Papoušek zpěvavý - barevné mutace

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.7.2015 08:51
petrzmerina

XXX.XXX.77.141

Loni jsem si koupil pár papoušků zpěvavých. Letos měli 7 mláďat. Všechny poctivě a bez problémů odchovali. Mláďata jsou různých barev (mutací). Chtěl bych se o tomto dozvědět více. Poradil by mi někdo kde studovat (nějaké zdroje informací)?
Chtěl bych si některé ponechat v chovu a cíleně dosáhnout nějakých zajímavých barev, ale nerozumím tomu. U těchto barev ani u některých mláďat nepoznám pohlaví.
Děkuje Peťa.

29.7.2015 09:22
petrzmerina

XXX.XXX.73.141

Když nikdo neporadí studijní materiály, tak alespoň mutace jednotlivých ptáků.
Děkuji.

29.7.2015 11:19
parrotss

XXX.XXX.199.51

Dobrý den, odchoval jste 3,0 opalinové,3,0 zelené a 0,1 Pallid Opalinová. Váš chovný samec je tedy štěpitelný do Opalín a Pallid. Protože samice v páru je Opalinová došlo k odchovu samců - je nutná přítomnost obou X chromozomů = výsledek 3,0 Opalín. Dále chovný samec štěpí jak jsem řekl do Pallid, opět je to mutace autosomální recesivní vázaná na pohlaví jako mutace Opalínová, tím pádem dal možnost vzniku vaší 0,1 Pallid Opalinové samičce (mláděti). V budoucnu můžete očekávat i odchov samice jenom v barvě Pallid. Zelení samci jsou štěpitelní se zárukou do Opalín a na 50% i do Pallid. Máte li dotaz, nerozumíte li něčemu... - 606 629 990.

29.7.2015 11:21
parrotss

XXX.XXX.199.51

parrotss napsal(a):
Dobrý den, odchoval jste 3,0 opalinové,3,0 zelené a 0,1 Pallid Opalinová. Váš chovný samec je tedy štěpitelný do Opalín a Pallid. Protože samice v páru je Opalinová došlo k odchovu samců - je nutná přítomnost obou X chromozomů = výsledek 3,0 Opalín. Dále chovný samec štěpí jak jsem řekl do Pallid, opět je to mutace autosomální recesivní vázaná na pohlaví jako mutace Opalínová, tím pádem dal možnost vzniku vaší 0,1 Pallid Opalinové samičce (mláděti). V budoucnu můžete očekávat i odchov samice jenom v barvě Pallid. Zelení samci jsou štěpitelní se zárukou do Opalín a na 50% i do Pallid. Máte li dotaz, nerozumíte li něčemu... - 606 629 990.

Oprava těch oOpalínových samců má být správně 4. Je to patrné z druhého fota. Jinak text platí.

29.7.2015 13:09
petrzmerina

XXX.XXX.77.141

Děkuji za kvalitní popis. Ještě dotaz samička je z nich která? Číslo 3?

29.7.2015 15:42
mastalirsky

XXX.XXX.114.116

Podle odchovů máte: (samec nejni vidět zepředu, tak usuzuji, že je přírodní.)
1/0 přírodní štěpák na opalino, palid a oranž a 0/1 opalino na oranž.
Mladé jsou:
1,5 a 7 jsou 1/0 opalino a můžou štěpit na oranž, ale protože rodiče jsou pouze štěpáci, tak štěpitelnost nejni jistá.
2 a 4 jsou 1/0 přírodní/ štěpí na opalino a nejistý oranž.
3 je 0/1 oranž palid opalina
6 je 1/0 oranž opalino

To platí pokud váš samec má žluté bříško, pokud má bříško oranžové byl by to oranž štěpitelný na palid a opalino. V tom případě by odchovy byli tak, že ti co nejsou už oranžový, tak by na oranž 100% štěpily.
Ať se daří.

30.7.2015 07:57
petrzmerina

XXX.XXX.77.141

Na fotografii kterou jsem vkládal 29.7. ve 13:09 je vidět samec zepředu.2 sedící přírodní vedle sebe a ten v levo z nich je chovný sameček.
Také je vidět na přiložené fotografii v této reakci. Bříško mi připadá žluté.

30.7.2015 08:32
mastalirsky

XXX.XXX.114.116

Máte pravdu. V tom případě je to jak jsem psal.

1/0 přírodní štěpák na opalino, palid a oranž a 0/1 opalino na oranž.
Mladé jsou:
1,5 a 7 jsou 1/0 opalino a můžou štěpit na oranž, ale protože rodiče jsou pouze štěpáci, tak štěpitelnost nejni jistá.
2 a 4 jsou 1/0 přírodní/ štěpí na opalino a nejistý oranž.
3 je 0/1 oranž palid opalina
6 je 1/0 oranž opalino
Mladí samci ještě mohou štěpit i na palid, ale je to nejisté.

30.7.2015 14:56
parrotss

XXX.XXX.199.51

petrzmerina napsal(a):
Děkuji za kvalitní popis. Ještě dotaz samička je z nich která? Číslo 3?

