Uživatel s deaktivovaným účtem

Eroo
napsal(a):
Chci vidět ty tvé 28 andulek v malé přenosce že...
Lubomíre, nezakládej si tolik moc nicků. Ty víc jak dva neukočíruješ a to už ani ty dva jsi nezvládal

chov-příroda
napsal(a):
Vás neznám můžete se představit když zde píšete něčich jméno...
Lubo, jméno se píše do profilu. Mimochodem díval jsem se na tento tvůj profil a musím říct, že jsi nejlépe přispívající člen tohoto fora. Naklikal jsi si tam z těch ostatních profilů už 82 kladných hodnocení. Jsi borec, to se bude v Hostěrádkách oslavovat co?
napsal(a):
Lubo, jméno se píše do profilu. Mimochodem díval jsem se na tento tvůj profil a musím říct, že jsi nejlépe přispívající člen tohoto fora. Naklikal jsi si tam z těch ostatních profilů už 82 kladných hodnocení. Jsi borec, to se bude v Hostěrádkách oslavovat co?
Nic mě do toho není ale když se navážíte stále do druhého a on na vaše útoky nereaguje třeba to není osoba kterou nesnášíte, ten koho myslíte? v roce 2010 má zablokovanou IP Adresu na Okrasné ptactvo Diskuse Hrabovský na svoji žádost a trpělivost admina. Tudíš tu není a nemůže se bránit. Můžete to zjístit snadno když se podíváte na články s jeho podpisem v roce 2010 a žádosti adminům. Teť máte rok 2015 . A stále váš profil také bez jména ? jen přezdívka Sivas. To je zarážející zda nejste nějaký úch... vysedávat u Pc a napadat jednu a tu samou osobu která zde není , mince má dvě strany.Ať stoho nemáte potíže stále někoho osvědčovat a používat jeho příjmení je nejméně trapné, urážka na cti a pomlouvání, napadání osob verbálně.
Myslím že je svámi něco také v nepořádku alespon IQ a Averze proti jemnované osobě stále dokola (Siva = Chocholušek) nechte se vyšetřit rada zdarma, místo pomlouvání se děte podívat na vaše zvířata zda všechna žijí a jsou zdravá a hlavně zda mají co jíst.
Krásné velikonoční svátky všem chovatelům hlavně duševní pohodu

agače
napsal(a):
Nic mě do toho není ale když se navážíte stále do druhého a on na vaše útoky nereaguje třeba to není osoba kterou nesnášíte, ten koho myslíte? v roce 2010 má zablokovanou IP Adresu na Okrasné ptactvo Diskuse Hrabovský na svoji žádost a trpělivost admina. Tudíš tu není a nemůže se bránit. Můžete to zjístit snadno když se podíváte na články s jeho podpisem v roce 2010 a žádosti adminům. Teť máte rok 2015 . A stále váš profil také bez jména ? jen přezdívka Sivas. To je zarážející zda nejste nějaký úch... vysedávat u Pc a napadat jednu a tu samou osobu která zde není , mince má dvě strany.Ať stoho nemáte potíže stále někoho osvědčovat a používat jeho příjmení je nejméně trapné, urážka na cti a pomlouvání, napadání osob verbálně.
Myslím že je svámi něco také v nepořádku alespon IQ a Averze proti jemnované osobě stále dokola (Siva = Chocholušek) nechte se vyšetřit rada zdarma, místo pomlouvání se děte podívat na vaše zvířata zda všechna žijí a jsou zdravá a hlavně zda mají co jíst.
Krásné velikonoční svátky všem chovatelům hlavně duševní pohodu
Bavíš mě
hzp
napsal(a):
Pánové, já nevycházím z údivu.
Drtivá většina z vás přece nemůže mít žádný problém. Přenosky máte čisté, odpovídajících rozměrů, ptáky jistě krmíte, případně napojíte, v halách nekouříte, tak o co vám jde?
Teplota není vaše starost, výkupáci nejsou vaše starost, zajištění dostatečných prostor není vaše starost, prostředky na poskytnutí první pomoci není vaše starost, to jestli jsou či nejsou přenosky na zemi není vaše starost.
Takže ještě jednou, o co vám jde?
Pro """"hzp""" Ty na burzu stěma svéma ptákama ani nejezdi koupil jsem u tebe ptáky a padly a známé také, máš tam přenašeče hrozné možná i od té drůbeže tak zde laskavě ty vůbec nic rači neřeš a starej se o zvířata důkladněji !
Jinak k řádu je vidět, že při tvoření řádu nebyli přítomni žádní pořadatelé, chovatelé, prodejci, výkupáci, jinak nevím proč tento řád vůbec vznikl otázka je pro koho ?, bude přínosem? ovšem zřejmě pro ty co mají rádi přednášky, dávají u plátna rady, a mají ráďi zisk.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.16
Vážení chovatelé.Nevím co tady řešíte. To, že si nějaký samozvaný vládce ACHEPu přisvojuje rozhodování o tom kdo má a nemá co jak dělat? Nepatřím mezi špindíry na burzách, ale nejsem ani ten co ze sebe dělá toho IN. Ale nevidím důvod proč poslouchat keci tady těch podnikatelů, kteří budou určovat kdo co může a nemůže.Viz jeden z výboru ACHEP chová své krocany v klíckách ve kterých se ti ptáci mohou maximálně otočit a vyprdnout nějaké to mládě skokana. Nevidím důvod proč se ACHEPu podřizovat.Proč si myslíte, že pán předseda je zalezlý a neřekne tady ani slovo.Vždyť podle tohoto vyjádření jsou to jen jejich hloupé řeči.
Vlasťa Olej
30.3.2015 (21.16)
Tak jsem poslal dotaz na MZe a dostal jsem tuhle odpověď.ACHEP si z chovatelů dělá asi pr… Možná jsem klukům přidělal pár vrásek na čele.
Odpověď z MZe : Vážený pane,
od 1.1.2013 už MZe ani ÚKOZ žádné řády neschvaluje – viz zde: http://eagri.cz/public/web/mze/ochrana-zvirat/verejna-vystoupeni-a-chov-zvirat/ochrana-zvirat-pri-verejnem-vystoupeni.html
Dozorem nad ochranou zvířat (tedy i nad podmínkami na výstavách) jsou pověřeny krajské veterinární správy.
Pokud jste čerpal informace uvedené na ararauna.cz, MZe je považuje za mylné a požaduje od ACHEP jejich vysvětlení.
Ing. Jiří Novák
Ministerstvo zemědělství
odbor živočišných komodit
oddělení ochrany zvířat
Těšnov 17
117 05 Praha 1.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.45.16
Doufám, že si to přečte více chovatelů než to pan administrátor smaže.Jelikož patřím mezi ty, kteří kritizovali pacičky a jsem na delší dobu bloknut. Až budu odblokován, tak zde dám připomínky a dotazy na ifaunu.Které jsem jim zaslal.Do dnešního dne žádné odpovědi.Takže pro pána m.zedlitzera a ostatní můžete se dotazovat jen na to co jim bude vyhovovat.Tímto na Vás a ostatní nechci nijak narážet. Jinak budete zablokován, třeba na půl roku nebo třeba taky na dva roky.Jen za to, že kritizujete tlapičky, které už zrušily. A abych se věnoval taky chovatelství.Jak mi člověk, který zde určuje kdo se na co může ptát.Tak se zeptám. Už jste dali ptáky ven nebo je máte ještě uvnitř.Když nám přišlo takové krásné počasí pod nulou.Dřív jsem dával ven na Josefa.Letos radši ještě počkám.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vážení chovatelé.Nevím co tady řešíte. To, že si nějaký samozvaný vládce ACHEPu přisvojuje rozhodování o tom kdo má a nemá co jak dělat? Nepatřím mezi špindíry na burzách, ale nejsem ani ten co ze sebe dělá toho IN. Ale nevidím důvod proč poslouchat keci tady těch podnikatelů, kteří budou určovat kdo co může a nemůže.Viz jeden z výboru ACHEP chová své krocany v klíckách ve kterých se ti ptáci mohou maximálně otočit a vyprdnout nějaké to mládě skokana. Nevidím důvod proč se ACHEPu podřizovat.Proč si myslíte, že pán předseda je zalezlý a neřekne tady ani slovo.Vždyť podle tohoto vyjádření jsou to jen jejich hloupé řeči.
Vlasťa Olej
30.3.2015 (21.16)
Tak jsem poslal dotaz na MZe a dostal jsem tuhle odpověď.ACHEP si z chovatelů dělá asi pr… Možná jsem klukům přidělal pár vrásek na čele.
od 1.1.2013 už MZe ani ÚKOZ žádné řády neschvaluje – viz zde: http://eagri.cz/public/web/mze/ochrana-zvirat/verejna-vystoupeni-a-chov-zvirat/ochrana-zvirat-pri-verejnem-vystoupeni.html
Dozorem nad ochranou zvířat (tedy i nad podmínkami na výstavách) jsou pověřeny krajské veterinární správy.
Pokud jste čerpal informace uvedené na ararauna.cz, MZe je považuje za mylné a požaduje od ACHEP jejich vysvětlení.
Ing. Jiří Novák
Ministerstvo zemědělství
oddělení ochrany zvířat
Těšnov 17
117 05 Praha 1.
Já to říkal že to nemohlo projít ani parlamentem když si logicky vezmeme výkup, vývoz ptactva, dovoz legálních ptáků apd., chovatelé, vše bi šlo do kapse tem na fotu nesnáším je neřeknu ani jejich jména protiví se mi od pohledu Ž. a ten ruhé Kožak. s.r.o. chtějí rozjet ale jen blbec jim bude chodit na jejich Výstavu či Burzu v České republice a na Slovensku. Již mnoho naštvaných chovatelů výstupem těchto dvou chudáků které platíme s penez svéch i vašich chovatelu i danovéch poplatníků i stát a EU dotace zneužívají.Osobně bych naspal o sesazení těchto lidí a vedení Achepu když vypustí tuto poplašnou zprávu na veřejnost.
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Doufám, že si to přečte více chovatelů než to pan administrátor smaže.Jelikož patřím mezi ty, kteří kritizovali pacičky a jsem na delší dobu bloknut. Až budu odblokován, tak zde dám připomínky a dotazy na ifaunu.Které jsem jim zaslal.Do dnešního dne žádné odpovědi.Takže pro pána m.zedlitzera a ostatní můžete se dotazovat jen na to co jim bude vyhovovat.Tímto na Vás a ostatní nechci nijak narážet. Jinak budete zablokován, třeba na půl roku nebo třeba taky na dva roky.Jen za to, že kritizujete tlapičky, které už zrušily. A abych se věnoval taky chovatelství.Jak mi člověk, který zde určuje kdo se na co může ptát.Tak se zeptám. Už jste dali ptáky ven nebo je máte ještě uvnitř.Když nám přišlo takové krásné počasí pod nulou.Dřív jsem dával ven na Josefa.Letos radši ještě počkám.
Ti se nevyjádří kámo sou to S.R.O. Bosové díky EU, časopisech, reklamách, od vás chovatelů přízpěvky, stát jim platí tet si mezi sebouu prodávají ptáky a jak knim přišly vám také nenapíšou mají to i s celníky dobře udělané......
Pak že není Protikorupční..... Hned nechat skontrolovat všechny do poslední osoby. """""Když usekneš jedno chapadlo další se cápe dál, chobotnice má pevné chapadla a jednají prý jednatelé pro blaho Chovatelů aspon to hásají, zde je tvrdé reál jak to chodí a jak je vše propojené, skovávají se za zákony a práva """" a z lidí dělají p...
Jsou to kápa na nesprávných místech. Sesadit je dát tam jiné lidi neuplatné !
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Vlasťa Olej
30.3.2015 (21.16)
Ing. Jiří Novák
Ministerstvo zemědělství
oddělení ochrany zvířat
Těšnov 17
117 05 Praha 1.
Pan Ing.Novák ať jim dá pokuty...... ne malé ti na to mají. soukromníkům """"Kdo má moc peněz a ptáků chce ještě víc, tito lidé nejsou féroví, udavači, jen pro své dobro a finananční blaho, prolézat vám zahradu a kontrolovat co máte či ne za ptáky, dávat pokuty to jim jde a práskat. Bez Celého ACHEPU se všichni chovatelé obejdete staščí ČSCH V ČR. i SK a nedávejte jim ani kč/ ani euro.... každá koruna, euro co jim dáte jde do krmiva jejich ptáků, vyrobu klecí jejich, a zbytek na odměny chudáci """""""""""""""""""""""""""""".
napsal(a):
Řád ptačích burz. Asociace chovatelů exotického ptactva ho představila na setkání chovatelů v Kozovazech.
http://www.ararauna.cz/2015/03/rad-ptacich-burz-je-svete-asociace-chovatelu-exotickeho-ptactva-ho-predstavila-na-setkani-v-kozovazech/.
Di si stím vtřít p ale zapni si kopírku !
chov-příroda
napsal(a):
Stím se jděte bodnout, lidi nejsou ovce !Bosové s.r.o.
PAN /NÍ : fraze
Autor:
Presne tak, muj názor je také, ze pan ZOHA a spol, si delaji pouze jen pro sebe cestu a ostatní chovatele je nezajimaji-nici konkurenci, oni sami mají svůj chov a potrebujou volnou cestu k prodeji, proto tento rad chteji
PLNĚ SOUHLASÍM !
SVOBODA !
chov-příroda
napsal(a):
TYTO LIDI VYHÁZET A DÁT TAM NEUPLATNÉ ČISTÉ LIDI DO achepu A s.r.o CENTRECH VYUŽÍVAJÍCÍ VŠECHNY CHOVATELE V cz /sk A EU !KTEŘÍ BUDOU DĚLAT OPRAVDU VŠE PRO OBYČEJNÉ CHOVATELE A SPOLKY A PRO ZVÍŘATA HLAVNĚ!
Hvrtomas
Autor
A za tohle jim dáváte příspěvky? Sorry, ale to by si každý pořadatel burzy, měl zajistit automaticky i bez ACHEP. Domníval jsem se, že budou lobovat za důležitější věci / CITES, dovoz, vývoz atd...Teď by se třeba mohli zamyslet nad předepsanou velikostí zrnka prosa a vydat k tomu nový řád
SOUHLAS!
agače
napsal(a):
Hvrtomas
Autor
A za tohle jim dáváte příspěvky? Sorry, ale to by si každý pořadatel burzy, měl zajistit automaticky i bez ACHEP. Domníval jsem se, že budou lobovat za důležitější věci / CITES, dovoz, vývoz atd...Teď by se třeba mohli zamyslet nad předepsanou velikostí zrnka prosa a vydat k tomu nový řád
SOUHLAS!
KONEČNĚ ! POHODA! SVOBODA CHOVATELŮ, VÝKUPÁKŮM, POŘADATELŮM, PRODEJCŮM CZ/SK.
napsal(a):
Řád ptačích burz. Asociace chovatelů exotického ptactva ho představila na setkání chovatelů v Kozovazech.
http://www.ararauna.cz/2015/03/rad-ptacich-burz-je-svete-asociace-chovatelu-exotickeho-ptactva-ho-predstavila-na-setkani-v-kozovazech/.
ŘÁD JE V KAŽDE ČSCH + SLUŠNÉ BURZE A NEPOTŘEBOVALO SE ANI ZA STARŠÍCH ČASŮ
KONTROL - POUZE, VETR.LÉKAŘI ANO A NAPŘ. OČKOVÁNÍ KRÁLÍKŮ, PSŮ, HOLUBŮ, I PTÁCI DOSTÁVAJÍ VAKCÍNY, ODČERVUJÍ SE, APD. KDO JE ČISTOTNÝ A MÁ ČISTÉ BOTY A RUCE, OBLEČENÍ, PŘENOSKY, PĚKNÉ PTÁKY NA BURZE ČI VYSTAVĚ S MOŽNOSTÍ ZAKOUPENÍ JEDINCŮ OD TAKOVÉHO CHOVATELE SI KUPUJI PAPOUŠKY. KONĚ, PSI, KRÁLÍKY, HOLUBI, KOČKY, BAŽANTY, ANDULKY, ZEBŘIČKY, STEHLÍKY S PP.. TY BYS CHTĚL/LA ŠPINAVÉHO KONĚ A POSTROJ - NEBO ŠPINAVÉHO PAPOUŠKA URČITĚ NE. TAK.
CHYBA JE V TOM ŽE DALA ČSCH VELKOU MOC A DŮVĚRU, POVOLENOU UZDU !HODNĚ POVOLENOU ! (PAK SE KONĚ SPLAŠÍ - ACHEPU A PODNIKATELŮM SPOLUPRACUJÍCÍM A SPONZORUJÍCÍMA + JEJICH POŽADAVKY NA LIDI A ŘÁDY (VŽDY TÍM BUDE TRPĚT NORÁLNÍ CHOVATEL A ČLOVĚK CO MÁ RÁD ZVÍŘATA, VETR.LÉKŘI, ZPRAVCI BURZ, POŘADATELÉ, PRODEJCI, VLÁDA.) CHYBU UDĚLALA ACHEP ZRUŠENÍM VETER.LÉKAŘU NA BURZÁCH PAK SI TAM CHODÍ ŠPINAVCI KOUŘIT A MAJÍ I ŠPINAVÉ PŘENOSKY TFUJ TAJXL. ŘÁDEM KTERÉ SI URČILA JEN JEJICH STRANA ACHEP BEZ ČSCH + MZe ANI ÚKOZ, ŽÁDNÉ ŘÁDY NESCHVÁLÍ BEZ JEJICH VĚDOMÍ !, OPET ACEP UČINIL TVRDOU CHYBU. OBEŠEL ZÁKON A MZe, ČSCH, CHOVATELE EX.PTACTVA EVIDOVANÉ, PRODEJCE, POŘADATELE, STÁT. A ŽÁDNÉ DOTAZNÍKY A NEBO LÍSTINY ANI V TV ČI RÁDIU NEPROBĚHLA ŘÁDNÁ HLASOVÁNÍ ČI INFORMACE O ZMĚNÁCH V MZe +ČSCH ACHEPEM (NĚJAKÉM FIKTYVNÍM ŘADEM, TO JE SNAD KOMIX CO TAM VEDENÍ A TI LIDÉ NA STRÁNKÁCH POUKAZOVAL NA KLECE, PŘENOSKY, POŘADATELE, VÝKUPCE, PRODEJCE ( OBCHOD SE ZEMÍCH EU JIŽ UŽ NEPREZENTOVAL A DOTACE ŽE DOSTÁVAJÍ OD EU A STÁTU A NĚKTERÉCH CHOVATELŮ CO? ANI TEN PÁN S MIKROFONEM TO NENÍ FÉROVÉ PÁN A NENÍ TO FÉR JEDNÁNÍ PŘECI BEZ ČSCH A CHOVATELŮ A POŘADATELŮ TAKZV. PÁNOVÉ Ladislav Žoha
Canon EOS 700D at 47mm and f/4.5,1/60sec, ISO 1600
Petr Zeman z výkonného výboru ACHEP prezentuje Řád ptačích burz na V.I.P. setkání PÁNOVÉ POZOR CO PREZENTUJETE BEZ SCHVÁLENÍ chovatelů, POŘADATELŮ, VÝKUPCŮ, v Kozovazech (Foto: Jan Potůček, Ararauna.cz)
PO ÚŘADECH CHTĚJÍ NEMALÉ DOTACE A PO EU A SPONZORECH.
OD NÁS CHOVATELŮ PŘÍZPĚVKY, ČASOPISE ATD. PÁNOVÉ VAŽTE SI DOBRÉCH MÍST A FUNKCÍ ! JSOU DALŠÍ NA VAŠE MÍSTA A MYSLÍM ŽE I VZDĚLANĚJŠÍ A ŠETŘIVĚJŠÍ.

chov-příroda
napsal(a):
Já to říkal že to nemohlo projít ani parlamentem když si logicky vezmeme výkup, vývoz ptactva, dovoz legálních ptáků apd., chovatelé, vše bi šlo do kapse tem na fotu nesnáším je neřeknu ani jejich jména protiví se mi od pohledu Ž. a ten ruhé Kožak. s.r.o. chtějí rozjet ale jen blbec jim bude chodit na jejich Výstavu či Burzu v České republice a na Slovensku. Již mnoho naštvaných chovatelů výstupem těchto dvou chudáků které platíme s penez svéch i vašich chovatelu i danovéch poplatníků i stát a EU dotace zneužívají.Osobně bych naspal o sesazení těchto lidí a vedení Achepu když vypustí tuto poplašnou zprávu na veřejnost.
Jdi už...
Krásné velikonoce všem,
po posledních příspěvcích přidávám reakci. Jestli si někdo opravdu myslí, že bychom něco uveřejnili na základě výmyslů, tak je bohužel úplně mimo. Reakce MZe jen dokládá, že v naší státní správě není něco v pořádku. ACHEP vypracoval návrh řádu, který po jednání s ÚKOZ, konkrétně s Výborem pro ochranu zvířat v zájmových chovech, předložil jeho členům k připomínkování. To skutečně proběhlo i s příslibem uveřejnění jako doporučení ÚKOZ, jak je psáno v článku na serveru ARARAUNA. Možná jsme se dopustili nepřesného vyjádření, které jsme opravili dle doporučení z MZe. Ale to je vše. Všechna svá tvrzení máme samozřejmě zdokumentovaná, bohužel to vypadá, že na MZe někteří lidé nevědí, co dělají ti druzí.
V každém případě řád burz ACHEP je hotový návrh, který zatím na webu ÚKOZ jako doporučení není uveřejněn. Není tedy důvod návrh případně nedoplnit, pokud bude nějaký návrh, který bude mít hlavu a patu. Několik jsme jich už obdrželi a budeme se jimi zabývat.
Co se týče nepodložených osočování mé osoby a mých kolegů, nehodláme na ně vůbec reagovat, tyto nesmysly nám nestojí ani za ťuknutí do klávesy...
Ladislav Žoha, ACHEP.

zoha
napsal(a):
Krásné velikonoce všem,
po posledních příspěvcích přidávám reakci. Jestli si někdo opravdu myslí, že bychom něco uveřejnili na základě výmyslů, tak je bohužel úplně mimo. Reakce MZe jen dokládá, že v naší státní správě není něco v pořádku. ACHEP vypracoval návrh řádu, který po jednání s ÚKOZ, konkrétně s Výborem pro ochranu zvířat v zájmových chovech, předložil jeho členům k připomínkování. To skutečně proběhlo i s příslibem uveřejnění jako doporučení ÚKOZ, jak je psáno v článku na serveru ARARAUNA. Možná jsme se dopustili nepřesného vyjádření, které jsme opravili dle doporučení z MZe. Ale to je vše. Všechna svá tvrzení máme samozřejmě zdokumentovaná, bohužel to vypadá, že na MZe někteří lidé nevědí, co dělají ti druzí.
V každém případě řád burz ACHEP je hotový návrh, který zatím na webu ÚKOZ jako doporučení není uveřejněn. Není tedy důvod návrh případně nedoplnit, pokud bude nějaký návrh, který bude mít hlavu a patu. Několik jsme jich už obdrželi a budeme se jimi zabývat.
Co se týče nepodložených osočování mé osoby a mých kolegů, nehodláme na ně vůbec reagovat, tyto nesmysly nám nestojí ani za ťuknutí do klávesy...
Ladislav Žoha, ACHEP.
zoha
napsal(a):
Krásné velikonoce všem,
Ladislav Žoha, ACHEP.
Dobrý den pane Žoho.
Je velice dobré, že se někdo z ACHEPu vyjádřil na tomto fóru, škoda že ne dříve. Mám k uvedené předloze řadu výhrad a považuji současné znění, promiňte mi ten výraz "za pohřbení dobré myšlenky". Nicméně to je osobní názor, který není podstatný. Jde mi o něco jiného. Je docela možné, že na MZe není komunikace "bez šumu". Na druhou stranu nelze brát jako rozhodující názor ÚKOZ, která od roku 2013 slouží pouze jako poradní skupina ministra a její doporučení nezavazují nikoho k akceptaci - dokonce ani jednotlivé složky MZe. Takže reakce oddělení ochrany zvířat, odboru živočišných komodit, ve smyslu nepotřebnosti Řádu jako takového, protože MZe ani veterinární správa tento nevyžadují, považuji za relevantní a celkem i pochopitelnou. Kontrolu svodů (tedy i burz) pouze z pohledu zdraví zvířat provádí místně příslušná KVS. Pak vyvstává otázka, proč nový Řád, proč, jak v reakci uvádí pan Potůček mezirezortní připomínkování, když to dle stanoviska jediného relevantního úřadu odboru MZe, jeho oddělení pro ochranu zvířat není potřeba? Opravdu si vedení ACHEP myslí, že důsledné uplatňování stávající legislativní úpravy ve "veterinárním zákonu" by nepostačilo k nápravě situace na burzách? A zásadně - opravdu se vedení ACHEPu domnívá, že je dobré vytvořit podmínky pořádání burz, bez znalosti názorů jejich pořadatelů. Mám řadu jejich reakcí. Všichni se shodují, že s nimi nikdo nejednal.
Je to jistě věcí ACHEPu, jako předkladatele návrhu, ale považuji to za, méně pejorativně řečeno, neprozíravé. I Vám přeji hezké Velikonoce.
Michal Vít.

Když chci být účastníkem silničního provozu tak musím dodržovat pravidla silničního provozu. Se mnou jako řidičem motorového vozidla a účastníkem provozu je nikdo neřešil ani neprojednával. A taky k nim mám několik výhrad, např. přednost chodců na přechodu,.
Naprosto stejné je to s navrhovaným řádem burz, který je sestaven pro větší komfort prodávaného ptactva, pro zvýšení kultury prodeje. Samozřejmě tam může každý najít něco co se mu nelíbí, ale věřím, že ve výsledku bude tento řád ku prospěchu všem.
ACHEP fandím Vám a upřimně oceňuji Vaši práci
chov-příroda
napsal(a):
Pane Hrabovský Vy jste exot.Už teď musíte mít nejméně šest adres když na každý Váš příspěvek dostáváte 5 hlasů.
napsal(a):
Když chci být účastníkem silničního provozu tak musím dodržovat pravidla silničního provozu. Se mnou jako řidičem motorového vozidla a účastníkem provozu je nikdo neřešil ani neprojednával. A taky k nim mám několik výhrad, např. přednost chodců na přechodu,.
Naprosto stejné je to s navrhovaným řádem burz, který je sestaven pro větší komfort prodávaného ptactva, pro zvýšení kultury prodeje. Samozřejmě tam může každý najít něco co se mu nelíbí, ale věřím, že ve výsledku bude tento řád ku prospěchu všem.
ACHEP fandím Vám a upřimně oceňuji Vaši práci
Vážený pane kolego.
Nevím zda jste zvolil nejvhodnější příklad, ale budiž. Podobně jako u silničního provozu se bere v potaz především stanovisko správce komunikací, policie, hasičů apod. Bohužel u Řádu tomu tak nebylo. Ani pořadatelé, ani ČSCH či další chovatelské Kluby nebyly osloveny. O chovatelích ( účastnících silničního provozu) ani nemluvě. Nevím také, zda ve všech případech se jedná o větší komfort, ale o tom se měla vést diskuse. Ta se bohužel nevedla. Na to jsem poukazoval.
M.Vít.
mivi
napsal(a):
Vážený pane kolego.
Nevím zda jste zvolil nejvhodnější příklad, ale budiž. Podobně jako u silničního provozu se bere v potaz především stanovisko správce komunikací, policie, hasičů apod. Bohužel u Řádu tomu tak nebylo. Ani pořadatelé, ani ČSCH či další chovatelské Kluby nebyly osloveny. O chovatelích ( účastnících silničního provozu) ani nemluvě. Nevím také, zda ve všech případech se jedná o větší komfort, ale o tom se měla vést diskuse. Ta se bohužel nevedla. Na to jsem poukazoval.
M.Vít.
Tohle je pravda co uvedl pan M.Vít. Jednoduše kolegové chovatelé a diskutující když už to snad pochopí i hlupák a žák 9 třídy... že ACHEP A JEHO Vedení A Kolegové spoluracovníci si to takzv. tlačenkově dokázali prosadit tento takzv. "" řad "" bez ČSCH a dalších klubů, zdá se mi to sprosté a něco tam smrdí, obcházet a dělat si co chic já jako ACHEP a vedení, co dálemůžete čekat od jejich strany ACHEPU který si děla opravdu co chce. Očekávat můžeme pokles návštevnosti burz o polovinu a strátu hodně chovatelů.Za komfort se musí platit ale již se nepočítá a chudšíma lidma či začínajícím chovatelem..
Ty ACHEP napišše nestojíé jim ani za ťuknutí do klávesnice ale dotace, peníze s EU, daňovéch poplatníků vás Musí zajímat Vážený Pane Žoho a i vašee Kolegi bych rád viděl v praxi jak jedete na burzu prodávat papoušky 80Km tam a 80Km zpět a na každy Druch mět solo přenosku vašich rozměrů. Druhy Andulka např.25/ks Korleel 17/ks Rosele,8/ks Míšky 11 /ks, Kanárky 14 /ks Zebřičky 33 ks/ Ary 4 Ks, Kakadu 4/ks Amazonana 5/ks Alexandy malé, velké 11 Ks. Na jednu Burzu např. Přerov a nebo Nitra.
Chov-příroda - budu reagovat jen na pár nepravdivostí ve vašem posledním příspěvku:
- Očekávat můžeme pokles návštevnosti burz o polovinu a strátu hodně chovatelů.-motto dnešní doby je většinou odchovávat a prodávat (případně ještě občas i nakupovat) - tak tedy očekávat pokles návštěvnosti zcela jistě nepřipadá v úvahu
- a vámi vyjmenované druhy a počty kusů uvedené v poslední vaší větě? - no nevím, ale ještě jsem neviděl nikoho, kdo by měl na burze tento sortiment jako jedna osoba. Trochu vše nafukujete. A obecně - pokud je řád prodeje jakýmkoliv přínosem pro naše chovance - fajň, ať tedy existuje, ať se bojuje za jeho prosazení. Je jen blbé, že v demokracii může každý kecat do všeho, bez nějakého řádu a vědomostí, oponovat úplně všemu - bez nějakého opodstatnění, jen tak z principu. A myslít že konkrétně Vy to vlákno zavádíte do neexistujících extrémů, do "nikam".
šiška ol.
zoha
napsal(a):
Krásné velikonoce všem,
Ladislav Žoha, ACHEP.
Já bych vás a týmu vašich kolegů nechtěl nikdy chválit a lést něku někam za to že obcházíte lidi a ČSCH, Výkupáky, Prodejce chovatele. Vy Pane ACHEP to děláte pro sebe, tak proč prosím vás obcházíte ČSCH, chovatele a postavíte je před uzavřenou věc jako diktátor nikde na burze nikde v TV rádiu toto není zveřejněné proboha. Ještě žijeme ve svobodné zemi a každý si může psát co a jak chce v Diskuzi. Vážit si vaší organizace můžou vaši známí, vaši kolegové kamarádi, a vaši ptáci a vy sám.Chci vidět kolik lidí půjde na vaše burzy. Protože se chováte vše je moje, hrozně jsem se nadřel ale mám řád a mohu vybírat pokuty za nedodržení řádu a zabavovat ptáky do svéch center a prodávta jejich odchov i je jinam aq nikdo mě nic nemůžete já jsem nejlepší Žoha na Hrad !.Když myslíte na blaho chovatelu měl jste udělat 1Bod čistota přenosek,2Bod Vetr.lékař na každé burze a výstyvě spec. na ex.zvířata ne na kráávy či skot.3bod Vykupčím usnadnit vykup,4 Bod Přenoska musí odpovídat rozměru XXX XXX na 4 - 8 ks toho a toho druhu.5. Bod Polepšit provozovatelům a pořadatelům větší možnosti a vypomoci jim.6 Bod Spolupraqcovat se všema svazama ČSCH / i SK Nic víc k této šaškárně a vašemu řádu zde nenapíši. Hezký den všem Žoha a kolegové do polityky a na Hrad! Kvůli vám bude miloš zeman tet žárlit Vážený Pane budoucí Prezidente ŽOHO !
chov-příroda
napsal(a):
Tohle je pravda co uvedl pan M.Vít. Jednoduše kolegové chovatelé a diskutující když už to snad pochopí i hlupák a žák 9 třídy... že ACHEP A JEHO Vedení A Kolegové spoluracovníci si to takzv. tlačenkově dokázali prosadit tento takzv. "" řad "" bez ČSCH a dalších klubů, zdá se mi to sprosté a něco tam smrdí, obcházet a dělat si co chic já jako ACHEP a vedení, co dálemůžete čekat od jejich strany ACHEPU který si děla opravdu co chce. Očekávat můžeme pokles návštevnosti burz o polovinu a strátu hodně chovatelů.Za komfort se musí platit ale již se nepočítá a chudšíma lidma či začínajícím chovatelem..
Ty ACHEP napišše nestojíé jim ani za ťuknutí do klávesnice ale dotace, peníze s EU, daňovéch poplatníků vás Musí zajímat Vážený Pane Žoho a i vašee Kolegi bych rád viděl v praxi jak jedete na burzu prodávat papoušky 80Km tam a 80Km zpět a na každy Druch mět solo přenosku vašich rozměrů. Druhy Andulka např.25/ks Korleel 17/ks Rosele,8/ks Míšky 11 /ks, Kanárky 14 /ks Zebřičky 33 ks/ Ary 4 Ks, Kakadu 4/ks Amazonana 5/ks Alexandy malé, velké 11 Ks. Na jednu Burzu např. Přerov a nebo Nitra.
Pán Hrabovský, neviem, pravdepodobne ste si nevšimol, Nitra je na SLOVENSKU a tam ten váš slávny ACHEP, chvalabohu nemá žiadne právomoci, hoci s niektorými ich návrhmi súhlasím, ale zďaleka nie so všetkymi.

Merlot
napsal(a):
Já bych vás a týmu vašich kolegů nechtěl nikdy chválit a lést něku někam za to že obcházíte lidi a ČSCH, Výkupáky, Prodejce chovatele. Vy Pane ACHEP to děláte pro sebe, tak proč prosím vás obcházíte ČSCH, chovatele a postavíte je před uzavřenou věc jako diktátor nikde na burze nikde v TV rádiu toto není zveřejněné proboha. Ještě žijeme ve svobodné zemi a každý si může psát co a jak chce v Diskuzi. Vážit si vaší organizace můžou vaši známí, vaši kolegové kamarádi, a vaši ptáci a vy sám.Chci vidět kolik lidí půjde na vaše burzy. Protože se chováte vše je moje, hrozně jsem se nadřel ale mám řád a mohu vybírat pokuty za nedodržení řádu a zabavovat ptáky do svéch center a prodávta jejich odchov i je jinam aq nikdo mě nic nemůžete já jsem nejlepší Žoha na Hrad !.Když myslíte na blaho chovatelu měl jste udělat 1Bod čistota přenosek,2Bod Vetr.lékař na každé burze a výstyvě spec. na ex.zvířata ne na kráávy či skot.3bod Vykupčím usnadnit vykup,4 Bod Přenoska musí odpovídat rozměru XXX XXX na 4 - 8 ks toho a toho druhu.5. Bod Polepšit provozovatelům a pořadatelům větší možnosti a vypomoci jim.6 Bod Spolupraqcovat se všema svazama ČSCH / i SK Nic víc k této šaškárně a vašemu řádu zde nenapíši. Hezký den všem Žoha a kolegové do polityky a na Hrad! Kvůli vám bude miloš zeman tet žárlit Vážený Pane budoucí Prezidente ŽOHO !
Hrabovský, nesvítí ti v Hostěrádkách nějak moc slunce na hlavu?
Merlot
napsal(a):
Začal jsem číst docela se zájmem, ale po přečtení závěru bych doporučil celý příspěvek vynulovat.
Chlapi, vzpamatujme se. Tady se jen hádáme a výsledek nula. Tudy cesta nevede. Dnešní fotky přenosek z burzy dávají za pravdu tomu, co jsem dřív napsal, nebude to tak horké, jako tato diskuze.
Slušní chovatelé slušní zůstanou, podvodníky žádný řád nenapraví. Záleží, kam se kdo zařadí.
Začíná chovná sezóna, věnujme se tomuto tématu.
Moudivláček
napsal(a):
Začal jsem číst docela se zájmem, ale po přečtení závěru bych doporučil celý příspěvek vynulovat.
Chlapi, vzpamatujme se. Tady se jen hádáme a výsledek nula. Tudy cesta nevede. Dnešní fotky přenosek z burzy dávají za pravdu tomu, co jsem dřív napsal, nebude to tak horké, jako tato diskuze.
Slušní chovatelé slušní zůstanou, podvodníky žádný řád nenapraví. Záleží, kam se kdo zařadí.
Začíná chovná sezóna, věnujme se tomuto tématu.
Dobrý den.
Musím souhlasit. Také souhlasím s panem Šiškou a panem Michalem Vítem, který tu situaci správně popsal. Podle některých příspěvků, které zde zaznívají, musím souhlasit také s "bubánek" - " Kdo chce, hledá způsoby. Kdo nechce, hledá důvody. O ničem jiném to není". To je asi podstata některých vyjádření, která předvádí katastrofické scénáře a snaží se nás přesvědčit, že vozí na burzy ptáky s celého okresu. Ani jeden smysluplný návrh, co pro věc udělat, ať s "řádem", či bez řádu, aby se zlepšily poměry na burzách.
S pozdravem M. Zedlitzer.
zoha
napsal(a):
Krásné velikonoce všem,
Ladislav Žoha, ACHEP.
Dobrý den, zajímalo by mě prosím Vás, kdo Vaši organizaci oslovil s žádostí o vytvoření tohoto řádu nebo je to jen aktivita Vaší asociace ? Předem děkuji za odpověd.
toms
napsal(a):
Dobrý den, zajímalo by mě prosím Vás, kdo Vaši organizaci oslovil s žádostí o vytvoření tohoto řádu nebo je to jen aktivita Vaší asociace ? Předem děkuji za odpověd.
Oni sami a Benda poslanec, jak pojedu zaP. Sobotkem a
P. Haškem zeptám se jak to mohlo projít a Šéfů ČSCH a Zemědělství, napíši sem jejich vyjádření k celé věci. Udělalo se to pro peníze ne pro blaho občanu a chovatelů a pořadatelů.
toms
napsal(a):
Chtějí omezit chovatele a Přerov, Hodonín, Břeclav, Újezd u Brna, Vyškov, Brno, Břeclav a jen pouze dávat pokuty za nedodržení řádu, zabavovavt některé druhy a pak je prodají či dají do ACHEP centra. Potřebují vytahat z lidí peníze nic víc. Nebojte se chovatelé, vyhlášky se stále mění i pravidla silničního provozu a výbava vozu. Ve všem hrají peníze dobrá sázka od
ACHEPU zda jim to vydrží poznáte za 6 měsíců i oni dělají chyby již mají dvě ty zmíním po vyjádření pár lidí .
zoha
napsal(a):
Krásné velikonoce všem,
Ladislav Žoha, ACHEP.
Dobrý večer,26.3.2015 jsem poslal p.Žohovi tento dotaz:
Dobrý večer pane Žoha,
mohl by jste mi sdělit zda jste při vytváření Řádu burz konzultovali
vámi vytvořený řád s organizátory burz, pokud ano tak mi sdělte se
kterými.
Děkuji předem za odpověď.
S chovatelským pozdravem Šlejtr spoluorganizátor burzy v Liberci Spolkem chovatelů exotického ptactva Liberec
Do současné doby jsem na svůj dotaz dostal odpověď.Nevím co je na mém dotazu nesmyslného a nepodloženého osočování, jak uvádí ve svém ve svém příspěvku p.Žoha.
schepl
napsal(a):
Dobrý večer pane Žoha,
kterými.
S chovatelským pozdravem Šlejtr spoluorganizátor burzy v Liberci Spolkem chovatelů exotického ptactva Liberec
Do současné doby jsem na svůj dotaz dostal odpověď.Nevím co je na mém dotazu nesmyslného a nepodloženého osočování, jak uvádí ve svém ve svém příspěvku p.Žoha.
OPRAVA TEXTU:
Dobrý večer pane Žoha,
kterými.
Do současné doby jsem na svůj dotaz nedostal odpověď.Nevím co je na mém dotazu nesmyslného a nepodloženého osočování, jak uvádí ve svém ve svém příspěvku p.Žoha.
schepl
napsal(a):
OPRAVA TEXTU:
Dobrý večer pane Žoha,
kterými.
Do současné doby jsem na svůj dotaz nedostal odpověď.Nevím co je na mém dotazu nesmyslného a nepodloženého osočování, jak uvádí ve svém ve svém příspěvku p.Žoha.
Tu vám dá, jak se mu to ale zrovna hodí do karet nebo ani neodpoví je od mladí nedoceněný člověk nezajímavá osobnost, nyní se rád předvádí.
schepl
napsal(a):
OPRAVA TEXTU:
Dobrý večer pane Žoha,
kterými.
Napsal Ladislav Žoha ACHEP : dnes 1, Reakce MZe jen dokládá, že v naší státní správě není něco v pořádku. ACHEP vypracoval návrh řádu, který po jednání s ÚKOZ, konkrétně s Výborem pro ochranu zvířat v zájmových chovech, předložil jeho členům k připomínkování. To skutečně proběhlo i s příslibem uveřejnění jako doporučení ÚKOZ, jak je psáno v článku na serveru ARARAUNA. Možná jsme se dopustili nepřesného vyjádření 100% jste se dopustili velice špatného vyjádření.
2, Možná jsme se dopustili nepřesného vyjádření, """které jsme opravili dle doporučení z MZe"""" Všechna svá tvrzení máme samozřejmě zdokumentovaná, bohužel to vypadá, že na MZe někteří lidé nevědí, co dělají ti druzí osvědčování a napadání lidí s MZe zato ty jsi jedniča ŽOHO.
V každém případě řád burz ACHEP je hotový návrh ""měl jsi napsat můj projekt s méma lidma, který zatím na webu ÚKOZ jako doporučení není uveřejněn a snad se uráčíte ho na webu uveřejnit Laďo. Není?tedy důvod návrh případně nedoplnit, pokud bude ?nějaký návrh, který bude mít hlavu a patu. Je to na zničení pořadatelů burz, na výběr pokut pro ACHEP pokud nedodržíte řád na burze i Provozovatel a nemalé sankce. Dělá vše pro sebe né pro chovatele. Musí se prezentovat a účastnit těchto akcí je to přece Pán ACHEPU Pan někdo, Ale stále jste Pane Žoho obešel ČSCH, chovatele, Pořadatele nemůžete si dělat co chcete ! Vím ""jde vám o peníze a blaho vašeho centra a vašich lidí a vaší práce a myslíte na lidi cha cha...jste záludný člověk a obcházíte lidi jako mýč když se vám nehodí odkopnete je.
schepl
napsal(a):
OPRAVA TEXTU:
Dobrý večer pane Žoha,
kterými.
Dovolil jsem si stáhnout co na stránkách ACHEPU píšou :Mezi další problémy chovatelů exotického ptactva patří také úroveň českých burz. Často zde totiž vídáme zvířata prodávána v otřesných podmínkách. Rozměry přepravek jsou vůči velikosti jejich obyvatel většinou nevyhovující a podobně je na tom také hygiena. ACHEP chce tuto situaci zlepšit, a proto se chystá uspořádat setkání pořadatelů burz a apelovat na ně, aby problém řešili. Tak třeba někde setkání pořadatelů proběhlo a zapoměli Vás pozvat a jen jedna poznámka když jde achepu o tu ochranu zvířat jestli by třeba svému členovi panu Bartlovi neměli zakázat prodávat plody palmy olejné když kvůli nim tolik orangutanů ve své domovině umírá.
toms
napsal(a):
Dovolil jsem si stáhnout co na stránkách ACHEPU píšou :Mezi další problémy chovatelů exotického ptactva patří také úroveň českých burz. Často zde totiž vídáme zvířata prodávána v otřesných podmínkách. Rozměry přepravek jsou vůči velikosti jejich obyvatel většinou nevyhovující a podobně je na tom také hygiena. ACHEP chce tuto situaci zlepšit, a proto se chystá uspořádat setkání pořadatelů burz a apelovat na ně, aby problém řešili. Tak třeba někde setkání pořadatelů proběhlo a zapoměli Vás pozvat a jen jedna poznámka když jde achepu o tu ochranu zvířat jestli by třeba svému členovi panu Bartlovi neměli zakázat prodávat plody palmy olejné když kvůli nim tolik orangutanů ve své domovině umírá.
Dobrý večer, abychom mohli dělat setkání, musíme mít nějaký návrh. Ten jsme i předložili ÚKOZ, abychom věděli, co na to orgán státní zprávy. Nikdo neříká, že nechceme diskutovat, ale nezlobte se, nikoliv na anonymním fóru. Když někdo má podepsaný konstruktivní návrh k jednání, kontakty na nás jsou volně k dispozici.
Kolegům chovatelům ze SCHEPL jsem již odepsal, našel jsem email od nich ve spamu, takže díky že dali upozornění zde.
ACHEP je dobrovolné sdružení jako kterékoliv jiné, tudíž nelze nařizovat členům cokoliv v jejich soukromé činnosti. Jsem přesvědčen, že pan Bartl vám na Váš případný podepsaný email jistě odpoví sám.
Ladislav Žoha.
zoha
napsal(a):
Dobrý večer, abychom mohli dělat setkání, musíme mít nějaký návrh. Ten jsme i předložili ÚKOZ, abychom věděli, co na to orgán státní zprávy. Nikdo neříká, že nechceme diskutovat, ale nezlobte se, nikoliv na anonymním fóru. Když někdo má podepsaný konstruktivní návrh k jednání, kontakty na nás jsou volně k dispozici.
Kolegům chovatelům ze SCHEPL jsem již odepsal, našel jsem email od nich ve spamu, takže díky že dali upozornění zde.
ACHEP je dobrovolné sdružení jako kterékoliv jiné, tudíž nelze nařizovat členům cokoliv v jejich soukromé činnosti. Jsem přesvědčen, že pan Bartl vám na Váš případný podepsaný email jistě odpoví sám.
Ladislav Žoha.
Dobrý večer jediná a poslední poznámka má soukromá činnost jako chov ptáků se tedy má podřizovat návrhům vašeho dobrovolného sdružení proč ?
zoha
napsal(a):
Ladislav Žoha.
Ještě jednou dobrý večer pane Žoho.
I když jsem se podepsal, odpovědi jsem se nedočkal. To nevadí, něco je mi už jasnější. Víte, mám základní informace o legislativním procesu. Váš postup je ale poněkud odlišný. ACHEP vytvořil návrh, který předložil státní správě, ta jej podle Vašich slov akceptovala. Pak nevím, o čem by měla být diskuse, když návrh byl schválen? Nebo se mýlím? Začíná se věcným záměrem, který jde do připomínkového řízení. Pokud je "odpřipomínkován" a schválen, není o čem jednat. Mám zde sled informací, které ACHEP uvolnil :
1) Návrh Řádu již prošel připomínkovým řízením ÚKOZ, informoval p. Žoha
2) Má mít formu doporučení pro KVS, informoval p. Žoha
3) Jde sice o doporučení, ale dle příslibu ÚKOZu bude vyvěšen na jejich webu. Jako takové, mohou toto doporučení brát KVS za bernou minci, informoval p. Žoha
4) Informace o Řádu považuje MZe za mylné a bude žádat po ACHEP vysvětlení, uvedl lng. J. Novák, oddělení ochrany zvířat, odboru živočišných komodit MZe ČR.
5)Máte pravdu, že při prezentaci v Kozovazech došlo k určitému zjednodušení, protože jednání neprobíhala přímo s ministerstvem zemědělství, ale odbornými komisemi, které jsou navíc meziresortní. V tomto smyslu článek brzy upravím, ale jinak se na faktu, že Řád burz je dojednaný, nic nemění - uvedl Jan Potůček
Následně Vy zde prohlašujete, že ACHEP chce jednat. To mi celé přijde trochu podivné. Nicméně základní informace zde stále chybí. Na základě jaké poptávky - záměru zákona, vyhlášky či jiné legislativní formy ACHEP navrhl citovaný Řád ? Nebo šlo pouze o vlastní iniciativu Vaší asociace ?
Ještě jednou se omlouvám za svoji drzost a neodbytnost, i když mi do toho pochopitelně nic není, čekal jsem na slušně položenou otázku i slušnou odpověď. Přeji Vám hezký večer. M.Vít.
zoha
napsal(a):
Ladislav Žoha.
Bohužel svámi nesouhlasím Pane Žoha ACHEP je vaše takzv. dítě i váš řád, jak bohužel narovinu vytahat z lidí a pořadatelů peníze. Pan Bartl je navolen i díky vám tudíš proč nepřečíst text který mu zadáte ACHEP a on ho bude číst prezenovta, prosazovat až se vše provalí butete mět prušvich a s ostudy kabát. ACHEP je asi Aprílové počasí.
toms
napsal(a):
Dobrý večer jediná a poslední poznámka má soukromá činnost jako chov ptáků se tedy má podřizovat návrhům vašeho dobrovolného sdružení proč ?
Dobrý večer, máme za to, že je potřeba vyřešit neutěšenou situaci, která mnohde panuje, viz čerstvé fotky na této diskuzi. Máte pravdu, jsme dobrovolné sdružení a našemu návrhu se nikdo nemusí podřizovat, ani to nechceme, chceme Vás přesvědčit, že toto je cesta jak to vyřešit. Přesto to nemusíte respektovat. Klidně nechte plynout současný stav - ale jednou na změny dojde, ale nebudou to změny z řad chovatelů - mimochodem náš návrh vychází z řádu používaném v Německu, není to výmysl. Pokud si myslíte že je to špatně, tak fajn. Ale až jednou budou naše burzy řešit zelení či jim podobní místo toho abychom tady prosazovali návrh či návrhy z řad chovatelů, bude to rozhodně horší. Klidně mi nevěřte, klidně se nenechte přesvědčit, uvidíme, kdo bude mít jednou pravdu. Nechceme potopit žádné burzy, jen chceme, aby to v budoucnu nemohli udělat jiní.
Ladislav Žoha.
mivi
napsal(a):
I když jsem se podepsal, odpovědi jsem se nedočkal. To nevadí, něco je mi už jasnější. Víte, mám základní informace o legislativním procesu. Váš postup je ale poněkud odlišný. ACHEP vytvořil návrh, který předložil státní správě, ta jej podle Vašich slov akceptovala. Pak nevím, o čem by měla být diskuse, když návrh byl schválen? Nebo se mýlím? Začíná se věcným záměrem, který jde do připomínkového řízení. Pokud je "odpřipomínkován" a schválen, není o čem jednat. Mám zde sled informací, které ACHEP uvolnil :
3) Jde sice o doporučení, ale dle příslibu ÚKOZu bude vyvěšen na jejich webu. Jako takové, mohou toto doporučení brát KVS za bernou minci, informoval p. Žoha
4) Informace o Řádu považuje MZe za mylné a bude žádat po ACHEP vysvětlení, uvedl lng. J. Novák, oddělení ochrany zvířat, odboru živočišných komodit MZe ČR.
5)Máte pravdu, že při prezentaci v Kozovazech došlo k určitému zjednodušení, protože jednání neprobíhala přímo s ministerstvem zemědělství, ale odbornými komisemi, které jsou navíc meziresortní. V tomto smyslu článek brzy upravím, ale jinak se na faktu, že Řád burz je dojednaný, nic nemění - uvedl Jan Potůček
Následně Vy zde prohlašujete, že ACHEP chce jednat. To mi celé přijde trochu podivné. Nicméně základní informace zde stále chybí. Na základě jaké poptávky - záměru zákona, vyhlášky či jiné legislativní formy ACHEP navrhl citovaný Řád ? Nebo šlo pouze o vlastní iniciativu Vaší asociace ?
Ještě jednou se omlouvám za svoji drzost a neodbytnost, i když mi do toho pochopitelně nic není, čekal jsem na slušně položenou otázku i slušnou odpověď. Přeji Vám hezký večer. M.Vít.
Nejen ÚKOZ, MZe, ČSCH ale i Pořadatelům je to práce pana Žohy a jeto týmu ale bohužel vám to nidko nebude respektovat v reálné návštěvě burze. Je to opravdu jen mucholapka na Peníze jak je proprat a vydělat, žádná pomoc chovatelů, kdy vás zněčeho tato společnost vytáhla když vás nebio někoho někdo udal že máte ptáky takové- makové oni určitě ne, ti navíc ještě udávají lidi. A chtějí vybírat za řád pokuty jak od chovatelů, tka od výkupců, tak od pořadatelů.Hnaba celé ACHEP ať se stará o svoje...aanerépe do lidí.
mivi
napsal(a):
Dobrý večer,
nemyslím si že je to nějak zmatečné. Návrh vznikl z naší iniciativy a výbor ÚKOZu ho připomínkoval. Jako doporučení dosud uveřejněný nebyl. MZe jsme vysvětlení podali a nepřesné vyjádření jsme uvedli na pravou míru. Takže tady máme z našeho pohledu dojednaný návrh řádu, který se z naší strany měnit nemusí. Pokud ale bude konstruktivní doplnění či protinávrh, lze jednat či diskutovat dále, nevidím na tom nic zvláštního. Myslím, že by nám všem mělo jít o stejnou věc - tedy dohodnout se na vylepšení stavu na burzách, než to jednou udělá někdo za nás.
co se týče vašeho minulého příspěvku, tak si myslíme, že stávající platná legislativa to nevyřeší, proto naše iniciativa. Že je ÚKOZ poradní orgán, který může vydávat pouze doporučení, vím a netvrdím opak. Stejně tak z praxe vím, jak doporučení ÚKOZ používá například SVS. Proto jsme šli touto cestou - tedy doporučit a prosazovat, nikoliv nařizovat.
Ladislav Žoha.
zoha
napsal(a):
Dobrý večer, máme za to, že je potřeba vyřešit neutěšenou situaci, která mnohde panuje, viz čerstvé fotky na této diskuzi. Máte pravdu, jsme dobrovolné sdružení a našemu návrhu se nikdo nemusí podřizovat, ani to nechceme, chceme Vás přesvědčit, že toto je cesta jak to vyřešit. Přesto to nemusíte respektovat. Klidně nechte plynout současný stav - ale jednou na změny dojde, ale nebudou to změny z řad chovatelů - mimochodem náš návrh vychází z řádu používaném v Německu, není to výmysl. Pokud si myslíte že je to špatně, tak fajn. Ale až jednou budou naše burzy řešit zelení či jim podobní místo toho abychom tady prosazovali návrh či návrhy z řad chovatelů, bude to rozhodně horší. Klidně mi nevěřte, klidně se nenechte přesvědčit, uvidíme, kdo bude mít jednou pravdu. Nechceme potopit žádné burzy, jen chceme, aby to v budoucnu nemohli udělat jiní.
Ladislav Žoha.
Nespadl jste z Marzu, nemůžete se rovnat Německu ani naše ekonomika a už vůbec váš ACHEP
V Německu tento návrch nikdo nepodoří vám určitě ne!, občanku, pas a řeklnou naschle Pane Žoha Psychiatr doporučujeme.
zoha
napsal(a):
Ladislav Žoha.
Pro krásu chovatelu/ek a jejich krásné oči to neděláte ani pro přadatele ruku na srdce, jen pro peníze, proč to nepřiznáte zase jak vytáhnout z lidí peníze Žoha ACHEP. Tam oslovte sponzory a nerépete do lidí Pane...
zoha
napsal(a):
Dobrý večer,
nemyslím si že je to nějak zmatečné. Návrh vznikl z naší iniciativy a výbor ÚKOZu ho připomínkoval. Jako doporučení dosud uveřejněný nebyl. MZe jsme vysvětlení podali a nepřesné vyjádření jsme uvedli na pravou míru. Takže tady máme z našeho pohledu dojednaný návrh řádu, který se z naší strany měnit nemusí. Pokud ale bude konstruktivní doplnění či protinávrh, lze jednat či diskutovat dále, nevidím na tom nic zvláštního. Myslím, že by nám všem mělo jít o stejnou věc - tedy dohodnout se na vylepšení stavu na burzách, než to jednou udělá někdo za nás.
co se týče vašeho minulého příspěvku, tak si myslíme, že stávající platná legislativa to nevyřeší, proto naše iniciativa. Že je ÚKOZ poradní orgán, který může vydávat pouze doporučení, vím a netvrdím opak. Stejně tak z praxe vím, jak doporučení ÚKOZ používá například SVS. Proto jsme šli touto cestou - tedy doporučit a prosazovat, nikoliv nařizovat.
Ladislav Žoha.
Naposledy dobrý večer.
Už jenom krátce. Netvrdím, že Váš postup byl zmatečný, ale podivný. Proč primárně nástřel státní správy a až následně diskuse? Za běžný postup bych považoval širokou diskusi v rámci chovatelské komunity, z této diskuse vzešlý návrh nastřelit státní správě a pak jednat o kompromisech. Jako jeden z prvních jsem kritizoval stav prodeje ptáků na burzách, ale i některých výstavách. Moje stanovisko je stále stejné. Nicméně Řád vytvořený ACHEPem považuji, jako celek, za neakceptovatelný pro většinu pořadatelů. Navíc jste Vaším nástřelem st. správě výrazně zúžili prostor pro příští vyjednávání, pokud by se měnila legislativa. A oba víme, že to časem přijde. Celá věc šla vyřešit uvnitř chovatelské komunity, ale bylo nutné jednat. Nedovedu si představit změnu, která by byla akceptovatelná pro ÚKOZ - např. vypuštění nesmyslné teploty, odpovědnosti pořadatelů za výkup, prováděný licencovaným profesionálem ap. Pokud se jednalo o podmínky ÚKOZ, bylo lepší návrh stáhnout. Nechci Vás poučovat, píši jenom to co si myslím a v tomto případě jsem přesvědčen, že ACHEP udělal pro chovatelství hodně velkou medvědí službu. Vynechal ty, kterých se důsledky budou týkat nejvíce, pořadatele burz a chovatele a výrazně nahrál státní správě, která bude jenom těžko ustupovat. Více se již k této problematice na tomto fóru nehodlám vyjadřovat, ale svůj názor, podložený názorem pořadatelů burz a mnoha chovatelů uvedu jako článek v chovatelském tisku. Přeji Vám hezký večer. M. Vít.
Nejsem znalcem na naši legislativu ale obávám se, že máte v mnohém pravdu. Všem nám jde jistě o to aby se zvýšila kultura našich burz ale proč nejdříve nedošlo na diskuzi s pořadateli a s chovateli? Proč se toto nedělo nejdříve uprostřed chovatelské komunity a pořadateli burz? Proč dávat státním úředníků takzvaně klacek do ruky na nás na všechny? Vždyť řekl bych, se úředníci rádi chytnou jakéhokoliv podnětu se zdola a okamžitě ho využijí úřední aparátčítci aby potvrdili svoji nepostradatelnost a důležitost své funkce. Vždyť i takzvaní zelení ekoteroristé a v podstatě fanatičtí ochránci čehokoliv, hlavně ne člověka, se těší na jakýkoliv impuls od kohokoliv, aby se zde začali prosazovat jejich někdy až úchylné myšlenky. Obávám se, že nám začnou chodit kontroly těchto ochránců až na burzy a možná, že budou chodit kontrolovat i naše voliéry. Sám jsem byl svědkem, jak jisté dámy na burze v Přerově začali nevybíravým způsobem nadávat a útočit na chovatele kteří prý trápí a mučí ptactvo v přenoskách, ve voliérách a ještě prý je nechávají jakýmsi způsobem zmutovat. Nevím jestli to bylo k smíchu nebo k pláči ale řeknu vám, že mě při tom zamrazilo kam až taková hysterie může zajít. Když se sejde více takových aktivních hlupáků a dají se dohromady, potom pán Bůh nás chovatele opatruj. Viděl bych to až jako soumrak našeho chovatelství exotů. Vždyť já stejně asi jako vy jste se setkali s názory u laické veřejnosti, že by jsme měli v podstatě ty ubohé ptáčky vypustit s klecí zpátky do přírody. To se nedá už vůbec komentovat ale věřte tomu, že to není názor ojedinělý. Myslíte, že úředník má o tom větší představu? Málokterý z nich vám uzná, že možná jen díky chovatelům se mnohé druhy ptactva vůbec zachovají neboť v přírodě se likviduje jeden biosystém za druhým a mnohý druh už je buď zlikvidován a žije pouze v lidské péči nebo balancuje před vyhubením. Proto si také myslím, že jakýkoliv návrh a nebo řešení nějakého problému v našem chovatelském oboru by měl být řešen s velkým rozmyslem. Jak už se dříve v mnohém ukázalo, i dobrá myšlenka se může zvrtnout v cestu do pekel.
zoha
napsal(a):
Dobrý večer,
Ladislav Žoha.
Stále hovoříte o svém řádu
zoha
napsal(a):
Dobrý večer,
Ladislav Žoha.
Hledejte si prosím jinou práci děkuji vše co zde propagujete vám za 54-6 měsícu nepůjde do karet... Výkupci, Chovatelé, Pořadatelé Čsch apd. vás mají pné zuby dobrovolně odstupte za včs a odvolejte si i poslance kterému dodáváte květiny a takzv. tlačenku dát vás i s poslance PROTIKORUPČNÍ POLICIJI UŘAD PRO SVCHVALENÍ EU DOTACÍ JDETE SEDET NA 2 ROKY NEPODMÍNĚNE.
Dobrý den, pro p. Žohu upřesnění, tady to není anonymní diskuse, jelikož se musíte registrovat.
Ale s články od mivi plně souhlasím, a nedá se to říct jinak, že nejhorší je aktivní blbec. A ještě horší je, když se jich sejde několika a dožadují se spolupráce s tupým státním úředníkem. To si přeberte, jak chcete. S pozdravem Havránek T.
Nic není anonymní mají vaši plnou IP adresu a bydliště mohou vás i udat když se dopouštíte trestného činu vyhrožování např. bombovém útokem, usmrením, týráním zvířat apd. Ale i na to je zákon o osobních údajích který neumožnuje poskytování vaší adresy, jména, či bydliště a vašeho zravotního stavu a nemusíte ani souhlasit k nahlížení např kontrolním orgánem, PLČR, do zdravotní dokumentce to je vaše soukromá věc jako již zminované bydliště, IP adresa, kontakt atd. Jenže zde máme Hackerské komunity které si mohou zapujčit vaši IP adrsu a pod vaší adreou psát nesmysle a podobné věci na toto pozor ! to se doputí trestného činu ale nikdo jeje nedohledá Hecker (hacker [hekr]
počítačový fanda nelegálně pronikající do cizích databází a IP.
hvrtomas
napsal(a):
Dobrý den, pro p. Žohu upřesnění, tady to není anonymní diskuse, jelikož se musíte registrovat.
Ale s články od mivi plně souhlasím, a nedá se to říct jinak, že nejhorší je aktivní blbec. A ještě horší je, když se jich sejde několika a dožadují se spolupráce s tupým státním úředníkem. To si přeberte, jak chcete. S pozdravem Havránek T.
Plně s vámi pane hvrtomas i s panem Vítem souhlasím.
hvrtomas
napsal(a):
Nic není anonymní mají vaši adresu, bydliště, kontakt na vás, mohou vás i udat. Ale je zde zákon na ochranu osobních údajů + tento web je diskuze kde si zde můžete psát co vás napadne, protože žijeme v demokrat.státě. Bez vašeho svolení a pokud nespácháte trestný čin, např """vražda, ohrožování bombovém útokem""" nedopouštíte se v diskuzi která je pouze písemná ne realná nezákoného chování. Největší hrozbou co zde panuje je Hecker který si vypujčí vaši IP adresu a muže psát za vás hlouposťi a vy přitom nejste např. ani v CZ a u PC ale jste např. na dovolené a pak se kouknete na diskuze a můžete se divit bohužel.
hacker
počítačový fanda nelegálně pronikající do cizích databazí, IP adres, PC. Notebooku apd.

opica
napsal(a):
Nic není anonymní mají vaši adresu, bydliště, kontakt na vás, mohou vás i udat. Ale je zde zákon na ochranu osobních údajů + tento web je diskuze kde si zde můžete psát co vás napadne, protože žijeme v demokrat.státě. Bez vašeho svolení a pokud nespácháte trestný čin, např """vražda, ohrožování bombovém útokem""" nedopouštíte se v diskuzi která je pouze písemná ne realná nezákoného chování. Největší hrozbou co zde panuje je Hecker který si vypujčí vaši IP adresu a muže psát za vás hlouposťi a vy přitom nejste např. ani v CZ a u PC ale jste např. na dovolené a pak se kouknete na diskuze a můžete se divit bohužel.
hacker
počítačový fanda nelegálně pronikající do cizích databazí, IP adres, PC. Notebooku apd.
Zkus už konečně požádat svého cvokaře o nějakou lepší kombinaci prášků na hlavu blbečku.
mivi
napsal(a):
Naposledy dobrý večer.
Už jenom krátce. Netvrdím, že Váš postup byl zmatečný, ale podivný. Proč primárně nástřel státní správy a až následně diskuse? Za běžný postup bych považoval širokou diskusi v rámci chovatelské komunity, z této diskuse vzešlý návrh nastřelit státní správě a pak jednat o kompromisech. Jako jeden z prvních jsem kritizoval stav prodeje ptáků na burzách, ale i některých výstavách. Moje stanovisko je stále stejné. Nicméně Řád vytvořený ACHEPem považuji, jako celek, za neakceptovatelný pro většinu pořadatelů. Navíc jste Vaším nástřelem st. správě výrazně zúžili prostor pro příští vyjednávání, pokud by se měnila legislativa. A oba víme, že to časem přijde. Celá věc šla vyřešit uvnitř chovatelské komunity, ale bylo nutné jednat. Nedovedu si představit změnu, která by byla akceptovatelná pro ÚKOZ - např. vypuštění nesmyslné teploty, odpovědnosti pořadatelů za výkup, prováděný licencovaným profesionálem ap. Pokud se jednalo o podmínky ÚKOZ, bylo lepší návrh stáhnout. Nechci Vás poučovat, píši jenom to co si myslím a v tomto případě jsem přesvědčen, že ACHEP udělal pro chovatelství hodně velkou medvědí službu. Vynechal ty, kterých se důsledky budou týkat nejvíce, pořadatele burz a chovatele a výrazně nahrál státní správě, která bude jenom těžko ustupovat. Více se již k této problematice na tomto fóru nehodlám vyjadřovat, ale svůj názor, podložený názorem pořadatelů burz a mnoha chovatelů uvedu jako článek v chovatelském tisku. Přeji Vám hezký večer. M. Vít.
Také soulasím i dnešní Přerov se mi dnes zdál prázdný, možná i kvůli novému nařízení či návrhu.Se kterým nesouhlasím.
Sleduji tuto debatu a mám k tomuto jednu připomínku. Nejsem členem ACHEP, ale jsem členem ČSCH. Zajímal se již někdo o to, že náš svaz má již dlouhá léta schválený řád pro konání výstav a jeho nedílnou součástí jsou i přílohy, kde je uvedena minimální podlahová plocha pro jednotlivé kategorie zvířat a to i ptactva. Tento řád uznává i veterina a další příslušné orgány. Když tedy moje přenosky vyhovují normám ČSCH, tak bych neměl nárok zúčastnit se burz, protože nevyhovují ACHEP. To je opravdu na hlavu. Naše normy vychází z norem EU. Možná by pánové z ACHEPU mohli navázat kontakt s funkcionáři ČSCH, popřípadě si na stránkách ČSCH najít tuto normu. S pozdravem ZS.
zoha
napsal(a):
Dobrý večer,
Ladislav Žoha.
Problematika složitá, rozporu plné názory. Reakce obsáhlá, což je dobře.
Cíl zlepšit kulturu prodeje na burzách je chvály hodný. Prostředky k cíli zvolené už trochu skřípou. Postup měl být: Návrh, veřejná diskuze, její vyhodnocení, akceptování relevantních připomínek a předložení konečné verze příslušným orgánům. I při dodržení tohoto postupu by jistě došlo k negativním reakcím, které by už nemusely být brány v potaz. Hlavně tento proces neřešit horkou jehlou. Myslím, že nic neuteče.
V živelném provozu různých burz je naivní se domnívat, že vydáním doporučujících pravidel dojde k radikální změně. A toho, že by se iniciativy změny podmínek prodeje na burzách chopily nějaké iniciativy různých "ochránců" čehokoliv, většinou nemajících páru o nastoleném problému, se neobávám.
Otakar Německý.
Najdi 5 rozdílů . Kolega si nechal udělat novou klec na prodej na burze...
Ještě nemá bidlo... Z čeho byste si raději koupili na burze ptáka ?
faunatrhysobotka
napsal(a):
Nic ve zlém, tu starou nemyl a tu novou mýt taky nebude, protože když ji párktát veme vodou tak se mu rozpadne a má po kráse. Nechápu na co je dobrý ten šuplík dole. Není to náhodou chovná klec na kanáry nebo zebry ? Čuně je čuně a nepomůže nic. S navrhovanou velikostí nesouhlasím, je to přehnané a nepraktické, jak pro ptáky tak chovatele.
Pat01
napsal(a):
A protože byla zasraná a špinavá tak jsme ju vzali domů. A kdo nevěří ať tam běží.
p.M. Zedlitzer. dělejte blbce z někoho jinýho a né z nás.
Dobrý den.
Nevím, proč tak emotivně a anonymně. Vždyť se nestyďte za svůj názor. Nevím, co Vás tak rozlítilo?. Nikdy jste neviděl takové zasviněné přenosky na burzách?. Jestli jste si dobře všiml, tak to foto jsem tam nedával já.
S pozdravem M. Zedlitzer.
faunatrhysobotka
napsal(a):
Z žádné. To že je pták v pořádku a dobře létá mě nezajistí žádná přepravka. Jezdím si k nákupu exotů a jiných zvířat k chovateli už pro to že se na našich burzách nic nezmění a spoustu dnešních rádoby chovatelů jsou prostě...
faunatrhysobotka
napsal(a):
5 rozdílu je že se pták proletí, je nová čitá, nevíhoda nové je že nemá narozdíl od staré úchop "drzadlo na nošení"" pokud bych měl vážne říci ani jednu znich zde.
faunatrhysobotka
napsal(a):
Tu starou, špinavou a od peří jsme našli... Na fotce má za úkol pouze jako porovnávací
Tomáš jedno nebo Tomáš Fuk kde si ji vzal... budeme vozit ptáky v přenozkách EU a ACHEPU. Pak nám dají na každé burze návleky na obuv a masku + nás našplíchají i přenosky proti Infekčním nemocem, ptačí chřipce, Tbc, Salmonele, Psitakozé a každého z vás naočkují a vezmou vám krev z prstu, časem se to zlepší, dostanete bublinu místo skafandru a antibiotika na 7 dní, před každou burzou širokospektrální ATB. si polknete prášek a to pro vás i pro papoušky extra až si zničíte játra, ledviny apd. už na burzu ACHEPU a EU nepojede nikdo."" A otázky a hádky jsou dětinské asi jako to co jsem napsal """" Jste banda profíků a je mě vás všech líto i ACHEPU a EU jde to ke zkáze chovů pouze nic víc...sami máte špinavé ruce... musíte si je umejt, i ty přenosky.
napsal(a):
I psi a kočky mají přepravky a pokud stát schválí tuto věc... pak si určitě každy rozumný chovatel koupí to co mu vyhovuje, či sám udělá přepravku, velikost čím větší tím lepší ale zase chodit ze 4 přepravkama je mazec celkem sám když jedete... nebo je někdo hendikepován a má to vésťi v autě na rudl a jezdit na burzu s rudlem ? tohle je akorát trochu zmateční.
faunatrhysobotka
napsal(a):
Z žádné raději z voliéry u chovatele. ACHEP a Provozovatelé, Pořadatelé a i třeba ČSCH se domluví ? a sestaví tam klece voliéry rozdělatelné, kde každy chovatel za menší poplatek své svěřence dá do voliéry a klec si tam bude mět možnost složit a po ukončení vrátit zpět spojky, atd. Ale to se musí domluvit vše a chťít to pro blaho papoušků a chovatelů.
Když jste všichni papoškům vzal/a svobodu z volné krajiny a takzv. podomáčtěl/a je již léta chováte /me všichni v klecích, voliérách ať jsou aspoň důstojné klece a přeprava ptactva.