Granule s kokcidiostatiky pro mladé

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.8.2012 12:01
kralici.votice

XXX.XXX.136.67

Potřeboval bych poradit jak na vhodnou prevenci kokcidiozy.Mám mlaďata 24 dní stará a chtěl bych je přélečit na kokcidiozu.Koupil jsem pro zatím kilo granulí s antibiotiky.
Vyřadil jsem pečivo čim jsem krmil matku a jen 2x denně čerstvá voda,seno a hrst granulí s antibiotiky.

Mé dotazy:

Jak dlouho by mělo trvat podavání granulí s antibiotiky??

Nebo je lepší granule vysadit a dělat prevenci až po odstavu?

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.8.2012 12:08

kralici.votice napsal(a):
Potřeboval bych poradit jak na vhodnou prevenci kokcidiozy.Mám mlaďata 24 dní stará a chtěl bych je přélečit na kokcidiozu.Koupil jsem pro zatím kilo granulí s antibiotiky.
Vyřadil jsem pečivo čim jsem krmil matku a jen 2x denně čerstvá voda,seno a hrst granulí s antibiotiky.

Mé dotazy:

Tohle děláte úplně blbě. Ty granule fungují jen za předpokladu, že k nim dostává králík už jen vodu, senem si to ředíte a vyrábíte si odolné kmeny kokcidií. Jestli chcete něco přeléčovat, použijte sulfadimidin nebo ESB 3, dává se do vody.
Teď k vašim dotazům:

granule s kokcidiostatiky se podávají po celou dobu výkrmu, až na jeho konci se přechází na granule bez léčiva a potom je porážka. A nekrmí se k tomu nic jiného.

Pokud nemáte problémy, jen tak preventivně bych nepřeléčovala. Nejlepší prevence jsou čisté kotce, zoohygiena, a vyšetřený trus samic, přes které se vám nemoc do chovu dostane. Když jsou samice čisté, nebo přeléčené, tak nemusíte kokci řešit.

7.8.2012 12:08

kralici.votice napsal(a):

Mé dotazy:

Tohle děláte úplně blbě. Ty granule fungují jen za předpokladu, že k nim dostává králík už jen vodu, senem si to ředíte a vyrábíte si odolné kmeny kokcidií. Jestli chcete něco přeléčovat, použijte sulfadimidin nebo ESB 3, dává se do vody.
Teď k vašim dotazům:

granule s kokcidiostatiky se podávají po celou dobu výkrmu, až na jeho konci se přechází na granule bez léčiva a potom je porážka. A nekrmí se k tomu nic jiného.

Pokud nemáte problémy, jen tak preventivně bych nepřeléčovala. Nejlepší prevence jsou čisté kotce, zoohygiena, a vyšetřený trus samic, přes které se vám nemoc do chovu dostane. Když jsou samice čisté, nebo přeléčené, tak nemusíte kokci řešit.

7.8.2012 16:01
awake

XXX.XXX.115.136

často čistím, krmím jen granulemi bez léčiva + seno a celoročně přidávám do vody Acidomid. Kokcidiozu v chovu neznám.

JendaUH

25.8.2012 11:08
JendaUH

XXX.XXX.207.103

Dobrý den, já preventivně po 2 měsících přeléčím samice přípravkem Baycox a v chovu neznám co to je kokcidióza. Mladé na maso přelečuji pouze 1x. ESB3 nepoužívám z prostého důvodu, mám strýce veterináře a ten chová též králíky, (německé strakáče) a řekl mi, že už může být kokcidióza proti ESB3 imunní. Tudíž přeléčuji přípravkem Baycox a krmím senem, směskou ječmene, pšenice a granulí, kukuřicí, tvrdým pečivem, okurky, krmnou řepou a krmnou mrkvou. Po sklizni brambor krmím celou zimu a přes léto malými umytými bramborami :) . A to je mi teprve 15 let :-) Přeji všem úspěšný a zdravý chov :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík