Andulka vápenka - prosím pomoc s mastným peřím

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.9.2015 10:56
Misikov

XXX.XXX.151.249

Dobrý den, prosím o radu zkušenější chovatele andulek. Ve středu jsem byla se svou andulkou na veterině. Veterinář mi řekl, že mám andulku mazat olejem na určitých místech (zobák, ozobí, nožičky, okolo očička) a že vápenka ustoupí. Ovšem jsem se zapomněla zeptat, jak mám postupovat v případě, kdy se umastí peří od oleje. Hledala jsem nějaké rady na internetu. Tam jsem se dozvěděla že andulka si mastné peří vytrhá což tak činí. Mastné peří má úplně všude nejvíc bříško a hlavička. Křídla ještě ujdou. Přijde mi velice hloupé, andulku celou namydlit mýdlem. Ovšem je to můj názor.
Prosím, o jakoukoli dobrou radu, jak se zbavit zamaštěného peří olejem. Děkuji.

6.9.2015 11:04
lupus4

XXX.XXX.76.4

Vyměňte veterináře, měl jí kápnout pod křídlo Ivomec a nemusela jste teď "odmašťovat"
normálně ji vykoupejte ve vlažné vodě cca 30° C.

6.9.2015 11:09
baku

XXX.XXX.144.116

Misikov napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu zkušenější chovatele andulek. Ve středu jsem byla se svou andulkou na veterině. Veterinář mi řekl, že mám andulku mazat olejem na určitých místech (zobák, ozobí, nožičky, okolo očička) a že vápenka ustoupí. Ovšem jsem se zapomněla zeptat, jak mám postupovat v případě, kdy se umastí peří od oleje. Hledala jsem nějaké rady na internetu. Tam jsem se dozvěděla že andulka si mastné peří vytrhá což tak činí. Mastné peří má úplně všude nejvíc bříško a hlavička. Křídla ještě ujdou. Přijde mi velice hloupé, andulku celou namydlit mýdlem. Ovšem je to můj názor.
Prosím, o jakoukoli dobrou radu, jak se zbavit zamaštěného peří olejem. Děkuji.

V prvé řadě vyměnit veterináře ! Andulku vykoupat opatrně ve vlažné vodě. Nechte si natáhnout do stříkačky Ivomect, nebo pokud máte ve svém okolí nějakého chovatele, tak u něho mužete také uspět s Scatt, S76,...

6.9.2015 12:49
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Nechci polemizovat, ale když odborník doporučil mazat místa Vámi uvedená nějakým olejem, Vy nevíte jakým? Měl asi důvod. Není olej jako olej. Na místech, která určil se obyčejně vápenka objevuje. Nevím, jak je možné, že je mastná téměř všude. Nepřehnala jste to Vy s tím olejem? Jakým způsobem jste určená místa potírala? Konkretizujte Váš postup, třeba se pak dozvíte, kde je chyba.
Výše Vám chovatelé dali jasné rady i názvy preparátů. Ale záleží na ředění a opakování, nechci to rozvádět. Baku, lupus 4, doporučit vyměnit veterináře jen na základě subjektivního názoru tazatelky mně připadá od Vás trochu unáhlené, pokud nemám názor i z jeho strany.
Mnohé tyto diskuze a rady od zeleného stolu jsou zrádné, protože informace nemusí být objektivní a někdy dokonce zavádějící a podle nich může stanovit léčbu pouze hazardér s ptačím životem, který je mnohdy velmi křehký.
Já osobně bych si se zamaštěným peřím příliš starost nedělal. Estetika musí stranou, postupně se andulka spraví sama. Ale pokud jste ji takto promastila IVOMECEM, tak při číštění peří se ho může napolykat tolik, že to nepřežije.
Vám doporučuji: Když kupujete preparát, nechte si napsat název v případě, že neberete originální balení, kde je příbalový leták. Veškeré odborné poznatky o preparátu najdete za chvíli strávenou u PC. Diskuze na tomto fóru bude už jen doladěním informací.
Nechtěl jsem polemizovat a dopadlo to jako romám. Nevím, kolik je Vám let, ale před padesáti lety se hrála písnička, kde byla věta: "Je totiž neděle a mám dost času". Jmenovala se Pramínek vlasů.

