Erikae
napsal(a):
Dobrý den, andulkám dáváme pampelišky, mrkvovou nať ze zahrádky, jabloňové větve...
Způsobuje zelené krmení začervení? Jak často odčervujete a čím? Dáváte zelené krmení či raději ne?
Áno dávam takmer každý den, je to ťažko nahraditelný zdroj lepšie povedané nenahraditelný zdroj vitamínov, minerálov, aminokyselín, stopových prvkov a mnoho iného.Ja miešam vtákom takmer každý den zmes zloženú z rôznych druhov zeleniny, šalátov, bylín, korenín a semien + ovocie.Nemislím si že by zelené spôsobovalo začervenie samozrejme musí byt zbavené nečistôt a nesmie byt nahnité.Pokial nemusím neodčervujem.Na novo zakúpené jedince použijem preventívne S76 alebo Scatt.Inak velmi zriedka Panacur.Najlepšie je si naštudovat čo chovaný druh potrebuje čím sa živý vo volnej prírode a ktorá vhodná zelenina, bylina, ovocie, semená čo obsahujú aké vitamíny, mineráli atd.a podla toho namiešat a podávat.Ja osobne to uprednostňujem pred podávaním kadejakých preparátov a myslím že úspešne tolko v skratke.
Děkuji, veterinářka mi řekla odčervovat alespoň 2x do roka, pokud jsou chované venku. Přírodní preparáty prý nemají tak velký účinek. já bych také nejradši dávala třeba jen Knoblamin, ale byla jsem u ní s andulkou, ani nevykazovala nějaké známky začervení a podle testů v pořádku nebyla. tak nevím.
co tady pročítám, píši tu lidé, že neodčervují vůbec. Ale když andulka začne nepřiměřeně hubnout, už jí asi nějaký přírodní preparát nepomůže...?
Áno aj nie záleží od čoho andulka hubne.Práve pestrá vyvážená strava obsahujúca čo najširšie spektrum vitamínov, minerálov atd.atd.je to čo udržuje vtaky vytálne v kondícii a napomáha imunitnému sistému.Je celá rada pre vtáky vhodných bilín, korenín ktoré majú okrem výživovej hodnoty aj liečivé účinky a pomáhajú predcházat mnohým zdravotným problémom(rizikám) a pomáhajú ich eliminovat.Či už chováme vtáky vonku alebo v nútri vždy najväčšie riziko hrozí z vonka-kontaminované krmivo, neošetrené prírodné bydlá atd.atd.Je dobré občas dat u náhodne vybraných vtákov urobit rozbor trusu a hlavne u vtáka u ktorého máme podozrenie predídeme tak omylom preto že rôzne choroby majú podobné príznaky a včasná dobre stanovená diagnóza je základ úspešnej liečby.