Slepice pod králíkama

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.7.2012 23:24
oginka

XXX.XXX.142.207

Dobrý den, ráda bych znala Vaše názory na umístění slepic pod králíkárnu. Máme 4-kotcovou králíkárnu na vysokých nohách. Máme 5 slepic, které budem muset přestěhovat ze stávajícího místa a tak teď řešíme kde by jejich umístění bylo nejlepší. Manžel přišel s variantou, že by pobil ty nohy od králíkárny(samozřejmě s vymyšlenýma dvířkama, zateplením,...) a tam by mohli být. Jde jen o přenocování, přes den jsou vypuštěné na zeleném. No copak rozměrově, to by vyhovovalo, ale mě se nějak nezdá, že by měli slepice a králíci takhle takřka spolu žít. Ráda bych znala Váš názor jestli takovéhle umístění jde a nebo je to riskantní. Z hlediska slepic to bude nejspíš jedno, ale nejsem si jistá z hlediska králíků jestli nejsou třeba náchylný na nějaké slepičí parazity nebo jestli by králíky nějak nestresovala takováhle přítomnost slepic...a další věci, které mě teď nenapadnou. Předem děkuji za Vaše názory a rady.

8.7.2012 08:29
cerny.kamil

XXX.XXX.51.34

Sice s tím nemám vůbec žádné zkušenosti, ale určitě je tam dát můžete. Králíci ještě nedávno žili pod dobytkem ve stájích a pokud vím, dochovali se až dodnes a kozy a krávy na nich nic špatného nezanechaly.
Dokonce jsem nedávno viděl (asi na "drůbeži") inzerát chovatelského zařízení pro slepice se zároveň jedním nebo dvěma kotci pro králíky.
Mějte se!

Přidejte reakci

Přidat smajlík