Uživatel s deaktivovaným účtem

Naše králíkárna, i když ještě není úplně kompletní je z Ytongu.

Sice jsou v každém kotci jiné kachlíčkyale to ničemu nevadí.Prostě se použilo co se našlo.

Králíkárna ještě není kompletní pro nedostat času mého synovce,který ji staví.Až bude hotová komplet,tak vložím další foto.

Na poslední fotce je vidět že vzadu jsou 2 trubky,jedna není moc vidět je v pravém rohu,jedna je uprostřed,Ta je vidět dobře.V králíkárně určo horko nebude.Je situovaná na jichovýchod,za králíkárnou je zídka která je obrostlá břečťanem od severozápadu a před králíkárnou roste bříza,není vidět.Samozřejmě teplotu tam měřit budu až bude někdy vedro.Spíš si myslím,že tam budou mít příjemný chládek a v zimě tepleji než ve dřevěné králíkárně.Pokud bych se pletla a bylo by v kotcích horko,tak na tom zapracujeme a vymyslíme něco,aby se tam králíčci cítili dobře.Ale jsem přesvědčena že jim bude lépe než v klasické.Dlažbu jsem chtěla proto,že se dobře udržuje hygiena.Vyhrabu hnůj,vezmu kýbl s vodou a smetáček a umeju kachle,hadicí vyšplíchám a protáhnu kanálky.Vytřu hadrem,hodím trochu vápna a nastelu.Myslím že kokcidie se nemají kde zabydlet.Dřevo je brzo promočené.Kdysi jsem do dřevěných dala na podlahy lino,ale to mi králíci okusovali.Proto jsem při stavbě nové řešila kachle,tedy dlažbu.
Jak už jsem někde psala,naši králíci jsou silně nevychovaní a močí u dvířek.Moč tekl do spodního kotce.Tak synovec přidělal taková plastová korýtka přes celou králíkárnu aby moč odtékala do korýtka a ven do kbelíku.Protože mě štvalo,že nemočí tam kde mají,tak jsem jim naskládala před dvířka cihle a je klid.Udělali si záchodky tam kde mají být,vzadu v rohu u odtoku.Cihle jsem ještě nevyndala,nechám je tam alespoň měsíc a pak se uvidí jestli se polepší či nikoli.
Když tohle vidím, tak ač mám v práci spoustu ytongu, tak zůstanu při stavbě nové králíkárny u dřeva.
Jinak je tam dost konstrukčních chyb.
Od základové desky chybí izolace proti vzlínáni vlhkosti.
Ytong je zřejmě natáhly lepidlem ve vnitřku kotce bez perlinky přes křížové spoje.
Lepidlo ničí difuzní prostupnost ytongu a u příčky z obou stran natažené lepidlem se bude držet vlhkost o to déle.
Ytong by se měl temperovat, aby se v něm nenacházela nadbytečná vlhkost a nedocházelo k degradaci materiálu.
Přijde mi to hodně práce a málo muziky, ale třeba po dokončení bude vypadat hezky a sloužit.

Děkuji za reakci a připomínky.Dalo Vám hodně práce najít na internetu co je to vůbec Ytong?Z Vašich některých příspěvků totiž vyplívá že jste vychodil s bídou základní školu.Nechci urážet,pokud vlastníte opravdu titul ing,tak se omlouvám Izolace je,jen není vidět na fotkách,zrovna tak střecha.
, a věřte že králíkárna střechu má
Dále,není to obytná místnost,ale králíkárna.Tam perlinka opravdu potřeba není.
Jestli bude a jak králíkárna sloužit,se teprve pozná.Nikdy jsem se s takou nikde nesetkala.Tak že,hokus pokus.Po roce užívání se pozná,zda jsem udělala dobře nebo špatně,že jsem chtěla z rovna takový domov pro micany.
Netvrdím že může být ideální,ale určitě bude mít přednost v tom,že se bude po hygienické stránce dobře udržovat lépe než dřevěná.
Rošty jsem nechtěla.Myslím že jsem udělala dobře.Zrovna včera jsem mluvila s chovatelem,který si stěžoval že měl v roštech myši.Nevím jestli je to možné nebo ne.Nemám zkušenost ale po technické stránce bych tomu věřila.
Pokud bude čas,určitě sem budu dopisovat své poznatky z provozu králíkárny.Tož tak,pane inženýre

Uvidíme,budu měřit teplotu i vlhkost.Jakou vlhkost máte v králíkárně Vy?Já totiž nevím jaká správná vlhkost by v kotci měla být.Ještě jsem neslyšela,že by se tím někdo v chovu zabýval.Jestli myslíte,že jako zdivo bude vlhké,tak to si nemyslím.Jsou tam kachličky i na bokách.No uvidíme.Jinak dřevěná je na tom podstatně hůř s vlhkostí a promočením podlahy.
Mohli by jste sem vložit fota Váší králíkárny?myslím fota vnitřku kotců a to bez slámy,potom ze zadu králíkárny.Byla bych moc vděčna Vám i panu "ing".Děkuji.
Myslím, že vlhkostí v králičáku se zabývá každý chovatel. Ve vlhku se množí kokcidie. U vás si myslím, že to nemáte pořádně odvětraný a proto se tam bude srážet vlhkost na těch kachličkách. Králík nesnáší průvan, ale ani ne vlhko. Jako chovatelka, která chová králíky 40 let, by jste to měla vědět.
Neuveritelny co se na tech forech deje.Jenom same napadani ostatnich, kdyz ne to, tak alespon arogance a ustepacnost.Proc se tohle deje!!!to jsme fakt tak nesnesitelnej narod mezi sebou, kdyz i v tom spolecnem zajmu musi fungovat toto.Jedine na co bych se zadavatelky zeptal co je spatne na granulich kdyz je jeji kralici nikdy nevideli.Jinak kralikarna moc pekna.

Už jsem někde psala,že jsme museli zrušit všechna zvířata k vůli nemoci syna.Po letech se k chovu vracíme.Jelikož mám králíčí maso odjakživa ráda,tak jsem si králíky kupovala přes známé,kteří je kupovali někde ve velkochovu.Když jsem se později dozvěděla že tito králíci se krmí granulemi s léky,tak mě na ně přešla chuť.Potom jsem začala procházet různé diskuze a internet vůbec,abych se dozvěděla z čeho se granule vlastně vyrábí a co se do nic přidává.Stáčí jen hledat a číst a dozvite se taky.
Proto jsem zásadně proti granulím.Ale to je přece každého věc,čím krmí.To neznamená že já bych králíkům nikdy granule nedala,tak proč by s nima nemohli krmit jiní.Já přece to jejich maso jíst nebudu.
Jen mě tedy zaráží,že někdo doma rve do králíků granule s léčivem a to neustále,jak jsem tu někde vyčetla.Přece to nemůže být dobré pro králíky.Ale jak jsem již psala,je to každého věc čím krmí.Já mám času dost abych svým králíkům pořizovala přirozené krmení,někdo ten čas prostě nemá.Toť pouze můj názor.
napsal(a):
Už jsem někde psala,že jsme museli zrušit všechna zvířata k vůli nemoci syna.Po letech se k chovu vracíme.Jelikož mám králíčí maso odjakživa ráda,tak jsem si králíky kupovala přes známé,kteří je kupovali někde ve velkochovu.Když jsem se později dozvěděla že tito králíci se krmí granulemi s léky,tak mě na ně přešla chuť.Potom jsem začala procházet různé diskuze a internet vůbec,abych se dozvěděla z čeho se granule vlastně vyrábí a co se do nic přidává.Stáčí jen hledat a číst a dozvite se taky.
Proto jsem zásadně proti granulím.Ale to je přece každého věc,čím krmí.To neznamená že já bych králíkům nikdy granule nedala,tak proč by s nima nemohli krmit jiní.Já přece to jejich maso jíst nebudu.
Jen mě tedy zaráží,že někdo doma rve do králíků granule s léčivem a to neustále,jak jsem tu někde vyčetla.Přece to nemůže být dobré pro králíky.Ale jak jsem již psala,je to každého věc čím krmí.Já mám času dost abych svým králíkům pořizovala přirozené krmení,někdo ten čas prostě nemá.Toť pouze můj názor.
O granulích jsme mluvily včera my dvě. Ale nikdy jsem neřekla, že dávám granule s léčivem.Pouze bez. Dokonce jezdívám přímo k výrobci granulí, takže vím co obsahují. Proto je dávám, že v nich králíci mají vše co potřebují.
Jasne vpohode...jsou ruzne nazory.Treba jsem se docetl (u slepic) ze naopak v granulich dostanou vse co potrebuji, kdezto u zbytku je tomu prave naopak.Nekdo dava pouze psenici, coz take asi nebude nejlepe.Na otazku jestli pri krmeni granukemi ma cenu davat travu aby se jim prilepsilo.Odpoved?ano, ale opravdu jen obcas prilepsit.Jinak se pry nazerou travy a uz do sebe nedostanou to co potrebuji a maji prave v granulich.Myslim ze to takhle nemusi byt jen u slepic.Kazdopadne kdyz ale dojde k problemum, nebo snad k nemocem, vsichni odkazou na pridavani do krmeni prave to co v tech granulich je.Ale to sem nepatri.Zpet ke kralikarne.Kdyz uz jste se tak provinila a nenechala dat perlinku, tak doufam, ze vite, ze jim ted nemuzete ani vystukovat a vymalovat, by to mohlo popraskat :-D
...zpět k Vaší králíkarně. Zajímalo by mne,zda nápad postavit K z Ytongu,byl primárně ekonomický(zbyl Vám třeba ze stavby),nebo jiný? Jaký...? Nevím,zda jste se dívala na "Mojí KRÁLÍKÁRNU" - Tam mě vyšel 1 kotec na 1300,-kč,ale snažil jsem se poučit ze všeho dostupného na internetu i z vlastních zkušeností. Výsledek je na fotkách. Neberte to prosím zle,ale v podobných ubikacích v jakých máte králíky jsme kdysi uspěšně chovali nutrie. Jen měli otvírání shora. Zdraví jirka

skupa
napsal(a):
Jasne vpohode...jsou ruzne nazory.Treba jsem se docetl (u slepic) ze naopak v granulich dostanou vse co potrebuji, kdezto u zbytku je tomu prave naopak.Nekdo dava pouze psenici, coz take asi nebude nejlepe.Na otazku jestli pri krmeni granukemi ma cenu davat travu aby se jim prilepsilo.Odpoved?ano, ale opravdu jen obcas prilepsit.Jinak se pry nazerou travy a uz do sebe nedostanou to co potrebuji a maji prave v granulich.Myslim ze to takhle nemusi byt jen u slepic.Kazdopadne kdyz ale dojde k problemum, nebo snad k nemocem, vsichni odkazou na pridavani do krmeni prave to co v tech granulich je.Ale to sem nepatri.Zpet ke kralikarne.Kdyz uz jste se tak provinila a nenechala dat perlinku, tak doufam, ze vite, ze jim ted nemuzete ani vystukovat a vymalovat, by to mohlo popraskat :-D
U slepic směs pro nosnice je prý částečně nutnost.Tuto směs pro nosnice dávala již moje maminka,tak že to bylo asi v pořádku.Opět granule slepicím ne!!!!! Sypkou ano.
Jo a jinak jste mě tedy dostal s tím štukem já jsem na .Perlinka není problém,máme jí dost,na štuk pozvu toho nejlepšího a nejdražšího štukatéra a malíře pozvu nejlépe z Prahy.Popraskat?Chce mi říct že už to nejde napravit?No tak to je průser.Co teď s tím?

zorkka
napsal(a):
Paní Anna nám někde prchla.
Paní Anna Vám neprchla nikam.Jem se mi probudila dvouměsíční vnučka a vyžaduje potřebu papaní a přebalování.Bohužel ještě pláče,tak až usne tak budu odpovídat.Omlouvám se ale musím jít na miminkem .

hrop1
napsal(a):
Dobrý den. Na fotky z vnitřků kotců se můžete podívat ve vlákně "Moje králíkárna"(je na 2. stánce autorské diskuze). Osobně si myslím,že ve Vaší králikárně bude problém hlavně ve vlhkém počasí. Ale to se pozná asi až časem . Upřímě Vám přeji hezké dny a chovatelské úspěchy. Jirka
Vaší megakrálíkárnu jsem obdivovala už dávno před stavbou naší.To je tak na 150 králíků ne?Pěkně jste se s ní vymazlil,všechna čest.To není ironie ale fakt.

hrop1
napsal(a):
...dyť je to jen 10 kotců,to bych je musel nabalíkovat. Myslím,že max 20 králíků,ale příští jaro hodlám prodlužovat. Chci zkusit Kastorexe. Jirka
Ty choval můj bratr spoustu let.Nikdy na ně nedal dopustit,tak si myslím že děláte dobře.

hrop1
napsal(a):
...zpět k Vaší králíkarně. Zajímalo by mne,zda nápad postavit K z Ytongu,byl primárně ekonomický(zbyl Vám třeba ze stavby),nebo jiný? Jaký...? Nevím,zda jste se dívala na "Mojí KRÁLÍKÁRNU" - Tam mě vyšel 1 kotec na 1300,-kč,ale snažil jsem se poučit ze všeho dostupného na internetu i z vlastních zkušeností. Výsledek je na fotkách. Neberte to prosím zle,ale v podobných ubikacích v jakých máte králíky jsme kdysi uspěšně chovali nutrie. Jen měli otvírání shora. Zdraví jirka
Vy jste měl v ubikacích nutrie,já tam mám králíčky.Já zle neberu nic a taky všechno beru s rezervou.Já už prostě jsem taková.Mě se naše K.zamlouvá a druhému se zase zamlouvají granule.Holt každý máme svoje.

Mě ne,nebudu tam mít 6 králíků.My nebudeme mít velkochov,ale jen pro naši spotřebu.

karel55
napsal(a):
máte pravdu 6 králiků ve vašem kotci třeba nebude
až mamina povine mladé
,tak jich tam můžete mít i 10 a více
a to celé dva měsíce
Už se to řeší,2 kotce budou vždy průchozí

napsal(a):
Už se to řeší,2 kotce budou vždy průchozí
Tato králíkárna je u synovce a co nejdřív se bude stavět u mě doma.Bude postavena tak jak chci já.
Zdravím,
zděná králíkárna versus dřevěná.
Po přečtení tohoto vlákna a odhadnuté pořizovací ceně, dávám přednost dřevěné.
https://www.ifauna.cz/kralici/nemodforum/r/detail/1315302/prvni-kralikarna
Já si mislím že to není zas tak špatný nápad a moc mne mrzí všechny ty kritické reakce. Pokud jste zarytí dřevokrálíkáři tak je jasné že Vás nikdo nepřesvědší o ničem jiném, ale taky Vás nikdo o ničem tady nepřesvědčuje. Tak si nechte svoje kritické výjevy pro sebe. Vážím si lidí kteří zkusí nějaké věci udělat trochu jinak a odváží se tady o tom s Námi podělit. Já v této králíkárně vydím hlavní výhodu v higieně, kterou u dřevěné králíkárny lze jen těžko dosáhnout kvůli spojům a linu pod kterým se bakterie množí o sto šest. Zatím co zadavatelka králíkárnu omeje a vydesinfikuje Vám nezbývá nic jiného než kálíkárnu spálit. Chovu zdar.

fotr
napsal(a):
Já si mislím že to není zas tak špatný nápad a moc mne mrzí všechny ty kritické reakce. Pokud jste zarytí dřevokrálíkáři tak je jasné že Vás nikdo nepřesvědší o ničem jiném, ale taky Vás nikdo o ničem tady nepřesvědčuje. Tak si nechte svoje kritické výjevy pro sebe. Vážím si lidí kteří zkusí nějaké věci udělat trochu jinak a odváží se tady o tom s Námi podělit. Já v této králíkárně vydím hlavní výhodu v higieně, kterou u dřevěné králíkárny lze jen těžko dosáhnout kvůli spojům a linu pod kterým se bakterie množí o sto šest. Zatím co zadavatelka králíkárnu omeje a vydesinfikuje Vám nezbývá nic jiného než kálíkárnu spálit. Chovu zdar.
Děkuji,ale fakt je ten že jsem byla přesvědčena že kotce 80x60 budou dostačující,no vlastně mě převedčil synovec co to stavěl.Kotce budou opravdu malé pro maminu s několika mladými,jak mě upozornil jeden chovat tady na foru.Musela jsem mu dát za pravdu.Obě "maminy" jsou tak baculaté,že asi budou mít dost mladých.No já jsem chtěla původně kotce 100-120 x60,ale bylo mi to zamítnuto a tím jsem byla přesvědčena že je to v pořádku,I když se mi to moc nezdálo.
Proto se bude stavět ještě jedna králíkárna u mě doma,napřed jsem se rozhodovala,že u mě bude dřevěná,ale nebude,Opět použiju Ytong a kachličky.Jen kotce budou větší a bude stavět druhý synovec.

napsal(a):
Děkuji,ale fakt je ten že jsem byla přesvědčena že kotce 80x60 budou dostačující,no vlastně mě převedčil synovec co to stavěl.Kotce budou opravdu malé pro maminu s několika mladými,jak mě upozornil jeden chovat tady na foru.Musela jsem mu dát za pravdu.Obě "maminy" jsou tak baculaté,že asi budou mít dost mladých.No já jsem chtěla původně kotce 100-120 x60,ale bylo mi to zamítnuto a tím jsem byla přesvědčena že je to v pořádku,I když se mi to moc nezdálo.
Proto se bude stavět ještě jedna králíkárna u mě doma,napřed jsem se rozhodovala,že u mě bude dřevěná,ale nebude,Opět použiju Ytong a kachličky.Jen kotce budou větší a bude stavět druhý synovec.
Jo,akorát ta výška kotce asi zůstane na těch 50 cm,abych nemusela lozit po štaflích do horních kotců.Při mých 168 cm bych do vyšších už nedostala,
fotr
napsal(a):
Nezdálo se mi, že jsem byl nějak kritický. Jen jsem řekl svůj názor (v kterém jsem nic nehanil) a to až po přečtení celé diskuze.
Ale chtěl bych se zeptat, kolik taková králíkárna opravdu stojí.
A pak se mi zdá, že se ty panty musí při delším používání vylomit z ytongu a následná oprava může být dost problematická.

tulák
napsal(a):
Nezdálo se mi, že jsem byl nějak kritický. Jen jsem řekl svůj názor (v kterém jsem nic nehanil) a to až po přečtení celé diskuze.
Ale chtěl bych se zeptat, kolik taková králíkárna opravdu stojí.
A pak se mi zdá, že se ty panty musí při delším používání vylomit z ytongu a následná oprava může být dost problematická.
Dobrý den,ne opravdu jste nebyl kritický,ba naopak.Proto jsem Vám poděkovala. Já ráda přijmu názory jiných na vylepšení králíkárny,pokud je to bez jakýchkoliv emocí k hanění.
S těmi panty máte pravdu.Spěchalo se k vůli samicím a teď se teprve mělo vše dodělávat.Ještě tam měli přijít latě na které se ty panty měly předělat.
Jinak nepřišlo to zase až tak draho,protože jsme mimo Ytongu spoustu mat.doma.Za Ytong se zaplatilo myslím 2500 + pytel lepidla na kachličky + dřevo 393+ plus pletivo na dvířka57.- zbytek byl doma na půdě.Necelých 300 jsem dala za panty,šrouby a čudlíky na zavírání.Kachlíky posbírané co kde bylo.
Teď Jak začnu se stavbou doma,tak mě to přijde asi dráž.Uvidíme.

zdenal500
napsal(a):
Jak se bydí ušákům v téble zděné králíkárně, plánuju něco podobného.
Řekla bych že dobře.Jen by chtělo trošku jinak vymyslet ten odtok.Jsou tam navrtané tuším 3 dírky s trubičkou,ale moč se trochu zadržuje.Ale v tom nevidím až tak problém,neboď se kotce můžou často vypláchnout třeba kýblem vody nebo vymýt.Jen bych udělala kotce širší.

rapotacka11
napsal(a):
Králíci se chovají po několik staletí ve dřevěných králíkárnách.
Myslíte, že kdyby byly lepší zděné, že by se dávno nerozšířily?
Je to hnusný, studený a vlhký.
napsal(a):
Naše králíkárna, i když ještě není úplně kompletní je z Ytongu.
dobrý den,
zajímalo by mě, jak se vede králíkům ve Vaší zděné králíkárně? A jaké mouchy vychytat? Je to zajímavý nápad, líbí se mi její omyvatelnost k udržení hygieny. Až mi doslouží dřevěná králíkárna, budu o Vaší uvažovat...