Dobrý den, rád bych se zeptal zda by mi mohl někdo poradit o jaké pohlaví se u této korely jedná. Nezpívá, takže podle tohoto jsem to nepoznal..Měl jsem jí dohromady s jinou u které jsem si myslel, že se jednalo o samici ale nějak se k sobě neměli a spíš se občas tak nějak odháněli, když byli v blízkém kontaktu. Podle tohoto tuším že by to mohla být samice, ale podle nějakých informací, které jsem našel mi zase přijde, že by se mohlo jednat o samce. Tak si nevím rady a rád bych jí sehnal druha/družku. Děkuji za radu.
Jak je vaše korela stará? Podle celkového vzhledu tipuji samičku, ale pokud má méně než 1rok, tak ještě může přepelichat a změnit se. Dospělí samec starší 1 roku už by měl mít jednobarevný ocas, v tomto případě tmavý jednobarevný - ne s pruhy ani s tečkováním jako má tato korela ( u světlejších strak bývá celý žlutý). Co se zpěvu týče, tak někteří samci zpívají už od věku 3 měsíců, jiní až od věku 6 měsíců a krom zpěu se o charakteristicky předvádějí (ukládnějí se, odtahují křídla od těla a přešlapují u toho sem a tam, poklepávají zobákem, atd.). Jestli je ale více jak půlroční a nijak se neprojevuje, pak se s největší pravděpodobností jedná o samičku.