6.9.2015 13:32
mirdas

XXX.XXX.155.208

Zlehka potírat máslem.

6.9.2015 16:00
wgefr

XXX.XXX.226.138

Stačí normální olej na vaření mírně potřít postižená místa.Vápený povrch vníká vlivem roztočů. Olej uzavře otvory ve vápeném povrchu, roztoče su odusí a vápenka po čase zmizí.

7.9.2015 18:37
Misikov

XXX.XXX.149.135

Moudivláček napsal(a):
Nechci polemizovat, ale když odborník doporučil mazat místa Vámi uvedená nějakým olejem, Vy nevíte jakým? Měl asi důvod. Není olej jako olej. Na místech, která určil se obyčejně vápenka objevuje. Nevím, jak je možné, že je mastná téměř všude. Nepřehnala jste to Vy s tím olejem? Jakým způsobem jste určená místa potírala? Konkretizujte Váš postup, třeba se pak dozvíte, kde je chyba.
Výše Vám chovatelé dali jasné rady i názvy preparátů. Ale záleží na ředění a opakování, nechci to rozvádět. Baku, lupus 4, doporučit vyměnit veterináře jen na základě subjektivního názoru tazatelky mně připadá od Vás trochu unáhlené, pokud nemám názor i z jeho strany.
Mnohé tyto diskuze a rady od zeleného stolu jsou zrádné, protože informace nemusí být objektivní a někdy dokonce zavádějící a podle nich může stanovit léčbu pouze hazardér s ptačím životem, který je mnohdy velmi křehký.
Já osobně bych si se zamaštěným peřím příliš starost nedělal. Estetika musí stranou, postupně se andulka spraví sama. Ale pokud jste ji takto promastila IVOMECEM, tak při číštění peří se ho může napolykat tolik, že to nepřežije.
Vám doporučuji: Když kupujete preparát, nechte si napsat název v případě, že neberete originální balení, kde je příbalový leták. Veškeré odborné poznatky o preparátu najdete za chvíli strávenou u PC. Diskuze na tomto fóru bude už jen doladěním informací.
Nechtěl jsem polemizovat a dopadlo to jako romám. Nevím, kolik je Vám let, ale před padesáti lety se hrála písnička, kde byla věta: "Je totiž neděle a mám dost času". Jmenovala se Pramínek vlasů.

Dobrý den, veterinář uvedl stolní olej. To bylo jasné i mě, že nemám andulku mazat motorovým olejem. Omlouvám se, že jsem to nenapsala tak dopodrobna, jak slohovou práci. Jakým způsobem? Krouživí-my pohyby a ve směru hodinových ručiček. No a během potíraní nožiček si je snažila schovat v peří. Jak je možné že je mastná téměř všude? Po několika minutách sledování, andulka v kleci si mastným zobáčkem začala čistit peří. Pochopitelně nečistila se jen zobáčkem. Drbala se nožičkou na hlavě. Nikde nebylo uvedeno že jí to mám okamžitě setřít vlhkým hadříkem. Nejsem žádný expert. Měnit veterináře se mi nechce s jednoduchého důvodu. Nemáme automobil abych se s ptáčkem mohla dopravovat na některou vzdálenější veterinu. Lidé s mého okolí co automobil mají tak jsou v zaměstnání. Bohužel nikdo z nich nemůže své pracoviště v pracovní době volně opustit. Cestovat MHD a několik krát přestupovat mi přijde ohledně tak malého ptáčka sobecké. Chovatele ze svého okolí bohužel neznám. Ptáček je ze vzdálenějšího sousedního města. Na otázku, kolik mi je let Vám s jednoduchého důvodu nenapíši. Jsme na chovatelském webu a ne na nějaké seznamce. Také nevím jak Vámi uvedená písnička, která je padesát let stará souvisí s moji zamaštěnou andulkou?

7.9.2015 20:00
lupus4

XXX.XXX.73.4

lupus 4, doporučit vyměnit veterináře jen na základě subjektivního názoru tazatelky mně připadá od Vás trochu unáhlené,

no nezlobte se, ale tahle rada "mastit" byla dobrá, pokud nebylo nic lepšího, čili tak před 25 lety, čili jde evidentně jen o "kočkopsího" veta

nehledě na stres andulky z neustálého každodenního chytání a "maštění", protože jednou je to o ničem

jinak jsme všichni opomněli tazateli poradit, aby důkladně vyčistil a omyl klec a vše dřevěné
spálil, nebo to bude furt dokola

7.9.2015 20:56
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Misikov napsal(a):
Dobrý den, veterinář uvedl stolní olej. To bylo jasné i mě, že nemám andulku mazat motorovým olejem. Omlouvám se, že jsem to nenapsala tak dopodrobna, jak slohovou práci. Jakým způsobem? Krouživí-my pohyby a ve směru hodinových ručiček. No a během potíraní nožiček si je snažila schovat v peří. Jak je možné že je mastná téměř všude? Po několika minutách sledování, andulka v kleci si mastným zobáčkem začala čistit peří. Pochopitelně nečistila se jen zobáčkem. Drbala se nožičkou na hlavě. Nikde nebylo uvedeno že jí to mám okamžitě setřít vlhkým hadříkem. Nejsem žádný expert. Měnit veterináře se mi nechce s jednoduchého důvodu. Nemáme automobil abych se s ptáčkem mohla dopravovat na některou vzdálenější veterinu. Lidé s mého okolí co automobil mají tak jsou v zaměstnání. Bohužel nikdo z nich nemůže své pracoviště v pracovní době volně opustit. Cestovat MHD a několik krát přestupovat mi přijde ohledně tak malého ptáčka sobecké. Chovatele ze svého okolí bohužel neznám. Ptáček je ze vzdálenějšího sousedního města. Na otázku, kolik mi je let Vám s jednoduchého důvodu nenapíši. Jsme na chovatelském webu a ne na nějaké seznamce. Také nevím jak Vámi uvedená písnička, která je padesát let stará souvisí s moji zamaštěnou andulkou?

Děkuji za odpověď. Vysvětlím.
Otázka na věk byla kvůli té písničce. Píší sem i děti a pro ty, co jsme my jako dvacetiletí poslouchali před padesáti lety, nic ten text neznamená. Text nemá nic společného se zamaštěnou andulkou, ale s mojí obsáhlou odpovědí. Mrzí mě, že jste to pochopila jinak.
Omlouvám se, že to vysvětlím úplně polopaticky.
Moéjí odpovědí jsem se příliš obsáhle rozkecal a tak jsem na svoji omluvu napsal proč." Je totiž neděle a mám dost času." A to, že jsem uvedl, že věta není z mé hlavy, je jen profesionální deformace, uvádět s převzatou informací i zdroj. Mnoho lidí co na internetu dává rady jako svoje poznatky, ve skutečnosti opisuje texty někoho jiného. Proč ne, ale musí uvést, že je to citace nebo něčí myšlenka a uvést odkud a jejího autora. Kdo někdy něco psal, ví o co kráčí.
Vážená, jste asi citlivý člověk, ale andulce v přepravce je úplně jedno, jestli jede autem nebo několikrát změní MHD. Přestupujete Vy a ne andulka. Jistě ji při přepravě máte v malé přenosce a nevozíte ji v kleci. Bohužel mám zkušenost, že zájemci si často přijeli pro papouška s klecí. Ten chudák z voliéry pokud by se v té kleci při cestě neutloukl, by na stres takového cestování hodně dlouho nezapomněl.

8.9.2015 11:36
Misikov

XXX.XXX.147.82

Moudivláček napsal(a):
Děkuji za odpověď. Vysvětlím.
Otázka na věk byla kvůli té písničce. Píší sem i děti a pro ty, co jsme my jako dvacetiletí poslouchali před padesáti lety, nic ten text neznamená. Text nemá nic společného se zamaštěnou andulkou, ale s mojí obsáhlou odpovědí. Mrzí mě, že jste to pochopila jinak.
Omlouvám se, že to vysvětlím úplně polopaticky.
Moéjí odpovědí jsem se příliš obsáhle rozkecal a tak jsem na svoji omluvu napsal proč." Je totiž neděle a mám dost času." A to, že jsem uvedl, že věta není z mé hlavy, je jen profesionální deformace, uvádět s převzatou informací i zdroj. Mnoho lidí co na internetu dává rady jako svoje poznatky, ve skutečnosti opisuje texty někoho jiného. Proč ne, ale musí uvést, že je to citace nebo něčí myšlenka a uvést odkud a jejího autora. Kdo někdy něco psal, ví o co kráčí.
Vážená, jste asi citlivý člověk, ale andulce v přepravce je úplně jedno, jestli jede autem nebo několikrát změní MHD. Přestupujete Vy a ne andulka. Jistě ji při přepravě máte v malé přenosce a nevozíte ji v kleci. Bohužel mám zkušenost, že zájemci si často přijeli pro papouška s klecí. Ten chudák z voliéry pokud by se v té kleci při cestě neutloukl, by na stres takového cestování hodně dlouho nezapomněl.

Líbí se mi Vaše reakce a snaha vše vysvětlit. Opravdu nevím co poslouchali dvacetiletí před padesáti lety. Do sedmdesáti let, mám ještě hodně opravdu daleko. Ano s MHD bych přestupovala já ne ta andulka. Jenže už nevíte, jaké muka a utrpení ten ptáček má, jestli že ho zavřu do něčeho malého a temného. Rve mi srdce, když v té krabičce "pláče, křičí a naříká." Co potom ty lidi kolem nás? Ti musí být zděšení. Vím že to ptáčkovi neublíží. Ovšem, když vidím jak veterinář jen vezme ptáčka do ruky, začnou se mi podlamovat kolena a je mi omdlení. Na tohle jsem trošku víc citlivější. Většinou mám se sebou doprovod a já stojím čelem ke dveřím a zády k veterináři. Jinak by musel dávat první pomoc i mě.

8.9.2015 16:26
zdenos

XXX.XXX.107.242

Z vlstní zkušenosti jsem používat obyčejný rostlinný olej, do kterého jsem si namočil vatičku do uší a tím potřel postižená místa. Za pár dní se všechno spravilo. Co se umaštěné andulky týče, nikdy se mi to nestalo, pokud použijete přiměřené potírání v přiměřených intervalech, není co pokazit. smajlík

8.9.2015 18:26
Misikov

XXX.XXX.152.68

Raději navštívíme veterinu. Andulka se mi zdá divná.

8.9.2015 19:49
simacek123

XXX.XXX.142.1

Tak tohle je opravdu naval na...Proc delat věci jednoduse když jdou delat složitěji. Existuje pripravek na odmasteni, dale existuje třeba sprej-který nemasti a ucinost je celkem rychla beze stresu, Nejlevneji asi vyjde arpalit stoji něco kolem 60kc, koupite v lekarne.pouzivat drazsi ucinejsi prostředky vzhledem k jedne andulce je zbytecne.A cestovat sni je celkem bez vysledne. a veterinare lehce obejdete.

