Přivezla jsem andulku domů, byla celá mokrá, kolem ní voda a zakrátko umřela. Je to tím, že ji chovatel při odchycování zmáčkl a mohla mít nějaká vnitřní zranění-či to poukazuje na nějakou jinou nemoc? S ní byly v přenosce ještě další 2 andulky (od jiných chovatelů). Dala jsem je do karantény a vypadají zdravé, v pohodě. Poradíte mi prosím, jak dlouho je mám nechat v karanténě?
Děkuji moc za rady, s burzou smutná zkušenost.
Neviem z akých podmienok Ste si andulku kupovala či ich mal chovatel vo väčšej klietke 10 alebo natlačených v malej 60.Predpokladám že Ste si andulku vyhliadla popozorovala riadne prezrela a pokial bola čiperná poskakovala poletovala, nebola apatická našuchorená zo zvesenými krídlami tak je percento ochorenia z tak rýchlim nástupom umrtia malé a to ako Ste spomínala že ju chovatel prýliš silno pri odchite stlačil, teda predpoklad vnútorného zranenia tam je percento vysoké.Osobne sa my niečo podobné stalo kedysi velmi dávno ale z holubom.No a tie 2 dalšie andulky nechajte v karanténe minimálne mesiac a samozrejme denná kontrola, po prinesení anduliek je dobré ošetrenie peria proti parazitom prípadne preventívne preliečenie S76 alebo Scatt pokial neviem v akých podmienkach boli chované.A nech sa Vám darí.
Děkuji. Měl je ve dvou klecích, napsané i do čeho štěpí. Vypadal slušně, jako chovatel, ale nevím, lidé jsou různí.
Kde prosím lze sehnat S76 nebo Scatt-u veterináře? Já beru od veterináře Complejo a Ivomec. Ještě se zeptám, veterinářka kape kapku Ivomecu andulkám za hlavu, není to lepší na křídlo, nebo je to jedno?
No stat sa to môže aj slušnému chovatelovy nie všetci sú rovnako šikovný pri odchite vtákov a pri niekolko gramových vtáčikoch niekedy stačí pritlačit trocha viac a neštastie je na svete.Myslím že stačí aj ten Ivomec ale S76 a Scatt zoženiete napr. aj tu http://zvierata.bazos.sk/vtak/?hledat=S76&rubriky=zvierata&hlokalita=&humkreis=25&cenaod=&cenado=&Submit=H%C4%BEada%C5%A5&kitx=ano Ja dávam kapku Scattu pod krýdlo ale kludne aj za hlavu je dôležité aby to išlo na nažinu-holú kožu tam kde sú žily aby sa to dobre vstrebalo a rýchlo dostalo do obehu, môžete to aj trochu pošúchat akoby vmasírovat.