Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2015 16:54
marťa.a

XXX.XXX.196.222

Dobrý den, kamarádka mi poslala fotku nemocné andulky, má něco na ozobí, mohla by to být vápenka? Jednou jsem ji na jednom svým andulákovi taky měla, ale ten to měl i na nohách, tahle to má asi jen na tom ozobí. Děkuji za rady.

18.3.2015 17:13
n.dornakova

XXX.XXX.8.6

Takhle vypadá vápenka, na nožkách ji neměl. čistě na zobáku ;) zajít k vete pro ivomec a arpalit a vystříkat klec a vyměnit bidla

18.3.2015 21:19
Erikae

XXX.XXX.249.251

Dost silná vápenka, doporučuji okamžitě k veterináři spec. na exotické ptactvo
můžete mazat olejem, dělá se to, že to potom odpadne, ale tady je to takové stádium, že radím opravdu návštěvu veterináře.

18.3.2015 21:26
machlena

XXX.XXX.96.13

Zdravím, první fotka -kvalita nic moc, ale vápenka jak vyšitá...v docela pokročilém stádiu. Pták u druhého příspěvku si myslím že vápenku nemá, ozobí je krásně čisté, a že by byla jen na zobáčku, to se mi nezdá...Důležité je jak radí paní- Ivomec a pořádně vydesinfikovat klec a vyměnit bidýlka...

19.3.2015 07:04
n.dornakova

XXX.XXX.10.14

Tak nam to rekl veterinář. Ze je v počátečním stadiu
lepší léčit než usmrtit ptáčka nedbalostí ;).

9.4.2015 19:52
Patoboy88

XXX.XXX.250.135

Dobry den. nechcem zakladať novu tému skusim stastie tu, možno mi poradite.
pred cca 2 tyzdnami som si priniesol od chovatela k mojmu chovu dalsie 2 páry andauliek.
na jednej som si po 3 dnoch vsimol, že dicha zobacikom nasledne o dalsie cca 3 dni sa mu zacalo ako keby zapalovat oko.jedine co som zohnal bez receptu bola borová voda tak mu to denne kvapkam a jemne vymyvám.je tu šanca na liečbu tymto sposobom?čo by to mohlo byť? môže isť o vápenku?dopredu velmi pekne dakujem za rady a názory.

10.4.2015 06:26
simacek123

XXX.XXX.142.1

Vas pristup je nesvedomity, pri koupi nového jedince a doneseni dom, nasleduje karanténa.v pripade podezreni na jakoukoliv nemoc podat lek.Vhodny je napr.S76 nebo jiz zminovane.

10.4.2015 21:30
vaša

XXX.XXX.2.30

Patoboy88 napsal(a):
Dobry den. nechcem zakladať novu tému skusim stastie tu, možno mi poradite.
pred cca 2 tyzdnami som si priniesol od chovatela k mojmu chovu dalsie 2 páry andauliek.
na jednej som si po 3 dnoch vsimol, že dicha zobacikom nasledne o dalsie cca 3 dni sa mu zacalo ako keby zapalovat oko.jedine co som zohnal bez receptu bola borová voda tak mu to denne kvapkam a jemne vymyvám.je tu šanca na liečbu tymto sposobom?čo by to mohlo byť? môže isť o vápenku?dopredu velmi pekne dakujem za rady a názory.

Dobrý večer,
dle toho oka těžko soudit, ale na zobáku se mi zdá že to vápenka je. Tudíž by to znamenalo i postižení toho oka. Zkuste vyfotit andulku zepředu s detailem na zobák a ozobí, bude to lépe rozpoznatelné.

13.4.2015 21:03
Patoboy88

XXX.XXX.234.159

Dakujem za Vasu odpoved.
Skusil som urobit druhu fotku.

13.4.2015 22:06
m.zedlitzer

XXX.XXX.5.169

Patoboy88 napsal(a):
Dakujem za Vasu odpoved.
Skusil som urobit druhu fotku.

Dobrý večer.
To je vápenka jako vyšitá.
S pozdravem M. Zedlitzer.

13.4.2015 22:50
Patoboy88

XXX.XXX.234.159

Dakujem.zajtra navstivim veterinara a poziadam o odbornu pomoc respektive liecbu.ako velmi je nakazliva vociostatnym vtekom respektive vtakom v druhej voliere vzdialenj cca 2metre?

Přidejte reakci

Přidat smajlík