8.9.2015 21:50
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

Lupus4 a simacek123 mají pravdu. Jen se připojím s údivem, že veterinář naordinoval potírání stolním olejem. Připadá mně to poněkud zaspání vývoje preparátů proti tzv vápence.
Jeho návod má jednu obrovskou výhodu. I při předávkování na rozdíl od současných účinných přípravků neuškodí. S arpalitem mám docela dobré zkušenosti, dnes neobsahuje organofosfáty, takže riziko jako v minulosti tolik nehrozí.
A pro MISIKOV, jak píše, že je na omdlení, když veterinář bere andulku do ruky uvedu, co se stalo příteli vetrináři, kterému přivezli v kleci papouška mnišího, aby mu zkrátil drápky. Vetrinář uchopil papouška, zkrátil drápky, uvolnil ruku, papouškovi klesla hlavička a bylo po něm. Zákrok perfektní, papouška stresem ranilo. Cizí prostředí a uchopení byl pro něj obrovský stres. Kdyby si majitel papouška sám držel a veterinář dělal drápky, snad by to takhle nedopadlo. Zakrátit drápky zvládne každý majitel papouška sám, proč jezdit k veterináři.

9.9.2015 11:37
Misikov

XXX.XXX.146.160

Moudivláček napsal(a):
Lupus4 a simacek123 mají pravdu. Jen se připojím s údivem, že veterinář naordinoval potírání stolním olejem. Připadá mně to poněkud zaspání vývoje preparátů proti tzv vápence.
Jeho návod má jednu obrovskou výhodu. I při předávkování na rozdíl od současných účinných přípravků neuškodí. S arpalitem mám docela dobré zkušenosti, dnes neobsahuje organofosfáty, takže riziko jako v minulosti tolik nehrozí.
A pro MISIKOV, jak píše, že je na omdlení, když veterinář bere andulku do ruky uvedu, co se stalo příteli vetrináři, kterému přivezli v kleci papouška mnišího, aby mu zkrátil drápky. Vetrinář uchopil papouška, zkrátil drápky, uvolnil ruku, papouškovi klesla hlavička a bylo po něm. Zákrok perfektní, papouška stresem ranilo. Cizí prostředí a uchopení byl pro něj obrovský stres. Kdyby si majitel papouška sám držel a veterinář dělal drápky, snad by to takhle nedopadlo. Zakrátit drápky zvládne každý majitel papouška sám, proč jezdit k veterináři.

Jak často se stříhají drápky? My jsme stříhali drápky před Vánocemi. Strejda to trochu umí s andulkami a říká že drápky má dobrý. Říká to i veterinář.

9.9.2015 13:59
petajz

XXX.XXX.18.66

Misikov napsal(a):
Jak často se stříhají drápky? My jsme stříhali drápky před Vánocemi. Strejda to trochu umí s andulkami a říká že drápky má dobrý. Říká to i veterinář.

Za 40 roků co chovám papoušky jsem stříhal drápky pouze jednou u zakoupených amazonků.Jinak to nebylo zapotřebí.Při vhodných podmínkách není nutné drápky zastřihávat, obrušují si je sami.V přírodě jim je také nikdo neobrušuje.

9.9.2015 14:15
eli22

XXX.XXX.181.33

Misikov napsal(a):

Já tedy taky nikdy nestříhala. Jenom jednou, když si rákosačka drápek zatrhla, ale stejně jsme pak skončili na veterině, jelikož jí strašně krvácelo lůžko. Pokud jsou dobrá bidla, třeba k tomu i různá brusná bidla, není třeba.

9.9.2015 21:27
Moudivláček

XXX.XXX.60.29

petajz napsal(a):
Za 40 roků co chovám papoušky jsem stříhal drápky pouze jednou u zakoupených amazonků.Jinak to nebylo zapotřebí.Při vhodných podmínkách není nutné drápky zastřihávat, obrušují si je sami.V přírodě jim je také nikdo neobrušuje.

Naprostý souhlas. Krácení drápků papoušků též nikdy, ale běžně u AG, starších astrildů, rýžovníků a mohl bych jmenovat více. A zase jen u některých. Takže na otázku jak často odpovím: Jen tehdy, když jsou přerostlé. Starat se, aby nepřerostli je nejlepší a bez zákroku.

26.1.2016 18:04
LENIS41

XXX.XXX.0.70

Dobrý den, i já jsem byla kdysi u veterináře a řekl mi to samé..mazat..honila jsem ty moje žluťásky, stresovala je a jelikož jsou na sebe strašně domýšlivýsmajlík tak se šli hned po namaštění vykoupat..a mozřejmě pak byli mastní celý..vůbec to nepomohlo a začali se skovávat do kouta, přestali zpívat..kdybych já blbec tehdy věděla o ivomecu který jsem pak posléze kápla jejich nástupcům, nikdy bych je tak nestresovala...člověk nesmí vše veterinářovi věřit..morčata měli taky Lysiny a šla jsem za vetem a řekl mi to doroste..houby s octem tak leda..byli to ty potvory co se vrtají pod kůží morčátek a v těch místech jim ta srst opadá..používá se na to ten samý přípravek...člověk by si vždy po takovém zjištění nejraději nafackoval..no ale co už..opravdu nedat na jednoho veta a juknout i na diskuse na ifauně..tady je sposta dobrých radsmajlík

26.1.2016 18:55
jako001

XXX.XXX.109.93

Dobry vecer k tomu veterinàrovi viac nechodte, nemà to vyznam skuste obvolat dalsich a povedztz ze potrebujete antiparazitykum na bàze ivermektinu a ci vàm ho vie predat pre jednu andulku ked ste zvlàdla namazat olejom andulku tak hàdam zvlàdnete kapnut kvapku pod kridlo zostiekacky pod kridlo, dalej klietku a vsetko vydezinfikujte, biokil, arpalit proste niecim antiparazityckym, drevenè bidlà spàlte, plastovè umyte a vydezinfikujte.a andulku mozete nechat doma vy si len pojdete pre liek.Olej sme pouzivali pred 20 rokmi keby to poradil veterinàrmne hned ho poslem do pr..Zabudl som na striekacke nemusi byt ihla, ak by ste znej mali strach.

MisikLora

27.1.2016 13:04
MisikLora

XXX.XXX.244.12

Neřešte to. Stejně mi teď umřela.

27.1.2016 13:20
LENIS41

XXX.XXX.0.70

Nebuďte smutná, za prvé se z Vaší otázky poučí i další kterým to nějaké jojo taky poradí a nebudou své papoušky zbytečně trápit a mě ti dva první odešli taky..od té doby kdykoli se mi něco nezdá doběhnu k vetovi pro Ivomec, kápnu a mam pokoj..příště budete vpohodě a nebudete se tolik bát..
Mě zpívalli ti kanárci krásně a bylo mi jich hrozně líto..no oni mají rychlý metabolismus a když je nějaká nemoc dostihne navalí se další bakterie..takže to ty sluníčka nemaj tak lehký...přeju ať Vás smutek brzy přejde a kupte si nového..tím se smutek lépe zahání..jeho už nic netrápí..

MisikLora

27.1.2016 17:44
MisikLora

XXX.XXX.165.242

Už ne, to je druhý co takhle rychle umřel. Ten první měl plíseň. Mám ještě dva. Roční a půl roční...

27.1.2016 18:17
eli22

XXX.XXX.181.33

MisikLora napsal(a):
Už ne, to je druhý co takhle rychle umřel. Ten první měl plíseň. Mám ještě dva. Roční a půl roční...

Možná máte zanesenou nějakou nemoc v chovu a kvůli tomu umírají.

27.1.2016 18:49
LENIS41

XXX.XXX.0.70

No tak to už právě bych pro ten ivomec k vetovi šla a preventivně bych jim to kápla.., pro jistotu..

27.1.2016 19:21
jako001

XXX.XXX.109.93

MisikLora napsal(a):

No jemi luto ze to takto dopadlo, iked urcite neskapal na vàpenku, pani vydezinfikujte si cely chov ;pouzite nejekè antiparazitykum ;podalsie andulky su dost odolnè aspergiloze cize zapliesnenie je vetsinou choroba z krmiva plesnivè, zatuchlè skontrolujte sito neviem cim krmite ani kde kupujete a nadovazok liecba aspergilozi je velmi zdlhavà a casto bez vysledku.Spozdravom Jakab.

27.1.2016 19:41
eli22

XXX.XXX.181.33

LENIS41 napsal(a):
No tak to už právě bych pro ten ivomec k vetovi šla a preventivně bych jim to kápla.., pro jistotu..

Což to asi ano, ale může to být jiná nemoc, což je dost pravděpodobné.

MisikLora

27.1.2016 22:24
MisikLora

XXX.XXX.159.235

eli22 napsal(a):
Což to asi ano, ale může to být jiná nemoc, což je dost pravděpodobné.

Ona byla nafouklá, unavená a pořád spala. Poslední tři dny měla hodně žlutý trus. Přišla jsem na to v neděli. Ptala jsem se zde, název je: Andulka- jaká nemoc? Nedostalo se mi odpovědi. V pondělí jsem na veterinu bohužel nemohla a tak jsem šla včera. Dostala antibiotika a šli jsme domu. Dnes když jsem jí brala po druhý tak už měla o trošíčku více energie. Dostala druhou injekci... Dala jsem jí do klece. Vylezla ven a chtěla vzlétnout. Bohužel spadla na zem. Výška cca 50 cm, běžela jsem za ní. Zvedla jí a dala do klece. Šla se nazobat ve 12:40 přiběhl za mnou táta že je konec...

MisikLora

27.1.2016 23:03
MisikLora

XXX.XXX.147.185

MisikLora napsal(a):
Ona byla nafouklá, unavená a pořád spala. Poslední tři dny měla hodně žlutý trus. Přišla jsem na to v neděli. Ptala jsem se zde, název je: Andulka- jaká nemoc? Nedostalo se mi odpovědi. V pondělí jsem na veterinu bohužel nemohla a tak jsem šla včera. Dostala antibiotika a šli jsme domu. Dnes když jsem jí brala po druhý tak už měla o trošíčku více energie. Dostala druhou injekci... Dala jsem jí do klece. Vylezla ven a chtěla vzlétnout. Bohužel spadla na zem. Výška cca 50 cm, běžela jsem za ní. Zvedla jí a dala do klece. Šla se nazobat ve 12:40 přiběhl za mnou táta že je konec...

Ještě dodám že včera měla průjem. Dnes už to bylo normální až na tu barvu.

MisikLora

27.1.2016 23:33
MisikLora

XXX.XXX.147.185

eli22 napsal(a):
Možná máte zanesenou nějakou nemoc v chovu a kvůli tomu umírají.

Chov nemám. První jsme pořídili tak že zaletěla mamce do práce. Oni ho pak chytili a my si ho vzali. Byl to sameček. Umřel na tu plíseň asi po dvou letech. Pak jsem si pořídila tohle zelené ''kuřátko''. Po roce jsme jí koupili samečka aby měli vajíčka. Pár krát to ''zkusil'' a bez úspěchu. Nečekaně jsme dostali druhou samičku ta má asi tak 5 měsíců. ''Kuřátko'' bylo dominantní, byla u všeho první. Naučila se od toho samečka odlupovat zobákem barvu se zdi. Dělali to všichni tři. Nejmladší dokonce odrhává lepidlo s plastovích oken. Nevím jak se k němu dostala...

danada

19.9.2016 14:11
danada

XXX.XXX.24.1

danada

19.9.2016 14:11
danada

XXX.XXX.24.1

22.9.2016 10:48
LENIS41

XXX.XXX.0.70

Tak jedině uhynulé zvířátko na rozbor(pitvu)..ale já platila před lety 800, -kč za morče, takže u papouška nevím...navíc v rozboru byli slova a termíny ze kterých jsem moudrá nebyla a veterinář když nahlédl do toho papíru mi sdělil že to mohlo mít různé příčiny...ale u papoušků nevim třeba by to zjistili..

Přidejte reakci

Přidat smajlík