Kanárci – začátky, zkušenosti

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2015 09:18
Chovatel2

XXX.XXX.86.31

Dobry den, chtěl bych začít s chovem kanárů ale bohužél nemám žadné skušenosti.Mohly by jste mi poradit ? Třeba jak má být klec veliká (aby mohly mít mladé) jaké hnízdo asi košík a nebo malá budka jaké krmivo a nějaké další rady... A kdyby jste byly tak hodní a daly foto :) Předem moc děkuji

8.2.2015 11:01
Martas31

XXX.XXX.158.46

Chovatel2 napsal(a):
Dobry den, chtěl bych začít s chovem kanárů ale bohužél nemám žadné skušenosti.Mohly by jste mi poradit ? Třeba jak má být klec veliká (aby mohly mít mladé) jaké hnízdo asi košík a nebo malá budka jaké krmivo a nějaké další rady... A kdyby jste byly tak hodní a daly foto :) Předem moc děkuji

Dobrý den dríve jsem choval kanáry měl jsem 2 páry ve voliéře 2krát 2 metry měly na výběr k hnízdění košíky a budky jeden pár mi sednul v košíku a druhému se líbila budka někteří chovatelé je chovají po párech v bednových klecích já jsem je krmil prosem všech barev měli i slunečnici, oves nechají se kuopit i směsi pro kanáry dost informací mají chovatelé nastánkách na vebu.

8.2.2015 11:25
Chovatel2

XXX.XXX.86.31

Děkuji moc.

8.2.2015 13:23
opalex

XXX.XXX.28.138

rastislavmpavelka napsal(a):
Http://kanarik.webnode.sk/.

Stránka ktorú uvádzate je slabá.

Pozrite si túto http://www.kanariky-09.eu/ je tam aj dostatok fotografií.

8.2.2015 13:53
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

opalex napsal(a):
Stránka ktorú uvádzate je slabá.

Pozrite si túto http://www.kanariky-09.eu/ je tam aj dostatok fotografií.

Http://kanarik.webnode.sk/ Táto web stránka pre mladého českého chovateľa je azda to najlepšie, čo môže v podaní slovenskej chovateľky na chovateľa veľmi blahodarne, dobre zapôsobiť.

Čo sa týka odporúčanej web stránky s lustráciou, smrdí samochválou. Najlepšia

P. S. Nie som jasnovidec, ale abonentný čitateľ príspevkov.

8.2.2015 14:06
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Chovatel2 napsal(a):

Pokud byste sehnal, tak doporučuji knihu Cizokrajní ptáci v klecích - kanáři a jejich kříženci Walter Wiener SZN 1981, máte tam vše. Ani za třicet let nic neztratila ze svého významu. Autor patří mezi naše přední odborníky v chovu drobných exotů.

8.2.2015 15:27
Chovatel2

XXX.XXX.86.31

Děkuji moc za vaše příspěvky určitě všechno pročtu kanarci mě už hodně dlouho lákají.Ještě jednou moc a moc děkuji

8.2.2015 15:36
Chovatel2

XXX.XXX.86.31

Moudivláček napsal(a):
Pokud byste sehnal, tak doporučuji knihu Cizokrajní ptáci v klecích - kanáři a jejich kříženci Walter Wiener SZN 1981, máte tam vše. Ani za třicet let nic neztratila ze svého významu. Autor patří mezi naše přední odborníky v chovu drobných exotů.

Http://www.antikvariat-levneknihy.cz/katalog/chovatelstvi/produkt/cizokrajni-ptaci-v-klecich-kanari-a-jejich-krizenci Je to ta co myslíte ? :).

8.2.2015 18:38
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Chovatel2 napsal(a):
Http://www.antikvariat-levneknihy.cz/katalog/chovatelstvi/produkt/cizokrajni-ptaci-v-klecich-kanari-a-jejich-krizenci Je to ta co myslíte ? :).

Je to ona. Až přečtete, posoudíte, že není zas tak zastaralá. Nevím proč tam dal někdo červený hlas, snad nám to zdůvodní.

8.2.2015 18:56
Martas31

XXX.XXX.158.46

Chovatel2 napsal(a):

Tu knihu jsem měl od kamaráda bylo tam dost informací.

8.2.2015 19:54
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Moudivláček napsal(a):
Je to ona. Až přečtete, posoudíte, že není zas tak zastaralá. Nevím proč tam dal někdo červený hlas, snad nám to zdůvodní.

Z princípu zlomyseľnosti.

8.2.2015 22:07
Chovatel2

XXX.XXX.80.9

Děkuji moc všem, tu knihu jsem nasel u dědy a je velice moc pěkná má od toho autora mnoho dalších knížek ale o jiných druzích, už jsem těšíme jak si je všechny přečtu. Moc vámi ještě jednou děkuji jste hodni ze jste mi poradily.

8.2.2015 22:09
Chovatel2

XXX.XXX.80.9

Chovatel2 napsal(a):
Děkuji moc všem, tu knihu jsem nasel u dědy a je velice moc pěkná má od toho autora mnoho dalších knížek ale o jiných druzích, už jsem těšíme jak si je všechny přečtu. Moc vámi ještě jednou děkuji jste hodni ze jste mi poradily.

Omlouvám se za chyby.

9.2.2015 11:56
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

rastislavmpavelka napsal(a):
Z princípu zlomyseľnosti.

Rostislavmpavelka, když jste se ozval, tak dodám, že jsem chtěl doporučit i Chov kanárikov od Ondreje Pavliše, a ta je dokonce z r.1968. Dodnes si v ní rád počtu, ikdyž kanáry a křížence už nechovám. Dnešním mladým Čechům by mohlo vadit při čtení, že je ve slovenském jazyku.

9.2.2015 14:53
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Moudivláček napsal(a):
Rostislavmpavelka, když jste se ozval, tak dodám, že jsem chtěl doporučit i Chov kanárikov od Ondreje Pavliše, a ta je dokonce z r.1968. Dodnes si v ní rád počtu, ikdyž kanáry a křížence už nechovám. Dnešním mladým Čechům by mohlo vadit při čtení, že je ve slovenském jazyku.

Kníh pre začiatočníkov je na knižnom trhu neúrekom. Zväčšia prekladov zo zahraničných originálov. V každej publikácii je niečo nové, poučne.

Skúsený chovateľ vždy nájde i polemické miesta a prípadne odborné nedostatky. Môžu byť zapríčinené nesprávnym prekladom z originálu...

Čo sa týka paprčiek, to je "dielko* možno začínajúcich autorov, ktorí sú kritizovaní za svoje rôzne diskusné príspevky. A "dielo" konkrétnych ľudí, ktorí nevedia v diskusii formálne prehrávať. Na body ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík