Zkušenosti s "koupáním" nebo osvěžováním andulek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.7.2015 07:49
jirka3108

XXX.XXX.103.249

Všude čtu jak se andulky rádi "koupou" ve vodě.. Mám ve voliéře 4páry, dal jsem jim od začátku na zem misku s vodou o průměru cca 25cm ale za ty 4,5 měsíce jsem ještě neviděl jedinou andulku že by se nějak osvěžovala.. max z ní pijí i když u krmení mají napaječku.
Zkoušel jsem i rosení ručním postřikovačem ale ani na to si nijak během 3týdnů nezvykli a vždy před ním prchali i když jsem je zkoušel rosit z více jak metru..
Jaké s tím máte kdo zkušenosti..?

17.7.2015 10:25
nosfi

XXX.XXX.169.163

Já měla andulky vždycky jen doma. Jedna koupání milovala, lezla mi do sklenice s pitím, ráchala se ve dřezu (i ve špinavé vod od nádobí, když jsem nedala pozor) a nechala se rosit. Druhá naopak vždycky před vodou prchala.
Vyzkoušejte zavlažovač na trávu (nebo jak se to jmenuje), dejte to na hadici a jděte pryč. Andulky nebudou mít pocit, že jim to dělá člověk a chce jim ublížit a třeba si časem zvyknou. S miskou na zemi může být taky problém, že se tam ptáci necítí bezpečně nebo se jim nelíbí miska. Mamčin žako se koupe zásadně ve skleněných hranatých zapékacích miskách z ikea. :).

17.7.2015 11:24
atobajus

XXX.XXX.192.99

jirka3108 napsal(a):
Všude čtu jak se andulky rádi "koupou" ve vodě.. Mám ve voliéře 4páry, dal jsem jim od začátku na zem misku s vodou o průměru cca 25cm ale za ty 4,5 měsíce jsem ještě neviděl jedinou andulku že by se nějak osvěžovala.. max z ní pijí i když u krmení mají napaječku.
Zkoušel jsem i rosení ručním postřikovačem ale ani na to si nijak během 3týdnů nezvykli a vždy před ním prchali i když jsem je zkoušel rosit z více jak metru..

Andulky všeobecně nejsou druh papoušků, který by vyhledával koupel v misce s vodou. Ale dejte jim větve ze stromů, kterým namočíte listí nebo mokré svazky lebedy, případně namočte velké listy pampelišek a uvidíte jek se v tom rády vykoupou.

17.7.2015 22:50
baku

XXX.XXX.144.116

jirka3108 napsal(a):

Andulky až na vyjímky nějaké koupání nevyhledávají. Což je více méně jasné, pokud se podíváte v jakých podmínkách žijí ve volné přírodě! Spíše, jak bylo psáno vyhledají rosu na větvích, listů,..

17.7.2015 23:05
waltin

XXX.XXX.56.33

A jsou jedinci, kteří po zavlažování z rozprašovače přímo touží... Jde o zvyk...

Přidejte reakci

Přidat smajlík