Úhyn andulky z burzy Týniště

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
25.8.2015 12:18
Hošo

XXX.XXX.249.251

Přivezla jsem andulku domů, byla celá mokrá, kolem ní voda a zakrátko umřela. Je to tím, že ji chovatel při odchycování zmáčkl a mohla mít nějaká vnitřní zranění-či to poukazuje na nějakou jinou nemoc? S ní byly v přenosce ještě další 2 andulky (od jiných chovatelů). Dala jsem je do karantény a vypadají zdravé, v pohodě. Poradíte mi prosím, jak dlouho je mám nechat v karanténě?
Děkuji moc za rady, s burzou smutná zkušenost.

25.8.2015 16:52
popo3

XXX.XXX.210.132

Neviem z akých podmienok Ste si andulku kupovala či ich mal chovatel vo väčšej klietke 10 alebo natlačených v malej 60.Predpokladám že Ste si andulku vyhliadla popozorovala riadne prezrela a pokial bola čiperná poskakovala poletovala, nebola apatická našuchorená zo zvesenými krídlami tak je percento ochorenia z tak rýchlim nástupom umrtia malé a to ako Ste spomínala že ju chovatel prýliš silno pri odchite stlačil, teda predpoklad vnútorného zranenia tam je percento vysoké.Osobne sa my niečo podobné stalo kedysi velmi dávno ale z holubom.No a tie 2 dalšie andulky nechajte v karanténe minimálne mesiac a samozrejme denná kontrola, po prinesení anduliek je dobré ošetrenie peria proti parazitom prípadne preventívne preliečenie S76 alebo Scatt pokial neviem v akých podmienkach boli chované.A nech sa Vám darí.

30.8.2015 11:52
Hošo

XXX.XXX.174.138

Děkuji. Měl je ve dvou klecích, napsané i do čeho štěpí. Vypadal slušně, jako chovatel, ale nevím, lidé jsou různí.
Kde prosím lze sehnat S76 nebo Scatt-u veterináře? Já beru od veterináře Complejo a Ivomec. Ještě se zeptám, veterinářka kape kapku Ivomecu andulkám za hlavu, není to lepší na křídlo, nebo je to jedno?

30.8.2015 15:06
popo3

XXX.XXX.210.132

No stat sa to môže aj slušnému chovatelovy nie všetci sú rovnako šikovný pri odchite vtákov a pri niekolko gramových vtáčikoch niekedy stačí pritlačit trocha viac a neštastie je na svete.Myslím že stačí aj ten Ivomec ale S76 a Scatt zoženiete napr. aj tu http://zvierata.bazos.sk/vtak/?hledat=S76&rubriky=zvierata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=H%C4%BEada%C5%A5&kitx=ano Ja dávam kapku Scattu pod krýdlo ale kludne aj za hlavu je dôležité aby to išlo na nažinu-holú kožu tam kde sú žily aby sa to dobre vstrebalo a rýchlo dostalo do obehu, môžete to aj trochu pošúchat akoby vmasírovat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík