Amazoňan modročelý – odchovaný pod rodiči nebo ručně dokrmený

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.10.2015 11:50
Martas1978

XXX.XXX.0.200

Dobrý den, chtěl bych si pořídit Amazońana modročelého a chtěl bych se zeptat, jak starého chovaného pod rodiči?A nebo ručně dokrmeného?
Po případě jestli by mi někdo, nějakého nenabídnul
Prosím napište odkud ste a jaká by byla cena.
Děkuji Martin dirakarel@seznam.cz.

14.10.2015 22:13
Sivok

XXX.XXX.159.31

Martas1978 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych si pořídit Amazońana modročelého a chtěl bych se zeptat, jak starého chovaného pod rodiči?A nebo ručně dokrmeného?

Já jsem si přivezl před 14 dni odchovaného pod rodiči z volné voliéry a byl to pěkný kliďas, za dva dny už bral krmení z ruky a pomalu děláme pokroky. Za mě myslím že je lepší odchovaný pod rodiči. A jinak jich je tu spousty v inzerci. Záleží odkud jste.

15.10.2015 06:22
Martas1978

XXX.XXX.0.200

Sivok napsal(a):
Já jsem si přivezl před 14 dni odchovaného pod rodiči z volné voliéry a byl to pěkný kliďas, za dva dny už bral krmení z ruky a pomalu děláme pokroky. Za mě myslím že je lepší odchovaný pod rodiči. A jinak jich je tu spousty v inzerci. Záleží odkud jste.

Děkuji za odpověd.Sem z Jičína a ještě bych se vás zeptal, jak je starý a odkud ho máte a jestli k němu máte nějaké doklady a jaká byla cena?Jinak když už si pojedu pro takového krásného papouška, tak vzdálenost není zase tak důležitá.Hlavně aby byl ve formě a v pohodě.

15.10.2015 10:38
Martas1978

XXX.XXX.0.200

Nerad vás otravuji, ale rád bych se dozvěděl, v jakém stáří by se měl brát Amazonan když je od rodičů?

15.10.2015 10:54
aymara55

XXX.XXX.70.146

Martas1978 napsal(a):
Nerad vás otravuji, ale rád bych se dozvěděl, v jakém stáří by se měl brát Amazonan když je od rodičů?

Ak nemienite dokrmovať, tak minimálne 4týždne po vyletení.

15.10.2015 11:07
Martas1978

XXX.XXX.0.200

aymara55 napsal(a):
Ak nemienite dokrmovať, tak minimálne 4týždne po vyletení.

Děkuji za odpověd.Na dokrmení bych si netroufl.A kolik mu teda je týdnů, když je 4týdny po vylétnutí?

15.10.2015 11:33
pavon

XXX.XXX.187.82

Martas1978 napsal(a):
Děkuji za odpověd.Na dokrmení bych si netroufl.A kolik mu teda je týdnů, když je 4týdny po vylétnutí?

12-13.

15.10.2015 11:36
Martas1978

XXX.XXX.0.200

pavon napsal(a):
12-13.

Děkuji, moc ste mi pomohl

15.10.2015 13:40
eli22

XXX.XXX.181.96

S reakcemi výše naprosto souhlasím. Jenom bych doplnila, abyste se domluvil s chovatelem, on nejlépe ví, jak si mládě vede, jestli už je zcela odstavené, to znamená, jestli samo baští. Mám zkušenost, že někdy v mláďatech v tomto směru může být dost rozdílů, u nás jednou to nejstarší mládě zobalo déle a hůře si v tomto směru vedlo, než to naposled narozené a rozdíl byl 15 dnů. Je třeba to odpozorovat.

15.10.2015 13:54
atobajus

XXX.XXX.195.189

Martas1978 napsal(a):

Pokud chcete amazoňana jako mazlíka, tak určitě doporučuji krotké, ručně dokrmené mládě.

15.10.2015 14:16
Martas1978

XXX.XXX.0.200

eli22 napsal(a):
S reakcemi výše naprosto souhlasím. Jenom bych doplnila, abyste se domluvil s chovatelem, on nejlépe ví, jak si mládě vede, jestli už je zcela odstavené, to znamená, jestli samo baští. Mám zkušenost, že někdy v mláďatech v tomto směru může být dost rozdílů, u nás jednou to nejstarší mládě zobalo déle a hůře si v tomto směru vedlo, než to naposled narozené a rozdíl byl 15 dnů. Je třeba to odpozorovat.

Děkuji za pěknou odpověd Hlavně mě právě zajímá, když mi bude nějaký nabízen a nebo si najdu nějaký inzerát.Tak abych věděl jak stare bych si měl asi vybrat..No prostě aby nebyl moc mladej a nebo už o dost starší.Jsou i tací co se snaží vnutit vše.
A ještě sem někde četl že u amazonana se dá poznat podle očí jestli to je mládě nebo ne?!

15.10.2015 16:43
Sivok

XXX.XXX.159.31

Martas1978 napsal(a):
Děkuji za odpověd.Sem z Jičína a ještě bych se vás zeptal, jak je starý a odkud ho máte a jestli k němu máte nějaké doklady a jaká byla cena?Jinak když už si pojedu pro takového krásného papouška, tak vzdálenost není zase tak důležitá.Hlavně aby byl ve formě a v pohodě.

Mímu byli 4 měsíce. Byl jsem si pro něj u Kolína, také jsem jel zdaleka až z Dolního Dvořiště. Dostal jsem k němu certifikát o určení pohlaví a stál mě 7 000, -.

15.10.2015 16:47
Sivok

XXX.XXX.159.31

Hlavně si myslím, že kdo si neumí mládě dokrmit a hlavně odstavit tak by se do toho neměl pouštět. Já jsem se také na to necítil tak jsem si vzal mládě vychované pod rodiči. Sice mě ochočení bude stát více práce, ale amazoňan je docela přizpůsobivý a už děláme malé kručky kupředu. Po dvou dnech mi začala brát krmení přes klec z ruky. Po čtyřech dnech už krmení prala na volno z ruky a těď už pomalu nechá na sebe sahat. Ikdyž už mě to %nákej šrám stálo

15.10.2015 17:33
klas

XXX.XXX.208.223

Mládě určitě poznáte koukněte se na můj profil na páté foto 2 roky vs.2 měsíce https://www.ifauna.cz/profil/klas/kdediskutuje

16.10.2015 05:51
Martas1978

XXX.XXX.0.200

Sivok napsal(a):
Mímu byli 4 měsíce. Byl jsem si pro něj u Kolína, také jsem jel zdaleka až z Dolního Dvořiště. Dostal jsem k němu certifikát o určení pohlaví a stál mě 7 000, -.

Děkuji za odpověd a náhodou kontakt by ste neměl?
Já to do Kolína tak daleko nemám
Nebo někdo zvás, nemohli by ste někoho doporučit

16.10.2015 15:24
Sivok

XXX.XXX.159.31

Martas1978 napsal(a):
Děkuji za odpověd a náhodou kontakt by ste neměl?
Já to do Kolína tak daleko nemám
Nebo někdo zvás, nemohli by ste někoho doporučit

Ten pán v Kolíně měl poslední samičku, ale určitě se podívejte tady na inzerci a objevíte.

16.10.2015 23:06
smidla

XXX.XXX.199.215

Dobry den,
dokud jsem neprisel do kontaktu s rucne dokrmenym papouskem, sdilel jsem nazor ze staci mlade zpod rodicu. Dnes vsak mam jiny nazor. Pokud chcete domaciho mazlicka, poridte si mlade rucne dokrmene. Pisu z vlastni zkusenosti.
S pozdravem Smidla.

17.10.2015 10:22
Martas1978

XXX.XXX.144.6

smidla napsal(a):
Dobry den,
dokud jsem neprisel do kontaktu s rucne dokrmenym papouskem, sdilel jsem nazor ze staci mlade zpod rodicu. Dnes vsak mam jiny nazor. Pokud chcete domaciho mazlicka, poridte si mlade rucne dokrmene. Pisu z vlastni zkusenosti.
S pozdravem Smidla.

Děkuji za odpověd.Máte pravdu, protože když se od malička dokrmují tak získávají důvěru k lidem a zvykají si na okolní svět

Přidejte reakci

Přidat smajlík