Celoroční venkovní voliéra

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.6.2015 14:28
Luskal

XXX.XXX.93.5

Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu s osazením voliery. Ráda bych, aby tam ptactvo mohlo zůstat celoročně. Voliéra bude 2,5x1,6x v2m. Ze zadu a do poloviny boků bude plná. Střecha z poloviny plná a zbytek pletivo. Na zimu bude pletivo překryto polykarbonátem. Rada bych tam dala hlavně takové, co budou hodně zpívat. Mám teď venku v kleci 4 kanáry z toho 3 samice, kde se již líhnou mladí. Ráda bych k nim přidala hýla mexického, zvonohlika. Eventuálně holoubka diamantového, křepelky, stehlíka? Jsem začátečník a moc vás prosím o radu. Nejde mi vysloveně o odchovy. Chci to mít hlavně pro radost, ale nechci udělat nějaké zásadní chyby. Předem díky.

8.6.2015 16:07
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

Stehlíky a jeden pár čínských křepelek klidně přidejte snáší naši zimu bez problémů.

8.6.2015 22:06
otec_vojtika

XXX.XXX.201.254

Na zem si můžete dát například křepela horského. Není takový plašan jako ostatní křepelové a k ostatním je mírumilovný..

8.6.2015 23:11
Luskal

XXX.XXX.14.119

Dle fotografie je vaše voliera "pastvou pro oko ". Mohu se zeptat co vše ve voliéře máte? Necháváte je celoročně venku?

9.6.2015 22:50
otec_vojtika

XXX.XXX.201.254

Luskal napsal(a):
Dle fotografie je vaše voliera "pastvou pro oko ". Mohu se zeptat co vše ve voliéře máte? Necháváte je celoročně venku?

Zkušený chovatel by zřejmě kroutil hlavou co jsme se synem dali do společné voliery ale ptáci si sice lezou do budek ale hnízdí, jsou velice čilí a je pořád na co se dívat. Ve venkovní volieře máme celoročně křepely horské, tyrkysáky, holoubky diamantové, křížence kanára s konopku a křížence kanára se stehlíkem. Dále tam máme tyto ptáky, které ale na zimu zavíráme do vnitřního záletu: neoféma modrohlavá, kanárky, rákosáky, diamantky, zebřičky, pásovníky, chůvičky, astrildy rudokrké, APČ, APT, snovače a vidu. Možná, že někteří z nich jako kanáři a neofémy modrohlavé by taktéž mohli být chováni venku celoročně ale jsou na to různé protichůdné názory. Například mutace neofém modrohlavých. Velký odborník pan Vojtěch je chová ve vnitřních klecích a tvrdí, že jde o ptáky velice náchylné na nemoci a vlhkost. Jeho žák pan Papač je má naopak celoročně ve venkovní voliéře viz poslední Exota a oba mají skvělé výsledky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík