mhm2
napsal(a):
Dobrý den mám otázku může se dát dohromady samec který je starší o rok než samice samec bude příští rok dospělý, ale samice ještě ne.Nebude to dělat neplechu, nebo je lepší aby byli oba stejně staří. Děkuji.
Vážený, moc rád bych Vám odpověděl, ale Vy dáte stručnou otázku a stručná odpověď může být úplně mimo. Možná se na mě budete zlobit, že poučuji. Amazoňanů je mnoho, pohlavní dospělost se liší, ale asi to víte, když píšete, že bude dospělý. Dotaz by měl být ke konkrétnímu druhu. Dva Vám odpověděli, obecně mají pravdu. Až uvedete víc, vyjádřím se i já. Nezlobte se, ale já bych na tyhlety rychlé rady bez znalosti konkrétních podmínek nedal. Zvlášť když jde o ptáka, co nestojí stovku.
mhm2
napsal(a):
Dobrý den mám otázku může se dát dohromady samec který je starší o rok než samice samec bude příští rok dospělý, ale samice ještě ne.Nebude to dělat neplechu, nebo je lepší aby byli oba stejně staří. Děkuji.
O jaký druh amazoňana se jedná? Pokud víte že bude samec dospělí tak si určitě poradíte.
Chce to chovatelský cit aby jste si mohl poradit sám. Určitě máte nějaké zkušenosti v předchozích druzích které jste choval.
Dobrý den zatím nekupuji nic mám vyhlídlé druhy salvini, ekvádorec, surinam, bodini zatím jsem měl nabídnuto jen samce, ale když jsem je viděl tak to byla hrůza a nebo předražený byli to ročníky12 - 14 než jsem je viděl tak jsem uvažoval, že bych jednoho koupil a samici bych dokoupil ve zwolle kam bych chtěl na podzim jed a nebo někde tady to se uvidí. Nejspíš ještě počkám až bude z čeho vybírat. V půlce dubna dostanou ptáci nové ubytace i s výlety tak se potom uvidí. Zatím jsel odchoval andulky, korely, rozely, čapkáče a aratingy postupně ruším austrálii a jdu na ameriku už mám páru kubánců kteří mají dva roky a postupně dokoupím ještě 3 páry amazoňanů. Jen jsem se chtěl zeptat protože vždy jsem měl starší samici a nebo oba stejně staré.