Eklektus alebo amazonan

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Lajla

17.10.2015 10:11
Lajla

XXX.XXX.205.21

Prosím vás poraďte či je do bytu vhodnejší Eklektus alebo amazoňan modrocely? Doobeda bude bývať sám a budeme ho mať s priateľom tak aby sa nenaviazal len na 1 pohlavie. Z hľadiska hlučnosti ktorý je tichší? A ktorý tak neničí nábytok? Ďakujem.

20.10.2015 18:51
DUTKOPAVLAS

XXX.XXX.62.220

Eklektus vyzaduje viac starostlivosti - počnuc ovocim zeleninou aj varenie fazule, mrkva, hrach, kukurica, tmava ryza, bataty a pod...vela slnecnice je nevhodne ja ju nedavam vobec radsej jarabinu, hloh, sipky, figy, quinoa, kokos, ceresne, slivky, salat ale bio alebo zo zahradky.
Časovo narocnejsia priprava jedla.Aj naklicovanie.
Dalej idealne by bolo minimalne 2 hod mimo klietku - lietat. Klietka co najväčšia aj ta najväcsia je vzdy kompromis.A na lietanie aj jedna bezna panelakova izba je mala - to zistite asi dost skoro.Moj zamava dvakrat kridlami a urobi jeden oblet uplne vypratanej izby. Idealne je aspon 4x2m voliera vysoka aspon 2m.
Spolocensky - pri jednom kuse bude pri malo podnetoch trpiet a moze sa zacat vysklbavat a uzavrie sa sam do seba...
V zime v panelaku pri zapnutom radiatore je suchy vzduch potrebuje zvlhcovac a kupat sprchovanim.Problematicke vstrebavanie vapnika pri nedostatku uv ziarenia.Inak inteligentny vtak po case by si vedel aj sam otvorit jednoduchy zamok na klietke. Investicia do kupy je bohuzial ta najmensia investicia - vsetko okolo toho - strava, doplnky vyzivy.lieky je omnoho narocnejsie plus cas takze jednoduche to urcite nie je...eklektus mi zatial nenici nabytok ale iba prsty tych ktorych nema rad...predtym nez som si ho zadovazil som si vsetko precital na amerických parot- forach tam sa dost o nom pise.Moj nazor v dobrom - absolutne nevhodny pre zacinajuceho chovatela.Odporucil by som ho skusenejsiemu chovatelovi ktory ma vela casu ale aj financii a v neposlednom rade skusenosti.

Přidejte reakci

Přidat smajlík