zuza21

XXX.XXX.171.144
Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli byste mi doporučili do bytu spíše papouška senegalského nebo amazonka, případně úplně nějakého jiného v této velikosti, jde mi o porovnání hlavně z důvodu šikovnosti naučení různých triků, hlučnosti a časové náročnosti, a v případě doporučení amazonka tak který druh je nejvhodnější.
Děkuji za odpovědi.
zuza21

XXX.XXX.171.144
A z jakých konkrétních důvodů je vhodnější?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jsem téhož názoru. Jsou jednou tak větší a nefixují se na jednu osobu jako senegalec. Někteří senagalci i ručně dokrmení koušou a jsou hlučnější než amazonci rodu pionus.
Doktor z hôr

XXX.XXX.26.238
zuza21
napsal(a):
Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli byste mi doporučili do bytu spíše papouška senegalského nebo amazonka, případně úplně nějakého jiného v této velikosti, jde mi o porovnání hlavně z důvodu šikovnosti naučení různých triků, hlučnosti a časové náročnosti, a v případě doporučení amazonka tak který druh je nejvhodnější.
Děkuji za odpovědi.
Zdravím! Pokiaľ porovnáte hlučnosť, tak papagáj senegalský je najtichší. Potom nasledujú amazónkovia rodu pionus (napr. modorhlavý alebo šupinkový) a najhlučnejší sú amazónkovia rodu pionites (bielobruchý a čiernotemenný). Čo sa týka temperamentu, najživší a najviac pohybovo nadaní sú pionitesy. Spolu s papagájom senegalským sa dokážu naučiť rôzne triky. To sa vám u amazónkov rodu pionus podarí ťažšie. Majú bližšie k amazoňanom. Časová náročnosť je u všetkých rodov veľmi podobná.
Ja osobne by som si do bytu zadovážil buď amazónika čiernotemenného alebo bielobruchého - podľa toho, ktoré farby sa vám viac páčia.
zuza21

XXX.XXX.171.144
Děkuji za reakce, přiznám se, že jsem byla rozhodnutá pro senegalce, tak jste mne teď docela nalomili. Amazonek šupinkový se mi úplně nezamlouvá jelikož není moc barevný, modrohlavý se mi líbí ale ručně dokrmená mláďata v inzerci prakticky nemůžu najít.
zuza21
napsal(a):
Děkuji za reakce, přiznám se, že jsem byla rozhodnutá pro senegalce, tak jste mne teď docela nalomili. Amazonek šupinkový se mi úplně nezamlouvá jelikož není moc barevný, modrohlavý se mi líbí ale ručně dokrmená mláďata v inzerci prakticky nemůžu najít.
Chce to vidět naživo, na fotkách jsou modrohlaví často přibarvení a když je uvidíte ve skutečnosti tak budete zklamaná.
pavon
napsal(a):
Jednoznačně je vhodnější amazonek, z větších druhů třeba šupinkový nebo modrohlavý.
Souhlasím, ale je rozdíl amazonek pionus a pionites, hlučnost nesrovnatelná a i cena je rozdílná. Informací v literatuře dostatek. Na př. amazonek černotemenný dovede tak pronikavě pištět, že senegalec je proti němu putička. Ale mně je amazónek č. milejší, mám oba druhy.
Úžasní komedianti..., fotky jsou loňské, letos máme jen jednoho černotemenného, momentálně má 40 dnů a už teď je hravý a mazlivý.
zuza21
napsal(a):
Děkuji za odpovědi.
Zdravím, tak výběr máte dobrý, ale přesto bych se přikláněl k Amazonkům černotemenným nebo bělobřichým (r.Pionites), sice jsou trochu víc hlučnější, ale když je chován jako mazlíček a jeden, tak to není co řešit a jinak jsou to nádherní, inteligentní, učenliví, hraví, přítulní klauni - mohu a doporučuji, opravdu super a nevážou se jen na jednu osobu! Zappe
PS: získejte info o podmínkách chovu a výživě!
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vka72
napsal(a):
Tady https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2558993/amazonek-cernotemenny/.
Ale 7 500 Kč je dost vysoká cena za kus u tohoto druhu.