Dobrý večer
Chtěl bych se zeptat na náročnost tohoto druhu dodělávám voliéry se záletovou částí
3 metry na 2,55 metru
a výlet s 5,75 metry a šíří 1,50
Venkovní výlet bude celokovoví a zálet bude zvenku dřevo které bude potaženo pletivem tak aby se k tomu papoušci nedostali. A chtěl bych se zeptat zda je tato voliéra vhodná pro ně.
Dále bych chtěl zeptat na hlučnost jestli je hodně hlučný nebo jako kralováci které chovám.
Myslím si tak 1 pár popřípadě 2 ale spíše 1...
Předem děkuji za slušné odpovědi.
Bojím se hlučnosti
S pozdravem Verner Filip.
Martys
napsal(a):
Dobrý den klec je dostačující a ohledně hluku králováci oproti číňanům jen pípaj je to rachot mám patagonce, alexe velké, královské atd... ale číňani v hluku vedou.
Nemáte pravdu.Taková informace je zavádějící.Zajeďte se podívat k někomu kdo jich má více párů a uvidíte že to není pravda.Já mám pět párů a tak to mohu porovnat.Ale byl jsem u pána co o nich psal článek do Papoušků a ten jich má 18 párů a má na to stejný názor jako já.Je to věc názoru.
Moji Čínani moc nervou, rok 11.zato rozkousou všechny větve.Dávám 2 byla bukové průměru 8-10cm a zbytek z různých jiných stromu, baví mě se na ně dívat jak potřebují všechno prozkoumat a rozebrat.Ten hlas k nim prostě patří není to taková hrůza, sousedi neříkají nic.
Když ma někdo kaceny, husy nebo perličky taky dělají kraval, soused ma dva vlcaky a ti rvou někdy i v noci a nikdo mu nenadava.Je to na zvyku a taky o lidech, někdo nadává jen co ráno
vstane z lůžka a někdo je rad že ma krásné papagaje a může jim dat něco pro jejich a následně svoji radost
Zdravým.není čínan jeko čínan.já mám páru čínanů a že by tak řvaly jak píše p.Martys to ne.čínany jsou krásí ptáci, čím jsou starší tím jsou vybarvenější, no prostě jsou to super ptáci.ještě by jsem chtěl dodat v tem záletě než budete dávat plletivo tak oplechujte hranolky, jinak vám jih roštípou aji když tam bude pletivo.
filipverner
napsal(a):
Děkuji za radu. a to pletivo stačí ?
Zdravím: jak pro keré čínany, někteří můžou mít 2, nebo silnější tak to rozpletou, oka dobré ale dejte dvojité pletivo
filipverner
napsal(a):
Dobrý večer
Chtěl bych se zeptat na náročnost tohoto druhu dodělávám voliéry se záletovou částí
3 metry na 2,55 metru
a výlet s 5,75 metry a šíří 1,50
Venkovní výlet bude celokovoví a zálet bude zvenku dřevo které bude potaženo pletivem tak aby se k tomu papoušci nedostali. A chtěl bych se zeptat zda je tato voliéra vhodná pro ně.
Dále bych chtěl zeptat na hlučnost jestli je hodně hlučný nebo jako kralováci které chovám.
Myslím si tak 1 pár popřípadě 2 ale spíše 1...
Předem děkuji za slušné odpovědi.
Bojím se hlučnosti
S pozdravem Verner Filip.
Číňan - elegantní a inteligentní papoušek a hluku se nebojte. Několik korel udělá větší kravál. A pokud potřebujete pomocníka na dělání třísek tak vřele doporučuji, v tom jsou přeborníci. Tak ať se vám daří.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Mám je doma a jednou za čas pípnou ale jinak jsou tichý aspon tyy moje
Otec vlastní pár
a řev úplně minimální
kroužkované 12ky a ještě nesedí.
Dobry den chtěl bych se zeptat mám poskládanou volieru s plotovych panelu potaženou králičím pletivem vím že to králičí pletivo by asi přecvakli na těch panelech jsou oka 3x3cm je tam silny drát ale je to pleteny jestli by to čínani nějak rozebali nebo né.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Myslím si že u čínanů je to možné mít takové pletivo a já mám čínany s takovým pletivem podobným ne z plotu normální a u velkých jsem měl taky takové a velcí ráno se probudím a du k ptákům a velcí nikde naštěstí je mám ve vnitř v místnosti a tak jsem je chytnul a dal silnější pletivo a jsou v klidu tedy zatím pořád nové větve aby se nepouštěli do dřeva jinak je to na nic když začnou žrát konstrukci a všechno potom zase znova stavění voliéry ok
Moje skusenosti su ze mozes mat aj hrubku drotu 1,6 pokial maju dost materialu na ohryz no samozrejme to zalezi od jedincou. az si v obraze 1,6 drot oka 19 x19 pletivo zvarane esafor co patri k super kvalite mi rozoberali ako by namiesto zobaka mali noznicky no prestalo to ked som dal spominane vetvicky na ohryz no i tak som to poistil zdojenim pletiva tentoraz 25x25 drot 2,05.
Mám pletivo drát 1,4mm a ptáci si ho nevšímaj.Mají možnost lezení ve větvích a jak je už psáno dávám velké větve na okus.Taky na vršek pletiva davám šišky, celé drny i s pampeliškou a oni se tím zabaví než to zlikvidují.Nechce to poslouchat rady, že stačí dvě haluze na každé straně voliéry že jsou to letci.Oni rádi šplhají.Samozřejmě čím silnější drát tím lépe pro jistotu ale zaleží taky na jedinci, některý neřve a jinej řve jak kráva.
pavel6
napsal(a):
Mám pletivo drát 1,4mm a ptáci si ho nevšímaj.Mají možnost lezení ve větvích a jak je už psáno dávám velké větve na okus.Taky na vršek pletiva davám šišky, celé drny i s pampeliškou a oni se tím zabaví než to zlikvidují.Nechce to poslouchat rady, že stačí dvě haluze na každé straně voliéry že jsou to letci.Oni rádi šplhají.Samozřejmě čím silnější drát tím lépe pro jistotu ale zaleží taky na jedinci, některý neřve a jinej řve jak kráva.
Dobry den mám udělanou voliéru stakovích klasických plotovích panelů oka jsou proplítaná 3krát3 cm myslíte že by vtom čínani mohli být děkuji za odpověd.
53franta
napsal(a):
Zdravím:pene janek o oka tak nejde ale o silu drátu, oka jsou dobrý...
Pro ukázku drát má tak 3mm.
faap
napsal(a):
Nemějte obavu a nekupujte si je po burzách ale najděte si chovatele který jich má více páru a chová delší dobu a domluvte si návštěvu.Poznatky z takové návštěvy jsou k nezaplacení a v případě zájmu o mláďata se taky určitě domluvíte.
Jojo to mám v plánu ale jestli se můžete podívat víš na fotku s jakyho pletiva mám udělanou volieru a skusit odpovědět jestli ty dráty nebudou tahat od sebe děkuji moc.
janekk
napsal(a):
Jojo to mám v plánu ale jestli se můžete podívat víš na fotku s jakyho pletiva mám udělanou volieru a skusit odpovědět jestli ty dráty nebudou tahat od sebe děkuji moc.
Mohou to roztahovat.Záleží na jedincích kteří se tam potkají ale dá se jim částečně v tom zabránit tím že jim poskytnete jinou zábavu než demolici oplocení.Ale viděl jsem již volieru ze stejného pletiva z které se dostali číňani.