Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
22.10.2012 22:28
henrika

XXX.XXX.44.126

Dobrý den,ráda bych poprosila o radu :
v sobotu mi náhle uhynula samice ( strakáč havana -04/12 ).Už od pondělka málo žrala a postupně přestala,byla zalezlá v zadu v kotci,trochu pila.Nic jsem na ni neviděla.Před 3 týdny ještě byla v kotci s druhou samicí,pořídila jsem ale novou králíkárnu a tak jsem je rozdělila.V pátek večer jsem objevila výtok u nosu ale nekýchala,z očí taky nic.Jen malá kapička u nosu.V soboru ráno malinko v očích,tak jsem ji dala jinam a rozhodla se pro ,,kadikálí řez ".Než jsem se vrátila z kuchyně,bylo po ní...
Chovám cca 20 králíků,mám 15 mladých - nikdo nekýchá,všichni jsou v pohodě,žerou a vypadají OK.
A ještě dodám,že ji mám cca4 měsíce doma,na výstavě nebyla a nové ušáky jsem taky nepořídila.Jen tu novou králíkárnu.Ale mám tam dalších 6 samic,jednu maminu s mladými a nic.Očkovaná byla.
Druhá samice,je v pohodě.
Díky moc MS

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.10.2012 19:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

henrika napsal(a):
v sobotu mi náhle uhynula samice ( strakáč havana -04/12 ).Už od pondělka málo žrala a postupně přestala,byla zalezlá v zadu v kotci,trochu pila.Nic jsem na ni neviděla.Před 3 týdny ještě byla v kotci s druhou samicí,pořídila jsem ale novou králíkárnu a tak jsem je rozdělila.V pátek večer jsem objevila výtok u nosu ale nekýchala,z očí taky nic.Jen malá kapička u nosu.V soboru ráno malinko v očích,tak jsem ji dala jinam a rozhodla se pro ,,kadikálí řez ".Než jsem se vrátila z kuchyně,bylo po ní...
Chovám cca 20 králíků,mám 15 mladých - nikdo nekýchá,všichni jsou v pohodě,žerou a vypadají OK.
A ještě dodám,že ji mám cca4 měsíce doma,na výstavě nebyla a nové ušáky jsem taky nepořídila.Jen tu novou králíkárnu.Ale mám tam dalších 6 samic,jednu maminu s mladými a nic.Očkovaná byla.
Díky moc MS

Jak jste začala že málo žrala a postupně přestala, tak to bylo jasné. Ono se mohlo jednat o banalitu, ale jakmile králík přestane baštit, tak prostě uhyne.

Pro příště - takový kus buď rovnou zlikvidovat, nebo dokrmovat uměle.

24.10.2012 20:07
henrika

XXX.XXX.44.126

OK,to je jasné ale co to bylo?smajlík

24.10.2012 23:37
borax

XXX.XXX.91.54

henrika napsal(a):
OK,to je jasné ale co to bylo?smajlík

Mo mo mo morybundus?? :-|
Jestli to tak zoufale potřebujet vědět, není nic jednoduššího než dát ušáka na pitvu. smajlík
Tedy pokud máte našetřeno......

25.10.2012 10:15
kralikofil

XXX.XXX.36.70

henrika napsal(a):
Díky moc MS

No jo, když jste zjistila, že není v pořádku již v pondělí, tak jste problém měla řešit již v pondělí. U králíka nemůžete čekat den, natož týden. Přiklonila bych se k tomu, že jste zanedbala trávící obtíže, možná problémy se zuby...... Pro příště - nečekat, ale řešit okamžitě!

Přidejte reakci

Přidat smajlík