Králováci snášejí na zem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2015 06:00
hicks

XXX.XXX.183.35

Dobrý den.

Již druhým rokem řeším problém u králováků snášení vajíček na zem. K dispozici měli vysokou budku umístěnou v rohu voliéry, dokonce jsem vyzkoušel oddělat vrchní víko i boční v různých kombinacích i umístěním na zemi a nic nepomohlo. Letos jsem jim předložil menší budku a stále nic. Proto jsem umístil na dno voliéry malou černou bedýnku od jablek se senem a dal do ní podkladky. Vajíčka co snesla samice na zem jsem dal penantům a zdárně se inkubují. Od té doby samička snáší vejce do bedýnky na seno, ale nesedí. Včera snesla již čtvrté vajíčko. Sameček u ní sedí na hraně bedýnky a sleduje ji do doby než snese vejce. Včera jsem vyzkoušel bedýnku umístit celou do budky kterou jsem umístil na ležačku na dno voliéry a vyrazil jsem horní část budky a bedýnku zasunul dovnitř, tak aby měla samice větší pocit bezpečí a bohužel opět bez výsledku. Jediné co jsem ještě nevyzkoušel je vodorovná budka.

Prosím nemáte nějaké nápady, tipy, nebo dokonce svou podobnou zkušenost?
Děkuji.

19.5.2015 21:26
ptáčci

XXX.XXX.80.103

Mám letos stejný problém.

24.5.2015 10:13
hicks

XXX.XXX.183.35

Rád bych toto téma oživil zda opravdu nemá někdo nějakou zkušenost.
Ještě bych se zeptal zda někdo nemá zkušenost jestli by penanti nějakou dobu zvládli ukrmit mláďata králováků. Samička od penantů poctivě sedí a vajíčka od králováků jsou oplozený.

24.5.2015 11:31
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Možná vám králováci snášejí na zem mimo budku protože jejich pěstouni byli právě penanti nebo byli ručně dokrmeni. Nevěřím tomu, že pták odchovaný pod rodiči má špatné zlozvyky. Spíš se kloním k názoru, že je předává dál v dalších generacích to co se od nich naučil. Nedávno jsem prodal loňskou samici a docela mě překvapila otázka kupujícího, jestli opravdu samice chodí do budky otvorem nahoře a ne kontrolním otvorem naspodu budky.

24.5.2015 13:56
mildaii

XXX.XXX.75.237

Dobrý den, zkuste jim dát budku na zem, ne pověšenou na zdi. Já si ještě pamatuju, jak mívali kdysi králováci dvoumetrové budky a hnízdili v nich, ale vlastní hnízdo bylo až u země. Měl jsem jeden pár královských a ti mi poprvé zahnízdili tak, že samice snesla na zem, dal jsem tam ošatku a chvilku na nich seděla. pak jsem dal na radu starších a dal jednu budku na zem. Příští rok v ní samice snesla a odchovali. je to už dost let, ale jestli si dobře pamatuju, rozměry budky byly 80 x 30 v 30 cm.

24.5.2015 16:42
klipaj

XXX.XXX.133.86

Dobrý den.Měl jsem vloni stejný problém.Samice mi snášela na zem.Budku která měla na výšku 150cm a šířku 35cm jsem dal na zem a otevřel kontrolní dvířka z boku, která byla od země asi 20cm.Samice nanesla vajíčka do budky a odchovala.Letos už sedí a budku po zimě jsem dal opět na zem. Víc vám nepomůžu.Hodně zdaru.

24.5.2015 17:04
klipaj

XXX.XXX.133.86

Ještě jsem zapomněl.Penanti mě vyseděli králováky ale krmily je jen 10až14dní.To hlavní udělali Potom jsem je dokrmil ručně. Lepší než nic.

24.5.2015 20:03
53franta

XXX.XXX.215.220

klipaj napsal(a):
Dobrý den.Měl jsem vloni stejný problém.Samice mi snášela na zem.Budku která měla na výšku 150cm a šířku 35cm jsem dal na zem a otevřel kontrolní dvířka z boku, která byla od země asi 20cm.Samice nanesla vajíčka do budky a odchovala.Letos už sedí a budku po zimě jsem dal opět na zem. Víc vám nepomůžu.Hodně zdaru.

Zdravím..pane klipaj měl jste zdělané horní víko nebo zadělané?

25.5.2015 16:27
hicks

XXX.XXX.183.35

Děkuji za reakce. Budku na zemi jsem již vyzkoušel a bohužel nic. Ani když byla otevřená. Sameček je dokrmený, ale samičku jsem kupoval u chovatele a byl to normální odchov pod rodiči. Když jsem ji kupoval chytal my ji z chovné voliéry, kde byli i rodiče a budka. Jediny problém bych ještě viděl v tom, že ji sameček možná málo zahání do budky, proto nechce sedět. Včera snesla 6 vajíčko a opět tak, že vlezla do bedýnky hrabala podestýlku a nakonec snesla mezi podkladky vajíčko a pak už opět odletěla na bidlo a nesedí.

25.5.2015 17:15
klipaj

XXX.XXX.159.151

Dobrý den.Budka byla kompletní jenom mela otevřené dvířka.Snad vám to nějak pomuze.

10.6.2015 12:23
53franta

XXX.XXX.215.220

Zdravím:mě královačka snesla 1.vajíčko na zem tak jsem dal budku na zem a nechal otevřený kontrolní otvor a dal jsem do ní podkladek a véce ze zemi jsm dal do druhé budky.na druhý den byl podkladek vyhozen z budky tak jsm vzal vaíčko z té druhé budky a dal jsem ho do budky co je na zemi.samice už snesla druhé véce do budky na zemi k temu vajíčku..nyní jich tam má 6.vajíček a všechny má plné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík