koik
napsal(a):
Dobrý den potřebuji poradit kdy dát budky rozelám, známá je dává kolem 15 února ale mě se to zdá brzo, tak můžete prosím poradit?
15 Února je špatně,19 března je o hodně lepší datum, ale neznamená že to platí plošně pro každý chov.Vy sám musíte posoudit v jaké oblasti se nacházíte, v jaké kondici jsou vaši svěřenci, jaké počasí se dá očekávat, stáří chovného páru atd.Pokud vše posoudíte správně máte lepší šanci na odchov.Pokud páru dáte impuls potravou, vyvěšením budký atd.předčasně riskujete neuspěch vejce čistá, zachlazená, zadržená a nebo úhyn mláďat chladem.Platí trpělivost růže přináší.Chovu zdar.
Uživatel s deaktivovaným účtem

To zase bude, jako každoročně, inzerátů s nabídkou na prodej chovného samce, kterému samice uhynula při snůšce.
Jak říká kolega ivik3, musím souhlasit, záleží kde bydlíte. Já třeba na jihu Moravy, už před dvouma týdny jsem začal pozorovat zvýšenou aktivitu ptáků, i přes noční mrazíky, a před týdnem jsem přišel do voliéry a samice mi oškubala samce jak slípku, pak jsem je chodil pozorovat co chvíli, ale už byl klid. Dneska jsem pro změnu našel oškubanou samici. Jde vidět, že to s nima šije a nejraději by chtěli už budky, avšak jsem přesvědčen, že je brzo, a otevřít jim je, tak je po samici. Místo toho jsem nacpal do voliér větvičky a vrbové proutky, aby měli zábavu a rozptýlení, čímž však dochází k druhotné stimulaci, avšak myslím, že je to lepší nápad, než je rozdělovat. Dále jsem pozoroval námluvy u korel a papoušci nádherní se taky probouzejí a samec si začíná pobrukovat. Věřím, že jaro není daleko. Já budky dávám dle počasí únor/březen
Uživatel s deaktivovaným účtem

Já dávám budky austrálii (myslím otevírám )taky až na Josefa.Dle mého názoru je ještě brzo.
Ale pravda je že ne všude v naší zemi je stejné počasí, já tady na Šumavě proferuji spíš pozdejší otevření.