Ano samička je označena pod číslem 3. Na rozdíl od druhého diskutujícího, nevidím žádné známky přítomnosti oranžové...ani na rodičích a ani na jednom z odchovů. Doporučuji si prohlédnout pečlivě odchovy na dobrém světle a pokud tam je přítomna oranžová, pak platí výrok pana Maštaliřského. Pokud ne, řiďte se mým.

30.7.2015 17:05
mastalirsky

XXX.XXX.114.116

Nevím jestli se mi to jen nezdá, ale na fotkách z 28.7 mi připádá samice č.3 jako oranž palid opalino. Ale je možné, že fotka zkresluje, proto ji opravdu raději prohlédněte, abych vás nemátl.

31.7.2015 10:21
petrzmerina

XXX.XXX.73.140

Tak přidám ještě nějaké foto pro znalce.

31.7.2015 12:40
mastalirsky

XXX.XXX.114.116

Tak si myslím, že jsem vyděl dobře. Na nově vložených fotkách je vydět oranž opalin (druhá fotka první z prava) a oranž palid (první fotka první z leva). Akorát z těchto fotek ta samice vypadá že je pouze oranž palid a né oranž palid opalino.
Pěkný odchov. Ať se daří.

31.7.2015 13:51
parrotss

XXX.XXX.199.51

mastalirsky napsal(a):
Tak si myslím, že jsem vyděl dobře. Na nově vložených fotkách je vydět oranž opalin (druhá fotka první z prava) a oranž palid (první fotka první z leva). Akorát z těchto fotek ta samice vypadá že je pouze oranž palid a né oranž palid opalino.
Pěkný odchov. Ať se daří.

Pravda, pravda, teď je již pěkně vidět, že to Oranž Opalín. Ale tá smice Pallid Opalinová je, viz první sada fotek, kde je viditelný opalinový pás v letkách...Inu z fotek to ne vždy člověk dobře stanoví.

3.8.2015 18:02
sili

XXX.XXX.182.8

Dobrý den,
mohl by mi také někdo poradit s barevnými mutacemi ptáků na fotce.Rodiče jsou opalíni(asi) Popřípadě internetový odkaz nebo nějakou knižní publikaci, kde by byla vysvětlena genetika a mutace pro někoho kdo o tom nic neví.
Děkuji za info.

3.8.2015 18:36
Ondra.b

XXX.XXX.201.129

sili napsal(a):
Dobrý den,
mohl by mi také někdo poradit s barevnými mutacemi ptáků na fotce.Rodiče jsou opalíni(asi) Popřípadě internetový odkaz nebo nějakou knižní publikaci, kde by byla vysvětlena genetika a mutace pro někoho kdo o tom nic neví.
Děkuji za info.

Máte samce oranže a samička je lutino nebo rubino, to nelze s fotky poznat. vyfoťte záda.

3.8.2015 20:20
xl883

XXX.XXX.10.4

Prosím, jak zadat do genetické kalkulačky papoušek zpěvavý mutace platino?

Uživatel s deaktivovaným účtem

4.8.2015 17:01

Dobrý den. Prosím o určení mutace straky a určení pohlaví. Jedná se o letošní mládě. Děkuji za pomoc.

5.8.2015 18:11
T55

XXX.XXX.101.169

Samec.

5.8.2015 19:56
ivanl

XXX.XXX.144.136

Dobrý den, chcem poprosiť o určenie aká je to mutácia či to nieje nahodou škorica.

6.8.2015 18:23

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den. Prosím o určení mutace straky a určení pohlaví. Jedná se o letošní mládě. Děkuji za pomoc.

Nikdo další neporadí o jakou straku se jedná? Dá se poznat již pohlaví?

6.8.2015 20:09
mastalirsky

XXX.XXX.114.116

Řekl bych, že samec. Modrá straka může být opalinová. Jaký jsou rodiče.

6.8.2015 20:09
mastalirsky

XXX.XXX.114.116

ivanl napsal(a):
Dobrý den, chcem poprosiť o určenie aká je to mutácia či to nieje nahodou škorica.

0/1 palid.

6.8.2015 20:30

mastalirsky napsal(a):
Řekl bych, že samec. Modrá straka může být opalinová. Jaký jsou rodiče.

Děkuji za určení. Rodiče bohužel neznám, je koupená bez informací. Ještě jedna otázečka. Dá se poznat a podle čeho se určuje, zda se jedná o dominantní straku, či nikoli. Děkuji

6.8.2015 20:41
ivanl

XXX.XXX.144.136

mastalirsky napsal(a):
0/1 palid.

Dakujem.

6.8.2015 20:48
mastalirsky

XXX.XXX.114.116

Děkuji za určení. Rodiče bohužel neznám, je koupená bez informací. Ještě jedna otázečka. Dá se poznat a podle čeho se určuje, zda se jedná o dominantní straku, či nikoli. Děkuji

Dominantní straky jsem neměl. Obyčejná recesivní straka je žlutá s olivovou, a podle toho co vím tak dominantní straka má světle zelené zbarvení a vypadá téměř jako přírodní jen je strakatá a má bílé konce křídel. To samé by mělo být u modrých, dominantní straka by měla být modrá jako austr. modrý, ale se strakatostí. Doufám, že jsem to napsal dobře, pokud ne tak ať mě někdo opraví.

6.8.2015 20:53
mastalirsky

XXX.XXX.114.116

mastalirsky napsal(a):
Dominantní straky jsem neměl. Obyčejná recesivní straka je žlutá s olivovou, a podle toho co vím tak dominantní straka má světle zelené zbarvení a vypadá téměř jako přírodní jen je strakatá a má bílé konce křídel. To samé by mělo být u modrých, dominantní straka by měla být modrá jako austr. modrý, ale se strakatostí. Doufám, že jsem to napsal dobře, pokud ne tak ať mě někdo opraví.

Na prví fotce recesivní straka a na fotce druhé dominantní straka (tuto fotku mám od p. Heřmanského).

9.8.2015 12:09
sili

XXX.XXX.182.8

Děkuji panu Bartoškovi za určení mutace a vkládám fotku samičky. Jen sem se chtěl zeptat tím že mám samce oranž jste myslel opalín oranž? Dík za info. Jen stále by mě zajímaly nějaké ty prameny kde by se nechaly základy mutací nastudovat.

9.8.2015 12:19
mastalirsky

XXX.XXX.114.116

sili napsal(a):
Děkuji panu Bartoškovi za určení mutace a vkládám fotku samičky. Jen sem se chtěl zeptat tím že mám samce oranž jste myslel opalín oranž? Dík za info. Jen stále by mě zajímaly nějaké ty prameny kde by se nechaly základy mutací nastudovat.

Samce máte přírodní oranž, ne oranž opalin. Maximálně může na opalino štěpit. Samice je rubino (lutino opalin), ale pokud nejni štěpitelná na oranž, tak oranžové ptáky neodchováte. Pokud chcete znát na co vaši ptáci štěpí, tak musíte znát jaký byli jejich rodiče.

9.8.2015 15:32
90kuko

XXX.XXX.191.223

mastalirsky napsal(a):

Z dominantnimystrakamy je to dost probrematicke, viac menej to zistite pri odchovoch.Dominantna straka vam može vypadnut ked parite dve straky aj to može a nemusi.Pri dominantnosti čo sme o tom disktovali viacery chovatelia je zaklad čisto biele letky. PS mate pekne spevaky.

17.9.2015 18:53

Dobrý den. Poradíte mě prosím, jakou dát nejlépe mutaci samičky k samečkovi oranž opalín/ino? Je kr.15 a ještě přepeřuje.

18.9.2015 07:00
jardda

XXX.XXX.60.231

Dobrý den. Poradíte mě prosím, jakou dát nejlépe mutaci samičky k samečkovi oranž opalín/ino? Je kr.15 a ještě přepeřuje.

Samec vypadá výborně, určitě bych se snažil podpořit jeho červenou barvu, která je pěkně zatáhlá v masce, osobně bych na něj dal rubino ideální štěpitelné do oranžů, nebo oranž rubino (to v krajním případě). JP.

18.9.2015 22:16
sampa ml.

XXX.XXX.101.169

Hm, pěkný kousek

19.9.2015 19:23

jardda napsal(a):
Samec vypadá výborně, určitě bych se snažil podpořit jeho červenou barvu, která je pěkně zatáhlá v masce, osobně bych na něj dal rubino ideální štěpitelné do oranžů, nebo oranž rubino (to v krajním případě). JP.

Děkuji za reakci, ale můžete mě prosim vysvětlit proč dát raději štěpačku do oranžů, než oranž rubino?

30.10.2015 21:25

Dobrý. Potřebujeme poradit s určením mutace. Jedná se o letošní odchov od samce přírodní štěpáka na oranž a samice albino štěpitelné na modrou. Dodám, že má červené oko. Přikládám foto. Děkuji.

30.10.2015 21:48

Nejedná se o mutaci oranžový pallid-ino?
http://mutace-papousku.com/wp-content/uploads/2014/03/IMG_2921.jpg.

31.10.2015 07:41
mastalirsky

XXX.XXX.119.26

Nejedná se o mutaci oranžový pallid-ino?
http://mutace-papousku.com/wp-content/uploads/2014/03/IMG_2921.jpg.

Ano vypadá to na oranž pallidino. V tom případě otec musí štěpit také na pallid a matka na oranž. A tento odchovaný 1/0 oranž pallidino štěpí na modrý.
Ještě vás opravým ta 0/1 albino vam na modré neštěpí. Albino už modrá je, je to modré ino.

31.10.2015 07:42
Ondra.b

XXX.XXX.201.129

S uvadene kombinace takovy ptak vypadnout nemuze. Tam padaji prirodni ptaci. A albino na modrou nemuze stepit. Albino =modra ino.

31.10.2015 08:07

Dekuji za odpovedi. Ptak neni muj, zjistoval jsem pro znameho. Uvedl jsem informace o rodicich, co me zdelil.

31.10.2015 08:44

A ještě jedna otázečka. Jak se pohybuje cena za tuto mutaci (oranžový pallid-ino)? Děkuji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík