Uživatel s deaktivovaným účtem

Mohl by mi někdo objasnit, jestli je nějaký velký rozdíl mezi senegalským prosem červeným a žlutým? Případně jaká je současná cena..díky.

Take by me nejaky typ zajimal. Sehnat ted cervene klasy za rozumnou cenu je prakticky nemozne. Pokud tedy nejde o maly pytlik nebo astronomickou cenu. Je nejaky velky rozdil mezi cervenym a zlutym?
napsal(a):
Take by me nejaky typ zajimal. Sehnat ted cervene klasy za rozumnou cenu je prakticky nemozne. Pokud tedy nejde o maly pytlik nebo astronomickou cenu. Je nejaky velky rozdil mezi cervenym a zlutym?
Zdravím, rozdíly jsou kromě barvy téměř nepatrné, složení živin je obdobné, Jedná se o čumízu a její různobarevné formy (druhy, odrůdy). Moji ptáci ale na to měli jiný názor. Dávali jednoznačně přednost červené.
ayman
napsal(a):
Takže je je jedno jestli koupím červené nebo žluté? Protože třeba žluté proso je lepší pro malé exoty než červené, ale u senegalu zase ptáci spíš zobají radši červené ne? Jaký je teda zásadní rozdíl mezi senegalem červeným a žlutým? Díky.
Zdravím, jedno? Znáte to pořekadlo o prstech a olíznutí? Pro drobotinu a menší papoušky bych doporučil zelené (šedé). Má nejtenší slupku a a ptákům chutná nejvíc. Další pořadí je červené, žluté, bílé. U čumízy (senegal) jsem vám odpověděl v přechozím příspěvku.
saroun
napsal(a):
Zdravím, jedno? Znáte to pořekadlo o prstech a olíznutí? Pro drobotinu a menší papoušky bych doporučil zelené (šedé). Má nejtenší slupku a a ptákům chutná nejvíc. Další pořadí je červené, žluté, bílé. U čumízy (senegal) jsem vám odpověděl v přechozím příspěvku.
Tak tady bych si s Vámi pane Šaroune dovolil nesouhlasit. Mám cca 15 druhů drobotiny, plus jsem dalších cca 10 druhů držel v minulosti. Pořadí oblíbenosti je dlouhodobě u naprosté většiny druhů, pokud jde o proso: zelené (šedé), žluté, bílé a až naposledy červené. Jestli něco zůstane v misce se slupkami, tak je to červené. U některých druhů jde více na dračku žluté než šedé, něco bere více bílé. Červené však zůstává vždy suverénně poslední. Souhlas pokud jde u čumízu, tam málokterý druh jde k jiné než červené. Stříbrozobky by prakticky nepotřebovaly k odchovům jinou zrninu než červený senegal. Ten když je k dispozici, tak mizí alespoň u mě závratnou rychlostí, tam bych nemusel dělat nic jiného než doplňovat klasy.
hzp
napsal(a):
Tak tady bych si s Vámi pane Šaroune dovolil nesouhlasit. Mám cca 15 druhů drobotiny, plus jsem dalších cca 10 druhů držel v minulosti. Pořadí oblíbenosti je dlouhodobě u naprosté většiny druhů, pokud jde o proso: zelené (šedé), žluté, bílé a až naposledy červené. Jestli něco zůstane v misce se slupkami, tak je to červené. U některých druhů jde více na dračku žluté než šedé, něco bere více bílé. Červené však zůstává vždy suverénně poslední. Souhlas pokud jde u čumízu, tam málokterý druh jde k jiné než červené. Stříbrozobky by prakticky nepotřebovaly k odchovům jinou zrninu než červený senegal. Ten když je k dispozici, tak mizí alespoň u mě závratnou rychlostí, tam bych nemusel dělat nic jiného než doplňovat klasy.
Zdravím, ono ani tak nejde o souhlas či nesouhlas. Zkušenosti samozřejmě může mít každý odlišné. Nutno ale podotknout, že velmi důležitým faktorem je kvalita semen, jejich vyzrálost, kvalita posklizňové úpravy, zřejmě i agrotechnické podmínky a původ. Naprosto nejdůležitějším aspektem je ale klíčivost. Když předložíte ptákům proso, které neklíčí, tak může být třeba zlaté a nebudou
z něho příliš odvázaní.

A proc hned urazky a nappadani?to ze vy mate kamarada vencu ktery tuhle plodinu pestuje neznamena ze takoveho kamarada nebo zemedelce zna kazdy kdyz vas tady slusne poprosili o kontak tak ste ani nepipnul ale napadat a nekomu nadavat to vam jde skvele.

Ps: kdyby nebylo toho chlastu a kamaradickovani tak to kupujete za 70-100kc jako kazdy z nas blbcu jak ste nas nazval.
henrich
napsal(a):
Koupit senegal za 70 - 100 umi koupit každej blbec koupim v řijnu od soukromeho zemědělce za 50 /kg a když ma VENCA dobrou naladu a ňěco popijem tak mě ko měkolikrat nechal za 45/kg beru na rok 75 kg naraz
nic ve zlem ať se vam dařì
Podle toho co jsi tady napsal a jak si to napsal vypadá že už jsi s VENCEM něco popil, ty možná od VENCI kupuješ za 45 Kč, ale ono to vyjde na stejny peníze jak kupují ostatni protože ty ten zbytek s VENCEM prochlastáš jak si se nám svěřil.

saroun
napsal(a):
Zdravím, rozdíly jsou kromě barvy téměř nepatrné, složení živin je obdobné, Jedná se o čumízu a její různobarevné formy (druhy, odrůdy). Moji ptáci ale na to měli jiný názor. Dávali jednoznačně přednost červené.
Děkuji panu Šarounovi za jeho reakci na můj dotaz a ostatním kteří psali k tématu a nemají jen zálibu tady někoho napadat. Já jsem předloni také kupoval přímo od prodejce za 50Kč/kg, to ale bylo na podzim, kdy bylo senegalu dost. Letos ten samý prodejce prodává klasy za 75Kč. V tuhle dobu se také není moc čemu divit, většinou je vyprodáno. Teď jsem si objednal za 66Kč/kg. Důležité ale je, že jsme se dozvěděli, že rozdílnost ve složení živin v různých odrůdách pros je takřka stejná a že jde spíše o tvrdost zrna, barvu a různou zkušenost v příjmu u jednotlivých chovatelů..