Amazoňan - interval snášení?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.5.2015 08:21
sambora

XXX.XXX.150.46

Ahoj, chovatelé amazoňanů, v jakém intervalu snáší modročelí vejce?

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.5.2015 18:58

Dobrý den. Moji amazoňané modročelý zasedli poprvé a samička snesla čtyři vajíčka v intervalu každý třetí den. Pondělí, čtvrtek, neděle a středa.V literatuře se uvádí totéž. Přeji zdárný odchov Všem chovatelům papouškú.

18.5.2015 20:32
sambora

XXX.XXX.233.80

Dík, taky mi tak snáší.

19.5.2015 11:02
wajn

XXX.XXX.38.81

V kolika letech vám poprvé nasedly.Děkuji za odpověď.

19.5.2015 18:06
sambora

XXX.XXX.233.80

Já mám oba kroužek 11, letos první snůška, ale asi to zatím vypadá čisté, nevím po kolika dnech se dá poznat, že je vejce oplozené?

19.5.2015 20:54

Samec má osm a samice pět let. Letos zasedli poprvé. Co se týče oplodnění vajíček, budu je prosvěcovat v pátek, to znamená devátý den od snešení posledního. Tuto informci mám od zkušeného chovatele amazoňanú.

19.5.2015 21:06
akrobat

XXX.XXX.116.252

Přijde mi že si tady někdo dělá srandu? Koupit si Amazoňany a neumět si zakoupit literaturu pro základy chovu. Jsem rád že konkurence je velmi slabá...

19.5.2015 21:36
sambora

XXX.XXX.233.80

Nač kupovat literaturu, když mám internet a tam se zeptám, pak se najdou slušní lidé, co poradí, bohužel se najdou i Akrobati

19.5.2015 22:06

Pro akrobata. Neznám Vás a jsem rád že Vás neznám. Pokud se někdo na něco slušně zeptá, tak pokud vím odpovím. Pokud nevím, tak se do diskuse nezapojuji. Ale pro Vás je to asi těžko pochopitelné. Doporučoval bych Vám zakoupit nějakou literaturu slušného chování.

20.5.2015 13:03
brno

XXX.XXX.113.236

Mně letos zasedli poprvé. Snesli tři vejce co tři dny. Samec rok 10, samice 11. Vajíčka byla čistá. Samice snášela bez problémů, seděla jak přibitá, tak jsem spokojený. Martin.

20.5.2015 14:47
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

sambora napsal(a):
Nač kupovat literaturu, když mám internet a tam se zeptám, pak se najdou slušní lidé, co poradí, bohužel se najdou i Akrobati

S Vaší reakcí bych souhlasil až na ty první tři slova, jejichž smysl je pro mě nepochopitelný.
Ve Vaší argumentaci se hluboce mýlíte. Rady formou anonymní odpovědi na dotaz někdy ač v dobré víře nemusejí být pravdivé. Asi jste mladý člověk, když nepotřebujete literaturu, kde máte ověřené zdroje informací. Máte - li papoušky za 15 tis. tak 500 - 800 Kč za hodnotnou knihu není mnoho.
Sám sleduji informace přes internet denně, ale jak vyjde nová literatura, hned koupím. Odebírám všechny tři periodika chovu exotů, vracím se i ke starým ročníkům, je tam téměř vše. Zkuste to, nebudete litovat.
Zde jsem se zeptal dvakrát, když jsem odpověď ve výše uvedeném nenašel.
Nikdo neporadil, proč asi?

20.5.2015 15:04
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

wajn napsal(a):
V kolika letech vám poprvé nasedly.Děkuji za odpověď.

Jen pro zajímavost: Samice 3 roky, samec 10 let, nově sestavený pár do 10 měsíců 4 mladí na bidlo. Samice, sourozenec výše uvedené plus stejně starý samec - harmonizující pár - čistá snůška. Jen dodám, že je rozdíl v dřívější schopnosti plodnosti malé formy a nutnosti staršího samce u xanthopterixe, tam 3 roky nestačí.

20.5.2015 18:44
sambora

XXX.XXX.233.80

Určitě máte pravdu s tou literaturou, když jsem začínal s exoty, knihy jsem kupoval, nebo je dostával na vánoce atd, snažil jsem se co nejvíce dozvědět o chovu, akorát teď už přeci jen využívám ten internet, mě to tak vyhovuje, a co si tak pamatuji, vždy jsem jenom vyčetl počet vajec u amazoňanů, ale nikdy ne interval snášení, tak se ptám chovatelů tady na diskusi, od toho to přece je.

21.5.2015 08:11

Plňě s Vámi souhlasím. Mám doma knihy od Rosemary Low, Vašíčka o amazoňanech, ale všechno tam určitě není. Pokud nevím domluvím si schůzku se zkušeným chovatelem nebo se zeptám na zdejším diskusi, která na to tady je. Knih o papoušcích mám celkově devět a odebírám časopis papoušci. Neříkám že bych si nekoupil další, ale nebudu zatěžovat domácí rozpočet jen proto, abych měl doma všechnu dostupnou literaturu. Je mi jasné že všechny zdejší příspěvky nemusí být pravdivé, ale pokud je tam něco špatně, většinou na to ostatní reagují. Vyhodnotit si to musí každý sám. Pokud si jistý nejsem, kontaktuji zkušeného chovatele.

Přidejte reakci

Přidat smajlík