Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

zuza21

8.8.2015 20:55
zuza21

XXX.XXX.171.144

Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli byste mi doporučili do bytu spíše papouška senegalského nebo amazonka, případně úplně nějakého jiného v této velikosti, jde mi o porovnání hlavně z důvodu šikovnosti naučení různých triků, hlučnosti a časové náročnosti, a v případě doporučení amazonka tak který druh je nejvhodnější.

Děkuji za odpovědi.

8.8.2015 21:30
pavon

XXX.XXX.115.39

Jednoznačně je vhodnější amazonek, z větších druhů třeba šupinkový nebo modrohlavý.

zuza21

9.8.2015 00:05
zuza21

XXX.XXX.171.144

A z jakých konkrétních důvodů je vhodnější?

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.8.2015 10:18

Jsem téhož názoru. Jsou jednou tak větší a nefixují se na jednu osobu jako senegalec. Někteří senagalci i ručně dokrmení koušou a jsou hlučnější než amazonci rodu pionus.

Doktor z hôr

9.8.2015 12:51
Doktor z hôr

XXX.XXX.26.238

zuza21 napsal(a):
Zdravím, chtěla bych se zeptat jestli byste mi doporučili do bytu spíše papouška senegalského nebo amazonka, případně úplně nějakého jiného v této velikosti, jde mi o porovnání hlavně z důvodu šikovnosti naučení různých triků, hlučnosti a časové náročnosti, a v případě doporučení amazonka tak který druh je nejvhodnější.

Děkuji za odpovědi.

Zdravím! Pokiaľ porovnáte hlučnosť, tak papagáj senegalský je najtichší. Potom nasledujú amazónkovia rodu pionus (napr. modorhlavý alebo šupinkový) a najhlučnejší sú amazónkovia rodu pionites (bielobruchý a čiernotemenný). Čo sa týka temperamentu, najživší a najviac pohybovo nadaní sú pionitesy. Spolu s papagájom senegalským sa dokážu naučiť rôzne triky. To sa vám u amazónkov rodu pionus podarí ťažšie. Majú bližšie k amazoňanom. Časová náročnosť je u všetkých rodov veľmi podobná.
Ja osobne by som si do bytu zadovážil buď amazónika čiernotemenného alebo bielobruchého - podľa toho, ktoré farby sa vám viac páčia.

9.8.2015 13:45
maxa

XXX.XXX.125.165

Taky se jednoznačně přikláním k amazonkům a to šupinkový nebo modrohlavý.

9.8.2015 13:47
maxa

XXX.XXX.125.165

A nebo jsou velice příjemní a hodní papoušek žlutotemenný Meyerův.

zuza21

9.8.2015 13:51
zuza21

XXX.XXX.171.144

Děkuji za reakce, přiznám se, že jsem byla rozhodnutá pro senegalce, tak jste mne teď docela nalomili. Amazonek šupinkový se mi úplně nezamlouvá jelikož není moc barevný, modrohlavý se mi líbí ale ručně dokrmená mláďata v inzerci prakticky nemůžu najít.

9.8.2015 20:40
pavon

XXX.XXX.115.39

zuza21 napsal(a):
Děkuji za reakce, přiznám se, že jsem byla rozhodnutá pro senegalce, tak jste mne teď docela nalomili. Amazonek šupinkový se mi úplně nezamlouvá jelikož není moc barevný, modrohlavý se mi líbí ale ručně dokrmená mláďata v inzerci prakticky nemůžu najít.

Chce to vidět naživo, na fotkách jsou modrohlaví často přibarvení a když je uvidíte ve skutečnosti tak budete zklamaná.

9.8.2015 20:45
ros

XXX.XXX.212.101

pavon napsal(a):
Chce to vidět naživo, na fotkách jsou modrohlaví často přibarvení a když je uvidíte ve skutečnosti tak budete zklamaná.

Vydržte oni se objeví.

9.8.2015 22:38
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

pavon napsal(a):
Jednoznačně je vhodnější amazonek, z větších druhů třeba šupinkový nebo modrohlavý.

Souhlasím, ale je rozdíl amazonek pionus a pionites, hlučnost nesrovnatelná a i cena je rozdílná. Informací v literatuře dostatek. Na př. amazonek černotemenný dovede tak pronikavě pištět, že senegalec je proti němu putička. Ale mně je amazónek č. milejší, mám oba druhy.

10.8.2015 11:07
veska

XXX.XXX.71.26

Úžasní komedianti..., fotky jsou loňské, letos máme jen jednoho černotemenného, momentálně má 40 dnů a už teď je hravý a mazlivý.

12.8.2015 11:57
z jarda

XXX.XXX.139.178

zuza21 napsal(a):

Děkuji za odpovědi.

Zdravím, tak výběr máte dobrý, ale přesto bych se přikláněl k Amazonkům černotemenným nebo bělobřichým (r.Pionites), sice jsou trochu víc hlučnější, ale když je chován jako mazlíček a jeden, tak to není co řešit a jinak jsou to nádherní, inteligentní, učenliví, hraví, přítulní klauni - mohu a doporučuji, opravdu super a nevážou se jen na jednu osobu! Zappe
PS: získejte info o podmínkách chovu a výživě!

12.8.2015 12:36
Vka72

XXX.XXX.220.142

Dobrý den.Podívejte se na inzerci je tam ručně dokrmený amazonek černotemenný.Poslední kus

12.8.2015 13:22

Vka72 napsal(a):
Tady https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/2558993/amazonek-cernotemenny/.

Ale 7 500 Kč je dost vysoká cena za kus u tohoto druhu.

15.8.2015 13:18
sevak

XXX.XXX.123.118

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Ale 7 500 Kč je dost vysoká cena za kus u tohoto druhu.

7500 kč vám bude zanedlho nízka cena, lebo výkupcovia sa idú teraz potrhať za týmto druhom ručne dokŕmeného papagája a nieje im problém za ne zaplatiť 250-300 eur.

Přidejte reakci

Přidat smajlík