Děkuji za odpověď pro někoho, kdo si bezhlavě nepořídí to, co se mu "jen tak" líbí a snaží se získat co nejvíce informací...
No podľa toho čo píšete ste veľa informácii nepobral a chcete sa vrhnúť do toho bezhlavo.
prechádzke papagája na trakoch predchádza intenzívny a náročný výcvik, nie je to také jednoduché ako sa zdá navliecť na neho traky a hajde ide sa von. Na nete je toho dosť aj v diskusiách aj na youtube sú videá ako výcvik a zvyknutie si papagája na traky prebieha.
Ač to tak nevypadá, zjišťuju už docela dlouhou dobu. Myslím, že kdybych v dotazu vypustila tu zmínku o kšírkách, které jsou kontroverzním tématem, udělala bych lépe.
Při pročítání kdečeho jsem se dověděla, že někteří papoušci hůře snášejí jakékoli změny - příchod návštěvy, téměř jakékoli události v rodině, noční vyrušení... atd. Jiní jsou snad v těchto případech tolerantnější. Vysvětlím - manžel občas přichází domů v noci, vítají ho štěkotem psi - nepoděsí to papouška? Při pěkném počasí pobýváme o víkendech na chatě - budeme moci papouška vzít s sebou? Atd... A z těchto otázek vyplynul můj dotaz. Jsem už dáma v letech, papoušek byl vždy mým snem ale vždy jsem se bála, zda mu budu schopná poskytnout dobré podmínky. Tedy - jestli existuje druh, kterému by mohl můj životní styl vyhovovat. Při surfování po netu nacházím fotky a videa papoušků, kteří se svými lidmi chodí v podstatě na procházky. Vídám samozřejmě ary, v mém okolí jich je docela dost volnoletců - ti jsou na mně ale opravdu velcí. Hledám mezi malými a středními druhy.
zakomich
napsal(a):
Prosím o radu, který papoušek je nejlépe přizpůsobivý (pokud možno ze středních či menších druhů) drobným změnám v chodu rodiny a lze jej brát i na procházky do přírody (na kšírkách).
Dobrý den.
Zkuste si něco načíst i zde na Fauně o pyrurách zelenolících. Úžasní mazlové a tvární, lehce ochočitelní a vychovatelní.
S pozdravem M.Zedlitzer.
Děkuji pane Zedlitzere, po pyrurkách opravdu pokukuji... Od podzimu do jara je u mne situace jednoduchá, ale léto trávím opravdu hodně venku a nevím, zda je reálné naučit pyruru na časté přenášení. ( příjdu z práce kolem 15.hod a beru pejska a vyrážím někdy na zahradu, někdy na procházku. Na zahradě si to umím představit - cesta v přepravce a tam pak v menší kleci. Mohlo by to klapnout?
zakomich
napsal(a):
Ač to tak nevypadá, zjišťuju už docela dlouhou dobu. Myslím, že kdybych v dotazu vypustila tu zmínku o kšírkách, které jsou kontroverzním tématem, udělala bych lépe.
Při pročítání kdečeho jsem se dověděla, že někteří papoušci hůře snášejí jakékoli změny - příchod návštěvy, téměř jakékoli události v rodině, noční vyrušení... atd. Jiní jsou snad v těchto případech tolerantnější. Vysvětlím - manžel občas přichází domů v noci, vítají ho štěkotem psi - nepoděsí to papouška? Při pěkném počasí pobýváme o víkendech na chatě - budeme moci papouška vzít s sebou? Atd... A z těchto otázek vyplynul můj dotaz. Jsem už dáma v letech, papoušek byl vždy mým snem ale vždy jsem se bála, zda mu budu schopná poskytnout dobré podmínky. Tedy - jestli existuje druh, kterému by mohl můj životní styl vyhovovat. Při surfování po netu nacházím fotky a videa papoušků, kteří se svými lidmi chodí v podstatě na procházky. Vídám samozřejmě ary, v mém okolí jich je docela dost volnoletců - ti jsou na mně ale opravdu velcí. Hledám mezi malými a středními druhy.
To co píšete zvládne papoušek, pokud se na to všechno učí od mala. I ty kšíry, ale to už je vyšší level a chce to skutečně mladého papouška a hodně trpělivosti, ale dá se. Zkušenosti mám s mníškem a pyrurou. Mníšek, to co píšete už trošku" řeší", i když má taky letní klec, ale pyrura ne, ta je tak aktivní a zvědavá, že dokáže blbnou do noci a kolikrát se mi zdá, že snad ani nespí. Když přijdeme v noci, tak si normálně pyrury chtějí hrát, jdou žrát, večer koukáme na TV do noci, oni se oštipují a zalehnou, až my odejdeme. Prostě jak si malého naučíte, takový bude. Přeji šťasný výběr!
zakomich
napsal(a):
Děkuji pane Zedlitzere, po pyrurkách opravdu pokukuji... Od podzimu do jara je u mne situace jednoduchá, ale léto trávím opravdu hodně venku a nevím, zda je reálné naučit pyruru na časté přenášení. ( příjdu z práce kolem 15.hod a beru pejska a vyrážím někdy na zahradu, někdy na procházku. Na zahradě si to umím představit - cesta v přepravce a tam pak v menší kleci. Mohlo by to klapnout?
Když si pořídíte třeba tuhle přepravku, dáte na řidítka kola a frčíte. Papoušci jsou v ní moc spokojení.
http://www.zoohit.cz/shop/ptaci/klece/pro_papousky/276208.
zakomich
napsal(a):
Prosím o radu, který papoušek je nejlépe přizpůsobivý (pokud možno ze středních či menších druhů) drobným změnám v chodu rodiny a lze jej brát i na procházky do přírody (na kšírkách).
Zkuste se podívat na amazonka modrohlavého nebo šupinkového. Mají střední velikost a tišší hlas, nejsou moc nároční. Nejsou to velcí řečníci, ale pár slov zvládnou. Samozřejmě doporučuji ručně dokrmené mládě a nejlíp samičku. Samec je v dospělosti agresivnější když jde do toku.
zakomich
napsal(a):
Dobrý den.
Určitě to jde. Mnoho mazlíků takto putuje.On si zvykne a bude se na to těšit.
S pozdravem M.Zedlitzer.