Máří

XXX.XXX.138.161
Přeji hezký den,
potřebovala bych poradit s určením pohlaví mé andulky.
Jedná se o mládě, které stále dokrmuji.
Podle mého názoru se jedná o samce, ale ráda bych, aby mi to někdo zkušenější potvrdil.
Máří

XXX.XXX.138.161
Máří

XXX.XXX.138.161
Super! Mockrát děkuji
Mám zájemce o "mazlíky" a potřebuji si potvrdit nebo vyvrátit předpoklady o pohlaví mladých andulek. Obě jsou perlové, starší fialová žlutolící v pozadí je druhý den z budky, mladší vpředu je tmavě zelená perlová těsně před vyletěním (již se o to pokusila, létá, ale chaoticky, ještě jsem ji vrátila do budky).
Předpokládám že fialová je samice, zelená možná sameček, ale přes melanínové skvrny... nevím, nemám zkušenosti. Přidávám další detail ozobí té zelené. Díky.
Omlouvám se, ale ještě jedno foto ozobí zelené andulky - je to focené venku, ty barvy jsou reálné.
geldek
napsal(a):
Mám zájemce o "mazlíky" a potřebuji si potvrdit nebo vyvrátit předpoklady o pohlaví mladých andulek. Obě jsou perlové, starší fialová žlutolící v pozadí je druhý den z budky, mladší vpředu je tmavě zelená perlová těsně před vyletěním (již se o to pokusila, létá, ale chaoticky, ještě jsem ji vrátila do budky).
Předpokládám že fialová je samice, zelená možná sameček, ale přes melanínové skvrny... nevím, nemám zkušenosti. Přidávám další detail ozobí té zelené. Díky.
Ta fialová -samička ta zelená 50 na 50 ale priklonil by som sa tiež k samičke aj ked je ozobie dost fialové.
popo3
napsal(a):
Ta fialová -samička ta zelená 50 na 50 ale priklonil by som sa tiež k samičke aj ked je ozobie dost fialové.
Asi máte pravdu. Je to pre mňa momentálne dosť dôležité, aby som mohla predať andulky "do dobrých rúk" a vyhla sa výkupu. Tak som zalovila v starých fotkách a zistila som, že matka oboch anduliek je tiež - ako zelené mláďa - tmavozelená perlová. Ked som ju kupovala, mala rovnaké ozobie, takže mláďa s najväčšou pravdepodobnosťou bude tiež samička. Aj keď to ozobie v skutočnosti je dosť intenzívne modré a momentálne nemá nijaké svetlé škvrny okolo nos. dierok.
Porovnala som aj ozobie tej fialovej žltolícej perly. Dnes by som už za samičku ruku do ohňa nedala. Nielen kvôli farbe, ale i tvaru ozobia. Ale to je nad moje skúsenosti. Veď posúďte sami - na obrázku je v prvom stĺpci ozobie mojej andulky, v druhom ozobia 6týždňových samčekov a v treťom sĺpci ozobia 6týždnových samičiek... Tie moje fotky v prvom sĺpci sú fotené na dosť intenzívnom svetle, ozobie je viac modré, na spodnej časti jemne načervenalé, ale okolo nosných dierok je svetlejšie. Svelejšie, ale nie biele, či krémové... tak neviem. Nechcem, aby očakávanie bolo otcom presvedčenia len preto, že mám serióznych záujemcov o mladých samčekov.
Ospravedlňujem sa, obrázok bol v png formáte, a pravdepodobne preto zhavarovali oba pokusy ho sem vložiť, tretí pokus v jpg:.
No ono to je niekedy ozaj 50na50 ved kolko samičiek je vyslovene samčieho typu a naopak a nehovoriac o rôznych genetických odchylkách ako napr.že s jasnej samičky sa v 6,7mesiaci stane samček anaopak čo sa mi tiež stalo atd.Pokial chcete istotu treba skladat pári sameci s kresbou viazanou na pohlavie samice nie napr Opalín x Rovná, Lutino X zelená rovná atd alebo škoricový samec na čiernokrýdlu a máte to geneticky isté čo je samec a čo samica.
geldek
napsal(a):
Já bych řekla že to jsou samičky.