V akom veku mladých neofém sú zrejmé ich farby?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
21.7.2015 18:16
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

Dobrý deň, mám prvé hniezdo Neofém tyrkysových, zatiaľ sa vyliahli len 2 mláďatá zo 4 vajec, zaujíma ma, po akom čase sa dá vidieť, akého budú farebného rázu. Rodičia sú : otec prírodný zelený červenobruchý, matka opalína s červeným chrbtom, takže to môže byť rôzne. Vídam na fotkách mláďat, že už pomerne skoro sa začínajú rysovať tie "pravé" farebné pierka, takže skôr, ako sa "tak naozaj" operia sa dá vidieť, aké budú mať farby. Ja viem, že mi stačí zrejme počkať zopár dní, a ukáže sa to, ale tak viete-nadšený a nedočkavý-chcem vedieť, kedy už bude vidieť tie farby. Ďakujem.

21.7.2015 22:10
libuko

XXX.XXX.146.249

Dovolím si sem vložit odkaz, kde je poměrně dobře zdokumentován vývoj mláďat. Jsou to sice modrohlavé, ale v tomto se počítám lišit nebude, alespoň u mé tyrkysové časově +-sedělo smajlík.
http://www.chuvicky.estranky.cz/clanky/vyvoj-mladat-ve-fotografiich/hnizdeni-neofem-modrohlavych-ve-fotografiich.html.

21.7.2015 22:15
mato.zahradnik

XXX.XXX.3.83

Ľutujem, ale nedá sa to pozrieť, ten odkaz je nefunkčný. Pozrel som si to ale podľa adresy, a ďakujem, zišlo sa. Tu však vidím, že krúžky dávala chovateľka až 12-dňovým mláďatám, ja mám informáciu, že sa to musí stihnúť pri 7mich dňoch ich veku.Ako to robíte vy? Ja mám krúžky 4 mm.

21.7.2015 22:48
libuko

XXX.XXX.146.249

Kružkovala jsem 10tý den, ale měla jsem trošku větší- 4,2mm. To poznáte, jak kroužek půjde snadno, jestli ještě není potřeba počkat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík