Silný zápach z králíka

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.6.2013 15:29
piskitka

XXX.XXX.22.96

Dobrý den,
včera jsem si koupila králíčka a začal moc silně smrdět.Králíka jsem už jednou chovala,ale nikdy tak nesmrděl.Jak je to možné? Nějaké tipy?
Děkuji moc smajlík

24.6.2013 19:51
kralikofil

XXX.XXX.221.2

ihned k veterináři - zápach je příznakem kokcidiozy.

24.6.2013 20:49
piskitka

XXX.XXX.22.96

Nemůže to být třeba tím,že předtím jsem měla samečka a teď mám samičku?Žádne další příznaky nemá.Vypadá spokojeně,je mazlivý,zvědavý.

25.6.2013 07:32
usaci

XXX.XXX.38.186

Kokcidioza se léčí snadno - do vody se přidává např. baycox po dva dny. Nemůže se nic stát ani zdravému králíkovi a nezanedbá se kokcidioza.
Poznámka:Dávkování BAYCOXu při kokcidioze - 0,28ml/1kg dva dny po sobě

Baycox se koupí u veterináře - odměří Vám dávku do injekční stříkačky.

25.6.2013 10:46
kralikofil

XXX.XXX.221.2

usaci napsal(a):
Kokcidioza se léčí snadno - do vody se přidává např. baycox po dva dny. Nemůže se nic stát ani zdravému králíkovi a nezanedbá se kokcidioza.
Poznámka:Dávkování BAYCOXu při kokcidioze - 0,28ml/1kg dva dny po sobě

Baycox se koupí u veterináře - odměří Vám dávku do injekční stříkačky.

Kdyby to byla takto zanedbatelná nemoc, tak na ní není tolik úhynů.smajlík
Jakékoliv cpaní atb. bez příčiny do živého organizmu má vždy špatný vliv - u králíků hlavně poškozená střevní mikroflora - takže bezúčelné podávání léčiv může napáchat škody i u zdravého králíka.

25.6.2013 10:49
kralikofil

XXX.XXX.221.2

piskitka napsal(a):
Nemůže to být třeba tím,že předtím jsem měla samečka a teď mám samičku?Žádne další příznaky nemá.Vypadá spokojeně,je mazlivý,zvědavý.

Tak tím to rozhodně není - vemte vzorek trusu a odneste veterináři. Jakmile bude mít další příznaky, tak je šance na záchranu nižší. Kokcidioza se rozjede u 90% mláďat - stresem - u předčasně odstavených, se změnou prostředí a stravy.

31.7.2013 15:11
hanyre

XXX.XXX.140.173

zvláštní, veterinář to doporučuje,hned co pijou sami , 6 neděl a za měsíc znovu.Jak jinak byste to poznal? Když už smrdí,je na léčení pozdě.Nepoznáte normální průběh od akutního.

Přidejte reakci

Přidat smajlík