Vhodný papoušek ke kakarikům

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2015 23:56
147852369

XXX.XXX.23.14

Dobrý den jaký je vhodný papoušek ke kakarikám v hnízdění ? nebo nechat kakariky samotné ? mám celkem velkou volieru a 1 pára kakarik mě příjde málo ve coliéře díky za rady.

11.3.2015 07:34
simacek123

XXX.XXX.142.1

147852369 napsal(a):
Dobrý den jaký je vhodný papoušek ke kakarikám v hnízdění ? nebo nechat kakariky samotné ? mám celkem velkou volieru a 1 pára kakarik mě příjde málo ve coliéře díky za rady.

No casem zjistite, ze s kakarikama nejde nic.Skousel jsem vse mozne, jednou dvakrát to vyslo pak konec a problém, kakarici jedine u me zvlaste, ale skusit můžete, stejne udelate podle sebe na co rady.

11.3.2015 07:53
boza

XXX.XXX.69.129

Mam s andulkama, papouškama nadhernyma, kakariky vy vedly 2x do roka jdnou 6 a podruhy 4 mlady, nadherní1x 4mlady, andulky normalně od 2paru asi 22ks.Jo vliera je 5x2x1 d, v, š.

11.3.2015 09:12
simacek123

XXX.XXX.142.1

boza napsal(a):
Mam s andulkama, papouškama nadhernyma, kakariky vy vedly 2x do roka jdnou 6 a podruhy 4 mlady, nadherní1x 4mlady, andulky normalně od 2paru asi 22ks.Jo vliera je 5x2x1 d, v, š.

Ano, vse je mozne, proto každý musí zkusit sam, vydel jsem i slozeni několik kakariku a hejno korel, ba dokonce kakarici a rozely ale jak tofunguje? Me se po dlouholete praxi osvecili klece delka 150cm, chovam je celorocne v zahradnim domku, kde je moznost regulace svetlo teplo.Chovam 8 paru a ti většinou sedi a odchovají 4x během roku.A je to ruzne nekdy mají pouze 3 v hnizde jindy i 6.Prumerne za rok tak kolem 120kusu, kteri jsou vesmes prodane i když nekteri skonci ve vykupu. Takze delejte jak myslite.

11.3.2015 09:19
Hodonak

XXX.XXX.126.173

simacek123 napsal(a):
Ano, vse je mozne, proto každý musí zkusit sam, vydel jsem i slozeni několik kakariku a hejno korel, ba dokonce kakarici a rozely ale jak tofunguje? Me se po dlouholete praxi osvecili klece delka 150cm, chovam je celorocne v zahradnim domku, kde je moznost regulace svetlo teplo.Chovam 8 paru a ti většinou sedi a odchovají 4x během roku.A je to ruzne nekdy mají pouze 3 v hnizde jindy i 6.Prumerne za rok tak kolem 120kusu, kteri jsou vesmes prodane i když nekteri skonci ve vykupu. Takze delejte jak myslite.

Dobrý den. Vidím dobře, že máte plastové napáječky, jak pro hlodavce? A budky na zemi? vaše chovatelské zařízení mě zaujalo. Můžete dát ještě nějaké foto? Taky čistota na podlaze, což u takových čilých a zvědavých ptáků je celkem kumšt udržet..

11.3.2015 09:38
simacek123

XXX.XXX.142.1

Ano napáječky pouzivam z duvodu ciste vody, kakarici mají koupani v miskách 2xtydne.Budky jsou zavesene, kazdy 10den je uklid.krmeni -zrno davam plne misky dvakrát v tydnu, ale jakmile jsou mlade je to kazdy den ovoce, zelenina, lesni plody, vajecina.Jak vite jsou to zrouti.me zaujala kdysi jejich zvedavos.Aby nebyli rozpereni je nutne dati tak 4x do roka travni drny.

11.3.2015 09:54
Hodonak

XXX.XXX.126.173

Díky moc! Já si pár pořídil nedávno, právě proto, že mě zaujala jejich zvědavost. Ty napáječky vyzkouším, jinak jim dávám už teď každý týden veliký travní drn, a kus zetlelého březového dřeva, je neuvěřitelné, jak se tím celé dny dokážou bavit.

