Uživatel s deaktivovaným účtem

Můžu mět v řadové voliéře s dvojtým pletivem vedle sebe rosely?

ivik3
napsal(a):
Budou se rušit tomu nezabrání ani to dvojité pletivo.
Děkuji mysleljsem si to.
napsal(a):
Děkuji mysleljsem si to.
Většinou se ruší, ale chovám tři páry penantů, vedle byly 2 páry r. pestrých celé roky. V záletech s budkami 1m pevné mezistěny, další metr dvojité pletivo a výlet 2 m taky dvojité. Celé roky takto všichni odchovávali. V době toku to samci na sebe zkoušeli, ale samice seděly v klidu. Bez dvojitého pletiva by byli bez prstů. Dokonce kdysi jsem měl dvojité pletivo jen v horním metru výletu. Útočili hlavně nahoře.
ivik3
napsal(a):
Budou se rušit tomu nezabrání ani to dvojité pletivo.
Zdravím, také jsem si to kdysi myslel, choval jsem rozely přes voliéru, mezi ně jsem umisťoval jiné druhy. Ale přesto samci mnohdy seděli na pletivu a navzájem na sebe pokřikovali. Pak jsem jednou navštívil pana Kubína v Jičíně. Tak jsem viděl blok voliér a samé rozely. A výsledky odchovu napovídaly, že to asi půjde. Zkusil jsem to s tím, že jsem v místě předního bidla naintaloval čtverec duralového plechu (asi 30 x30 cm). Ptáci se napadali méně než když byla mezi nima mezera voliéry bez rozel. V podstatě byl klid. Důležitá poznámka: Je třeba obsadit voliéry na podzim a nechat je přes zimu na sebe přivyknout. Umístění vetřelce ( i nový pár) v době toku může znamenat katastrofu. To se mi jednou stalo při té první variantě.
saroun
napsal(a):
Zdravím, také jsem si to kdysi myslel, choval jsem rozely přes voliéru, mezi ně jsem umisťoval jiné druhy. Ale přesto samci mnohdy seděli na pletivu a navzájem na sebe pokřikovali. Pak jsem jednou navštívil pana Kubína v Jičíně. Tak jsem viděl blok voliér a samé rozely. A výsledky odchovu napovídaly, že to asi půjde. Zkusil jsem to s tím, že jsem v místě předního bidla naintaloval čtverec duralového plechu (asi 30 x30 cm). Ptáci se napadali méně než když byla mezi nima mezera voliéry bez rozel. V podstatě byl klid. Důležitá poznámka: Je třeba obsadit voliéry na podzim a nechat je přes zimu na sebe přivyknout. Umístění vetřelce ( i nový pár) v době toku může znamenat katastrofu. To se mi jednou stalo při té první variantě.
Pane Šaroune, naprosto stejná zkušenost. V příspěvku jsem nenapsal zakrytí jen prostoru kolem horních bidel ve výletu, jako Vy uvádíte. Ono není vše tak jak se mnohdy roky opisuje. Záleží také na jedincích a době, kdy se vše dává dohromady, jak píšete.
Zdraví ON - Nové Město na Moravě.
Ano souhlasím s oběma Moudivláčkem i sarounem, že to může fungovat a jistě ne jenom v jejich
chovech, ale oba také přiznávají, že ptáci byly odděleni v záletu a nebo alespoň plechem u bidla.Totiž pokud na sebe páry vidí hašteří se a méně se věnují reprodukci.To neznamená že nemohou odchovat.Takže jen dvojité pletivo není to pravé ořechové, je dobré alespoň častečně vyzuelně oddělit jednotlivé páry.