Rosela pestrá – pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.3.2015 17:46
calta

XXX.XXX.129.102

Dobrý den.
Chci se zeptat, může se samička projevovat melodickým pískáním, nebo jaké zvuky dělá samička?Jde mi o to, že nevím jestli mám pár.Je to roční pták a podle hlavy a zobáku to
vypadá na samičku.Samec uní dělá kuky-kuky a hodně se naparuje, třepe ocasem.Ona
melodicky píská a trošku vrtí ocasem, k sobě se moc nemají.Prosím poraďte.

25.3.2015 17:54
simacek123

XXX.XXX.142.1

calta napsal(a):
Dobrý den.
Chci se zeptat, může se samička projevovat melodickým pískáním, nebo jaké zvuky dělá samička?Jde mi o to, že nevím jestli mám pár.Je to roční pták a podle hlavy a zobáku to
vypadá na samičku.Samec uní dělá kuky-kuky a hodně se naparuje, třepe ocasem.Ona

No jestli jde o rozely pestre, tam je pohlavi zretelne rozpoznatelne, najdete si stranky o chovu jsou tam docela dobře fota obou pohlavi.Co popisujete je tak rek bych ze jde o par ale bez fota vam to tu stejne nikdo nerekne.

25.3.2015 19:05
stanca

XXX.XXX.157.68

calta napsal(a):
Dobrý den.

A samice nedělá kuky kuky?

25.3.2015 19:57
calta

XXX.XXX.129.102

Rosely nemám vyfoceny, zkusím vyfotit.Samice kuky-kuky nedělá.

26.3.2015 07:31
stanca

XXX.XXX.157.68

calta napsal(a):
Rosely nemám vyfoceny, zkusím vyfotit.Samice kuky-kuky nedělá.

Mě dělají kuky kuky oba ptáci u nově sestavené páry, a když sem udájnou samici minulý týden nafotil a vložil sem na diskusy, všeci psaly 100pro samice.

26.3.2015 08:25
simacek123

XXX.XXX.142.1

stanca napsal(a):
Mě dělají kuky kuky oba ptáci u nově sestavené páry, a když sem udájnou samici minulý týden nafotil a vložil sem na diskusy, všeci psaly 100pro samice.

Nedavejte dvakrát na rady druhých, anonymni odpověď nemusi byt spravna, chce to vice cist a par navstev u chovatelu.a poznate pohlavi jiz v budce.

26.3.2015 08:35
simacek123

XXX.XXX.142.1

Tak jsem vam to hosani nafotil, snad to k necemu pro vas bude, na hore samec-samice dole pod nim.

26.3.2015 17:36
calta

XXX.XXX.129.102

Děkuji za fotku, je to na ní krásně poznat, ale někdy obzvláště u mladých ptáků, to není tak jednoznačné.Jsou samci s menší kulatou hlavou a ne zcela vybareveni, tam pomůže jen sledovat
chování ptáků, hlavně v toku.Díval jsek se na příspěvek od Stanca ze 17.3 Samec nebo samička
a tam to opravdu podle fotky vypadá na samičku, ale to co popisujete za chování, tak je to samec.

26.3.2015 19:19
stanca

XXX.XXX.157.68

calta napsal(a):
Děkuji za fotku, je to na ní krásně poznat, ale někdy obzvláště u mladých ptáků, to není tak jednoznačné.Jsou samci s menší kulatou hlavou a ne zcela vybareveni, tam pomůže jen sledovat
chování ptáků, hlavně v toku.Díval jsek se na příspěvek od Stanca ze 17.3 Samec nebo samička
a tam to opravdu podle fotky vypadá na samičku, ale to co popisujete za chování, tak je to samec.

Já sem právě jediný kdo si to myslí, a ti co viděly fotky i ti co viděly na živo všeci tvrdí že samice.Ale podle mého pozorování samec, tak nevím.

27.3.2015 16:04
calta

XXX.XXX.129.102

Tak jsem něco nafotil, myslím, že by to mohl být pár i když samice? je hodně temperamentní, melodicky
píská a řve, ale kuky nedělá.

27.3.2015 17:19
zbosace

XXX.XXX.13.212

Prvý dojem,1:1 pestré nádherné. Aby ste mal dušu na mieste odchytte a pozrite kresbu na vnútornej strane krídla. Zdá sa že sú preperené tak by to nemal byť problém. V jednom z príspevkov to je pekne nafotene.

27.3.2015 17:33
simacek123

XXX.XXX.142.1

Dovoluji si po triceti letech chovu pap.rici je to par.

27.3.2015 18:49
calta

XXX.XXX.129.102

Pod křídla jsem se díval, mají ještě oba proužek, takže ještě nejsou přepeřeni do dospělosti.
Všem děkuji za odpovědi a uvidíme, jak dopadne sezóna.

27.3.2015 19:31
compete

XXX.XXX.106.228

Dobrý den,
já myslím také pár. Když jsem začínal s pestrýma tak jsem první složený pár po pár měsících rozdělil a samici kterou jsem chybně považoval za samce prodal. Pán co si jí koupil jako samce neodchoval, protože dvě samice neodchovají. K chybnému závěru jsem došel na základě pískání, vrtění ocasem a celkovém temperamentu. Až později z vlastního odchovu jsem u své 100% samice, která snáší pozoroval stejné chování. Ještě doplním, že původně složený pár byl 1.0 Lutino a 0.1 Rubino, kterou jsem prodal a doplnil Pestrou kde je to lépe rozeznatelné (samice má kolem oka "myšinu" a menší rovný zobák).
Tak ať se daří s odchovem.

4.4.2015 12:15
bob2

XXX.XXX.15.63

calta napsal(a):
Tak jsem něco nafotil, myslím, že by to mohl být pár i když samice? je hodně temperamentní, melodicky
píská a řve, ale kuky nedělá.

Jestli jsou rok staré, pak vlevo samec, vpravo samice na 100%. Zvukové projevy a celkové chování někdy může klamat. Nechte je spolu - a máte velkou naději na odchov.

4.4.2015 13:17
mirdas

XXX.XXX.155.208

Samec má opeření na hlavě až k očním víčkům,.jinak pár.

4.4.2015 16:07
calta

XXX.XXX.129.102

Jsou to roční ptáci.Pár to asi bude, samička začíná hrabat v budce.Jinak všem díky za odpovědi.

Přidejte reakci

Přidat smajlík