11.3.2015 10:50
lada3

XXX.XXX.59.12

V dobe hnizdeni mam par kakariku s parem korel a par cinskych krepelek na zemi a je to v klidu.

11.3.2015 16:00
goose

XXX.XXX.120.166

simacek123 napsal(a):

Dobrý den. Čili když si to shrneme, tak máte 8 chovných párů a hnízdit je necháte 4x do roka. To je dle mého názoru celkem dost. V některých hnízdech pak máte jen 3 mladé. Na kakariki, kteří většinou mívají bohaté snůšky, je to celkem málo. Troufám si tvrdit, že kdyby hnízdili méněkrát, možná by byl průměr na jedno hnízdo vyšší.
Celkem tedy máte plus mínus za sezonu 120 ks a jak sám uvádíte, někteří skončí ve výkupu.

Mohu se tedy prosím zeptat v čem tví kouzlo Vašeho chovatelství?

11.3.2015 17:40
simacek123

XXX.XXX.142.1

goose napsal(a):
Dobrý den. Čili když si to shrneme, tak máte 8 chovných párů a hnízdit je necháte 4x do roka. To je dle mého názoru celkem dost. V některých hnízdech pak máte jen 3 mladé. Na kakariki, kteří většinou mívají bohaté snůšky, je to celkem málo. Troufám si tvrdit, že kdyby hnízdili méněkrát, možná by byl průměr na jedno hnízdo vyšší.
Celkem tedy máte plus mínus za sezonu 120 ks a jak sám uvádíte, někteří skončí ve výkupu.

Mohu se tedy prosím zeptat v čem tví kouzlo Vašeho chovatelství?

Sice nechapu vasi otázku v cem vidim to kouzlo, chovam ptactvo od detstvi, je to uz skoro 40 let ale jste první co se takhle pta.Jinak radeji uz psat nic nebudu, kdoví ceho bych se od vas dockal lide jsou ruzni, ze?

11.3.2015 20:53
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

147852369 napsal(a):

1, Normální člověk si přečte knihu.
2, Normální člověk se zajímá o chovatele kolem sebe v okolí známé a radí se o chovu apd.
3, Normální člověk když něco neví dá se to najít na Pc či u Vetr.lékaře.
4, Normální člověk nesedí u Pc celé dny a nedává tlapky či nekomentuje či nepopuzuje ostatní a strará se o svůj chov řádně.

11.3.2015 21:10
Hodonak

XXX.XXX.83.106

chov-příroda napsal(a):
2, Normální člověk se zajímá o chovatele kolem sebe v okolí známé a radí se o chovu apd.
4, Normální člověk nesedí u Pc celé dny a nedává tlapky či nekomentuje či nepopuzuje ostatní a strará se o svůj chov řádně.

Promiňte... ale kniha a net... jsou si podobné. A co je špatného na dotazu vůči zkušenějším na netu, jak vůči chovatelům v okolí? Já třeba z okolí žádného chovatele neznám, který by mi poradil. A jak píšete - dá se najít na PC... tak se tam zeptám, ne? a dotaz u veta? To už je úplná komedie. Kolik z nich se zajímá o etologii papoucha? O jeho snášenlivost, hnízdní zvyky?
váš čtvrtý bod z vás činí arogantního člověka, který by ani v reálu začátečníkovi neporadil!
a plácněte mi červenou tlapku, asociále!

11.3.2015 21:12
Hodonak

XXX.XXX.83.106

A ještě - nastudujte si český jazyk... pokud chováte bÍÍÍÍložravce, je s váma něco špatně...

11.3.2015 22:22
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

chov-příroda napsal(a):

Se vším, co doporučujete souhlasím, ale když už se zde někdo zeptá, nemusíte naznačovat, že není normální a proto si taky rýpnu do Vás. Zapomněl jste v č.3 na sebe a tak když chováte bíložravce a nevíte, že býložravec je od bylina, tak si to najděte na PC, jak doporučujete a opravte ve své prezentaci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík