvířkama, zateplením,...) a tam by mohli být. Jde jen o přenocování, přes den jsou vypuštěné na zeleném. No copak rozměrově, to by vyhovovalo, ale mě se nějak nezdá, že by měli slepice a králíci takhle takřka spolu žít. Ráda bych znala Váš názor jestli takovéhle umístění jde a nebo je to riskantní. Z hlediska slepic to bude nejspíš jedno, ale nejsem si jistá z hlediska králíků jestli nejsou třeba náchylný na nějaké slepičí parazity nebo jestli by králíky nějak nestresovala takováhle přítomnost slepic...a další věci, které mě teď nenapadnou. Předem děkuji za Vaše názory a rady.
Sice s tím nemám vůbec žádné zkušenosti, ale určitě je tam dát můžete. Králíci ještě nedávno žili pod dobytkem ve stájích a pokud vím, dochovali se až dodnes a kozy a krávy na nich nic špatného nezanechaly.
Dokonce jsem nedávno viděl (asi na "drůbeži") inzerát chovatelského zařízení pro slepice se zároveň jedním nebo dvěma kotci pro králíky.
Mějte se!