Dobrý den, kamarádka mi poslala fotku nemocné andulky, má něco na ozobí, mohla by to být vápenka? Jednou jsem ji na jednom svým andulákovi taky měla, ale ten to měl i na nohách, tahle to má asi jen na tom ozobí. Děkuji za rady.
Takhle vypadá vápenka, na nožkách ji neměl. čistě na zobáku ;) zajít k vete pro ivomec a arpalit a vystříkat klec a vyměnit bidla
Zdravím, první fotka -kvalita nic moc, ale vápenka jak vyšitá...v docela pokročilém stádiu. Pták u druhého příspěvku si myslím že vápenku nemá, ozobí je krásně čisté, a že by byla jen na zobáčku, to se mi nezdá...Důležité je jak radí paní- Ivomec a pořádně vydesinfikovat klec a vyměnit bidýlka...
Dobry den. nechcem zakladať novu tému skusim stastie tu, možno mi poradite.
pred cca 2 tyzdnami som si priniesol od chovatela k mojmu chovu dalsie 2 páry andauliek.
na jednej som si po 3 dnoch vsimol, že dicha zobacikom nasledne o dalsie cca 3 dni sa mu zacalo ako keby zapalovat oko.jedine co som zohnal bez receptu bola borová voda tak mu to denne kvapkam a jemne vymyvám.je tu šanca na liečbu tymto sposobom?čo by to mohlo byť? môže isť o vápenku?dopredu velmi pekne dakujem za rady a názory.
Patoboy88
napsal(a):
Dobry den. nechcem zakladať novu tému skusim stastie tu, možno mi poradite.
pred cca 2 tyzdnami som si priniesol od chovatela k mojmu chovu dalsie 2 páry andauliek.
na jednej som si po 3 dnoch vsimol, že dicha zobacikom nasledne o dalsie cca 3 dni sa mu zacalo ako keby zapalovat oko.jedine co som zohnal bez receptu bola borová voda tak mu to denne kvapkam a jemne vymyvám.je tu šanca na liečbu tymto sposobom?čo by to mohlo byť? môže isť o vápenku?dopredu velmi pekne dakujem za rady a názory.
Dobrý večer,
dle toho oka těžko soudit, ale na zobáku se mi zdá že to vápenka je. Tudíž by to znamenalo i postižení toho oka. Zkuste vyfotit andulku zepředu s detailem na zobák a ozobí, bude to lépe rozpoznatelné.