nikdo123

XXX.XXX.242.195
Jdou nějak označit budky ve společné voliéře aby si je ptáci nepletli?
Stává se mi že si sem tam spletou budku.
Díky.
Nikdo123

XXX.XXX.104.221
simacek123
napsal(a):
Neda, ale cemu to vadi vždy si najdou tu svoji.
No právě že vždy nenajdou, musím je semtam vyhnat z cizí budky a kontrolovat jestli si najdou tu svoji.
Nikdo123
napsal(a):
No právě že vždy nenajdou, musím je semtam vyhnat z cizí budky a kontrolovat jestli si najdou tu svoji.
Vážený, na Váš doraz se těžko podpovídá. simaček 123 Vám odpověděl dobře. Reagujte na jeho odpověď, se zájmem si ji přečtu.
Budu tvrdý k Vašemu dotazu. Píšete, ptáci si pletou budky. Ne ptáci, ale Vy si pletete pojmy. Co to je za ptáky? To je tak široká problematika, že Vy si to asi nedovedete představit. Na Váš dotaz se nedá seriózně odpovědět. Hledejte chybu u sebe, nevyhánějte " ptáky" z budek, které si vybrali.
Jestli máte zájem o seriózní radu, reagujte, konkretizujte Váš dotaz, rád odpovím.
nikdo123

XXX.XXX.242.195
Moudivláček
napsal(a):
Vážený, na Váš doraz se těžko podpovídá. simaček 123 Vám odpověděl dobře. Reagujte na jeho odpověď, se zájmem si ji přečtu.
Budu tvrdý k Vašemu dotazu. Píšete, ptáci si pletou budky. Ne ptáci, ale Vy si pletete pojmy. Co to je za ptáky? To je tak široká problematika, že Vy si to asi nedovedete představit. Na Váš dotaz se nedá seriózně odpovědět. Hledejte chybu u sebe, nevyhánějte " ptáky" z budek, které si vybrali.
Jestli máte zájem o seriózní radu, reagujte, konkretizujte Váš dotaz, rád odpovím.
Myslel jsem že je to jasné, moje chyba, přiblížím.
Nevyháním ptáky z budek které si vybrali, ale párkrát si spletli budku a např. korelák vlezl do budky neofémám a seděl tam dokud jsem ho nevyhnal min 12 hodin.
Neoféma se pak již nechtěla do budky vrátit.
Další příklad je že při kontrole budky tam sedí jiná samička než snesla vejce a přitom svoje vejce má o budku vedle.
Už chápete?
Díky.
nikdo123

XXX.XXX.242.195
malejmira
napsal(a):
Jediná možnost, jak tomu zabránit, je mít všechny páry jednotlivě, přeji pěkný den.
Jj, to je jasné.
Samostatné voliéry mám také, ale tahle je společná.
Ono to až tak velkej problém není, když to člověk hlídá, jen jsem se ptal jestli tomu nejde trochu pomoct.
Díky.
nikdo123
napsal(a):
Myslel jsem že je to jasné, moje chyba, přiblížím.
Nevyháním ptáky z budek které si vybrali, ale párkrát si spletli budku a např. korelák vlezl do budky neofémám a seděl tam dokud jsem ho nevyhnal min 12 hodin.
Neoféma se pak již nechtěla do budky vrátit.
Další příklad je že při kontrole budky tam sedí jiná samička než snesla vejce a přitom svoje vejce má o budku vedle.
Už chápete?
Díky.
Upřesnil jste svůj dotaz, neporadím, ale řeknu pár vlastních postřehů. Jsou-li budky v nestejných výškách, upřednostňují ty vyšší. Ale i mně se vyskytl pár p. zpěvavých, co lezl do malé budky rýžovníků, větších budek si nevšímal a dělali to pořád, nakonec tam mladé vyvedli a rýžovníci si našli jinou. Kdysi jsem měl andulky a ty otravovaly sedící korelu. Nechal bych tomu volný průběh, ono se to na nějakém stavu ustálí. Pokud se to do 3 týdnů nezlepší, rušitele bych ze skupiny oddělil.
nikdo123

XXX.XXX.242.195
Moudivláček
napsal(a):
Upřesnil jste svůj dotaz, neporadím, ale řeknu pár vlastních postřehů. Jsou-li budky v nestejných výškách, upřednostňují ty vyšší. Ale i mně se vyskytl pár p. zpěvavých, co lezl do malé budky rýžovníků, větších budek si nevšímal a dělali to pořád, nakonec tam mladé vyvedli a rýžovníci si našli jinou. Kdysi jsem měl andulky a ty otravovaly sedící korelu. Nechal bych tomu volný průběh, ono se to na nějakém stavu ustálí. Pokud se to do 3 týdnů nezlepší, rušitele bych ze skupiny oddělil.
Budky mám stejně vysoko, jen jsou větší a menší.
To není rušitel, oni si opravdu ty budky sem tam pletou i když jsou tam už mladé, ale zatím vždy to dopadlo dobře ale jak píšu, musel jsem jim pomoct.
Jen jsem se ptal jestli není nějakej fígl aby si našli tu svou budku, například označit je různými barvami nebo nevím.
Děkuji.
nikdo123
napsal(a):
Budky mám stejně vysoko, jen jsou větší a menší.
To není rušitel, oni si opravdu ty budky sem tam pletou i když jsou tam už mladé, ale zatím vždy to dopadlo dobře ale jak píšu, musel jsem jim pomoct.
Jen jsem se ptal jestli není nějakej fígl aby si našli tu svou budku, například označit je různými barvami nebo nevím.
Děkuji.
Snad Vám někdo něco poradí, nemyslím si, že by u ptáků fungovalo barevné uznačení budky jako úlu u včel. Nikdy jsem nic podobného nečetl. Chovatelé andulek mají jednu budku vedle druhé a nemají problém. Já si myslím, že problém není v nepoznání vlastní budky, ale v konkrétních jedincích, kteří se tak chovají.
Nevím, kam napsat můj dotaz. Nápisu jej sem.
Jak resite výměn u budek u andulek. Mám 4 páry... A budky mám už opotrebene- okousane, zvlněné vlhkem, a i stářím. Když výměním budky...za nové... Narusim hnízdění? Mám momentálně všechny budky plné mladých... A chovam celoročně.
Asi počkat na mladé až vyletí... A budku vyměnit... A doufat že jednotlivé páry si vyberou tu svou novou.
Máte někdo podobnou zkušenost? Buďte schovivavi... Dík.