Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.3.2015 19:23

Zdravím. Už nějakou dobu přemýšlím nad rozvržením budoucí voliéry. Doma na dvoře již máme starší zděný domeček 4m dlouhý,1.75m vysoký a 1.95m do hloubky, ze kterého bych vycházel. Zatím mě napadlo již rozvržení viz foto. Černě zakreslené rozdělení na tři boxy a červeně na čtyři. Napadlo by vás něco jinak? Děkuji předem za jakoukoli radu. Dave.

21.3.2015 19:25
filardi

XXX.XXX.245.68

Třeba přidat fotku-pro začátek

21.3.2015 19:27

Omlouvám se. Nevšiml jsem si, že se nenahrálo foto. Nevím proč, ale nejde mi vložit.

21.3.2015 19:39

Prvně mě nešel vložit a teď hned dvakrát. smajlík

21.3.2015 22:39
pidgeot

XXX.XXX.133.190

Já osobně bych použil asi jednu z těchto variant. Lepší tam mít krmnou chodbu nežli lézt přes voliéry při krmení.

22.3.2015 06:03
loufan

XXX.XXX.155.190

Výška 175cm, je dost málo, nemáte možnost boudu trochu nadstavit, alespoň na dva metry?
Jinak bych použil vaši variantu, ale 3 zálety krátké a jeden dlouhý, ať můžete mít ve dveřích krmné pulty a nemusíte lozit k ptákům.

22.3.2015 08:13

Děkuji za reakce.

pidgeot- Samozřejmě by byla krmná chodba dobrá, avšak bych přišel o jeden box a těch je vždy málo. Samozřejmě budu ještě přemýšlet.

loufan- S tou výškou je opravdu problém. Samozřejmě že všechno jde, ale mám názor, že by bylo hodně pracné rozebrat střechu, strop a nadstavit 20-30cm. To mě opravdu zatím nenapadlo, tři krátké a jeden dlouhý box. A tím nastává další jeden problém k řešení. A to s výlety. Bylo by jedno řešení a to propojit boxy s výlety u stropu. Ale pohyb při krmení v chodbičce by byl ve dřepu. Jinak nevím.

22.3.2015 08:27
sunflowersman

XXX.XXX.72.173

Dobrý den. Oba pánové Vám radí velmi dobře. Pokud máte výšku asi jako já, ke dvěma metrům, po delší době může být obsluha spíše utrpením než kocháním. Nejideálnějším řešením je to, co popisuje loufan, tři boxy krátké a jeden delší. Nyní jste ve fázi, kdy si můžete vše promyslet a pokud mohu poradit, udělejte si to co nejpraktičtější. O ptáky se budete starat každý den a při nepraktickém řešení se stává z obsluhy ptáků spíše otrava než radost. Na plánku vidím dostatek prostoru pro výletky venku, ale nevidím výlety voliér. Určitě bych udělal u každé vnitřní voliéry i venkovní výlet. Chovné páry také potřebují slunce a čerstvý vzduch, popřípadě déšť.

M. Štěpán.

22.3.2015 08:51

Dobrý den. Venkovní výlety jsou zakreslené ke každému boxu. Ale jak sem již psal, je problém s dvěma prostředníma. Tam by musel být venkovní výlet propojen s boxy u stropu a to ale hodně znesnadní pohyb v uličce. Pohyb při krmení max ve dřepu.

22.3.2015 11:31
brno

XXX.XXX.113.236

Zvednout střechu většinou jde i bez její demontáže. Kdysi jsme zvedali střech 7x4m na šopce o cca. metr a to nebyly šrubovací stojky, tak jak jsou teď. Takže se musely stále dokola nadstavovat vzpěry. Přizvednout- podezdít, přizvednout- podezdít,... šlo to pomalu, ale šlo to. Záleží jestli jde demontovat kotvení střechy k věnci.
První voliéry jsem musel při krmení procházet (výška cca.1,8m) a bylo to někdy otravné a pro některé ptáky dost rušivé. Další voliéry s chodbou (výška cca.2m) a nešlo si to vynachválit. Teď stavíme rod. dům a samozřejmě při tom voliéry a tam už je výška cca.2,7m. Nejradši bych je udělal ještě vyšší a větší, ale všechno hold nejde.
Opravdu si udělejte chodbičku ke všem záletům. Bude to lepší jak pro vás, tak pro ptáky.
A vstupní dveře by nešlo udělat z boční (krátké) strany? Tím by se to vyřešilo.
M. Brňovják.

22.3.2015 13:02
loufan

XXX.XXX.155.190

Dobře si to rozmyslete, někdy je lepší o dva měsíce déle stavět, než pak několik let si říkat, jak to šlo udělat jinak. Když jsem stavěl svoje voliery pro ary, původně jsem chtěl udělat o box víc, ale spěchal jsem, tak jsem udělal jen dva. Taky toho teď lituji. Mám sice rozestavěné další tři u domu, ale ten jeden v zahradě, co už by byl hotový, mi chybí.

22.3.2015 13:27
pidgeot

XXX.XXX.133.190

No ještě by byla možnost přebourání dveří.

22.3.2015 13:28
pidgeot

XXX.XXX.133.190

Obrázek nebo na druhé straně.

22.3.2015 14:04
loufan

XXX.XXX.155.190

No vidíte, to už vypadá k světu. Radím Vám, dejte si tu práci a nadstavte strop, když už to budete mít shozené nadstavte ho na 2.5metru a vzniknou vám krásné voliery pro menší ptáky. Např. amazonky, aratingy a ta největší i na nějaký střadně velký druh amazoňanů, nebo na malé ary. Nikdy nevíte co se vám bude časem líbit, proto je lepší chystat to do budoucna pořádně.

22.3.2015 18:03
petule789

XXX.XXX.138.185

Přesně jak píšete ja jsem zvedal střechu na baraku o metr stacilo mi nato 6 zvedaku (panenek) a za dva dny jsem mel střechu zvedlou a podezděnou a to měla střecha 10x11 m.

22.3.2015 18:12
hari2

XXX.XXX.96.247

petule789 napsal(a):
Přesně jak píšete ja jsem zvedal střechu na baraku o metr stacilo mi nato 6 zvedaku (panenek) a za dva dny jsem mel střechu zvedlou a podezděnou a to měla střecha 10x11 m.

22.3.2015 18:55

Děkuji pánové všem za postřehy a nápady. Mám dojem, že je už vše vyřešeno k dokonalosti, byť zatím jen na papíře. Ještě jednou děkuji.

11.4.2015 19:05

Zdravíčko pánové. Tak dveře jsem vyboural z boku. Dnes jsem shodil střechu a vyměnil všechny krovy a položil izolaci a střešní latě.. Nakonec jsem ani nic nenadezdíval, protože sem vyboural strop. Tím pádem mě vznikla výška až ke krovům a to 2.3 m a ve předu 2 metry. Jde mě to docela pomalu, protože si to dělám sám. Ke všemu chodím do dvou prací, tak buduju jen po víkendech. Hodně sem tápal jak ušetřit na rámech a venkovních výletech. Spočítal jsem si hliník a spojky a bohužel to je nad mé nynější finanční možnosti (manželka na mateřské a tři děti). Uvažoval jsem nad profily na sádrokartony, ale zvítězil jekl 20x20x2, který sem sehnal za dobrou cenu (170metrů). Jak bude co ukázat hodím nějakou fotečku. Ještě jednou děkuji za rady.

18.4.2015 17:27

Zdravím. Mám již planky na rámy a nejsem si jistý rozvržením, Poradíte jestli tak nechat, nebo něco zmenit? Děkuji

18.4.2015 17:28

Rámy.

18.4.2015 17:28

Opět nejdou vložit obázky.

18.4.2015 17:33

Marný boj s obrázky

18.4.2015 17:35

Poslední pokus o vložení obrázku rámů.

18.4.2015 17:37

18.4.2015 17:38
18.4.2015 22:47
M&M

XXX.XXX.127.193

Zdravím vás! Aké druhy chcete chovať? Výlety by som spravil aspoň 3 - 4 m dlhé, pokiaľ je taká možnosť.

19.4.2015 00:03

Zdravim. Bohuzel jsem omezeny volnym prostorem jak vnitrnim, tak pro venkovni vylety.

19.4.2015 06:55
simacek123

XXX.XXX.142.1

M&M napsal(a):
Zdravím vás! Aké druhy chcete chovať? Výlety by som spravil aspoň 3 - 4 m dlhé, pokiaľ je taká možnosť.

Moznosti asi nemá a tak bude chovat druhy kterym to postaci. Jiste vi co dela.

19.4.2015 08:45

Jaké druhy ještě nevím. Chtěl bych ale Austrálii, snad nějaké zpěváky atd. Jakým druhům by postačovaly již zminované rozměry?

19.4.2015 08:57
stewe5

XXX.XXX.157.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Jaké druhy ještě nevím. Chtěl bych ale Austrálii, snad nějaké zpěváky atd. Jakým druhům by postačovaly již zminované rozměry?

Za me vam muzu doporucit papousky rudobriche, ja je sice chovam ve voliere 5,5-1,2-2,2 ale vase voliera by jim taky stacila..chce to mezi volierama dvojite pletivo..sou to krasny ptaci neco si o nich prectete a treba se pro ne rozhodnete

19.4.2015 14:47
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Pro některé čtenáře se až příliš zapojuji do diskuze, ale protože chovám ptáky léta a voléry jsou z r.1978 jen nepatrně renovované, tak mně to nedá.
Všechny rady zde dané jsou dobré. Zopakuji dávno známá fakta.
1. Není- li zájem krátkobobý, je třeba myslet na to, že po létech se osazenstvo může změnit
a lze - li současnou stavbu k tomu nepatrnými úpravami využít. Výše příjmové skupiny chovatelů se nad mým důvodem pousmějí.
2. Je třeba se vyhnout procházení z jedné voliéry do druhé. Úklid, rušení, jen problémy.
Obslužná chodba u vnitřních voliér nutná. Obslužná chodba u výletů, téměř nutná.
3. Kryté stropy výletů s částí přístupnou slunci a dešti, samozřelmě zdvojenou proti predátorům. Nebezpečí přenosu parazitů apod. od volně žijících ptáků už dnes i odborníci nepokládají za příliš nebezpečné.
4. Temperování atd, to záleží na výši provozních nákladů, které jsem schopen vynaložit.
5. Za základ, záleží na druhu chovaných ptáků, považuji neustálý kontakt, sledování ptáků, složení krmné dávky a výdrž chovatele.
Veterinární znalosti považuji za nesmírně důležité, ale v úspěšnosti chovu až za druhořadé.
Otakar Německý.

27.5.2015 14:21

Zdravím pánové. Vyrábíme vnitřní rámy a chtěl bych si vevařit do dveří jekle na uchycení otočných pultů. Pulty budu kupovat až později, tak nevím kolik bych měl udělat otvory. Bude stačit 9 cm? Vnitřní míra. Děkuji.

27.5.2015 14:31

19.6.2015 20:34

Zdravím. Rámy jsou již svařeny a čekají na natření. Rovněž jsem konečně dodělal zednické práce na záletech. To mě dalo asi nejvíce zabrat, nejsem žádný zedník. Už se nemohu dočkat, až budu mít komplet hotovo a budou se moci kochat pohledy na ptactvo.

19.6.2015 20:53
sejkoramartin

XXX.XXX.53.195

Dobrá práce, já teď řeším jak využít prostor o rozměrech 8Dx5Šx4.5V s tím že jedna strana je vybouraná 3x3 metry. Ale nemůžu udělat výlet. Před pár dnima jsem na ifauně dával dotaz jak by to šlo řešit, ale nikdo zatím neporadil. Vy už jste kousek od cíle, jen tak dál...

24.6.2015 19:06

Děkuji, ale zatím je ještě daleko do finále. Mám teď dilema jak vyřešit výletové okna. Do obrázku jsem zakreslil dvě možnosti. Vzhledem k menším rozměrům výletů a to jen 2 metry délky bych raději větší rozměr oken, aby se propojil vnitřní a venkovní prostor.

24.6.2015 19:54
kovicek

XXX.XXX.116.229

Mate to pěkne, přikladam sve aktualni co stavim, zatím 3 tydny prace a řekl bych že pokrok,.

25.7.2015 19:27

Zase o kousek dáll! Ale že to jde pomalu.

23.8.2015 18:53

Zdravím. Zálety hotové a už dodělat jen pár detailů. Výlety po malé přestávce později. Již se zabydlují noví nájemníci.

10.7.2016 17:29

Z malé přestávky se udělala trošku delší. Ale už zase o krůček dál.

10.8.2016 19:46

Včera dokončené výlety. Ještě pár drobností, jako jsou bidla atd a můžu vypouštět.

11.8.2016 18:25
fauna2014

XXX.XXX.159.43

Včera dokončené výlety. Ještě pár drobností, jako jsou bidla atd a můžu vypouštět.

Co mate za materiál na boční stěně dekuji dobra prace.

11.8.2016 20:49

fauna2014 napsal(a):
Co mate za materiál na boční stěně dekuji dobra prace.

Zdravím. To jsou staré reklamní tabule. Serval jsem s nich fólie. Dalo to hodně zabrat, krycí igelit byl už vyhřátý. Je to takový plast potažený hliníkovým plechem. Hliníkový kompozitní panel debond. Získal jsem za odvoz z práce.

12.8.2016 09:41
fauna2014

XXX.XXX.159.43

Zdravím. To jsou staré reklamní tabule. Serval jsem s nich fólie. Dalo to hodně zabrat, krycí igelit byl už vyhřátý. Je to takový plast potažený hliníkovým plechem. Hliníkový kompozitní panel debond. Získal jsem za odvoz z práce.

Dekuji.

13.8.2016 20:42
13.8.2016 23:26
barp58

XXX.XXX.20.206

Hotovo.

Proč máte bidla v polovině dílu, to se moc neproletí. Stačí 25 cm od přední stěny.

14.8.2016 19:15

Zdravím. Mam je tak, protože tam budou jeste na zemi kmeny s velkýma miskama na koupání a aby do nich přímo nekadili. Tech 25 cm navíc, už tak moc není.

14.8.2016 20:06

Zdravím. Mam je tak, protože tam budou jeste na zemi kmeny s velkýma miskama na koupání a aby do nich přímo nekadili. Tech 25 cm navíc, už tak moc není.

Máte je pěkné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík