Latamové v kolonii, hlučnost.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
20.1.2015 19:30
sunflowersman

XXX.XXX.254.200

Dobrý den. Chtěl jsem se zeptat chovatelů, kteří chovají tyto ptáky v kolonii, na hlučnost této kolonie. Z videí na internetu se mě zdá, že neustále švitoří a i některé hlasové projevy nejsou zrovna nejtišší, to však může být zkresleno citlivostí kamery atd. Latamy jsem viděl u chovatelů vždy jen po páru a vždy se zajímali o předložené kvítí či trávy, že u toho nevydali téměř hlásku. Na videích v kolonii jsou daleko aktivnější. Dala by se hlučnost kolonie přirovnat k jinému druhu? Letos jsem musel kvůli sousedům přesouvat ptáky a na původní místo bych chtěl něco opravdu tichého. O latamech se v jakékoliv literatuře uvádí, že jsou to velmi tiší ptáci. Jak to tedy je, Děkuji za pomoc. M. Štěpán.

Neregistrovaný uživatel

20.1.2015 21:05
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210

Dle mého jejich hlučnost nejde přirovnat ke klasické hlučnosti papoušků.jejich tony nejsou bijící na poplach a nezachází do takových tónin, že by mi to vadilo a ani sousedi si nestěžují.někdy mi to příjde spíše jak by kňučeli psi, hlavně ráno, když jdu krmit...venku taky létají ptáci vydávající zvuky, myslím, že toto se ztratí v okolním prostředí, mám 3 páry, chovu zdar.

20.1.2015 21:25
sunflowersman

XXX.XXX.254.200

Dobrý večer.

Děkuji moc za odpověď. Ať se Vám daří.

Štěpán.

20.1.2015 21:53
chovatelaustralie

XXX.XXX.36.23

Také chovám tři páry v jedné voliéře a mohu potvrdit, že skutečně nepatří k hlučným papouškům. Toto hejno bych v hlučnosti přirovnal ve stejném počtu chovaným papouškům zpěvavým. Vím, že ale některým sousedům můžou vadit i třeba tito papoušci zpěvaví. Myslím, že tyto ptáky klidně mohu doporučit každému, kdo nechce chovat hlučné ptáky.

21.1.2015 19:50
stewe5

XXX.XXX.158.122

chovatelaustralie napsal(a):
Také chovám tři páry v jedné voliéře a mohu potvrdit, že skutečně nepatří k hlučným papouškům. Toto hejno bych v hlučnosti přirovnal ve stejném počtu chovaným papouškům zpěvavým. Vím, že ale některým sousedům můžou vadit i třeba tito papoušci zpěvaví. Myslím, že tyto ptáky klidně mohu doporučit každému, kdo nechce chovat hlučné ptáky.

Dobrý den, prosím vás, jak krmíte latamy a jak velké pro ně máte budky?
Chci si taky pořídit 3 páry do voliéry délka 6m-šířka 1, 2m-výška 2, 2m...-je to dostatečné pro 3 páry?moc díky za odpovědi

Neregistrovaný uživatel

21.1.2015 21:57
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.175.210

Budky cca velikostně jako pro andule, nebo agoše, mají rádi veškeré ovoce, zrní taky vždy trochu, ale spíše u mě tvoří 1/3 krmné dávky...jinak máčené naklíčené zrní a jinak dělám míchanici klasika mrkev-strouhanka+kupovanou míchanici s hmyzem...tu střídám s naklíčeným...květy podle toho, co zrovna je-od smetánky, přes jakékoliv květy, které nejsou jedovaté...to opravdu ocení...

21.1.2015 22:15
chovatelaustralie

XXX.XXX.36.23

Řekl bych, že tři páry v šestimetrové voliéře není žádný problém. Je to dostatečné, když si ještě uvědomíte, že každý z těchto párů může mít tak průměrně tři mladé. Společné hnízdění není žádný problém. Budky velikosti asi jako na korely umístěte ve stejné výšce. I když je dáte vedle sebe jako do regálu, nebývá problém. Krmení je také velmi jednoduché. Krmím každý den ovocem, pro tři páry tak jednu půlku až jedno jablko napíchnu a zavěsím na háček na pletivu. Také mrkev napichuji na háčky na pletivo. Do menších misek zavěšených také na pletivu dávám denně trochu míchaného prosa, slunečnice, kardy a semence. Oves mě příliš neberou, spíše vůbec. Ptáci berou rádi téměř cokoliv z měkkého krmiva, když jim to osladíte medem nebo medovou vodou. Vařené těstoviny, rýži, dětskou výživu, měkký tvaroh suchou vaječnou medovou míchanici a podobně. Mohl bych toho vyjmenovat více ale jsou do dobří strávníci a je radost je pozorovat jak jim chutná. Mám také vždy doma menší balení krmení pro lorie a také jim tak třikrát za týden dělám trochu kašičky do menší zavěšené misky na pletivu. Zvláště v době krmení mladých se na ni vrhají nejdříve spolu s vaječnou míchanicí. V době mrazů měkkým krmivem nekrmím ale v zimě jako je ta letošní se dá krmit měkkým téměř stále. Jsou velkými milovníky vody a často se cachtají v miskách. Je nutno s tím počítat a vodu dávat často čistou do mělkých misek. Více si o nich přečtěte i ve zdejších článcích o latamech. Přeji Vám hodně štěstí v chovu a příjemnou zábavu při jejich pozorování. ZD.

22.1.2015 18:34
chovatelaustralie

XXX.XXX.36.23

Nemohl by někdo pro zajímavost přidat nějakou mutaci těchto ptáků? ZD.

22.1.2015 22:21
cone

XXX.XXX.160.35

chovatelaustralie napsal(a):
Nemohl by někdo pro zajímavost přidat nějakou mutaci těchto ptáků? ZD.

Mutace jsou asi jen "misty" 1f a 2f (nebo tm. Zelená?). červenobřiší jedinci jsou nádherní, ale budou spíše modifikace než mutace.

23.1.2015 10:34
chovatelaustralie

XXX.XXX.36.23

U nás tyto mutace zřejmě asi nebudou nijak běžné, podle toho, že se téměř nenabízí nikde v inzerci. Červenoprsá forma se tu vůbec nechová a ostatní asi také ne. Zde nějaká fotka stažená z internetu. ZD.

23.1.2015 11:53
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

cone napsal(a):
Mutace jsou asi jen "misty" 1f a 2f (nebo tm. Zelená?). červenobřiší jedinci jsou nádherní, ale budou spíše modifikace než mutace.

Zdravím, nebude spíše červenobřichost u tohoto ptáka otázka selekce více červených jedinců než modifikace?

23.1.2015 13:06
atobajus

XXX.XXX.202.6

sunflowersman napsal(a):
Zdravím, nebude spíše červenobřichost u tohoto ptáka otázka selekce více červených jedinců než modifikace?

Taky bych to tak viděl, podobně jako třeba u neofém, papouška rudobřichého nebo i mnohobarvého.

23.1.2015 13:24
cone

XXX.XXX.160.35

Jinak faded mutace byla u nás před léty odchována ( viz diskuze a fotky na chovzvířat.), dospělý pár složený z přírodní x misty byl v říjnu lońského roku nabízen za normální, obvyklou cenu na přerovské burze. A vyselelektovaní ( nebo vymodifikovaní ?) jedinci dosahují opravdu velmi vysokých cen - dle sdělení mých známých chovatelů v zahraničí.

23.1.2015 14:01
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

cone napsal(a):
Jinak faded mutace byla u nás před léty odchována ( viz diskuze a fotky na chovzvířat.), dospělý pár složený z přírodní x misty byl v říjnu lońského roku nabízen za normální, obvyklou cenu na přerovské burze. A vyselelektovaní ( nebo vymodifikovaní ?) jedinci dosahují opravdu velmi vysokých cen - dle sdělení mých známých chovatelů v zahraničí.

Tak ono ta selekce stojí nějaké usilí a podle mě je dobře, že lidé dokáži ocenit určitou práci v chovatelsví. Například některé selektované chovy papoušků mnohobarvých jsou barevně uplně jinde než klasické odchovy. Já bych si tedy za velmi kvalitně vybarveného mnohobarvého i připlatil.

Přidejte reakci

Přidat smajlík